Раждане в Окръжна болница-София - 2010 г.

• 214 460
  • 2 281
  •   1
Отговори
# 1 380
Здравейте и от мен,аз също съм се насочила към ОБ.
Искам да ви попитам кога трябва да започна да посещавам болницата.Терминът ми е през април.
Някой трябва ли да ми даде направление,за да отида там.Между другото вероятно ще раждам със секцио.а бе въобще какъв е реда и стъпките по които трябва да премина.
Предварително благодаря на всички които ще отговорят на въпросите ми.
Мами дали някой иска да ми съдейства.
Благодаря ви!

След като ти дадат направление и обменна карта от ЖК, тогава отиваш в болницата - това се прави 45 дни преди термин. Освен направлението трябва да носиш и последните изследвания от ЖК и копие от картончето с кръвната група. Ако мислиш да си с избор на екип, избраният лекар ще ти каже кога да ходиш за запис на тонове (обикнвено по веднъж седмично се ходи, с наближаване на термина се сгъстява) и ще уточните какво е необходимо за секциото.

Ок благодаря ти,само още нещо с направлението отивам в болницата и трябва да търся определен доктор ли,този който съм си избрала или в определен кабинет и от там ще ме насочат.
Всички сте страхотни тук,има какво да се научи.
Благодаря ви предварително!

# 1 381
Здравейте,

Само да попитам родилите вече мами колко големи пакети памперси носихте в ОБ? Памперсите вие ли ги сменяте или от персонала? При вас ли седяха памперсите и задължително ли трябва да са в запечатан пакет? Таткото по всяко време ли може да носи багаж? Аз например съм си стегнала едно мн малко сакче с най-необходимото (2 нощници, съвсем малка хавлия, тоалетни принадлежности, памперси, мокри кърпички за бебчо 1 пакет и за мен едни малки, превръзки и чаршафи за еднокартна употреба ). Допълнително съм подготвила багаж, който таткото да ми донесе на другия ден (още една нощница, по-голяма хавлия, още превръзки) -  просто тези неща не ми влизат в сака , а и няма да имам нужда от тях на първо време. Не искам да ходя с някакъв огромен сак все едно съм тръгнала на почивка.

Мерси предварително за инфото.
Ами аз лично носих 1 пакет памперси 24 броя, но така или иначе памперсите и кърпичките които носиш си стоят под легълцето на твоето си бебче. Понякога през деня идват и ги сменят акушерките но няма проблем ти да си сменяш сама памперса на детето.ПОне веднъж на ден минават да почистят пъпчето.А колкото до сака аз си бях подготвила 1 по голям и си влязох с него,по същия начин беше и мацката която роди с мен. Аз родих в 21,30 в събота и таткото го пуснаха вечерта да види бебето ,но аз още бях в следродилна зала и нямаше как да ми вкарва багаж.В неделя пак го пуснаха, но през седмицата евентуално след 16-17 часа пускат ако се уговориши след като си тръгнат повечето лекари. Поне така беше края на ноември като родих аз:) ако имаш други въпроси и мога да помогна с удоволстевие

# 1 382
  • София

Ок благодаря ти,само още нещо с направлението отивам в болницата и трябва да търся определен доктор ли,този който съм си избрала или в определен кабинет и от там ще ме насочат.
Всички сте страхотни тук,има какво да се научи.
Благодаря ви предварително!

Ако си избрала лекар, по-добре първо се свържи с него по телефона, за да се разберете кой ден да отидеш - когато ще е на смяна. После вече той/тя ще прецени кога да ходиш за запис на тонове, за да е там и да те следи.

# 1 383
Все питам (е) за бебето, нормално, но днес се присетих и за мен: става въпрос за секцио - кога се прави раздвижването, правят ли се някакви допълнителни процедури, изследвания, кога се махат конците. Може би пропускам нещо?

# 1 384
 maita5,аз когато раждах (преди 6год.) идваше рехабилитатор всеки ден докато ме изпишат,говоря за Окръжна болница.Сестра ми роди юни месец в Шейново никой не е идвал,аз и обяснявах как да става!!!Конците се махат на 6 или 7 ден:)Ако се сетиш още нещо питай......

# 1 385
Аз като ти гледам лентичката ти си последна седмица newsm78за кога ти е насрочено секциото?

# 1 386
  • София
Все питам (е) за бебето, нормално, но днес се присетих и за мен: става въпрос за секцио - кога се прави раздвижването, правят ли се някакви допълнителни процедури, изследвания, кога се махат конците. Може би пропускам нещо?

Когато аз родих (преди 10 месеца), нямаше рехабилитатор и никакви допълнителни процедури. Просто ми помогнаха да стана и ме преместиха в друга стая. Но аз и нямах нужда, защото се чувствах много по-добре от първия път и веднага тръгнах да се разхождам из коридорите и да си искам бебето. Даже ме похвалиха и една санитарка се учуди и каза, че "рядко били като мен".
Аз родих в събота и ме вдигнаха в неделя. Може през делничните дни да има и рехабилитатор и да е друга практиката, знам ли.

Леко раждане на всички, които са в очакване. Hug

# 1 387
Мерси за отговорите. Лентичката не знам колко ми е вярна вече. Термина по изчисления ми е на 29., така пише и в обменната карта. Обаче като се загледах в резултата от феталната морфология в около 20та седмица пише термин 27.01. Секциото ми е насрочено за 25.01 Wink Трябваше на 23.01, но нямаше май място и го сложиха на 25.01. Аз писах по-горе, някъде на 11.01 ходих и д-р Жекова ми насрочи датата. Трябваше да ми правят тест за алергии и уж затова толкова късно. Аз съм доволна, че е толкова близо до термн, така винаги съм искала Simple Smile Дано и бебчо да тръгне самм.
Аз мислех, че има упражнения за раздвижване - моя позната ми каза - веднага щом ме пусне упойката да почна да раздвижвам пръсти, сгъване на крака, от други съм чувала за завъртане, но това не знам доколко е уместно, имайки предвид операцията. После ми каза лееко сядане на леглото, постояваш така, за да не ти падне кръвното. после ставане с помощ.

# 1 388
Сега явно политиката е друга Thinkingно когато аз раждах рехабилитатора точно това ми показваше,как да ставам,как да сядам и разни малки упражнения!!!!Но изобщо не се притеснявай,болката минава и отшумява Hugза мен най трудно ми беше първите дни да ставам от леглото,докато се научих  да ставам в завъртяно положение и така да се изправям.Иначе и мен като  Рassion,ме похвалиха че още на следващият ден се разхождах из коридорите,имах желание да стана още същият ден но не ми разрешиха, а и тогава родих с пълна упойка!

# 1 389
Здравейте, аз родих в ОБ преди 11 месеца и рехабилитатор имаше, но неговата функция се изчерпа с това да ме вдигне на крака на втория ден след секциото. След това ме настаниха в друга стая и казаха да се разхождам колкото мога повече. Така и направих Simple Smile
Много съм доволна от болницата като цяло, отново бих се насочила към нея.

# 1 390
  • София
Мен този път ме залепиха и болката е в пъти по-слаба.
maita5 купи си свещички волтарен 100мг - с тях се живее по-леко в първите дни след секциото, въпреки, че ще ти се полагат и обезболяващи инжекции, но те са за първите два дни. Рехабилитатори има и на мен лично много ми помогнаха при раздвижването, много лесно станах и си поисках детето още същия ден.
Момичета, в задължителните вещи влизат и тоалетна хартия и памперс чаршафи. Още с приемането ми ги поискаха ( освен превръзките).

# 1 391
krasidika - детето си си поискала в същия ден на секциото?! Да го вземеш за малко или да е при теб за постоянно? Защото знам, че на другия ден те местят в стаята.
Аз много се надявам да успея да се надигна още същия ден.
За какви чаршафи имаш предвид - еднократни ли?

# 1 392
  • София
Мен този път ме залепиха и болката е в пъти по-слаба.
maita5 купи си свещички волтарен 100мг - с тях се живее по-леко в първите дни след секциото, въпреки, че ще ти се полагат и обезболяващи инжекции, но те са за първите два дни.
...
Момичета, в задължителните вещи влизат и тоалетна хартия и памперс чаршафи. Още с приемането ми ги поискаха ( освен превръзките).

Аз родих нормално, но шевовете ме боляха ужасно (хем бяха само външни и не много) и честно казано, обезболяващите инжекции не ми подействаха, за разлика от Волтарена  Peace

И аз исках да напиша, че на първа страница към списъка трябва да се добавят чаршафите за еднократна употреба. Аз бях взела лигнин, но санитарките казаха, че няма да свърши работа, та таткото на другия ден ми донесе от тези чаршафи.

# 1 393
Flip, krasidika ще си взема утре такива чаршафи, досега не бях чувала. Само това нямам в багажа. Как се продават - в комплект или поединично, колко ще ми трябват? Предполагам в аптеките ги има.

Благодаря на всички ви за споделеното bouquet

# 1 394
  • София
Flip, krasidika ще си взема утре такива чаршафи, досега не бях чувала. Само това нямам в багажа. Как се продават - в комплект или поединично, колко ще ми трябват? Предполагам в аптеките ги има.

Благодаря на всички ви за споделеното bouquet

Честно казано не знам как ги продават, защото на мен ми донесоха в болницата. Май бяха в някакъв пакет. Ще ти трябват около 10-15, зависи колко са обилни лохиите (не знам как е след секцио). На мен ми донесоха 15 и няколко ми останаха, но лохиите бяха слаби - чак след десетия ден изнендаващо се засилиха, но тогава вече си бях вкъщи.

Ако пък не ти стигнат, винаги може да помолиш някой близък да ти донесе още  Peace

Общи условия

Активация на акаунт