СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 051
  • 740
  •   1
Отговори
# 210
А кой казва, че са 4, и аз намирам само 3.

# 211
На страницата на детската градина пише класирани 4, записани 4.

# 212
Е това е общо, не само през септември и октомври, общо деца, класирани през системата, откакто я има, тоест от миналата и тази година.

# 213
здравейте! В ИСОДГ не намирам елементарна информация - аджеба кога стават класиранията за държавните градини, ясли, ОДЗ и колко пъти в годината има прием (само септември ли? ) А в частните по всяко време ли може да се записват деца или веднъж/два пъти годишно. Знам, че звучи тъпо, но наистина досега не ми се е налагало да знам, а сега се оказа трудно да открия тази най-елементарна инфо - А-то и Б-то  #Crazy Предварително благодаря!

# 214
Бърборанка, отвори календара на сайта, там си има всички дати на класиранията.

# 215
Ами гледам някакви класирания, но след 13 януари 2011 нищо не показва, а ми се ще да видя какво се случва след това, тъй като това ни засяга. Ох аз ли нещо съм зле, те ли не са си построили информацията лесно и разбираемо като за първолаци като мен?  ooooh! Thinking

# 216
  • София
Бърборанка, за 1во класиране за учебната 2011/2012 е все още много рано. Местата най-вероятно ще бъдат обявени през март. Поне тази година беше така. Класирането тази година беше на 23ти април. Другата може би пак ще е в този диапазон. Другата година Великден се пада на 24.04. Та ще видим кога ще е 1вото класиране.
След 1вото класиране има още две, времето за записване на децата е две седмици. Преди лятната почивка класиранията са на всеки две седмици.
От септември системата отново ще мине на текущи класирания.

Преди класирането ще изчистят 2004ти набор от системата.
До тогава системата е в текущи класирания, т.е. седмица за седмица. Свободните места са единични.

Моя син днес за една бройка да го приемат Simple Smile Имаше две места и две деца, но днес се е регистрирало ново дете. Другата седмица тогава, ако има места.

# 217
Има свободни места , а няма чакащи, във филиалите на ОДЗ №127"Слънце",кв."Стрелбище", район "Триадица"
бл.95 А-набор 2005- 2 ;
бл.97 набор 2004 - 4;
полудневната група, бл.116 - набор 2004 -2.

Последна редакция: сб, 23 окт 2010, 19:24 от Анаид

# 218
  • София
Здравейте! И от мен един глупав въпрос. Бях пуснала запитване за текущите класирания и от ИОСДГ ми отговориха, че след приема през септември има текущи класирания, защото като децата навършат 2 г. ги преместват автоматично в горна група и се освобождават места /така разбрах и от вас в темата  Simple Smile/. До тук ми е ясно, но сестра ми ходила на място в една детска градина и там й казали, че приемът е само септември и няма текущи класирания. Къде е истината? А в "чистите" яли от кога се приемат документи и как са класиранията или си зависи от самото заведение?

# 219
  • Банкя
ИСОДГ са ти казали, как е в действителност. Peace
Ако в конкретната градина, където е питала сестра ти, не смятат да пускат допълнителни места след септември, то за тях наистина няма да има други класирания. Така че и те са прави за себе си. Wink

Засега (както е в последните години), документи за самостоятелните ясли се приемат от първия работен ден на календарната година (даже от нощта Grinning). Но преди време някой спомена, че може да влязат и те в системата... Thinking Най-добре попитай в заведението, което те интересува. Peace

# 220
  • София
Tzvetche, чистите ясли сами решават кога да взимат документите.
Когато подавах за каката преди 2 години, в 57 ясла ми взеха молбата още октомври, а в 56 ясла ми казаха - елате 1-ви работен ден на новата година.
Тогава и 2-те директорки предупредиха, че можело да минат към системата и да съм знаела, че такъв случай молбите нямало да важат, класирането щяло да мине по правилата за прием.

Така че - отива се най-добре на място в яслата и се говори с директорката.

Тия дни мисля да се разходя до 57-ма и ако е възможно - ще пусна молба за бебето ...

# 221
  • София
Тия дни мисля да се разходя до 57-ма и ако е възможно - ще пусна молба за бебето ...

Ако подадеш сега от кога смяташ да го пускаш? Аз се чудя дали тази или другата година да подавам, макар, че ми се иска чак като стане на 2 да я пусна. За нас май е рано от сега да се нареждаме на опашката.

# 222
  • Ловеч
Ирина Савина ще отговаря на въпроси - аз я питах следното:

Г-жо Савина, кога ще бъде открита така дълго чаканата нова детска градина в Люлин 10 и защо въпреки наложеният мораториум за отдаване под наем на детски градини на частни фирми има такова решение http://www.sofiacouncil.bg/content/docs/c_f20301.pdf
Благодаря за отговора

Да видя дали ще отговори.

Друго да питам - има ли някакви вести от работната група?

# 223
  • София
Ако подадеш сега от кога смяташ да го пускаш? Аз се чудя дали тази или другата година да подавам, макар, че ми се иска чак като стане на 2 да я пусна. За нас май е рано от сега да се нареждаме на опашката.
Следващата есен - към ноември, тогава ще е на 1г2м, Лора ми тръгна на 1г3м. Няма как да стоя 2 години в нас, трябва да се връщам на работа.
Ако не искаш за другата година да пускаш мъничето, да - ще е рано да се редиш на опашка.

# 224
Кога ще отговаря Г-жа Савина на въпроси? Не мога да намеря темата.

Общи условия

Активация на акаунт