За моя радост най-голяма през АПРИЛ ще стана мама!!!

• 30 856
  • 713
  •   1
Отговори
# 255
Добро утро и от мен.
Много съжалявам за Djulia, но съм сигурна, че тя ще се оправи.
А да попитам работещите мами как се справят с работата. Аз стоя цял ден пред компютъра и ме боли корема като се изправя. А да не говорим, че първото ми хранене е най-рано към 13,00-13,30. Преди да забременея не ми е пречило, но сега едвам издържам да стане обяд. И не мога да разбера как с две хранения на ден вече съм почти +3.
Хайде после пак ще пиша, а сега да поработя.

# 256
Добро утро на всички, аз естествено пак да се оплача момичета. Вчера ходихме с мъжът ми на генетическа клиника да ни кажат какво става с бебето. Трябва да ви кажа, че всички бяха много мили и внимателни, нищо общо с моята докторка. Най-напред ме гледаха 20 минути на соно, такова соно не бях виждала, показваше бебо като на живо. Видяхме всичко и пръстите му брояхме, прегледаха го отвсякъде и на 3д ми го показаха. Доктора ми каза, че бебо си има всичко и всичко за сега му е наред, но зад вратлето му се събира някаква течност, което означавало, че има някаква инфекция  Cry . Казаха, че заради това шансовете са 50% на 50% да се роди с мозъчни увреждания или със сърдечни проблеми  Cry . Взеха ми кръв и на 21.10 ще ми вземат от около плодните води, след това щели да ми кажат със сигурност какво става с бебо. Момичета, знам че не съм единствената която има проблеми, но някак си започвам да се отчайвам. Четири доцента ми висеха на главата и ми обясняваха какво ме очаква, наистина бяха много добри с мен и не ми взеха никакви пари, представям си ако бяхме в БГ какво ме чакаше. Но сега ме гони депресията  Tired и се моля дано всичко е наред, не знам дали още веднъж ще преодолея тая мъка. Благодаря, че ви има и имам с кого да споделя, защото на нашите не мога да кажа, знаете как е.

# 257
Здравейте и от мен.Честито на всички булки,пожелавам ви много щастлив семеен живот,любов разбирателство.Сега искам да приветствам с добре дошли на всички нови мами лека бременност и на края пожелавам много здрави бебчета.Имам един въпрос:за какво се правят тези изследвания и колко пари струват ,а задължителни ли са на мен още не са ми казали за тези ФМ,БХС

# 258
  • София
miminko, по-спокойно. Тази течност зад врата е нухалната транслуценция /най-вероятно/. Всички бебета я имат. Въпросът е какъв е размерът й? Ако е до 3 мм - вероятността от раждане на бебе със синдром на Даун е ниска, ако е над 3 мм - е по-висока, но пак не е гаранция. Очевидно ти правят и биохимичен скрининг. Разултатите от него представят само вероятност от раждане на дете с определени увреждания, а очевидно са ти препоръчали и амниоцентеза - тя дава най-добри резултати относно състоянието на бебето.

Не се шашкай и не се отдавай на лоши мисли. Направи си изследванията и тогава ги коментирай с лекарите.

Поздрави и стискам палци всичко да е наред! Peace

# 259
Аз съм решила да не правя БХС, за да не се шашкам допълнително (така ми каза и лекарят от ЖК). На ФМ в 20 г.с. вижда ли се всичко на бебето и дали е всичко му е наред. Извинете за тъпия въпрос, ама ми е за пръв път ...

# 260
 ana-bel между 11 и 13 г.с се правят БХС и ранна ФМ.това не е задължително,а само по предписание на лекар или по твое собствено желание.плаща се,на мен ми излезе 120 лв,в клиника Св.Петка в София.не съм компетентна,само ти разказвам,аз какво съм си правила.дава ти процентна вероятност за генетични заболявания и Даун.по късни изследвания се правят при по висок процент.

# 261
miminko, обяснението на Stacked е много добро. Изчакай БХС-то и амниоцентезата и тогава виж какво ще правите. Ще ти стискаме палци, дано всичко да е наред.

ana-bel, за да ти направят БХС, мерят и нухалната транслуценция /попълва се в бланката/. За това им трябва ехографски преглед преди изследването. БХС-то дава само вероятността бебето да има някои от най-често срещаните генетични увреждания. Ако има повишен риск се прави амниоцентеза. ФМ е ехографски преглед с ново поколение ехографи /3D и 4D/, защото обикновените са 2D. Там подробно се гледат органите на бебето за структурни дефекти /не за генетични болести/. Вижда се например дали камерите на сърцето са добре оформени, дали е затворена коремната кухина и др. Може би и част от генетичните болести предполагат някакви структурни дефекти и тогава биха се видели и на ФМ. Тези 2 изследвания са достатъчни, ако няма повишени рискове. Доктора трябва да те е разпитал дали имаш различни болести в семейството, дали пушиш и т.н. - това са повишените рискове. Той преценява дали имаш нужда от допълнителни изследвания.

Относно храненето на работещите мами - още преди бременността се храня така: сутрин закуска в къщи - задължително, преди обяд, ако съм много гладна или имам много работа и не мога да изляза до 1-2 часа /както вчера/, в шкафчето имам винаги сурови ядки или плодове, след това обяд, за след обед винаги в хладилника в офиса имам плодове. Като се прибера вечерям. Така издържам, иначе умирам от глад, защото по принцип си имам голям апетит.

