? към младите шофьори(КИ) - 7

• 50 416
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Какви са ти тези гуми, Трейси?
Важното е, че си успяла да реагираш своевременно, не знам наистина колко дебилен трябва да си, ако не пиян, за да вършееш така..
 ooooh!

При мен пък да ви кажа какво наблюдавам - движа се по даден път, някой иска да се включи от някоя пряка, аз обикновено намалявам и ги пускам, особено ако не бързам заникъде.. та намалявам, някой път дори се налага да спра...подавам всякакъв сигнал - премигвам дълги, бипвам, махам.. няма братче, колата не мърда..а определено иска да се включи, има свободно място къде да мине, вижда ме и т.н. и не та не - не минават. И това не ми се е случвало само на един , нещо да е му загаснала колата или подобно.. в 90% от случаите newsm78

А онази сутрин съм в задръстване, пуснала съм си музика, опитвам да се настроя положително за деня, даже джема си бях отворила да ми се ветри главата, нищо че навън студено - и в насрещното някви двама се движеха успоредно с отворени прозорци и вместо напред да гледат, се бяха извъртяли един към друг и само се псуваха  Crazy ooooh! просто тия хора как имат нерви от толкова рано да се хранят, не знам...

# 106
Карам си, коли зад мен няма, задава се кола в насрещното и както си караше така влезе в моето платно  Shocked и там си продължи - челно срещу мен! 100% беше я пиян, я друсан, това нормален човек не може да го направи. Та аз трябваше да вляза в насрещното, след което рязко да се върна в моето (това на тесния мост, хлъзгаво, защото валеше...  Tired) и се ударих с едната гума в един от въпросните трапове (едно време се виждаше арматурата и какво има под моста...после ги запълниха, сега пак са се изкопали). .

бахти самоубиеца  Sick
на този мост все не му идва реда да го ремонтират - много е гаден

# 107
  • област Варна
Шанс червеното килимче си си забравила, за това  Joy
Аз пък днес се зачудих дали броя на капките дъжд попадащ на предното стъкло зависи от скоростта на движение на автомобила  newsm78 И вчера и днес излизам на магистралата - дъжд, влизам в града - нищо. Или дъждът във Варна вали само на магистралата, или аз се движа прекалено бързо там и обирам повече на брой капки, отколкото в града  hahaha

# 108
espinoza, при по-висока скорост, вали "по-силно". )
Или тоест броя на капките, които попадат е повече. Или поне аз оставам с такова впечатление от няколкото дъждовни дни. )

# 109
  • при него
Мен вчера ме спря чичко полицай и имахме кратък спор "на какъв сигнал минахте през кръстовището".  Обяснявам аз, че в тоя дъжд, правейки ляв завой с голям радиус (на трета) не мога да набия спирачки в мигом, щото не е ясно къде ще спра, може би по средата на оживеното кръстовище, може би някъде в насрещното или сред безумните пешеходци...
Разбра ме де   Grinning

# 110
Самите гуми са Дънлоп, а самата технология е Run on flat - сега го видях в гугъл, знаех си че е нещо си с рън, ама кой помни  Blush. Уникална технология е, това да си караш със 70 км/ч, да спукаш гума, да отидеш на гости, да се върнеш със същата скорост и чак на сутринта да видиш, че гумата е спаднала...не знам как да опиша какво спестяват.  Аз и от самите гуми съм изключително доволна, без да броя runonflat. Пробвала съм ги на мокро да занеса нарочно, държат си пътя, зимата на лед съм карала с тях, на заснежено носеха ама доста поносимо и то при по-резки маневри от моя страна. Няма база за сравнение, с едни Ласа дето бях взела за 1 месец  Shocked С тях носеха на мокро само, а на заснежено те си определяха посоката, ставаха на пластмаса, а уж зимни  Crazy. А ако се караше плавно с Дънлопа нямаха проблеми, но е силно непрепоръчително дори с най-най-добрите летни да се кара зимата, аз тогава карах основно друга кола, тази беше почти зазимена, затова и не беше получила подарък за Коледа - зимни гуми. Е купих едни Ласа за 1 месец, ама карах 3-4 пъти с тях и ги продадох, само да ми се махнат от главата.

пп - знаете ли какво са ми казвали много опитни шофьори за случаи, когато спукаш гума с висока скорост (не съм пробвала, надявам се и да не ми се наложи  Praynig) - понеже неминуемо колата поднася, та в паниката почваме да гледаме някъде в насрещното - стълб, мантинела, кола... и точно там се блъскаме. Трябва да гледаме само пътя пред нас (не в далечината, а съвсем наблизо) и обикновено колата се овладява горе долу, поне да не отиде в насрещното.

# 111
а как се спира със спукана гума, ако си останал на джанта? Thinkingт.е. спирачният път как е?

# 112
  • София
за завоите- минимум на първа максимум на втора. Така ме е учил инструктора, ама май и на трета си може...

# 113
а как се спира със спукана гума, ако си останал на джанта? Thinkingт.е. спирачният път как е?

Ами то в момента, в който ти се спука гумата, вече почваш да носиш насам натам (според зависи предна ли е, задна ли е). Самата гума започва да се цепи, да тресе и се разпада, докато останеш на джанта. Предполагам отнема около минута-две да се случи всичко това. Но то така или иначе в момента на пукане, се усеща и се предприемат някакви действия, та докато останеш на джанта вече трябва да си почти спряла... Няма как колата да се движи в права траектория, ти да не усетиш и изведнъж да се окажеш по джанта... Ама това сами само предположения. Ако гръмне гума...дали не се остава директно на джанта, никога не съм се замисляла за това.  Rolling Eyes

# 114
  • област Варна
А има, има  Laughing Пукаш гума или ти изпуска от към джантата (ще се разбере тая вечер), не усещаш въобще, спираш за нещо си някъде си и като решиш след десет минути да се качиш в колата, гледаш - а тя предната гума изпуснала до дупка. Най-високата скорост беше 40 км/ч и терен с доста дупки, сигурно за това не сме усетили кога се е спукала. По някога е и до колата, сега да не си помислите, че описаната случка се случва на всеки.
Първото ми "пукане" беше един от първите ми пъти след книжката. На паркинга на Практикер Варна се качваме и "запрашваме" към вкъщи. Максимална скорост 90 км/ч, пробег 16 км. за 15 мин. Спираме пред нас, слизаме и нещо съска от към лява задна гума. Резултат - 5 см. гвоздей забит до главата в гумата. Кога съм го нацелила и къде - идея си нямам. Ама тя моята кола може да върви и на три гуми на теория, така че не е критерии за държане след спукана гума.
Иначе знам - без паника, максимално се стремиш да изправиш волана и скачаш на... газта. Като влезе в правия път спираш постепенно. Това в града май няма как да стане обаче.
silsa а за обратен завой с 50 км/ч на трета чувала ли си?

# 115
за завоите- минимум на първа максимум на втора. Така ме е учил инструктора, ама май и на трета си може...

То много зависи от завоя. Ако ти е мерак, може и на 5та да се пробваш. )

# 116
Трейс, и аз имах от ръновите нископрофилни. Аз не бях хич доволна от тях, ама поради друга причина - бяха зимни явно много стари като години, не като износване и въобще не държаха. Не ги смених за същите главно заради цената и защото, пиша малко по спомени вече, не се ремонтират, като покараш повече км със спукана, заминава старничния борд, който напрактика я пази и трябва да я хвърлиш.
иначе съм пукала безкамерни, никакъв проблем, тя спада постепенно и още в началото го хващаш по дърпането на волана. Даже в едния слуай беше на 1,5 от гумаджийница, напопмихме я и спокойно се добрах до там. Синът ми обаче е цар на пръскането на гуми, за една година три- веднъж в градски условия и два пъти на изградско. Не съм го разпитвала подробно, само знам, че втория път е карал с 80км. и ми каза, че направо са му омаляли краката от ужас. Мамин златен, работи си само за гуми.

# 117
Целият център е блокиран заради някакъв протест. Обикалях около 55 мин с идеята да пробия отнякъде, за да се наместя в близост до Президетството, ама йок. Нервирах се и се прибрах. Laughing

# 118

Ами то в момента, в който ти се спука гумата, вече почваш да носиш насам натам (според зависи предна ли е, задна ли е). Самата гума започва да се цепи, да тресе и се разпада, докато останеш на джанта. Предполагам отнема около минута-две да се случи всичко това. Но то така или иначе в момента на пукане, се усеща и се предприемат някакви действия, та докато останеш на джанта вече трябва да си почти спряла... Няма как колата да се движи в права траектория, ти да не усетиш и изведнъж да се окажеш по джанта... Ама това сами само предположения. Ако гръмне гума...дали не се остава директно на джанта, никога не съм се замисляла за това.  Rolling Eyes

На мен ми се случи така
Тръгвам от пред блока и чувам нещо ПУК,ама не обръщам внимание,радиото беше пуснато и не ми се чу силно.Помислих,че съм настъпила пластмасово шише.Това се случва в Красна поляна.Пътувам за Овча купел,разтояние 3-4 километра,може и повече.Не вдигам повече от 60км/ч.ВEрвайте ми нито ми поднесе,нито нищо.Спирах си нормално на сфетофарите.Като слязох на паркинга видях,че съм на капла,предна дясна.Така съм си карала през цялото време. Shocked

# 119
И аз имам нещо като пукане на гума, но не точно. )
Скочих в един трап (не дупка, а трап) с около 60км/ч, след като излязох и потеглих отново се чуваше едно като свистене и плющене на чаршаф на вятър. ) Усетих се, че явно съм изкривила джантата, но си продължих така още около 3-4км. Като спрях пред нас естествено се видя, че джантата е изкривена и спукана на 2места, а гумата си беше яко спаднала.
По пътя след дупката колата се държеше перфектно на пътя, не съм имала и биене във волана.

Общи условия

Активация на акаунт