Щастливи НОЕМВРИЙСКИ бебета, ритат още в коремите

• 24 474
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
... БРЪМБАЗЕЛА, , много ти благодаря за отговора! Аз съм много доволна от помпата на Авент, на ръка нямах никакъв шанс да се изцедя, електрическата помпа в болницата също се оказа безсилна да изкара млякото от гърдите ми, докато ISIS-a, без преувеличение, спаси мене от мастит, а детето от захранване с АМ. Цедях се непрекъснато, защото той не можеше да засуче, само хапеше гърдата и плачеше, от което резултатът беше гладно бебе в комбинация с препълнени гърди и разранени зърна. И добре, че си бях взела помпата в болницата! Принудих се да цедя коластра/кърма и да давам от шише. А той ядеше през 3 часа денонощно - не пропускаше хранене дори нощем. Представи си какво означава това - имах чувството, че съм се срастнала с помпата. Но се гордея, че дори при това положение не допуснах АМ и първите 3 месеца бебето беше изключително на кърма. Естествено, не се отказах да му предлагам гърда и постепенно, след като позаякна, бебето започна да суче директно от гърдата, а аз после само дозцеждах и замразявах кърмата. От 3-ия до 6-ия месец беше само кърма и АМ, после много бавно захраних с оризова каша и зеленчукови пюрета.

Сега имам още един въпрос към консултантките по кърмене и по-специално към ЛЮСИ (добре завърнала се!), защото тя беше споменала за спасителното действие на лецитина. Понеже се опасявам, че пак мога да получа запушване на каналите, мисля да си взема в багажа за болницата шишенце с лецитин. Намерих в нашата аптека лецитин на таблетки на Wallmart. Той става ли? В каква дозировка се приема? Предварително благодаря за отговорите!   bouquet

Миньон, много ме развълнува това, което сподели. Искрено се възхищавам на майки като теб, които не се спират пред нищо, за да получат децата им най-ценното. Бебето ти те е наградило за усилията ти когато е засукало. Има защо да си горда, наистина!  Hug

За лецитина, ще вметна само, че този на Wallmark обичайно е в капсули 1,200 мг. Приема се, че за профилактична доза, е достатъчна една капсула на ден, т.е. доза от 1,000-1,200 мг. При необходимост (запушване), дозата може да се повиши. Повече можеш да прочетеш тук: http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/lecithin.html

П.С. Сега обърнах внимание, че разликата между твоите деца ще бъде точно колкото при моите. Много удачна комбинация се оказа!  Hug

# 361
  • Козлодуй
Зузи , а какъв документ са ти дали за социалните - на мен ми дадоха само обменна карта и като вляза в деветия месец ще ми дадат и направление.

# 362
Веси, щом толкова ти е харесала количката, вземи я тогава! Защо трябва кошът за кола непременно  да става на количката?! Нали ще си ползваш зимния кош? Естествено, че е хубаво да пасва, но ако не, не е чак толкова фатално !

# 363
Веси, щом толкова ти е харесала количката, вземи я тогава! Защо трябва кошът за кола непременно  да става на количката?! Нали ще си ползваш зимния кош? Естествено, че е хубаво да пасва, но ако не, не е чак толкова фатално !
Ми да, взимай я щом ти харесва. И без това тези кошници стават до към 8-9 месеца на бебето, пък количката ще си я ползваш и после  Peace

Ей много съм разсеяна, за кой път вече пиша и все забравям да честитя рожденника на Мимоза-Пловдив - да ти е жив и здрав и много послушен. А ти не трябваше ли да пазиш леглото, къде си хукнала да снимаш Simple Smile

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 15:59 от beru6ka

# 364
Привет мамчета!

bella girl, честита ви количка! Страшно ми харесва, направо е бонбон!

Mimoza-Plovdiv, Честит ти рожденник  nbirthday  Gift! Да ти е жив и здрав и много да те слушка!

macorana,  welcome
И честити ти придобивки!

В събота отидохме да купуваме количката Бертони Карера, дето бях харесала и се отказахме, защото няма съвместим кош за кола за тая рамка и бях много нещастна. Много се бях навила на количката, харесва ми, супер удобна ми беше за мърдане и сглобяване, ама на...

angela_vesi, нещо не те разбрах, защо ти е коша за кола да го монтираш на рамата  newsm78. Не си ли купуваш кош за новородено?
Не знам, ама аз лично мисля до 6-я месец да ползвам кош за новородено, пък после само количката. Този кош за кола е важно да пасва за колата, не е ли така? Иначе напълно те разбирам какво е да ти легне на сърчицето количка, що не премислиш трябва ли ти кош за кола, монтиращ се и на рамата?  spoko
Айде показвай нещата от португалската баба, че ми е супер любопитно  Party.