# 262
miminko, стискам палци всичко да е наред. Аз бих ти казала само да не правиш изводи преди да си получиш кръвните изследвания, а амниоцентезата, която вероятно ще ти направят (изследване на околоплодната течност), ще даде още по-точна информация за риска от малформации. Така че изчакай да получиш резултатите, а през това време колкото и да е трудно остани спокойна, за да не вредиш излишно на себе си и на плода. Друго, което знам от собствен опит е, че при комуникация на език, който не ни е майчин, колкото и добре да го владеем, не винаги разбираме подтекста и конотациите на събеседника ни. Не знам при теб как стоят нещата, но не се осланяй толкова на думите, а на фактите.
Желая ти всичко да тръгне в добра насока и да завърши със здраво и красиво бебе.

# 263
ana-bel между 11 и 13 г.с се правят БХС и ранна ФМ.това не е задължително,а само по предписание на лекар или по твое собствено желание.плаща се,на мен ми излезе 120 лв,в клиника Св.Петка в София.не съм компетентна,само ти разказвам,аз какво съм си правила.дава ти процентна вероятност за генетични заболявания и Даун.по късни изследвания се правят при по висок процент.
На мен неми назначиха тези изследвания, имам ли място за притеснение.какво да правя?

# 264
щом не са назначили,предполагам,че така е преценил лекаря.попитай го при следваща консултация,за твое успокоение.miminko кураж мила,изчакай резултатите от амниоцентезта,те са най точни.стискам палци всичко да е наред.

# 265
miminko не се притеснявай предварително изчакай резултатите, стискаме палци всичко да е наред.
Mama Ivy видях, че си от Варна сподели моля те къде е магазина с намаление на дрехи за бременни на мен вече ми е доста трудно да се обличам, а дрехите за бременни, които имам са ми все още големи, доста ме стягат коланите на дънките, а по цял ден стоя седнала на работа и не ми е комфортно. Иначе аз съм + 3 - 4 кг малко множко ми се вижда, но моята лекарка каза да не се притеснявам за сега, защото съм била доста слаба преди да забременея. Хубав и усмихнат ден желая на всички въпреки мрачното време навън Mr. Green

# 266
miminko всички ще стискаме палци и ще очакваме с нетърпение добри новини от изследванията!

# 267
Здравейте момичета.  bowuu

Днес започнах денят си спокойно и като всеки ден, чувствам се добре. Запазих си час за ЖК за 12.10 - ще говоря тогава с доки за БХС и ФМ.
miminko, кураж и от мен мила, всички ще стискаме палци да сте добре и с бебчето всичко да е наред.  Praynig Аз също те съветвам да изчакаш изследванията и тогава да се безпокоиш, защото сега всичко е само едно предположение. Радвай се, че си прегледана от толкова добър екип и ще получиш най-добрата грижа, защото в България това е трудно пстижимо. Всичко ще бъде наред, ние сме с теб. Никоя от нас не е застрахована, затова се правят изследвания, за да се предотвратят нежелани последствия докъто е време. Пиши ни за всичко, което се случва.  Hug
ana-bel , попитай лекаря си защо не са ти предписвани тези изследявания. Моят доктор не беше подхващал тази тема, аз сама го попитах и той каза, че все още е било рано, затова не е коментирал. Но този пт ще ги изискам.  Naughty Мен не спира да ме притеснява факта, че не съм сигурна в коя гестационна седмица съм, а и доктора не ми е мерил обиколка на корема, нито пък ми следи тегло, не ме е питал за заболявания в рода ми, нито пък дали съм пушела или не.  #Crazy МНого неща ме безпокоят, та се чудя какво да правя. Всичките ми колежки и близки приятелки бяха при него на ЖК и са много доволни, израждал е и някои от тях, много внимателен човек е, но въпреки това тези пропуск не ми се виждат маловажни. Моля ви, опишете как протича едно ваше посещение на ЖК? Какво е редно да се прави на ЖК?  newsm78
Аз също се храня като vania_svet . Днес обаче пропуснах закуската и към 9 часа направо ръцете ми трепряха, защо така незнам.  newsm78
За килограмите - незнам колко съм качила , но и ме е страх да се претегля, видимо не са повече от 1-2 килца. Панталоните ме стягат на копчето и аз затова си го откопчавам в офиса като седна, като PEMY. Бременлински дрехи не съм купувала още. Иска ми се да си взема дънки, но ще изчакам още малко да порасне тумбачето, за сега някои от моите все още ми стават.

Лек и спокоен ден от мен на работещите, а на домашарките - много разходки и почивка.  Heart Eyes

# 268
  Привет! Минах консултацията, всичко е наред  Simple Smile Бебето си махаше с крачета и ръчички, нухалната гънка е в норма, няма място за притеснение. Ще видим и резултатите от кръвните изследвания. Не успяхме да видим пола, но ме гледаха на 2D видеозон, така че ще почакаме до другия месец.  Sad Усещам си матката от време на време да се свива и ми изписаха магнезий и папаверин.
  Лек ден на всички!

# 269
siqiana_ani още при първата ЖК моята лекарка ме разпита за всичко заболявания, операции, пушене, фамилна обремененост, предишни бременности, включително и какъв диптър очила нося, освен това всеки път ме теглят, мерят ми обиколката на корема и таза доколкото разбрах с едни метални приспособления, кръвното налягане, всеки път гледа бебето на ехограф. Последния път аз я попитах за БХ и тя каза, че според нея е добре да се направи като ми обясни подробно какво представлява, кога и какъв е реда да го направя  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт