промени в приема за СМГ

• 91 086
  • 935
  •   1
Отговори
# 105
Не знам дали би било възможно това "От друга страна, СМГ можеха да поставят като условие явяването на изброените турнири да стане при тях и да осигурят подходящата организация за това. Така хаосът и възможността за злоупотреби могат, ако не да се елиминират напълно, то поне да бъдат сведени до минимум. Но и тук става дума за време, пари и желание.", т.к. не е сигурно, че дете, решило да кандидатства в гимназията, е взело това решение в началото на ІV клас.
Понеже имам личен пример у нас, та се замислих, моето не бе сигурно, че иска да отиде в ПМГ до април месец, включително. Въпреки това си ходеше на състезанията, на които искаше.
Не е ли по- добре принципно организаторите да се замислят за затягане възможностите за злоупотреби навсякъде?

# 106
СМГ ще провежда СМТ и ЧХ за четвъртокласници и всеки, който иска може да се яви там, вместо в училището, в което учи.

# 107
СМГ ще провежда СМТ и ЧХ за четвъртокласници и всеки, който иска може да се яви там, вместо в училището, в което учи.
Предполагам, че провеждат и останалите състезания. Ставаше дума по-скоро за това, кандидатстващите в СМГ да се явяват там на изброените турнири, за да няма после родителски оплаквания от рода на " детето се яви на ЧХ в СМГ и контролът беше страшно затегнат, а в сто и найсто училище са преписвали на воля".

# 108
Не го ли усложнихте много? Те кандидат студентите преписват, хем имат лични карти, а какво остава за деца в 4 клас. Че то да се фалшифицира ученическа карта не е проблем за когото и да е. И всички мерки само ще доведат до разходи и усложнения, без да гарантират нищо повече. Пък и откакто се помня на никоя олимпиада не са искали дете да се легитимира.

Предполагам се приема, че СМГ след 4 клас не е кой знае какво, та да си струва да се покварява невинната детска душица. Нали детенцето ще си знае, че е влязло с измама, а на дете не може да се разчита да пази тайна. За мен рискът не си струва. И накрая, за да има смисъл едно дете да се яви вместо друго, то или трябва да имаме четвъртокласник с много добри математически умения, който обаче не иска да учи в СМГ Confused, та е готов да се яви вместо друго дете, или трябва да се яви по-голямо дете, пак с много добри умения. Ама първото е малко вероятно, а при втория вариант има голяма вероятност някой да познае по-голямото дете (ходило е по състезания, а те и деца и учители си познават добрите деца).
Абе на теория е възможно, но не мисля, че на практика се случва.

# 109
Провокирана съм от прочетеното до тук.За разлика от тези, който не ги касае СМГ, а просто изказват мнение, мен  ме касае, защото детето ми учи в СМГ.С удоволствие подкрепям мнението на Черна станция.Наредбата  не е в моята компетентност, учителите и юристите имат думата.Курсовете, обаче са необходими, без тях детето ми нямаше да се представи така, че да влезе.Дори присъствието само в 4 ти клас на тези курсове беше от полза и разбира се моят контрол.Мисля, че по въпроса за "подкупите" и "класирането" някои от прежди изказалите се грешат.Включвам се в тази полемика , защото имам лични наблюдения, приемат се деца с по ниски резултати на колеги , близки  и роднини.Повярвайте ми на колежката по български, на колегата който подготвя децата за олимпиади и т.н. и т.н.......... край нямат.Няма скрито покрито между децата, нали знаете, а и наистина тези деца са аутсайдери по математика.И ако родителите са здраво мислещи след седми клас ги насочват в други училища.Няма чак такива конспирации и ако детето ви не учи в СМГ не влизайте в детайлите на конспирациите, защото нещата са мноооооооого по прости, вече обясних.Последно искам да кажа, че тези деца бяха приети над 112те  от списъка без да изместят моето дете или някое друго и всички от класа знаят с колко точки са влезли и по каква причина.Подобен не регламентиран  прием е имало, има и ще има докато  свят светува, каквито и наредби да бъдат измислени.

