Палитра от есенни листа озарява АВГУСТовски личица! Тема 23

• 29 132
  • 720
  •   1
Отговори
# 555
  • Sofia
Здравейте!  Grinning

Ех, че хубав деееен...!  Laughing Да можеше да има повече такива... София такава игра направи с децата на детската площадка, че хич не й се прибираше. А те се бяха събрали все дечица горе-долу на нейната възраст и много яко беше.  Grinning

Бърборанке, това заглавие ми харесва още повече от предишното.  Hug Къде разби устата този път Анди? Целуни я от нас!  Heart Eyes

Алегория, аз също не съм я чела книгата, но предпочитам филма да гледам, след като вече ме е завладял. Така пък като прочета някоя книга и после, ако гледам филма по нея, никога филма не ми харесва толкова, колкото книгата. А има и нещо друго - ако книгата е написана по сценария на филма, няма да ти хареса. Но не знам в случая как е.

Сънчо, София е същата - има дни когато все за мене е залепена и като ме хване за краката не мога да я отлепя, а само мрънка за внимание. Има пък дни, когато е най-доброто дете на света -самостоятелно, играе си хубаво, забавлява се, усмихва се и за нищо не се сърди. Не смятам, че това зависи от пола на детето, а от самото дете.

Пепе, ама всяка нощ ли му даваш пюре или каша на Павката? Не му ли е тежко на коремчето?

Бубичка, браво на кака Преслава - все по-голяма става.  Hug  А ти как си след физиотерапията?

Трейси, супер за Дани.  Grinning Пожелавам ти вече все така да е и да откаже нежните мамини възглавнички.  Laughing

Силви д, лелееее голям ужас...  Shocked Аз също не знам какво се прави в такива моменти. Голямо тръшкане прави този Бобко, а аз си мислех че София ми е ината ... Ще си мълча вече.  smile3505

# 556
  • София
Момичета,и на мен ми стана интересно какво толкова четете за тия детски градини? newsm78 Аз съм кандидатсвала през сайта и толкова.да не би да изпускам нещо?
А някой случайно да знае за прием през пролетта-в държавна или частна детска градина?Не ми се иска да чакам до септември догодина за да се върна на работа....

# 557
  • София
Привет,

той Боби ми е много добричък - просто понякога го хващат бесните. А и вчера си ме уплаши де - до лилаво не бяхме стигали, ама явно има 1ви път за всичко.
Днес го водих с мен да си взема новата шофьорска книжка. Стана много бързо благодарение на готиния чичко за охрана. Сега остава да се отпусна с карането на нашата кола, че 1вия опит на нея беше много обезкуражаващ - 100 пъти я гасих и се оказа, че с инструктурската ми е много по-лесно било. Иначе тия нови документи кой ги е мислил - сигурно 50% от вас могат да минат за мен по тая черно-бяла снимка с изпльоскани отгоре холограми...

А за градините и яслите аз само профил съм направила, ама даже не съм посочила градини. Знам, че чистите ясли ако искате, с идването на новата година - росни и пресни на 2 януари се зареждате пред лелеяното заведение и който превари, той завари. Това понеже не всичко е в системата (за София иде реч).

Подсещанка да сложите сладка снимка на августинче за новия колаж   bouquet

# 558
Хари, блазе ви за дечицата. Около нас някак си все не се намират, а до парка честно казано ме мързи да ходя да търся  Laughing Там ходим горе-долу веднъж-два път седмично, през останалото време сме на двора и из нашия кв (който ти знаеш е с къщи и площадки, сравнтелно спокойно). Но това с децата ми е голяма мъка, че няма с кого да играе. За заглавието - радвам се, че ти харесва.  Hug

Джема, Ивуша
, нищо не изпускате. И аз просто проучвах как става кандидатстването, кандидатствах в сайта, четох мнения за градините, които ще са около нас, такива ми ти работи. Предполагам и Сънчо е правила същото.  Peace

Силви Д - ужас направо!  Sad Hug

За държавните градини и ОДЗ май приемът е само през септември. А за яслите като отделно звено не знам. В частните ясли иградини пък не може ли по всяко време? Ей го чета, чета и пак имам въпроси.  newsm78

# 559
  • В друго измерение
Ехо, привет и от нас! Днес почивам, макар, че шефа ми искаше да поработим, но се оказа, че няма кой да гледа детето и ми се размина Simple Smile Simple Smile, само ще минем през офиса за 5 минути да си довърша нещо. И слава Богу, че съм доста уморена, а и искам да си се порадвам на детенцето. Иначе сме добре, гледачката реши да не си ходи ноември, а чак догодина май  за 1 месец само, та решихме и този проблем, поне няма да се притесняваме как да си гледаме детето.

Нямам никакво време за форума, само бърз скан и то селективно четене. Ивушке, и тук е Хелоин, ама аз не съм решила дали да обличам Савана, тя е малка още и не разбира, но задължително трябва да имам разни сладки неща, бонбонки, малки шоколадчета, като минат децата от квартала да им дам. Но ти ако решиш да изтипосаш Дари в костюм, непременно искам да видя снимка и да му се порадвам. HugБубе - браво на Преслава, голямо момиченце  Hug, стискам палци да сте окей с ваксината.

Савана си спи в нейната стая, по принцип, но понякога, ако се събуди през нощта я взимам на нашето легло, а откакто на съм на работа, толкова много си липсваме, че понякога направо си лягаме заедно и се гушкаме, тя обожава, аз също. Не виждам нищо нередно в това, напротив, за мен е по-лошо да откажа близост на детето си, когато то има нужда от нея.

Тук е страхотно времето, досега беше 20 градуса, слънчево. От днес падат под 20, обаче, а другата седмица около 10. Но пак ще е слънчево, което е добре. Имам да посадя 30 лалета, ама кога ще стане и как незнам, нещо ме помръзва, честно казано. Rolling Eyes

# 560
  • София
Здравейте пак Simple Smile

Наистина днес времето беше страхотно. Мисля, че го дават слънчево и другата седмица, дано се задържи по- дълго така Simple Smile

Следобяд  се правих на фризьор и подстригах Алекс  newsm68 . Много му беше пораснала косата, а като знам последния път какво приключение беше, реших да се пробвам сама. Така или иначе навън ходи вече с шапка, нямаше да е такъв проблем, ако бях сгафила. Но да ви кажа се справих много добре, и изобщо не си личи, че е домашно подстриган   Smile Така, че ако вашите сладури имат нужда от нова прическа, моля заповядайте  bowuu

Амбишъс, много е хубаво, че въпреки, че си заета се включваш  Hug При вас лятото дойде по никое време явно Simple Smile Браво, че жената е решила да остане и няма да ви се налага пак да търсите варианти кой да гледа Савана. Това за Хелоин звучи точно като по филмите, жалко, че и при нас не е така Simple Smile

Хари, много хубаво, че Софи си е поиграла. Със сигурност не и се е прибирало, щом е била с други деца Simple Smile

Янче, и ние сме като вас и те разбирам. В градинката, в която ходим има дечица, но са по- големи и не му обръщат особено внимание.  А и майките са си на групички и затова ние сме си двамата Simple Smile Приятно изкарване във Велинград  Peace

Дю, наслаждавай се тогава на последният си уикенд като неработеща. Приятно изкарване!  Peace

И аз започнах да се ровя из форума за детските градини и като чета някои неща направо се отчайвам  ooooh!. Аз съм го регистрирала Алекс още миналата година, но не съм гледала за градини. А за яслите от приятелки знам, че се ходи на място. С този наплив изобщо не си представям как ще ни приемат. Или трябва да търсим връзки за влизане по втория начин или да се насочим към частните градини. Друг избор нямаме, защото трябва да се връщам на работа, а няма кой да гледа Алекс  ooooh!

# 561
  • Sofia
Мисля че прием за новата година ще има април, но децата приети тогава пак ще тръгнат на ясла през септември. Просто тогава ще бъде първия прием.

Джема, варианта ти е да дадеш Никол на ясла, т.е. да не е ОДЗ. Но за там отиваш и си говориш с директорката, не се кандидатства по интернет.