Smurfieta, направо се чудя, как хората нямат сърце да ти пуснат едно билетче  newsm78. Що за народ сме, направо не знам? Онзи ден чаках на опашка за едни сандвичи и влязох заедно с глупа деветокласнички, дето през цялото време демостративно заставаха пред мен /бяха 4-5 момичета/ и два пъти за малко да ме блъснат, ама си викам те са още малки, какво разбират от бременност. Ама тези хора дето са били на твоята опашка на 90% са ставали родители и хич ги няма с усещането ?!?  spoko

zuzi_pretty, супер сте пораснали! Браво!

Сега и аз да ви питам нещо - в сряда рано пътувам за София - подскажете ми някой бебешки магазини, по-големи, където да разглеждам, че ще повече хора сме, а и с кола, та да оползотворим добре времето. Аз знам за Джъмбо на бул. България, Бейби Мол до Лабиринта и Малечко на Околовръстното. Ще съм ви благодарна ако ми драснете някой и друг магазин до утре. 10х  Hug Hug Hug

# 365
  • Λάρισα
Ми да, взимай я щом ти харесва. И без това тези кошници стават до към 8-9 месеца на бебето, пък количката ще си я ползваш и после  Peace

И аз това щях да пиша, ама ме изпреварихте. Голям праз като няма, в моите планове пък никога не е фигурирал стол за кола 0-13, камо ли пък и да става на количката. Вярно, че е въпрос на избор, но като ти харесва точно тази количка, според мен само това не бива да те спира  Peace

# 366
Здравейте!
Честит рожденик на Мимозка!
При мен продължават болките и се чудя дали да отида на преглед днес. Кажете, момичета, вагинален преглед може ли да ускори раждането? В ужас съм. На ехограф не се вижда шийката на матката, защото главата на бебето е много ниско.

# 367
korali гледам че си от Варна, и на влизане в София ще минете покрай новото Джъмбо, та може направо там да се отбиете, било по голямо от това на България. Друг магазин е Вис Виталис, той е на Симеоновско шосе, ако ходите до малечко ще ви е близо.

Кой викаше, че няма конкуренция за спамър на деня  Mr. Green

iva_a отивай на доктор да те видят, не мисля че един пеглед ще ускори раждането, но ако има нещо поне да се вземат мерки на време.

# 368
Иве, отивай! По-добре да те види лекар!
Беруш, като гледам, колко момичета са в темата в темата, ще имаш голяма конкуренция!  Heart Eyes Много сме вече в болничен плюс лошото време, ще изписваме една темичка за броени дни!  Wink
Мен от днес почна да ме боли кръста много гадно, а чавето е станал хиперактивен! Хубаво е да му усещам движенията, ама вече прекалява!  Crossing Arms

# 369
  • Пловдив
да питам-кога аг-то по ЖК трябва да даде документите за болницата?защото аз уж ще раждам при тази която ходя по ЖК,тя работи във ВМИ,но не помня с първата бременност кога ми ги даде доктора.
и сега като влизаме в 9 месец не трябва ли 2 пъти да се пускат изследвания,моята докторка пак щ еме мине,имамчас за 18 а това е 2 седмици преди термина,сега не ми пусна нищо,защото ги беше пускала в началото на 8 месец,времето все и се губи на нея.

# 370
  • Козлодуй
iva_a: миналата седмица бях с болки. Наложи се да ми направят вагинален преглед. Не се притеснявай - още не съм родила Simple Smile Съвсем повърхностен е и е с едно пръстче, не се притеснявай. Аз също се колебаех дали да позволя да ме прегледа, но добре че се съгласих - така разбрах че имам разкритие и че беба се е смъкнала вече.

