СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 081
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София
 Hug За запис !!!

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 12:47 от reniris

# 151
Стискам палци и чакам да кажеш как е минало.  Hug

# 152
Най-лошото е че аз съм на работа и съм оставила таткото да се разправя, и те се опитват да го водят за носа- ХЕИ го било изисквало, и на тях им миришело, ама така трябвало

ХЕИ НЕ изисква,а само дава мнение дали е безопасен препарата за децата.Изборът на препарат се прави съвместно с директор,персонал и родители.Аз от толкова работа в ДЗ  съм алергична към хлор и от 7-8 години при нас не се ползва нито един препарат на хлорна основа.Когато поискахме смяна никой не реши ,че уронваме авторитета на ДЗ или на някой друг - директор,персонал и т.н.Предложения ни списък одобрен от ХЕИ за употреба на места с много посетители - болници,ДЗ и т.н. съдържаше доста препарати ,които предизвикват негативни реакции.За щастие списъкът беше много подробен в това отношение и успяхме да изберем препарат,който има най-малко алергени.Забравих  ooooh! препарата е нипасепт.
                  Не е комунизъм в тази ДГ , а пълно твърдоглавие и безхаберие.По онова време изискванията бяха 100 пъти по строги.Е,ползваше се хлорамин , но в малки количества разтворени с вода.За сведение - 10 гр на 10 литра.То и белина нямаше като света тогава  Wink ама няма какво да сравняваме.В 21-ви век сме все пак! Laughing

# 153
Разбирам, че емоциите понякога са в повече или нет комуникацията изкривява реалистичното възприятие, но тук общуваме във форум и реално "мнозинство" няма. Имаме нужда от юристи в СНБМ и като колега ще се радвам да се присъединиш - работим само на доброволни начала, отнема време, често "крадем" това време от времето за децата и семейството.
Съдебните производства с/у СО са законосъобразен начин за защита - взето е съответното решение в сдружението с мнозинство Grinning. Не съм от учредителите на СНБМ, но не помня някои да е разказвал или споменавал "Сплашване".
Проблемът не може да се реши ако не бъде поне поставен като ПРОБЛЕМ. И медиите напоследък не коментират темата.

"Данчето Фандъкова" като я гледам напоследък по ТВто си е с перука - придържа я при откриването на някои обекти. Вежди и мигли липсват. Мисля, че е след химиотерапия или др подобни процедури - не че това извинява състоянието на ПРОБЛЕМА.
Аз не искам да съм член на СНБМ, но мога да помогна доброволно със труда си на юрист, няма проблем. По въпроса за съдебните производства - да, те са законосъобразни средства за защита на интересите. "Сплашване" го казах метафорично, но не съм убедена че делото за ЕСПА е дало реален отзвук на общинско ниво. За "Данчето Фандъкова" - от човешка гледна точка много съжалявам за това , че е сериозно болна. Ако обаче продължава да си изпълнява длъжността, е длъжна да понася всички отговорности   и  ангажираност на изборния пост, който заема.   

# 154
  • СОФИЯ
Разбирам, че емоциите понякога са в повече или нет комуникацията изкривява реалистичното възприятие, но тук общуваме във форум и реално "мнозинство" няма. Имаме нужда от юристи в СНБМ и като колега ще се радвам да се присъединиш - работим само на доброволни начала, отнема време, често "крадем" това време от времето за децата и семейството.
Съдебните производства с/у СО са законосъобразен начин за защита - взето е съответното решение в сдружението с мнозинство Grinning. Не съм от учредителите на СНБМ, но не помня някои да е разказвал или споменавал "Сплашване".
Проблемът не може да се реши ако не бъде поне поставен като ПРОБЛЕМ. И медиите напоследък не коментират темата.