# 562
Здравейте мам4ета   bouquet
Дю - с нетърпение ще ви 4акам  Hug Знам си аз, 4е вие ще дойдете по-скоро отколкото аз да се прибера и да се запознаем ли4но  Joy  Mr. Green Ама като си помисля за няколко гадни неща там и ми се отщява за следващите няколко години и все отлагам  Laughing НА пролет ще ми се наложи оба4е и аз да си дойда за една сватба със сигурност  Peace Може само за 2 дена да е, ама ще присъствам на тази сватба  bowuu
Глупи - докъде е твоя проект?  Hug
Мариелка - аз пък днес бях на фризьор, ама май следващият път ще идвам при теб, 4е ако мъжо разбере колко пари съм дала за ки4ури ще ме оскубе да нямам коса за следващ път със сигурнсот  hahaha  Joy  hahaha 4естита при4еска на Алекс4е  Hug
Амбишъс - ей, 4е хубаво време при вас   bouquet Страхотно зву4и, 4е ние сме в ледниковия период ве4е - пускаме парно, размразяваме коли сутрин, шапки, ръкави4ки, шалове...  ooooh! Цункай малката глезанка  Hug
Буби4ка - браво на Писи за напредъка  Hug голямо моми4енце е пораснала, а под секрет да ти кажа, 4е ви спипах във фейса и гласувах за вас, няма къде да се скриете от мен  hahaha  Hug
Аз пак съм в лек филм - от снощи имаме проблем с канализацията. Явно от лошото време шахтите са се напълнили с листа и боклуци и сме 4 къщи в една обща шахта, та понеже вси4ки са или на работа или на по4ивка и аз се нагърбих да 4акам разните му там техници и да се занимавам с разплащанията, а да не говорим, 4е тук сме малко като на пазара и има да се разправяме сега кой какво ще плаща, защо, кой е виновен и 4ия собственост са тия тръби  hahaha Ама защо все на мен караниците  Mr. Green  #2gunfire
А за Хелуин - и аз се 4удих да го обли4ам ли тоя пандишпан, мъни4кия, но се оказа, 4е на градината всеки ден ги преоли4ат и ги показват на огледалото и много се забавлявали. Макс освен, 4е му харесвало да се обли4а, се забавлявал и много с разните му шапки и маски за лице  Rolling Eyes Та сега съм в 4уденка да му купувам ли  newsm78 А за бонбонки - задължително трябва да имаш вкъщи, защото де4ицата звънят и те плашат  hahaha Няма как да не ги зарадваш с лакомство. Дори гледах една пееща тиква, в която да им сложа лакомствата и те като бръкнат да си вземат, да им защипва ръ4и4ката, но Макс така се оплаши от нея, 4е я захвърлих в магазина и на бегом на щанда за хляб, да му запуша голямата уста  Joy  Joy  Joy Но ще видим, може и да му метна нещо, само да не се зарадва  Naughty
Айде, 4е мрънкаме ............  Whistling

# 563
Соня също спи с мен в леглото на Емо, слагам си я в нейното вечер като заспива, но тя нали се буди много нощем, и  по някое време я премествам при мен. Вярно, че така ми е по лесно, но иначе не мога да се наспивам, а имам толкова ангажементи през деня и работа, каране, аз всъщност ако съм много недоспала, не карам изобщо, защото веднъж заспах зад волана и от тогава повече рискове не поемам. Емил много рядко е спал с нас като бебе, по точно никаго, Соня също докато не стана на 11 месеца не беше лягала в нашето легло, но не се е будеше повече от веднъж дя суче и след това пак си заспи. Сега е друго.
Цитруси съм давала вече - киви, портокали, грейпфрут, мисля, че и мандарини съм давала.

Много съм доволна, Соня е вече 9.6кг, и е 79см, преди 5 седмици едвам мина 9те килограма, все кантара беше марко под, марко над, тя много мърдаше, най накрая закова на 9.08кг. Бях се малко притеснила, че като чета колко ядат вашите деца, тя и половината от това не изяжда, по 150-200 грама на ядене и то 3 пъти на ден, защото сутрин не мога да я накарам до 11-12 да си изяде закуската. Може би заради кърменето, че през нащта няколко пъти се кърми, сутринта като стане и после я гоня с паницата до обяд.

За закуските да кажа, аз ѝ давам овесени ядки сварени в мляко с плод - банан и някой друг вид плод, много е вкусно, аз същота ям за закуска, когато правя за нея, правя повече да има и за мен; макарони със сирене, прясно мляко, яйца и малко захар запечено във фурната; банан, авокадо + някакъв друг плод със сметана и кисело мляко; разни филийки и мажа понякога, кекс също, ако правя за нас, много обича също домати с извара или кашкавал, грис ѝ правя често. Ама тя си яде в общи линии закуската на обяд, обада за следобедна закуска и за вечеря си яде следобедната закуска, междувременно се кърми когато си поиска, ако сме си вкъщи де, навън вече не.

Трейс, дано да не е било еднократно само тази нощ, от все сърце ти пожелавам Дани да си спи вече по цяла нощ, че иначе не те виждам. Честито за сърчицето, точно се канех да те питам как е минало и прочетох тук.

Бубе, това тази ваксина с рубеолата ли е? На Соня миналата седмица ѝ сложиха тази, просив рубеола, морбили и още едно, дето не го знам как е на български, паротит май. Добре я понесе, аз се бях притеснила, че направи реакция при последната имунизация, тогава и сложиха тия стандартните, дето се правят на една година и допълнително последния превнар. Та Амбишъс не било този път пак превнар, а тази MMR, аз не съм я разбрала. След още 4 седмици ще ѝ сложат против Менингокок тип С и повече ваксини няма да има до 6-7 години.

Хари, наистина е хубаво като има и други дечеца, аз се редактирам преди като писах на Александра, че децата сега по си играят един до друг, отколкото един с друг, и Соня много обръща внимание на другите дечица, Емо беше друг случай, по си играеше сам, то и сега май, по обича сам да си се занимава, особено ако другите деца не му се водят по гайдата и той не иска да си играе с тях. Но и в Белгия децата са по други де, наистина по площадките, малките деца си играят сами около родителите и ако се присламчи някое около нас и се закача с Емо, родителите идваха, извиняваха се и си го прибираха. Нищо общо няма с площадките в България. Тук е малко по като в БГ, ама пак са си по-сдържани от нас, но то пък това може би не е зле.

Оф кой беше още  newsm78, айде после, че да си досгоствя. Емо пък с ангина и му изписаха антибиотик, дано да не лепне и Соня. Еех пък и вие сега 3 нови отговора...ама после ще ви дочитам.

# 564
Разговор от следобяд между продавачката на тиква и Андреа:

-ти как се казваш?
-Ании
-А обичаш ли тиква, Ани?
-Даааа

Joy  Joy Joy

Лека вечер на всички! Аз ще я прекарам със "Сексът и градът 2" докато мъжо си дойде от Румънско. Wink

# 565
Добър вечер!

Ами физиотерапията.. май не помага кой знае колко  Rolling Eyes То аз и не се спирам особено въпреки нея... Имам си помощници и помощта им я оценявам /колкото и малко и незабележима да е за някого../, но все пак детето си търси и майката.  Heart Eyes

Това е ваксината да.. менингит, паротит и рубеола... Реакцията можело да е след 4тия ден - обрив. Това според педиатърката де.... Иначе и след 20 дни можело да има.  Tired Ама не може без тия неща в края на краищата.

Лиде, то аз пуснах веднъж връзка към конкурса и го забравих  Joy

Хайде, ако има желаещи да не ги лишавам от кефа да ни подкрепят  Mr. Green
http://www.facebook.com/#!/photo.php?fbid=163316493687961&set=a.163310080355269.37121.109980022354942  Hug

# 566
Здравейте и от нас Simple Smile Днес и при нас страхотно време. Излязохме към 1:30 да вършим работа, много приятно временце беше. До 4 търчах по задачи, Дани си изяде следобедната закуска в 4 и отнесе. Аз ходих да понакупя това онова, купих му спално чувалче и на път за вкъщи минахме през една страхотна градинка. Та събудих Дани, за да си поиграе. Ей, няма отлепяне после. Не и не да тръгне. В 6 вече взех да го дърпам, понеже стана много студено. Ама голяма му е радост да се рови из камъчетата и да си играе, в повечето случаи си играе сам, но то е защото има толкова градинки тук, на всеки 10 метра и няма толкова много деца да играят на едно място.

А после вкъщи да видите каква заигравка с едни тенджери - наизвади си 5 тенджери с капаци, различни видове и 40 миннути си игра с тях, аз докато готвих, без да му чуя гласчето. Сега пък се заигра с някакви топчета на дивана  Peace Ех, дано ми е все така добро детето.

Дю, браво че такак добре сте си изкарали. Много е приятно да се видиш с някоя много добра приятелка.

Бубе, защо не казваш, отивам да гласувам  Hug Браво на Писанка  Hug Hug

Бърборанке, браво на Анди, вече и името си знае. Дани като го питам как се казва, вика ба-ба.

