СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 118
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
бЛАГОДАРЯ  bouquet

А законово как стои въпросът?Къде мога да го прочета?

# 31
Ти пък...законово, законово едва ли някой може да ти иска и таксата за летните месеци предварително, ама и тая лудост я има, и то от не една и две приятелки я чух. Правят си каквото си искат, и знаят, че няма да вдигаш панаири, че да не "рефлектира" върху детето.

# 32
  • София
записвам се да следя темата  Simple Smile

# 33
Тъй като темата, която пуснах за правото да кандидатстваме в държавна детска градина е заключена, /предполагам, поради изчерпване/, бих искала тук да благодаря на майките, които ми отговориха.   bouquet Това е и запис да следя тази тема.  Simple Smile

# 34
Ти пък...законово, законово едва ли някой може да ти иска и таксата за летните месеци предварително, ама и тая лудост я има, и то от не една и две приятелки я чух. Правят си каквото си искат, и знаят, че няма да вдигаш панаири, че да не "рефлектира" върху детето.
                    Точно ЗАКОНОВО си искат таксите за летния период,ноооо....ги искат само от родителите дали ЗАЯВКА за посещение през лятото.На другите никой нищо не иска! Laughing

# 35
Дидиа, мога да ти гарантирам, че моето дете беше със заявка да посещава месеците Юни и Юли, и никой нищо предварително не ми е искал. Таксата за Юли дори я платих през септимври, тъй като градината не работеше през август. Ако е законово, би следвало навсякъде да е така, а не само в половината детски градини.  Но няма да споря изобщо, ако ми покажеш къде в наредбата е указано, че родителите, заявили присъствие на детето си през летните месеци, следва да заплатят предварително заявените дни?

# 36
  • София
На мен всяка година ми искат предварително.  Rolling Eyes
И не само в ДГ, ами и в яслата беше така.

# 37
           Гаджет , проспала съм думичката предварителноooooh! Такси НЕ се изискват предварително и си е неправомерно. Peace

# 38
  • София
В нашата градина се оказа, че при обявени 50 свободни места и приети 50 деца през ИСОДГ, имаме 2 групи от по 32 деца, т.е. 62.

# 39
  • София
sladka_mama, да не би да е имало деца и от миналата година? Те в таблиците на ИСОДГ май бяха "Записани преди 23.04.2010г."

# 40
  • София
Ами не, става въпрос за ЦДГ.

# 41
Ами питай в общината откъде са тези деца, как се записват, правят ни на маймуни. Че това са 12 деца повече, директорките и общинарите явно си мислят, че градините са тяхна собственост, а не на обществото...вече ми омръзна нахалството на всичките тези хора.
В нашата градина и миналата година, и тази посещават деца, които са си приети през системата, ама явно е рядкост.

# 42
  • София
За ЦДГ +12 деца са много.
Да взема да се разходя по надежденските градини да видя какво е положението.
Но максимата си важи - не са виновни тези, които ядат баницата.

# 43
За ЦДГ +12 деца са много.
Да взема да се разходя по надежденските градини да видя какво е положението.
Но максимата си важи - не са виновни тези, които ядат баницата.

Точно така, трябва ние да спрем да им даваме, за да спрат да взимат  Peace

# 44
Здравейте, ясно е, че системата ИСОДГ е ужас, но имам питане. Четох, регистриах се, бебо е малък още / на 9 месеца /, но къде да въведа ОДЗ-тата, в които искам да кандидатствам за ясли, сега ли е времето, или не? Моля ви, хора, много е объркано.
Трябва ли да оставям други данни освен ЕГН и един адрес+месторабота?
Трябва ли да си напиша ОДЗ-тата някъде в профила?
Ако да, къде?
Трябва ли нещо да правя, или съм закъсняла/подранила? Искам малкия да тръгне на ясла от 2011 година?

Общи условия

Активация на акаунт