СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 093
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Записвам се да следя темата  Peace и аз съм в същото положение, а нищо не ми е ясно  Tired

# 46
  • София
Влизаш в профила на детето - кликваш върху името, от там в ляво "кандидатствай" и избираш ОДЗ-та. Има тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=529346.0- там дават пълно инфо

# 47
На страницата на ИСОДГ има и "ръководство", и филмчета даже... , да не говорим за "въпроси и отговори"...

# 48
Засрамих се, защото бях чела 2 пъти въпросите и отговорите, сега четох и ръководството, но в профила на детето ми няма бутон "кандидатствай" има само "начало", "деца", "родители". Никъде, нищо не мога да въведа, освен да си променя данните. Пише, че не е в градинска възраст

# 49
Няма 10 месеца, затова системата не реагира

# 50
  • София
e_g, tedddy в Ръководството в ИСОДГ нагледно е показано как се прави профил, как се добавят градини и т.н. разгледайте го.

Цитат
Актуализираното Ръководство за родители за приема от септември за новата учебна 2010/2011 година е публикувано в ИСОДГ.

Към ръководството са добавени три демонстрационни филмчета, които показват процесите по регистрация в системата, попълване на профила на семейството и добавяне и подреждане на кандидатури:

* Регистрация в ИСОДГ - http://kg.sofia.bg/mov/registration.html
    * Попълване на профил на семейство - http://kg.sofia.bg/mov/profile.html
    * Добавяне на кандидатури - http://kg.sofia.bg/mov/kandidatura.html

e_g, himalomi е отговорила вярно. За да може да "кандидатства" детето трябва да има навършени 10 месеца.
В момента обаче системата е в процес на текущи класирания, отпускат се единични места. За 2008ми и 2008ти почти няма свободни места.

Ако имате въпроси, пишете  в тази тема.

И успех в преборването на системата Simple Smile

# 51
e_g ако детето ти е 2010-та година родено, не можеш да кандидатстваш още.

# 52
  • София
инсп. Гаджет е права. Не помня кога пуснаха 2009 набор в системата, може би след изистването на 2003ти. А това май беше в началото на март. Предполагам и за 2010ти местата ще ги обявят тогава.

# 53
И аз да кажа за "парашутисти".
51 ОЗД, набор 2006г. започнахме с 23 деца (2008г.) - сега са 28. През януари приеха едно момиче, през септември 2 момчета. По непотвърдени данни до края на месеца ще станат 30 деца.

# 54
ако детето ти е 2010-та година родено, не можеш да кандидатстваш още
ето къде бил проблема  ooooh! в такъв случай ще чакаме. Благодаря за разяснението  Peace

# 55
Ако може да ми разясните за януарските деца как стой въпроса.
Само септември месец ли е приема в ДГ,няма ли вариант и на пролет ?
Аз не искам детето ми да ходи на ясла,а ако чакам да има навършени 3 год и приема е само септември,това значи да стане на 3 год и 8 месеца.

# 56
  • Sofia
Искам да споделя с Вас възмущението си и се извинявам ако въпроса е бил обсъждан.
Нашата кака ходи в детска градина, класирахме се благодарение на неработещата тогава система, която обаче ни даде шанс, защото на практика приема беше на случаен принцип. Сега обаче новите групи в детската градина са пълни с т.нар. извънбранчни деца и деца от малцинствата. Не виждам защо, дете което не е припознато от баща си ползва предимство пред моето, чийто баща ходи на работа и внася данъци в същата тая община. По новата точкова система, ако детето има двама работещи родители и живее в района няма никакъв шанс да се класира - местата се запълват само с деца с 10 точки ...

Последна редакция: вт, 05 окт 2010, 08:13 от Или_

# 57
Или, ако са самотни родители да, но ако живеят на семейни начала обикновено бащата си припознава детето и те не ползват тези точки.
Имам приятелка, осинови си детенце и ползва предимствата.И добре, че ги има тези предимства, защото тя сама не би се справила да ходи на работа и да го гледа.
Но за малцинствата и мен ме е малко яд, дават си децата просто защото нищо не плащат.Ако за тях имаше такса дори и 10лв в ДГ/ясли нямаше да ги дават.

# 58
Здравейте на всички !!!! Ние май сме нови тук !!! Моето детенце е родено на 25.12 Коледа и се казва Петър !!!
Та сега и аз тук да си излея яда !!! Преместихме се в нова детска в нашия квартал! Градината е много хубава и ни е много близо- зад блока ! Записахме се и първият ден като отиваме разбирам от учителката, че не сме в 3гр. , а в 4гр.  и сме доста по-малки от другите деца, които догодина ще бъдат ученици ! Госпожата ме успокои, че имало няколко дечица набор 2005, но те са родени януари или февруари ! #Crazy Та се чудя аз дали детето ми ще се справи с материала като прескочи 1 година и дали май месец няма и нас да ни пратят на училище, заедно с другите деца ! Въпреки, че госпожата ми каза, че най-вероятно догодина ще бъдем пак 4гр. , ама знам ли ???? Дали да не отида лично при директорката  ? Направо съм много ядосана, защото когато се записвахме никой не ми каза за това нещо ???? Sad

# 59
Така като ви чета схемата на ДГ става все по-разграден двор.  Sad

Включвам се с конкретни въпроси:
1. Кой е контролния орган в случай, в който отписано от градината дете продължава да фигурира в системата като посещаващо дадената ДГ.
2. Някой познава ли Християн Ангелов Пенчев, да му се обадим на това дете, то е първа резерва,  да ходят да си търсят правата...

Разговор между двама татковци:
-Къде се записахте на ДГ?
- Ами до нас, в кварталната.
- Много лоши неща чувам напоследък за нея.
- Ааа, ние сме спонсори и очакваме друго отношение.

Joy Joy Joy
Какво очакват там, където спонсорството винаги е било за ЕТ-то, не знам!

Ама много се ядосвам, да знаете, въпреки че вече не сме част де факто от системата.

Общи условия

Активация на акаунт