# 110
...приемат се деца с по ниски резултати на колеги , близки  и роднини.Повярвайте ми на колежката по български, на колегата който подготвя децата за олимпиади и т.н. и т.н.......... край нямат.....Последно искам да кажа, че тези деца бяха приети над 112те  от списъка без да изместят моето дете или някое друго и всички от класа знаят с колко точки са влезли и по каква причина.Подобен не регламентиран  прием е имало, има и ще има докато  свят светува, каквито и наредби да бъдат измислени.

Въобще не сме обсъждали в тази тема тези деца.    Rolling Eyes

...Курсовете, обаче са необходими, без тях детето ми нямаше да се представи така, че да влезе.Дори присъствието само в 4 ти клас на тези курсове беше от полза и разбира се моят контрол....
А по въпроса, че при тази организация на приема курсове са нужни никой не е спорил. Разговорът бе на доста по- различна плоскост.     Grinning

# 111
Моля, да се придържате към темата, а именно промените в условията за прием, а де не обсъждате отново последното класиране от лятото!

# 112
Визирам изпитите преди 1-2 години, а не последния.Промените в правилника са продиктувани именно от последния и много други в темата споменават.Така или иначе изходната точка са проблемите в приема .Това , което исках да изкажа като мнение, че винаги ще има недоволни и спора е безсмислен.Провокирана бях от символично казано "високи тон" , с който някои пишещи си налагат мнението.Мисля, че и за безсмислено влизане в спорове също трябва да се правят забележки.Мнение поне мога да изкажа  или........Съжалявам, но не съм разбрана правилно.

# 113
Мнение поне мога да изкажа  или........Съжалявам, но не съм разбрана правилно.
Твоето мнение беше ценно за мен!  bouquet
Това е форум, всеки може и трябва да се изкаже.
Друг е въпросът, когато някой е некомпетентен или неинформиран и се изказва неподготвен. Laughing

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 22:38 от Фран Джонсън

# 114
да попитам запознатите ....
утре късно ли е вече да го запиша за СМТ ?  Thinking

# 115
да попитам запознатите ....
утре късно ли е вече да го запиша за СМТ ?  Thinking
Мисля, че утре е последен ден за записване.

# 116
Vpan,

бях свалила едно писмо до директори на училища, но сега не мога да открия в нета.
Състезанието се организиара от РИО София-град.
Училищата е трябвало да внесат таксите до 19.10, а от утре се раздват материали.
За контакти са дадени: Пенка Нинова tel 935 6093 и Таня Стоева 9356094.

Успех

# 117
Това е писмото http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/sastezania/maths/pismo_sait.doc

До 20.10. се подават заявките за участие. Има опция и за плащане по банков път, така че може би не всичко е загубено.  Peace
Не пречи да позвъниш и да попиташ организаторите.

# 118
  • София
Аз бях ЗА новия регламент за прием до вчера. Вие каква равносметка си направихте след СМТ?

Вече не ми се струва идеята добра идеята децата да кандидатстват от сега, още не почнали да ходят на курса, и вече събират точки за СМГ.

Виждам пропуски при сина ми не в знанията, а в явяването на тестове. Не чете внимателно, бърза като решава, не си проверява отговорите. Това исках да поправя, мислех че курсовете ще го научат да изразява разсъжденията си и да му е по-лесно ако реши да учи в СМГ или другаде.
Ако все пак реши да кандидатства на пролет, сигурно ще е късно. А не ми се иска да му задържам вниманието от сега върху това, а и да го натискам.

# 119
  • София и там където не се пуши
Училището ще вземе тези, които са се справили и се справят. Явно, че на нас родителите не може да ни се сгоди.

ЕйМиМи това , че с някоя и друга задача не се справил - не значи, че детето не се справило .

Общи условия

Активация на акаунт