"Данчето Фандъкова" като я гледам напоследък по ТВто си е с перука - придържа я при откриването на някои обекти. Вежди и мигли липсват. Мисля, че е след химиотерапия или др подобни процедури - не че това извинява състоянието на ПРОБЛЕМА.
Аз не искам да съм член на СНБМ, но мога да помогна доброволно със труда си на юрист, няма проблем. По въпроса за съдебните производства - да, те са законосъобразни средства за защита на интересите. "Сплашване" го казах метафорично, но не съм убедена че делото за ЕСПА е дало реален отзвук на общинско ниво. За "Данчето Фандъкова" - от човешка гледна точка много съжалявам за това , че е сериозно болна. Ако обаче продължава да си изпълнява длъжността, е длъжна да понася всички отговорности   и  ангажираност на изборния пост, който заема.  

ОК.
Помагай - и трите първоинстанционни естествено са обжалвани от СО /За ОИ ДЗ и Еспа установих днес/. Адвокоат си нали? Предполагам ясно е, че работата ти за това ще е про боно.

# 155
  • гр.София
 LOST, шашната съм направо. Стискам палци да намериш добра градина за детето.
 Нали СНБМ имаха някаква акция за смяна на препаратите в ДГ.
 Велмар се пребори в тяхната градина. Значи може,стига да искат. Ей,крайно време е да се смени цяло поколение директори!!

# 156
Ами момичета , аз намерих градина- единствената, която не ползва препарата в района (малко странно е всички да ползват един и същ препарат, ама карай), обаче няма места, то е ясно
В  момента оставаме в тази градина, в която тази сутрин пак имаше кашлящи деца, и в която тази сутрин помолих всички да не си го изкарват на детето, защото снощи са му обяснили че ще се мести в друга градина. Те отрекоха, и заявиха, че си измисля, макар че е странно съпвадение да му го кажат точно в деня, в който родителите му се разправят с директорката.От учителките сме доволни като педагози, но пред директорката те си мълчат и не казват това, което пред нас- че им мирише препарата например и че е добра идея да се смени. Много ми е болно, че човек, отговорен за 100-150 деца, си е позволил да нарече детето ми "абсурдно", но ако не успея да се преборя с нещо друго, то поне искам родителите на децата, които тепърва ще бъдат в тази градина, да са наясно къде попадат. Тъпо ми е и че цяла година си мълчах и се надявах че нещо ще с еоправи по мирен начин.

# 157
  • София
LOST, учителките най-вероятно не смеят и няма й да се обадят. Всеки гледа да запази работното си място. А когато това зависи от директорката...
Няма ли независим орган, който да контролира директори и учителки. Не говоря за СО, че е загубена кауза.

# 158
Като ги е страх, поне да не си го изкарват на детето,  а на мен
Не се сещам вече към кой орган да се обърна. Ще предам подписките  и документите на родителския актив, и ще търся начин да си преместя детето, ако трябва с подкуп  Crossing Arms Те ако желаят, да се борят нещо да променят. Само че и те се страхуват да не им изгонят децата. Ми какво да се промени в такъв случай

# 159
  • София
Един омагьосан кръг е това. За жалост родители и деца са най-ниско долу в пирамидата. И обикновено реакциите отгоре се спускат лавинообразно надолу.
Пожелавам ти успех в борбата.

# 160
Аз за омбудсмана се сещам...ако ти се разправя.

# 161
А самото Министерство на здравеопазването? Но и там сме цъфнали, та вързали... Sad

# 162
МЗ имат орган, който контролира ДГ и това е РИОКОЗ.
А и МЗ на какво основание да ги сезирам, че не са направили наредба да не се чисти с хлор ли? Те са разрешили всякакви препарати, защото ДГ са обществени заведения по смисъла на наредба...някоя си.
Не знам какво да направя, освен да го преместя по някакъв начин  newsm78

# 163
А и МЗ на какво основание да ги сезирам, че не са направили наредба да не се чисти с хлор ли?

Не е лоша посоката на идеята.  Grinning

# 164
Хехе, в такъв случай няма да е лошо някой да удари едно рамо Simple Smile
Например да подкрепи писмото, жалбата или какво там оформя Wink

Общи условия

Активация на акаунт