Не обичам майка си

• 17 978
  • 189
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  Ох, раздвоена съм! Защо за всичко обвиняваш майка си, а за баща си нищо не казваш?Той вина няма ли, че е съсипал живота на майка ти ,и я е оставил да ви гледа сама?Тя е направила каквото е могла.

Е, доколкото се разбира от поста, баща й не очаква нищо от нея към днешна дата, за разлика от майка й.

Тайне, не е направила каквото е могла, недей така, направила е каквото й се е искало, без да отчете факта, че две деца зависят от нея.

# 31
  • Бургас
Заради тези родители, които отглеждат с обич и внимание децата си, твоята майка не заслужава да я погледнеш дори. И аз не разбрах какво толкова я защитавате, че въпреки всичко не е изоставила децата си. Изоставила е директно едното, защото явно е било твърде малко, за да се защити, а авторката е излязла по-разсъдлива и не е позволила да я разкарат от общия дом.
Сега "майката" е осъзнала, че остарява и име реален риск да остане съвсем сама без никаква помощ и започва да проявява това, което е трябвало да покаже много по-рано. И самият факт, че игнорира съсипаната от нея самата друга дъщеря, говори, че всъщност изобщо не и пука за децата, а само затова да не остане без средства и помощ за себе си.
Има такъв тип хора за съжаление. За бащата без коментар - не заслужава и да се изплюеш върху него.
Жалко за сестра ти, но щом не иска да си помогне сама, няма как да и помогнеш и ти. Единственото, което може да бъде полезно в този случй е по всякакъв начи и винаги да и показваш, че си загрижена за нея и трябва да осъзнае проблема си. Но даването на пари само би влошило ситуацията. Освен ако не е за лечение на проблема, но не и за подкрепата му.  
А за майка ти - прави за нея това, което и тя е правила за теб - ни повече, ни по-малко и не позволявай да ти съсипва нервите.
И ходи с гордо вдигната глава - има за какво да се гордееш със себе си!  Hug

# 32
  • София
   Има и друго Бърди,през годините мисленето на човек се променя, а като чета това е било отдавна и времето тогава си беше мизерно.Явно като млада, майката така е разсъждавала,сега мисли другояче, но времето не може да се върне и тя да се поправи.И мойте деца са живяли мизерно, хем съм имала и мъж.И ние сме купували с чували картофи, за да има какво да ядем.И мойте са ходили с кърпени анцузи.Сега да ме обвиняват ли?

# 33
Тайна предполагам твоите деца не си ги наричала гниди и с разни други обидни думи, както спомена авторката още в началото. Вярвам, че никой не би упрекнал родителите си, ако са били бедни, но на едно дете му трябва и любов. Аз не бих простила на майка ми ако ме е била наричала с такива епитети. И ние сме имали моменти, когато сме изнемогвали. И аз съм износвала старите дрехи на сестра ми, но съм се чувствала обичана. Нещо, което "неблагодарна" не мисля, че е изпитала в детството си.

# 34
  • София
   Не съм ги обиждала чак така,но мързели съм ги наричала.Но и аз не съм била перфектната майка.Ходех непрекъснато на работа и те си се самоотглеждаха.Вечер като се върнех, от готвене и чистене, пак нямах време за тях, за което сега много съжалявам, но те въпреки всичко си ме обичат!

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 11:17 от Тайна

# 35
  • София
Тайне, щом те обичат, значи добре си ги гледала, недей така.

# 36
   Не съм ги обиждала чак така,но мързели съм ги наричала.Но и аз не съм била перфектната майка.Ходех непрекъснато на работа и те си се самотглеждаха.Вечер като се върнех, от готвене и чистене, пак нямах време за тях, за което сега много съжалявам, но те въпреки всичко си ме обичат!
Е ти си гледала да им е чисто и сготвено, а доколкото разбирам от авторката, тези неща са ги вършели те със сестра и, включително прането на мръсните и гащи  Sick

# 37
Тайна мисля, че между това, което си правила ти за децата си и майката на авторката има огромна разлика. Може да не си имала време за тях, но си готвила и чистила нещо, което другата майка не си е помисляла да прави. Дори децата й са й перяли бельото.

