СТРАСТИ - градините в София кампания 2010/2011

• 40 552
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да, така е, малкия ми е февруари и ще тръгне първа група в ДГ на 3г.8м.
Големият пък е ноември, той тръгна направо в първа група на 2г.10м.

# 526
Здравейте имам няколко възпрозчета които не са ми ясни.

Първо искам да попитам когато детето е официално записано но все още не ходи в ДЯ кога трябва да оведомя счетоводителката на фирмата в която работя ?

Какви иследвания сте носили при постъпването на детето в яслата?

И какви вещи ви изискваха ?

А и последно какво ви е мнението за 11то ОДЗ Мики Маус в Младост 1

Благодаря предварително!

# 527
Чак сега видях, че е имало доста отказани за ОДЗ 100 - 2007, а явно са добавили и цяла група Simple Smile Има дори приети с по 7т. Честито на всички! Дано я отворят скоро!
Да от набор 2005 нямало интерес и трансформираха групата за 2007, иначе отказаните май са 7 и ние сме сред тези дето са приети с 7 точки, след две години томболата най-накрая ни изтегли Grinning

# 528
  • София
Първо искам да попитам когато детето е официално записано но все още не ходи в ДЯ кога трябва да оведомя счетоводителката на фирмата в която работя ? Майчинството счетоводно - 35

Какви иследвания сте носили при постъпването на детето в яслата? 1вият пост - цитат на Ала-Бала

# 529
  • София
Благодаря Ника, ще следим за местата, пък дано обявят повече свободни. Честно казано тази година за деца 2009 набор пускаха по едно две места в градините, в които сме кандидатствали, а списъците бяха от по 100 деца и нагоре. За догодина ще видим как ще е...

# 530
  • София
Petyya, тази година и за 2009 и 2008 местата бяха по-малко. Другата година обаче ще има и 2010ти набор.
Тази година за ясла бяха 2008 и 2009, другата ще са 2009 и 2010.
Дано приемат колкото се може повече деца.

# 531
Чак сега видях, че е имало доста отказани за ОДЗ 100 - 2007, а явно са добавили и цяла група Simple Smile Има дори приети с по 7т. Честито на всички! Дано я отворят скоро!
Да от набор 2005 нямало интерес и трансформираха групата за 2007, иначе отказаните май са 7 и ние сме сред тези дето са приети с 7 точки, след две години томболата най-накрая ни изтегли Grinning

Как ще има интерес като който останал безработен, останал. Няма тепърва да си даде детето в ДГ, а ще търси предучилищна група в училище. Да не говорим, че има не малко хора, които си записаха децата в ЧДГ и за една година няма да тръгнат да си подлагат децата на торзмоз от преместване, освен ако много не ги притискат финансови въпроси.

Ключовата възраст е 2-3 години. На тази възраст трябва да се осигурят места за децата по две причини - майката да не загуби работата си и децата да получат достъп до образователната система. Като загуби работа, майката няма особено голям стимул да се бори за второто, още повече ако е по-оправна и занимава детето вкъщи.

# 532
  • София
...тази година и за 2009 и 2008 местата бяха по-малко.
По мои наблюдения, местата за 2008 набор, които отпуснаха (поне в Дружба 1) бяха жива подигравка  Crossing Arms Всички деца около нас набор 2009 пък бяха приети на ясла, защото за тях имаше достатъчно обявени места, поне на общия фон. Моето дете си кукува вкъщи с прабабата. Ако и догодина не я приемат, ще й закача една табела на врата "За мен няма ли детска градина" и ще я оставя пред входа на близкото ОДЗ. И май не се майтапя вече.

# 533
  • София
По късните новини снощи дадоха Бойко Борисов, който бил да огледа детската градина на военните в Младост.Бил много възмутен от факта, че тази градина била за 70 деца и струвала  5 милиона лева, а тези, които той бил открил 9 то пък колко откри) били с басейни за по 100 деца и стрували само 3 милиона лева.До края на м. Декември щели да я отворят и дано се поосвободят места от другите ОДЗ-та.

# 534
  • София
Някой има ли информация относно ОДЗ 160 в кв.Драгалевци.
Интересите ни се пренасочиха на там, тъй като мъжа ми напуска настоящата си работа до края на годината и ще загубим 0.1 точка в ОДЗ-то което е близо до офиса му. Там сме 5-6 резерва, но според мен няма изглед да пуснат още места за 2008 набор.

Според http://kg.sofia.bg/?page=remonti&prot=mesta2010 това ще откриват нова група. Някой знае ли кога ще стане това и каква група ще открият яслена или градинска?

# 535
Утре ли е РГ? От колко часа?

# 536
  • СОФИЯ
Утре ли е РГ? От колко часа?

Да, 10 ч.

# 537

Ще се коментират ли критериите, или няма заложена такава точка?

# 538
  • СОФИЯ

Ще се коментират ли критериите, или няма заложена такава точка?

Миналият път не останах до края, но по иф от Ели ще се обсъждат промени в правилата за прием т.е. няма пречка да се обсъждат и критериите. Дълбоко се съмнявам обаче, че ще примат каквито и да е промени именно в тях. Дано поне частично възприемат другите предложения, които  сме им предоставили още пролетта. Тогава не коментираха, з имали нужда от време да се запознаят. Е..а дано повече от половин година да е достатъчно време  Laughing

# 539
За РГ утре съм пуснала на СО и файла на Сислава с обобщени предложения и коментари, които тя събра след дискусия във форума. Не съм пускала редактираната версия на СНБМ, защото не мисля да щадя психичното равновесие на когото и да било.

Само за информация - днес проведохме среща с г-н Тодоров, който е директор на дирекция "Информационно обслужване" в Столична община. Това е в ресора на Ралица Стоянова, секретар на СО. Срещата ни беше необходима, за да имаме по-пълна информация за плановете на СО по отношение на потребителите на услугата "Детски градини" и да можем да се ориентираме какво да предприемем оттук насетне, защото три години са достатъчен толеранс за когото и било.

По мое мнение, инфото от тази среща е притеснително. Личното ми мнение е че за момента г-н Тодоров го пързалят да вади горещите картофи, които вече три години СО пече по отношение на приема, но никой не му е обяснил че влиза в една много конфликтна ситуация като слон в стъкларски магазин. Той лично не го осъзнава или смята че ще се справи. Чувства се като ИТ компетентен човек сред лаици (което е вярно) и поради тази причина е твърд и праволинеен. Само че е закъснял с повече от 2 години.

Опитах се да му обясня ситуацията, но битува схващането че щом е компетентен, това автоматично ще накара потребителите да повярват, че когато СО си вземе базите данни, поръча си нова система и сама си прави поддръжката, всичко ще бъде ОК. Фактът че СО се дъни трета поредна година в това да урегулира една сравнително елементарна номенклатура от детски градини не го притеснява и той смята че потребителите трябва отново да гласуват доверие на вече три пъти издънила се институция. Мен лично вече мнооого трудно може СО да ме убеди, че има капацитет да се самоконтролира.

Г-н Тодоров смята (за момента) че СОС е достатъчен гарант за това системата да функционира без манипулации. Т.е. ако имаме съмнения, трябва да се обърнем към някой общински съветник (желателно от опозицията), който да го побърка от проверки. Г-н Тодоров твърди че това не го притеснява. Мен обаче ме притеснява факта, че трябва да влезем в ролята на цветарки и да обикаляме господата общински съветници и да се надяваме че някой ще вземе нещата присърце. Честно казано, въпросната система на контрол хич не ми вдъхва доверие, да не говорим че от последните месеци имам особено мнение за мотивацията и начина на гласуване на общинските съветници.

Да живее демокрацията. Институциите са всичко и ние трябва да се съобразяваме с тях.

Моля ви, който има възможност, да си каже мнението по отношението на това Столична община да си прибере базите данни с кандидатстващи деца и да си прави класиранията.

Общи условия

Активация на акаунт