Поли, добре е наддала Соня. И на см е добре, Дани е едва 75 см. И  ние другата седмица в сряда сме на ваксина, ама незнам точно каква   newsm78

Лиде, какъв е тоя студ при вас  Shocked Shocked Да ти замръзва така стъклото. А нямаш ли авторазмразяване ...

Амбишъс, гледай да си починеш малко  Hug Хубаво, че ще имате гледачка.

Силви, честита ти книжка, леко и безаварийно шофиране  Peace Peace И дано захласването на Бобко да не се случва повече, че сигурно много си се изплашила.

Аз наготвих печени картофки и медени пилешки крилца с лук. Отиваме да вечеряме   chef  chef За Дани милия - супа  Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: пт, 22 окт 2010, 20:38 от tracy_t

# 567
Трейси - имам, ама съм отвикнала да 4акам 5-10 мин, ами да седна и да паля  hahaha А със спрей става то4но така (незнам как се казва на български), 4е понякога и клю4алките ми замръзват, а там ве4е е по-сложно като неможеш да влзеш в колата, може да клекнеш само и да духаш, за да размрази, ако нямаш топла вода или запалка под ръка  hahaha  Joy Ама то пък, къде ми е файдата, ако спрея ми е в колата  newsm78  hahaha Малеееее, по4нах сама да си отговарям на въпросите, не е добре, мам4ета  hahaha  Mr. Green Фиксираха ни тръбите междувременно, 4е и безплатно  bowuu Оказа се същия 4овек, който в старата квартира идва да ни оправя нещо подобно и само се усмихна и пожела приятна ве4ер  Mr. Green

# 568
Ей, преди малко разгледах албума и съм меко казано впечатлена колко мноооооого са пораснали децатаааааааааа

Дано не пропусна някой, но само да вметна кой най-много се е променил, впредвид най вече, че не ползвам ФБ и не съм ги виждала отдавна.

Софи -още по голяма сладурана е станала и има тръпчинкииииииииииииии  Hug Hug Hug
Божидар -  е все по-хуваб и по-хубав с този каскет.....
Абе свате къде е косата на снахата  Hug....и няма ли да я нахраниш с нещо...аз такива манекенки...ще я угоя като си я взема  Hug. Шегувам се нали знаеш, ей.
Мартин на Фликс - многоооооооооо е сладък...направо е разкошен.
Трейси - отново впечатляваш с качество на снимките - страхотна снимка, но и модела е страхотен Hug
Марти на Италиана е най-впечатлилото ме дете...страшно много е пораснал....мале и какъв поглед...опасен пич ще стане ей!!!
За Анди -вече казах лично на Яна- но тя определено не прилича на бебе, а на прекрасна малка дама - с пораснала коса  Hug
И Алекс на Терпсихора е много пораснал.....и има най-страхотните къдрици
....абе всички са невероятни....дами и господа!!
Пу-Пу на всички. И да знаете -нашите са най- най и не че са наши!  Joy

понеже днес успях да снимам Теди с телефона, ще пусна една снимка да го видите (Янчето се учуди, колко в пораснал, та да го видите и вие)

# 569
Здравейте, мамчета!

Аз съм си вече вкъщи. Имаме си трето зъбче (голямо постижение, намерих и аз с какво да се похваля  hahaha)
и сега да се изкажа:
За спането: Венци заспива вечер в 9:00-9:30, сутрин става около 8:00. През деня спи по веднъж и различно време - понякога час/час и половина, друг път 3 часа и повече. И нямам обяснение, но е факт, че когато я приспива баща и, спи по-дълго и по-спокойно.
Джема, хубава професия си е избрала Никол. В нашата кухня Сряда е ден за риба (държавна е).
Сънчо, не мисля, че нуждата от внимание зависи от пола Simple Smile Венцислава постоянно ми се катери по краката, а такова нещо с брат й не ми се е случвало.
Силви.д леле какво чудо! Добре, че запазваш самообладание
АСИ, липсваха твоите блясъчки  Hug аааа, и повлече крак. Чакаме снимки от кръщенето.
Бърби, екстра заглавие

Аз нито съм гледала снимките в албума, нито съм качила Венцислава  Embarassed

Лека на всички!

Общи условия

Активация на акаунт