? към младите шофьори(КИ) - 7

• 50 189
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
....пропуснах да кажа, че след това тръгване и похвалата, че съм талантлива последва "...и следващият път като ми направиш това на колата, по-добре слез и бягай...по-добре, моето момиче....айде сега първа, помниш ли къде е първа, браааааво"  Mr. Green

хахаха, нормално....) да не си е намерил човека колата на улицата....)
и моя инструктор мрънкаше, щото на светофари не изключвах от скорост и държах нон-стоп съединителя натиснат...)

# 676
....пропуснах да кажа, че след това тръгване и похвалата, че съм талантлива последва "...и следващият път като ми направиш това на колата, по-добре слез и бягай...по-добре, моето момиче....айде сега първа, помниш ли къде е първа, браааааво"  Mr. Green

хахаха, нормално....) да не си е намерил човека колата на улицата....)
и моя инструктор мрънкаше, щото на светофари не изключвах от скорост и държах нон-стоп съединителя натиснат...)

И моят за това мрънкаше.Казваше че ще ми върже със сезал крака и ще ми го дърпа,защото и ритането не помагаше.

# 677
  • от Луната
Аз на самия изпит тръгнах на 2  Mr. Green. Потеглям си аз, тръгвам да включа 2 и ко да видя, ми аз съм на 2. Лошо ми стана  Sick. Мен инструктура не ме е карал на ръчна да потеглям и ли да спирам на много стръмни улици, че не му се правел съединител  Mr. Green

# 678
Мене пък много ме караше да тръгвам на стръмно.Колата беше дизел ,а аз не подавах газ и тя си тръгваше ама един ден качвам се на една  бензинова кола и на едно кръстовище едвам тръгнах.И на следващия час при инструктора му разказвам и той "ся разбра ли що ти се карам". Mr. Green

# 679
момичета, а вие къде си държите крака, докато не натискате съединителя - аз имам един супер странен рефлекс и не го пускам тоя съединител Simple Smile сакън да не угасне колата. И като тръгвам да спирам, натискам съединителя, изключвам от скорост и докато се движи по инерция и леко натискам спирачката, продължавам да си натискам съединителя, нищо че няма смисъл - супер неудобно ми е къде да си дяна крака тогава щото видиш ли може да ми се наложи да включа на предавка  Tired та, ени айдиъс?

# 680
Оффф, не знам....аз такъв проблем не съм имала, имах като се качих на автоматика.Ляв крак=излишен, а все го завирах към педала.Също и ръката си държа понякога още на лоста. ooooh!За мен в моя случай удачно бе да си мушкам крака под седалката-странно звучи, но подейства.Към днешна дата нямам проблем вече при смените, но в началото ми беше некомфортно и една ръка и един крак ми ставаха излишни. Crazy

# 681
И аз съм с автоматик момичета и въобще не мога да съм адекватна на вашите ситуации Wink Но недай си боже да ми се наложи ... А иначе и аз си умирам от страх постоянно...Авно няма да мога да го преодолея и или ще трябва да умирам или да се откажа... Но и аз не знам!!!

# 682
А, аз съм от скоро на автоматик, напротив, със съединител драма нямам, имах драма с ляв излишен крак. Crazyи рефлекса за първа-газ-втора..Та се зачудих на мацката със съединителя, но явно и е някакъв рефлекс на нея, не знам.... ThinkingИнтересното при мен е, че мислено, с автоматичното превключване на скоростите, в мозъка ми се движи дясната ръка. Crazy
ти па-как ще се отказваш, ако принципно сега на автоматик се учиш-за една седмица си ок,освободена си от мисли за скоростите и си като в луна-парка-газ-спирачка само. Hug

# 683
Като споменахте автоматик, днес точно карах автоматика на баща ми до сервиза.
Понеже не съм се качвала отдавна и ми беше супер странно да не превключвам скорости. )

Крака си го държа отдолу под седалката с пета към другият крак. ) В повечето случаи ми е там ако няма да се налага често да превключвам скорости. Ако ще е по-често просто го слагам по-назад на стелката.

# 684
не знам при мен защо така се е получило. Идеята е, че много често ползвам съединителя, тъй като на градско често се сменят предавките /поне аз/ и гледам тоя крак да ми е максимално при съединителя. Едно време инструкторът ме беше учил, като не ползвам съединителя, слагам крака в ляво от съеднителя, там, където има едно издадено нагоре. Само че мен ми се струва много време да преместа крака от там до съединителя и затова все на съединителя или над него, но ми е супер изморително.
Мой приятел си го опира на пета и само натиска съеднителя и вдига предната част на крака, без да се отмества, ама той е с голям крак  Crazy
Та такам..ясно съм нестандартна Simple Smile

# 685
Шанс, аз пък съм със чупен и нераздвижен глезен и задължително движа цял крак, не мога и да искам да го сгъвам така, без да ми притреперва.Всеки с особеностите си и според големината на стъпалата си. Hug

# 686
Сега като се зачетох,и аз си държа постоянно крака на съединителя.
Даже като ми умалее,го отмествам за малко и неусетно пак там.

# 687
Миналата седмица се прибирахме от сбор и естествено аз карах мъжете, моя и още един приятел. )
И приятеля по едно време голямо заничане долу в краката ми - викам какво гледаш? да видел къде ми е левият крак. ))))
ми викам как къде, отдолу под седалката. )
А той каза, че много жени си го държели на съединителя и през по-голяма част от времето карали на полусъединител. )

# 688
Шанс, не е хубаво това, което го правиш, ще си износиш съединителя.
Колко ми се караха баща ми и половинката, защото аз го правех същия номер.
А не е и хубаво това да натиснеш съединителя, да изключиш от скорост и да си спираш така.
Изключваш от скорост непосредствено преди спиране.
Иначе крака си го държа до съединителя за да мога само с едно движение да го поместя на него.

http://kat.club-bg.org/Image250.gif

Още по в ляво на картинката. (за положението на крака)
Така хем крака не е напрегнат и отпуснат, хем с леко придвижване надясно и стъпваш на съединителя.

П.П. Сега прочетох, че и инструктора ти така те е карал.
Така според мен е най-правилно.
На мен също ми се струваше много дълго докато го преместя, но ето че сама си установила, че дори е по-напрегнато и изморително да си държиш крака постоянно на съединителя.
Така си под напрежение да не натискаш, кога да натискаш и по-лесно се изтощаваш.
Иначе когато е в ляво, аз само на петичка завъртам и хоп.

# 689
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Добър ден и от мен.

Общи условия

Активация на акаунт