Бенджолина  bouquet

# 38
миличките..съжалявам за преживяното. Не мисля, че си длъжна, защото тази жена не се е държала като ваша майка, а като враг. Не е важно кой ви е родил, а кой ви е отгледал. Възхищавам се на силата ти и постигнатото в живота ти. Съжалявам за сестра ти..възможно е да й харесва да живее така.
Още веднъж,  поклон!  Hug

# 39
  Не съм ги обиждала чак така,но мързели съм ги наричала.Но и аз не съм била перфектната майка.Ходех непрекъснато на работа и те си се самоотглеждаха.Вечер като се върнех, от готвене и чистене, пак нямах време за тях, за което сега много съжалявам, но те въпреки всичко си ме обичат!

Мила, твоята история няма нищо общо с историята на тази жена.
За съжаление всички улисани в работа позабравяме да поиграем с децата си, да порисуваме с тях..да им отделяме повече време, но малко са такива майки, които дори няма да осигурят на децата си най-необходимите консумативи - бойлер, пералня..и прочие..
Не е нормално една майка да не се грижи за децата си, като дори не им наготви..и да ги кара да си пържат и варят картофи..Очевидно тази жена само е родила тези деца, а те са се самоотглеждали при наличие на жива майка!
Извинявам се, ако съм обидила авторката, но аз бих спала на някоя пейка в градинка, ако от това зависи доброто на детето ми..Никога не казвай никога, но поне да си обещаем да бъдем по-добри с децата си, защото те имат нужда от нас. Така е устроена природата..

# 40
А защо пък трябва всеки ден да се чисти. Аз само в събота или неделя почиствам, през другите дни отгоре - отгоре. А това го правя за 15-20 минути. За децата е много по-важно да се занимаваме. А и макър и малки мисля, че може дори и чистенето да го правим заедно, например - Пребери си играчките, аз през това време друго да свърша, а пък може и хайде заедно да свършим работата и през това време пак да си приказваме. Също като се готви не значи, че само това може да се прави, режеш лук и си приказваш с детето например. Това имам да изчистя и да готвя нещо не е достатъчно оправдание. Може да е друго, много съм уморен от работа, но нищо не е по-важно от децата.
Тайна, след като децата си те обичат значи знаят, че и ти са давала всичко за тях и са те разбирали когато си била уморена от всичко. И явно не си им внушавала вина, за твоята жертва заради тях. Защото тогава е лошо. Много внушават вина на децата, че заради тях са ходили на работа, заради тях не са намерили мъж, а просто не са срешнали подходящият.

# 41
  • София
Цитат
Хората се обичат заради това, че са хора, а не заради това което правят или не. Съжалявам, за това което си преживяла, но трябва да поставиш правилата точно и ясно. Помага се на хора които не могат да се грижат за себе си. Ако майка ти и сестра ти работят, а не си правят сметката, то твоите помощи не са помощ, а мечешка услуга.

Напълно подкрепям това мнение Peace

# 42
  • out of space
Ами отговори на лошото с добро.
Погрижи се за майка си и сестра си. Бъди не неблагодарна, а благородна.

Да се погрижи за майка си, която е съсипала сестра й?!?!  Shocked Не мога да повярвам на очите си...

# 43
Благодаря на всички за отговорите ви Hug Имаше въпрос за баща ми. Да ви кажа честно не зная какво да мисля за него. Никога не съм чувала неговата гледна точка. Че ни изостави и не се поинтересува от нас е факт. Че е пияница също ми беше потвърдено от хора, които са го познавали. Но дали е бил пияница още когато се е оженил за майка ми? В такъв случай защо майка ми е създала семейство и не едно а две деца с него? Дали се е пропил в последствие? Не го оправдавам, но не изпитвам нищо към него, дори и гняв. Не ми липсва, защото не зная какво е да имаш баща. Той не ме е унижавал и за момента не иска нищо от мен. Въпреки, че зная, че е по-възрастен от майка ми, зная, че е жив и очаквам всеки момент изненада и от него. Точно както ме потърсиха, когато се разболя дядо и нямаше кой да се грижи за него. А когато почина нямаше дори желаещ да го погребе, да не говорим, че кака не дойде и да го изпрати.

Много благодаря отново на всички за съветите и разбирането  Hug 

# 44
  • София
Човек не може да разбере какво е да си гледаш сам детето без пари докато не го изпиташ наистина  Cry !

Любовта е безплатна. Картофите, хлябът и яйцата, поднесени с обич и усмивка са питателни и вкусни.

Браво! В десятката  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт