Раждане в Окръжна болница-София - 2010 г.

• 214 460
  • 2 281
  •   1
Отговори
# 1 320
nadeto55   bouquet Hug
Мaita5, на теб стискаме палчета всичко да мине добре Hug

# 1 321
Здравейте,
искам да попитам мамите раждали при Георги Кръстев за впечатления от неговата работа и отношение? Май ще се наложи секцио по мед. причини, а ми се иска лекаря, който избера да е добър специалист и разбран човек. Благодаря!

# 1 322
четох темата, но почти не видях коментари за д-р Стоев. Аз умувам дали него да не го избера за раждането. Ако някой има впечатления, нека сподели Hug

Аз родих по време на негово дежурство (бях без избор на екип) и впечатленията ми са повече от добри. Раждането мина по ноти, въпреки че бебчо излезе доста едричък (някъде по-назад в темата съм разказала подробно как точно протече всичко). Препоръчвам д-р Стоев с две ръце!  newsm10

# 1 323
Някой питаше за д-р Кръстев- при второ си раждане бях с избор на екип, но родих точно в 19 часа, когато застъпваше и нощната смяна. Та, тя се състоеше от д-р Лазарова и д-р Кръстев. Той помогна да излезе плацентата и доста кофти ме натисна по корема, за което и влязохме в лек конфликт с него. Simple Smile После и на една от визитациите ми направи забележка, че не кърмя седнала.
Приятелка роди при него- доволна е, но първо, се познават добре, второ, тя е работеща в ОБ.
Лично аз съм с като цяло добри впечатления от него, но не бих го избрала за моя лекар.

Д-р Манев съм го виждала /неволно/ в доста тежка ситуация при едно патологично протичащо раждане, което /после и Жекова го потвърди/ е завършило добре само благодарение на вещата му намеса. Беше много мил и внимателен с въпросната раждаща, въпреки напрежението и това че, не си плащаше екип.

# 1 324
Родих на 30.09 при Жекова и съм повече от доволна Simple Smile горещо я препоръчвам!!!

# 1 325
Здравейте, много отдавна се каня да пиша за моето раждане в Окръжна болница , но все не мога да се откъсна от Малчо.
Аз родих на 22.10 с избор на екип при доктор Жекова. Нямам думи да ви опиша колко съм и благодарна , за вниманието, подкрепата и професионализма и. Останалите доктори също бяха много мили , но нямам пряко наблюдение. Ще се опитам на кратко да разкажа всичко , за да може тези , които имат въпроси да придобият представа. На женска консултация ходех при доктор Христова от Окръжна и също съм много доволна, много е внимателна и винаги е много отзивчива... та за раждането ... на 20.10 отидох на запис на тонове, докторката каза ,че бебето се чувства идеално и скоро няма да излиза, термина ми беше за 25.10. Разбрахме се да се прибера и ако има нещо да и се обадя,ако не да отида на 25 отново за запис на тонове. На 21.10 рано сутринта усетих по-болезнени контракции от подготвителните , които имах преди това, изкъпах се и проверих багажа, но нещата утихнаха и си легнах, заспала съм, след това към 9 сутринта контракциите започнаха пак, изпадна слузестата тапа , обадих се на докторката , а тя каза , че без нея може да минат и седмици , да не се притеснявам. През целия ден ми се спеше , бях много отпаднала и имах болезнени контракции, но не на равни интервали , бяха ту на 5 мин , ту през 30 мин... и така до 20ч когато усетих нещо мокро, преоблекъх се , после пак така и се усъмних, обадих се пак на докторката , тя тъкмо си беше тръгнала от болницата, каза да тръгвам, да ме прегледа дежурния екип и да и се обадят. Когато отидох тя вече беше предупредила за мен, прегледаха ме , имах 4 см разкритие, не регулярни контракции и спукан околоплоден мехур високо и водите изтичаха по малко. Приеха ме в пред родилна, докторката се обади да каже какво да направят (клизма и 2 инжекции), каза да се опитам да поспя, обаждаше се често да пита как вървят нещата и каза , че ще дойде веднага когато дежурната докторка каже , че раждането ще започва. И така до към 4 часа седях в пред родилна с акушерката, тя ми разказваше как да напъвам когато дойде момента, да не се плаша , как ще протече раждането. Чакахме контракциите да станат през равен кратък интервал, за да ме прегледа дежурната докторка, но те така и не станаха регулярни. В 4 и 30 докторката дойде и попита какво става , прегледа ме и се оказа че съм с 8 см разкритие и каза , че вече момента наближава, обадиха се на др. Жекова , тя дойде много бързо, когато влезе в отделението първо дойде при мен, извикаха екипа , който ми сложи епидуралната упойка, преди нея ми пуснаха система с окситоцин, но по думите на докторката само 8 капки , за да помогнат малко, след това всичко стана много бързо , на 3 напън в 6 и 45 бях родила моя Калоян. Не ме боля , не ми беше гадно и трудно , напротив това беше най-хубавия момент в живота ми. Дадоха ми бебето веднага, постоя в прегръдките ми 10-тина мин докато изродиха плацентата, след това го взеха, останах за няколко шева , но и това не беше страшно. След това стоях 2 часа в отделението и после ме преместиха в стаята. На обяд дойдоха , за да ми помогнат да стана, защото кръвното ми е ниско и ми прилоша, но и това мина бързо с много вода. В 4 доведоха бебето , показаха ми го , аз го гушнах , после го взеха , защото още ми причерняваше и не бях сигурна , че през нощта ще се справя, но на следващия ден още в 5 сутринта го доведоха при мен и до края си останахме двамата. Един пакет памперси от 28 бр ми беше достатъчен, даже си върнах доста от него. Всяка сутрин взимаха Малчо , за да го изкъпят и преоблекат, през останалото време се гледахме двамата в стаята. Много съм доволна от целия екип на болницата и горещо ви препоръчвам именно те да бъдат хората , които да ви помагат в този толкова важен момент за всяка жена.