# 371
БРЪМБАЗЕЛА , дойде и моя ред за въпрос , тъй-като след 8 дни ме приемат в болница и скоро след това ,живот и здраве, ще си имам един гладник. Проблемът , който имах с баткото (ако може да се нарече проблем) беше т.н. хиперлактация и мисля , че си я предизвиках сама още в началото. Веднага след реанимация като родих гърдите ми бяха огромни , пълни и болезнени. По никакъв начин не успявах да изцедя нищо и професора , който ме изражда ме посъветва на 2я ден с горещи кърпи да налагам гърдите и да цедя на ръка ... еле успях , отприщи се , но за да облекча напрежението напълно с помпата започнах да цедя докато спре болката и се разбият бучките. Резултат 140мл коластра от двете гърди на първо цедене. От там се започна ... като кърмех от едната гърда , от другата започваше да шурти от минимум 5-6 каналчета на струя над 50 см ... слагах колектори за кърма , за да събирам материала, но понеже бебето преяждаше с една гърда другата седеше пълна и скоро започваше да боли и се налагаше да цедя по малко , за да облекчавам ... Отне ми над 3 месеца да се пооправят нещата и така си кърмих до 11 месеца (баткото сам се отказа) Та грешка ли е било това цедене и какво да правя , ако се повтори и сега. Или пък има ли вероятност сега нещата да са различни , да нямам толкова кърма и да се налага стимулация ... знам ли ...

# 372
Здравейте, момичета. Ама докато ви изчетаааа.... и забравих какво щях да пиша. Като се заговорихте за запушените канали - направо не искам да се сещам, че и бебе нямах да ме изсуква поне. На третият ден се събудих с огромни, твърди и болезнени гърди, почнах с помпата, но нищо. После горещи компреси, цедене, пак компреси - нон стоп. Посрещнах рожденния си ден (тогава ме и изписаха) със санитарката в банята, като се редувахме да слагаме горещи компреси и да помпим  Sick И така до 2 часа като поомекнаха малко гърдите и можех да заспя. На никой не го пожелавам тоя ужас, дано не се повтаря. Тогава никой не ми е споменавал за лецитин, но сега ще знам ако възникне проблем.
Мимозка, и тук да ти честитя рожденника!!!! Да ви е жив и здрав големия батко!!!    bouquet
slb83, можеш ли да опишеш какви точно бяха болките, с каква продължителност, че си отишла да те прегледат. Питам, защото и аз от няколко дни имам леки менструални болки от време на време, тежест ниско долу, но си мисля, че е в рамките на нормалното (вчера питах и акушерката в болницата). Не знам дали да се притеснявам и да отида на преглед (че и мен ме притеснява вече бъркането), а съм на ЖК чак другия петък (дано да я дочакам) Praynig.
За козметиката - на Мустела си оставам.
Дарка, аз като ме заболи гърлото си правя мед, разбъркан с хлебна сода и мажа с лъжицата директно гърлото колкото мога. След това поне 30 мин не се консумира нищо, и пак като се сетиш - мажеш. При мен ефектът е 100%. А за гърло и кашлица ми бяха дали от аптеката билкови хапченца за смучене - Herbatussin, много ефикасни  Peace
Весел ден на всички!

# 373
Да спамна пак, че качих малко снимки в Снимка.БГ и много благодаря за съветите за количката. Може пък да помисля още малко и да я взема, ще преценя на място пак. А за коша за кола е по-удобно, ако се монтира на рамата, че може да спести влачене и на зимния в някои случаи, особено началото. Поне имам голям багажник, ако се налага  Twisted Evil
Като ви чета сега за това кърмене и проблеми с гърди и се чудя на мен какво ли ще ми се случи, но мисля само позитивно и не се навивам излишно за лоши ситуации. Така се надявам да избегна подобни случки  Praynig И се надявам, че с толкова мили момичета като Люси, Микки и Бръмбазела в темата, ще имаме адекватна помощ  Heart Eyes

# 374
  • Дъблин
Момичета, мерси за подкрепата, много сте мили, вече не съм толкова ядосана  Hug
За корема - никой не ми обърщаше внимание, то в 5:30 си е нощ навън, а до чичко полицай абсурд да се добереш, някъде около него беше ТЕТРАДКАТА и всички масово се бутаха натам, не бих рискувала.
Вариант е това да ида по друго време и да се надявам на благоразположение към моя корем и без номер. Хах, дори сега като минах оттам на път за ДКЦ-то, имаше 10тина човека пред РПУ-то, сигурно все с номерца  Simple Smile

Взех си болничния, поне една свършена работа за днес. И добре се опуших, разбира се  Joy

angela_vesi и аз сега се замислих за тази кошница за кола - защо държиш да става на рамата на количката? Аз съм си мислела за нас дали ни трябва тази екстра и не можах да се сетя за такъв сценарий, но може би пропускам нещо  newsm78 Пък и нали новороденото не е хубаво да стои повече от 1,5 ч в кошницата?

Общи условия

Активация на акаунт