Не обичам майка си

• 17 974
  • 189
  •   1
Отговори
# 45

Човек не може да разбере какво е да си гледаш сам детето без пари докато не го изпиташ наистина  Cry !

Любовта е безплатна. Картофите, хлябът и яйцата, поднесени с обич и усмивка са питателни и вкусни.

Айде, айде...като няма пари, защо ражда деца...

# 46

Човек не може да разбере какво е да си гледаш сам детето без пари докато не го изпиташ наистина  Cry !

Любовта е безплатна. Картофите, хлябът и яйцата, поднесени с обич и усмивка са питателни и вкусни.

Парите не са константа!
Но на чужд гръб и сто тояги са малко!

# 47
  • София
Нещо май не сте разбрали Ментова правилно.

# 48
Игнорирай я. Очевидно не можеш да я изхвърлиш от живота си, след като до сега не си го направила. Имам роднина с подобно отношение, в никакъв случай толкова брутално. Но в очите на другите съм вечно негрижеща се, пък какви интриги ми се кроят постоянно. Научила съм се да не обръщам внимание и да не участвам в тях. Каквото искат да мислят хората. Научи се да живееш щастливо въпреки майка ти!
 Hug Peace

Наистина любовта е безплатна   bouquet, няма как да я извиня...

# 49
  • София
И кво стана ся, който няма пари и е изоставен от мъжа си има пълното право да мачка децата си и да им отмъщава за зле стеклия се живот....
Тук не става въпрос за инцидентни случаи на грубост и изпуснати нерви. Това е било стандарт. Да й перат гащите  Shocked.....Представете си само какво можеше да докара на децата си, след като е и поскитвала с мъже...И е гонила дъщерите си от вкъщи, за да си нанка с чичковците - прошляци....

# 50
Не оправдавам майката, но има един въпрос който рядко си задаваме. Дали тази майка е имала пример, дали нея някой и е показал какво е любов? Как тя ако не е видяла е можела да предложи нещо друго... Често хората копират взаимоотношенията в семейството  си в отношенията си към децата.

# 51

Парите не са константа!

[/quote]

Знам, че не са...и все пак съм на мнение, че когато се вземе решение да се създаде едно трябва да можеш да му осигуриш необходимито...

# 52
  • София, в полите на Витоша
Ще изчета темата по-късно, но искам да напиша първото, което ми дойде наум, като прочетох първият ти пост.
Възхищавам ти се, че въпреки всичко, което си преживяла, въпреки това, че сестра ти страда от миналото си и не е била толкова силна като теб, въпреки ясното съзнание, че не искаш да помагаш на майка си, го правиш.
Аз НЕ бих имала толкова доброта в себе си, за да го направя. Бих затворила вратата завинаги. Пет години не си говорих с нашите и то защото имахме известни разногласия ,когато забременях с втората ми дъщеря, а какво остава да съм мизерствала заради един неосъществен "талант".
Най- много ме впечатли не че сте били бедни, а че майка ти напълно умишлено не е направила нищо това да се промени.
Аз не бих простила.
И ако можеш - подай ръка на сестра си. Ти си всичко, което тя има.  bouquet

# 53
Ако това, което описваш е истина, то според мен нищо не дължиш на тази жена. Нищо не дължиш и на сестра си. Ако ги обичаш - може да им помагаш заради любовта си, ако не ги обичаш, според мен трябва да се концентрираш в собственото си щастие и благополучие.
Аз имах други преживявания с моите сестра и майка, които доведоха обаче до същия краен резултат - да се чудя какво съм длъжна да направя за тях (което ме кара да се замисля, че никога не съм се чудила дали ги обичам?!) Мина много време, но в периода на чудене и разкъсване между ама редно е, ама длъжна съм, ама трябва, но това ме прави нещастна, много ми помогна една реплика от книга - "Илюзии - приключенията на един месия по неволя", а именно:

"Онова, което свързва
истинското ти семейство,
не е кръвта, а уважението
и радостта от съвместния
ви живот.

Рядко членовете
на едно семейство
израстват под един
и същ покрив."

Може да ти се види детинско и смешно, но тогава заключих, че след като между нас няма такива взаимоотношения, значи не сме членове на едно и също семейство и като не сме, аз нямам задължения към тези хора.

# 54
Tи просто не си имала майка,за да я обикнеш.
Не се самообвинявай,реакцията ти е съвсем,съвсем нормална.
Успех оттук нататък Hug

# 55
  • Варна
И мен преди всичко ме впечатлява ника ти и обяснението за него. На мен ми показва, че ти се обвиняваш, иначе нямаше до такава степен да се повлияеш от чутото. Писалите по-горе са прави, че най-вероятно историята на майка ти обуславя нейното поведение. Но все пак е до решение на човека доколко ще се остави на течението. Винаги можеш да кажеш "ами аз имах нещастно детство, цял живот съм страдал, не може да се очаква друго от мен". Но не е така. Ти решаваш. В подобна ситуация съм, макар далеч от грозотата на вашата, може би защото имах невероятен баща. Без него кой знае как щяхме да живеем. Това, което научих с годините е да се абстрахирам  от майка си. Тя е от типа "маниакално контролиращи", постоянно вменявайки чувство на вина, за да запазят контрола (освен другите екстри). И се опитва да го прави до ден днешен. Имам чувството, че и твоята играе по тази струна. Трябва да разбереш това, за да си простиш - оттам нататък отговорите ще дойдат сами. Няма да ти трябва тема тук, за да си отговориш дали си чудовище, щом не обичаш собствената си майка. Виждам, че имаш ясна представа за нейната личност, трябва ти малко увереност. Сама трябва да си я създадеш, щом си живяла така и никой не ти я е дал. Много е трудно, знам, да преодолееш чувството, че не си обичана дори и от мама - та кой ли тогава ще те обича. Но виждам, че си силна и можеш да се справиш. Стискам ти палци с всички сили  Hug  и ти желая успех!

# 56
Ако някой се нуждае от помощ, това е сестра ти, а не майка ти. Съжалявам за това, което си преживяла. В същото време ти се възхищавам, че не си се преклонила пред трудностите и си станала човек! Peace Постъпи, както `ти идва отвътре` и както го чувстваш. Дали наистина е възможно по някакъв начин да се помогне на сестра ти да стъпи на крака?

# 57
  • Sofia
Знам, че не са...и все пак съм на мнение, че когато се вземе решение да се създаде едно трябва да можеш да му осигуриш необходимито...
Ох, хо-хо  Laughing Току що отряза 95% от населението по света да не прави деца  ooooh!

# 58

Парите не са константа!

[/quote]
Сигурно си правила секс без презерватив......ако ти закъснее и има две  4ерти

# 59
Ами отговори на лошото с добро.
Погрижи се за майка си и сестра си. Бъди не неблагодарна, а благородна.

Да се погрижи за майка си, която е съсипала сестра й?!?!  Shocked Не мога да повярвам на очите си...

Не че нещо , но светът от 2000 години насам не се движи по логиката " Око за око, зъб за зъб".
Ти може би смяташ, че майката трябва с пръчки да я бият и да гние по кофите за боклук, защото го заслужава, но аз мисля, че това е второстепенно -  ако авторката намери сили в себе си да прости и да бъде добра и щедра ще направи добро първо на себе си, и според мен си заслужава да опита да. Аз бих опитала. С който си благороден порив не казвам, че и ти или пишещите в темата трябва да мислите като мен.

Общи условия

Активация на акаунт