Юли 2006 - 96

• 31 967
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Племенника ми е добре има малко пъпчици по краката,2-3 по ръцете,една на вратлето,майка му дори не беше забелязала,че е шарка,мислела,че нещо го е нахапало и е станал на мехурчета,затова и не ми беше казала.

Сигурно ли, че е шарка? Ноеми миналата седмица в четвъртък я взех от градина с 2-3 пъпки на ръката, после се оплака, че я боли езика - поглеждам - бяло петно, доста голямо - отстрани и отдолу. Докторката ме пита дали се е изгорила, като й казах за пъпките (аз се съмнявах за скарлатина), тя й погледна краката - там имаше също една-две пъпки и постави диагноза - на английски е Hand, foot and mouth disease. На български не намерих превод.

Няма лечение - отминава само. Само срещу температура ми даде сироп ако вдигне и това беше. Ама била много заразна Rolling Eyes Не можело да ходи на градина и тн - пък Ясмин не се е заразила да чукна на дърво.

Аз бях също болна - цялата минала седмица си стоях вкъщи с възпаление на дроба и бях на АБ след 10г!!! не-пиене на такива отрови Rolling Eyes Днес бях на работа вече, ама още си кашлям въпреки този АБ Twisted Evil

# 211
Здравейте и от мен, в тоз мрачен и дъждовен ден!
Пак болнички  Sad Желая ви бързо оздравяване. Венци и той беше с  вирус - болеше го стомахчето няколко дни. Аз пък преминах другия само с хрема и отпадналост.
Работа- бол, но тази сутрин съм решила да зарежа всичко и да се поглезя, напук на гадното време навън. Дори облеклото ми не е подходящо  hahaha- с костюм и къса пола - пък дано слънцето се покаже като ме види  Wink Тази сутрин реших, че е крайно време да направя радикални промени в живота ми. Стига с този слугинаж, дори няма кой да го оцени. Три последователни уикенда сменях тапети, боядисвах като идиот съвсем сама и вече чуя ли за ремонт ми се гади  Sick Отделно това и работа до 23 часа вечер и направо съм на предела на силите си, затова стига  Naughty ще го давам по-умерено. Довечера релакс - филмче или тиха музика за отпускане на душата  Grinning
Джорджи-щом се крие е мома на 100 % Crazy
Деси-какви са тия диети при теб? Та ти си перфектна  Wink
Рони- какви са тия стачки - и в училището ли?  newsm78
Отивам да ви почета до 8.30, че след това не е разрешено да стоим в нета. Целувки и здрави дечица ви желая!

# 212
  • София
Здравейте  Hug
Казвайте, какви илачи се пиеха за кашлица, че не съм спала цялата нощ  Tired
Рони, ти наскоро май бърка нещо на Емата  newsm78

Жоржи, почиваййй  Hug Какво му е на малчо?

Ети, как сама бе мила правиш ремонти, къде е мъж ти.  Hug

Цеци е при баба си тази седмица, здравичък е вече, ама искам да укрепне и тогава да го пусна на градинка. Така се бях притеснила в неделя, че го повтаря скарлатината, че го водих милото по доктори в 9 часа вечерта. Слава богу няма такова нещо, просто след прекарана шарка и отслабнал имунитет, беше се разболял.

Но аз кашлям, като дърт пушач, то не че не съм де  Rolling Eyes

# 213
  • Варна
 Hug Добро утро на всички Hug

Да,и аз мисля че е мома Mr. Green Ще я видим..все някога ще ги отвори краката.

Момичета,аз си почивам наистина,почти нищо не правя,честно PeaceДимитър много ме ядосва Confused направо ме влудява ви казвам...
Както и да е,само с моите контракции ви занимавам ooooh! Вчера ми увеличиха дозата на Магнерича,днес съм на лекар Peace

Димитър е само с хрема и кашлица.Дай Боже да не е вирус Praynig Тя Кремена каза че не е,така че съм си спокойна.

Пиги,дано всичко да е наред с кракът ти Praynig

Всички болни дечица и майки бързо да се оправят Hug  bouquet
Ети,дай си малко почивка,не може така Naughty
Крис,радвам се че сте отишли някъде да починете.Ние също щяхме да ходим,но.....другата година. Peace

Приятен ден  bouquet

# 214
Добро утро и от мен! Hug

Крис, не се притеснявай, че Гого още не говори! Ема също доста късничко проговори, и то на някакъв бебешки език, който ме дразнеше. Въпреки, че никога не сме й говорили на бебешки, но явно й беше трудно да изговаря думите правилно. Тогава се бях спекла кога ли ще проговори и т.н. Ела я виж сега! ooooh! Не млъква за секунда, и вади едни размисли и страсти, направо не е за вярване. Crazy
Гого е добре при баба си, стига се измъчва. Нормално е да пита за тебе, та нали ти си по цял ден с него. Но ще му хареса там. Като отидеш да го вземеш ще знае и занапред, че го оставяш за малко при баба. Я се отдай на релакс. Wink

Ивка, черна ряпа издъбаваш вътрешността и слагаш лъжица мед, чакаш да пусне сок и го пиеш по лъжичка през час. Peace Ако нямаш ряпа го направи с червен лук. Другото беше равни части ракия, мед и олио. Бързо оздравяване. Hug

Жоржи, и аз мисля, че ще е мома, но ще поживеем и ще видим. Wink

Ети, Ети....ти ме изненадваш, жено! ooooh! Бе как сама ще правиш ремонт? Я се стягай в кръста, по-точно стягай мъжа ти . Ако се наложи и ремонт сама да правя, повярвай, че мъж в къщата си няма да търпя и секунда! Naughty

Ние в събота мислим да отскочим пак до Андора. Обожавам това място-толкова красива природа, такова спокойствие и красота...сякаш съм в приказка. А магазините...за тях да не говорим. Mr. Green

Ако децата ми отпуснат малко свободно време ще кача снимките от зоологическата. Крайно време е!

# 215
После ще ви чета,сега искам да кажа Благодарско на Десито! Получих си армаганчето,мн е сладко  Hug  Откога го издирвам..

Ние издирваме вила някаква за 10-12 човека за НГ,ама по-хубавите вече са капарирани  Sad

Излизаме,после пак..

# 216
  • София
Нямам черна ряпа. Ще взема да забъркам ракия, мед и олио, ама дали става с боров мед, че имам 2 буркана  newsm78 Ще взема да сложа и повече ракийка, та да спа по-добре  Laughing
Ох, като дойде есента и започва дъжд, студ, болести  Tired
Бързо оздравяване на всички  Hug

# 217
Абе Ивка, я му удари две големи ракии,меда си го яж отделно  Mr. Green  Четох в книгата на д-р Михайлов лек за кашлица, което може да се дава и профилактично,-бяло вино,мед и лук, подробности незнам,ще прочета ако искате,но се забърква т'ва и лука действал анти незнам к'во си,виното разширявало съдовете и загрявало,облекчавало и дъра бъра,отхрачващо, за деца можело само лук и мед..Трябва да пробвам ама сега и давам много неща ще я напия най -накрая Flutter иначе има смисъл във виното лука и меда.То и с ракия загрява Whistling

Ние не сме на ДГ.Вчера я взех с кашлиця,заведох здраво дете,взех си го болно,вечерта кашляше,сутринта вече Т 37,8, водих я-нищо на гърдите, възпалено гърло,да и пръскам биопарокс,и капки в носа,витамини,чай, кашля тука като ....ама нищо няма на гърдите Praynig  Praynig после пак за всеки случай ще я водя да я чуят,ама се наливаме с чайове,мед,клеева, и ентитус ooooh! дано минава Praynig

Рени, нашата къща още не е готова иначе с удоволствие я отдавам за празници на весели компании,втория етаж ще е изцяло за това и за гости с преспиване. Mr. Green  То само дето кой ли ще иска да дойде в т'ва село всеки гледа към балканите #Crazy

Но ние сме там готова неготова  м'да,палим огън и сме там Crossing Arms

# 218
Ей Ели как се е разболяла тази Юлка за един ден милата.  Hug
Ивка лекувай се и се затопляй.  Peace

Рени идея си нямам да ти предложа, но идеята ви е супер  Peace

Ние днес ходихме до градината дето мислехме да запишем Криси, но ... не съм очарована. На Криси сякаш му хареса ... каза, че може да ходи, но само ако не спи там  Thinking За сега ще мислим с баща му. Обстановката е добра, но занималнята ми се видя малка. Навън имат малко дворче с къщичка. А на втория етаж са спалните. Децата са 5-6 само момченца 2,5 до 4 годинки.  Thinking  Има едно детенце, което е болничко (незнам какво е аутизъм или нещо такова). Не говори, само сочи и крещи, лежеше на килима и лапаше само играчки. Незнам много ми е трудно да реша.   Rolling Eyes

Крис наистина не се тревожи за Гого, нормално е да пита за теб. Криси ми звъни през 1-2 часа да пита само как съм Simple Smile. Но после се заиграва и збравя предполагам че и Гоги е така.

# 219
Дани,частна ДГ ли е?
 Писах за освобождаване от изпит за айтизма та горе-долу да ти кажа -няма страшно за вас,децата с аутизъм са си деца искат повече внимание,дано някой му обръща в тази ДГ,иначе пак си зависи каква степен,можеш да четеш има доста неща в нета.За нашите деца не пречи стига да не пречи на теб като родител ако има предразсъдъци....а то в БГ си ги има, за в чужбина е приказка за такива деца тук сме мноооого назад

Юл по-малко кашля от биопарокса и от сиропа, но пак ще си седим в къщи за всеки случай да си се оправи.,за разлика от други родители които си ги водят болни и със сиропите,цялата група кашля ooooh! newsm78

Бай:)

# 220
Дани, кое те спира да пуснеш Криси? Не мисля, че е детенцето с аутизъм! То е дете като нашите, просто се изисква повече индивидуална работа с него, за съжаление в Бг няма центрове за работа с деца с аутизъм. Confused/или има, но не повече от 1, и то с малък капацитет-това по спомени от едно предаване/. Занималнята колко е малка, все пак са само 4 дечица?! Пускай го смело да е сред деца, по-добре ще му е. Peace

Ели, бързо да се оправя Юл. Но как да не е болна, като всички деца са?! ooooh! Учителките защо ги приемат болните деца и то със сиропите?

# 221
  • София
Подкарах сиропа на Цеци- Хустагил. Ама ще забъркам и ракийката (аз не пия Simple Smile ) ама нали е лек, ще го лапам и това е, само да мога да спя.
Ох, Ели, дано и се размине бързичко на Юлченце  Praynig

Аз съм сама и ми е скучно, държах мъж ми 1 час на телефона, той шофира в момента, ама много гадно, като се прибереш в празна къща. Хем понякога, като ми дойде нанагорно и си викам ех, да имах няколко дни сама, да си почина, ама на, сега ми е самотно, а съм сама само от 2 часа. Абе шантава работа  Crazy

Дани, прецени си хубаво, усети ли атмосферата, отношенията между децата и госпожите,  тя е по важна и от обстановката и всичко, аз не разбрах, че детето с аутизъм ти е повлияло за решението, по скоро обстановката и че е тясничко, нали  newsm78

# 222
Аа, и аз съм на мнение, че не това я спира Peace,пробвайте до обяд,ако има кой да го взима ,да не спи там ,после постепенно ще свикне Peace

Уф и аз исках да взимам Юл до обяд, ама на всички лекции са ми следобяд(сутрин имаме наблюдения) ,няма как  ooooh!
 И утре трябва да си довърша лекцията защото миналия път не стигна времето,и  ще я оставям или сама или ако се върне баща и ще да я гледа за малко да прехвърча до унито.
 То пък сега с тази криза нямам в картата ни стипендия,нито ще имаме наблюдения,а те са най-важни-нямат пари да плащат на ДГ и училищата където ходим,който ходил ходил ooooh!
 Ще търся работааа,то и без туй всички колеги работят само аз ходя и после раздавам лекции,решено почвам да продавам лекции  Mr. Green Mr. Green Mr. Green хихихихихих
 Ама и тази която и четем лекциите за освобождаване, иска освен да четеш лекция,да си купиш учебника точно от нея със 7 лева отгоре е,и да имаш посещения,и аз казах на колегите,колеги спасявайте се почвам като преподавателите- 1 лев лекцията(стр),аз за кво ходя Joy Joy Joy хихих маЛКО СМЯХ!

Ставам,  ама вии да не ми повярвате сега! Whistling

# 223
Момичета не детето ме притеснява, а това че е малко от една страна а от друга са сборни деца на различна възраст. Мисля, че и няма да ги занимават много много с учебни материали... незнам притеснено ми. Въпреки, че КРиси изглежда му хареса и каза, че искал да ходи до обяд. Но пък аз сега нямам много време за него, а ако остане там ще трябва аз повече да уча с него... Много са ми въпросите, но стига като реша ще ви кажа Wink
Ели и да не са по 1лв можеш пак да им вземаш някой лев Simple Smile
Ние и в старата група в Сопот имахме такова детенце с аутизъм беше малко по добре от това поне на първи поглед... незнам Simple Smile

# 224
  • Варна
Здравейте на всички Hug Hug Hug

Днес от 13.45 бях при доки.бебето е много добре,но матката е на камък.до 19.30 съм лежала на система....сега се прибрах.

Минах само да ви се обадя Hug

Пазете се,обичам ви Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт