? към младите шофьори(КИ) - 7

• 50 173
  • 749
  •   1
Отговори
# 735
  • област Варна
Мигачи също не пускам, когато съм в лента със секция за ляв или десен завой.

А защо не спазваш закона?

# 736
След малко ще пусна новата тема. Предварително се извинявам, че няма да мога да я оформя, но в момента имам известни проблеми и нямам време. За справка ще бъде тази тема.
Благодаря ви предварително за разбирането!  bouquet

# 737

Защото, не го смятам за необходимо. Когато стоя примерно в секция за ляв завой и чакам 5 минути, да ми дойде реда да завия, да ми цъка мигача на главата.

# 738
Ами тези отсреща, ако не ти цъка мигача-как точно разбират, че ти ще завиваш? ThinkingАбсолютно същото е при гореописаната от мен ситуация-за десен завой рядко някой дава мигач.Съответно от другата страна колите стоят и чакат, защото си мислят, че ще продължаваш направо.

# 739

Защото, не го смятам за необходимо. Когато стоя примерно в секция за ляв завой и чакам 5 минути, да ми дойде реда да завия, да ми цъка мигача на главата.
Е какво ти пречи да го пуснеш десет секунди преди да тръгнеш примерно?

# 740
Когато чакам в лява секция (например) и има задръстване, не пускам мигач, но когато дойде мой ред да мина светофара, тогава чак го пускам - в момента, в който вкарам първа, пускам и мигач и така завивам  Peace

# 741
Защото,в повечето случай платната за наляво са с отделен светофар. Нормално когато съм на нерегулирано кръстовище да сигнализирам на къде ще ходя, или когато се престроявам.

# 742
Винаги съм с мигач, независимо дали съм в лента за завиване на дясно, или ляво.
Много мразя идиоти, които не си пускат мигачите, и обикновено тези, които не ги включват не завиват а продължават направо. Ами дразнят ме, защото си имат лента за направо, ама не....трябва да са първа кола, или да се тъпчат при другите, да не се минат случайно.

# 743
НОВАТА ТЕМА

bouquet

п.п. Винаги давайте мигач, независимо дали има кой да го види!

# 744
  • област Варна
Въпросът е не в това дали е необходимо, а да се спазва закона. То и аз не съм съгласна с някой членове от ЗДП, ама длъжностните лица това не ги интересува. Нали уж всички тук сме изрядни  Laughing и даваме пример пред младите шофьори.
Poly. в закона си пише кратко, точно и ясно (перефразирам по памет) - при извършване на маневра (потегляне, преминаване в друга лента или напускане на текущата и всякакво по-голямо отклонение) водача е длъжен да подаде своевременен светлинен сигнал.

# 745
Здравейте,

Преди година изкарах шофьорски курс, но не се явих на вътрешните изпити. Искам да попитам дали някой знае каква е процедурата за "преместване" в друга школа. Бих искала да се явя на вътрешни и пред ДАИ на друго място.

Много ми се кара кола newsm01, но не искам да се явявам в моята школа, която между другото се казва ТОТОВ. Не ми хареса отношението им.. бях свидетел на неприятна случка с едно момиче - докато кормувах трябваше да я закарам на изпит и преди да я взема инструктора се обади на колегата (изпитващият) за да му каже, че тя не кара много добре и да "наблегне" на нея! Според мен ако някой не се справя вместо да се уговарят да го скъсат на изпита трябва да му предложат допълнителни часове, но ние сме в Бг и пари трябва да се смучат от където може.. както и да.. отнесох се.

Инструктора ми беше споменал преди време, че ако някой иска да кара изпитите на др. място, трябва първо да мине вътрешните в школата, в която си е карал курса. Това вярно ли е??? 

Мерси предварително

# 746
Не е вярно, но има значение преди или след тях ще се местиш
Аз се местих след вътрешните и едно скъсване, значи трябват ти документите за изкаран курс- две свидетелства за теория и практика, и май снимка, диплома- което се дава в началото на курса, не си спомням точно, само помня че тези двете свидетелства са много важни, даваш копие за тях, и си ги пазиш, защото ти трябват после за подаването за книжката
И не е лошо в новата школа д аизкараш 2-3 часа, за да видиш как е колата все пак, въпреки че няма задължителни часове между изпитите

# 747
  • област Варна
Днес аз съм страшната - забравих си червения килим.  Joy
Туй пешеходеца не е като човека. Скупчили се четирима и се мъчат да пресичат. Спирам аз, гледат ме като полезно изкопаемо, давам къси-дълги няколко пъти - пак ме гледат като същото изкопаемо, махам свиря - няма братче, вцепенили се и аха- аха да тръгнат, ама не ги слушат краката. Разгеле след една минута се престрашиха - а уж се бях сресала сутринта  Laughing.

# 748
В една тема четох за притичващи деца по Цариградско около Окръжна-имайте едно на ум  Rolling Eyes

# 749
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Мацки има нова тема.Хайде идвайте там.

Общи условия

Активация на акаунт