# 1 326
Честито на всички родили и похвалили се Simple Smile
Може ли някой да ми отговори - тест за поносимост към упойка къде сте си правили /който е правил де/ и освен метода с драсканиците по ръката, някой знае ли друг - примерно съм чувала за кръвен тест, струва ми се по-надежден?

# 1 327
Честито на всички родили и похвалили се Simple Smile
Може ли някой да ми отговори - тест за поносимост към упойка къде сте си правили /който е правил де/ и освен метода с драсканиците по ръката, някой знае ли друг - примерно съм чувала за кръвен тест, струва ми се по-надежден?

Че ти трябва да го направиш в ОБ. Питай Жекова.

# 1 328
Касита, точно с Жекова говорих, когато ми насрочваше дата за секцио (тя няма да ми го води, просто беше на смяна) и я питах дали в Окръжна б-ца, тя каза да си взема направление от женската консултация и да отида където искам... Питах в Александровска и Окръжна б-ца в ДКЦ-то. И аз си мисля, че по-добре в Окръжна, но не знам дали в самата б-ца може или само в ДКЦ-то.

# 1 329
Без избор на екип си, така ли? Защото, ако си, обикновено те насочват към онзи анестезиолог, който ще бъде на раждането.

# 1 330
да, без избор съм . Малко искаха май да ме "изгонят", но там съм решила и се надявам всичко да е наред. Питаха ме "Тук ли си избрала да раждаш?" и дали имам предпочитание за лекар.. А аз бях с обменната карта и всички документи, за да ми насрочат дата за секцио.

# 1 331
Аз не съм сигурна, че избора на екип има нещо общо. Аз съм с избор на екип, но ми казаха да си направа тестването, където искам (тествах се в Александровска, ама не съм мн доволна, мн се чака при алерголога, а в самото отделение е зверски студ). Освен това самото тестване се прави при алерголог, а не при анестезиолог. При анестезиолог може да те пратят ако имаш някакви сериозни алергии. Иначе си вземи направление задължително, защото без направление ще трябва да си платиш и прегледа (30, 40 лв отгоре, в зависимост къде се тестваш).Самия тест се заплаща отделно и също е на различни цени. В Александровска беше 26, в 25то ДКЦ ми казаха 18лв, така че пак зависи къде го правиш.

# 1 332
 maita5,с първата ми бременност си направих теста в поликлиниката към Окръжна болница!Предполагам и този път така ще стане,тогава бях с направление и да ти кажа не помня дали платих нещо допълнително!Самият док.Манев ме насочи към тази алерголожка:)

# 1 333
maita5,с първата ми бременност си направих теста в поликлиниката към Окръжна болница!Предполагам и този път така ще стане,тогава бях с направление и да ти кажа не помня дали платих нещо допълнително!Самият док.Манев ме насочи към тази алерголожка:)

Мерси, може би и аз ще отида там, че ми е по-удобно. Казаха, че не се плаща, което малко ми е странно, но ще видим

# 1 334
Здравейте,

Само да попитам родилите вече мами колко големи пакети памперси носихте в ОБ? Памперсите вие ли ги сменяте или от персонала? При вас ли седяха памперсите и задължително ли трябва да са в запечатан пакет? Таткото по всяко време ли може да носи багаж? Аз например съм си стегнала едно мн малко сакче с най-необходимото (2 нощници, съвсем малка хавлия, тоалетни принадлежности, памперси, мокри кърпички за бебчо 1 пакет и за мен едни малки, превръзки и чаршафи за еднокартна употреба ). Допълнително съм подготвила багаж, който таткото да ми донесе на другия ден (още една нощница, по-голяма хавлия, още превръзки) -  просто тези неща не ми влизат в сака , а и няма да имам нужда от тях на първо време. Не искам да ходя с някакъв огромен сак все едно съм тръгнала на почивка.

Мерси предварително за инфото.

Общи условия

Активация на акаунт