промени в приема за СМГ

• 92 514
  • 935
  •   1
Отговори
# 390
  • София
babaadi, 20 точки от този тест е супер резултат. Не се притеснявай, детето ти ще влезе, при това има и добър рейтинг.
При нас положението е напечено, защото имаме много лош резултат на теста - 14 точки, рейтинг около 75 и  ненапълно решени задачи. "Абе тук само съм пропуснал да добавя 1, тази подточка не съм я решил, а по тази съм разсъждавал." Shocked - иди го разбери!!!

# 391
Наистина - надеждата умира последна, но ме смущава това, че нищо не казва за описателните...ако няма нищо вярно писано там, много важно, че има 20 от теста...иняче положението е напрегнато за всички...не мисля, че и вашият резултат е нисък...само се надявам по-бързо да излязат резултатите, защото 4-ти ми звучи като "догодина"... Simple Smile

# 392
  • София
babaadi, аз също смятам, че имате огромни шансове. Вашият пример показва, как дете с висок рейтинг няма кой знае какви шансове ако се е издънило на изпита и как, както някой писа изобщо не трябва да подценяваме децата с нисък рейтинг. Ние сме с висок рейтинг, с отлично представяне на пробните и КАКВО ОТ ТОВА? На теста е изкарал 16т!!! Когато си нямал шанс или ден, както казват, всичко отива по дяволите. Но трябва да гледаме философски на нещата, въпреки че вътрешно се разкъсваш .......... Такава е играта!

# 393
Предполагам, че резултатите ще ги има поне ден-два преди 04.07., така че ни останаха 3-4 дни мъчително очакване. Добре че децата се възстановяват бързо - дъщеря ми се е отдала изцяло на ваканцията вече и едва ли мисли за СМГ в момента. Като че ли ние го преживяваме повече, но по-добре да е така.

# 394
Ехаааа, моят ако имаше 20 точки от теста...  Laughing

Изобщо нямаше да се притеснявам дали ще влезе. Мисля си, че е абсурд да изкараш 20 точки на модул 1 и после да нямаш поне 10-ина точки на модул 2 (описателните). Така че babaadi, изоообщо не се притеснявай, а бягай за почерпка! Heart Eyes

П.П. Забравих да си призная, че имам 5-6 пропуснати деца в списъка. "Бдителни съфорумци" ги откриха. Ама ме мързи да ги добавям и т.н., просто имайте предвид като смятате.  Embarassed

# 395
  • гр. София
kumchowalcho, благодаря на теб и твоята колежка за добре свършената работа с рейтинга!!!! Аз съм от майките на 4-класници, които с интерес следят темата, но едва сега успях да се включа - за да благодаря за полезната информация, която публикувате, мили мами и татковци!!! Стискам палци на нашите деца!!!! Дано да успеят да постигнат това, за което се подготвяха цяла година - курсове, състезания, пробни изпити.......(ние даже със счупен крак ходихме на някои от състезанията)!!!

# 396
Здравейте момичета! Искам да се включа и аз - досега бях само четяща. И нашата дъщеря кандидатства, и тя сега плаче и се ядосва. Но това е положението. Искам да питам -има ли във форума родител на дете, което е било в 102 стая на изпита. Дъщеря ми сподели, че първо са започнали по-късно, което е нормално докато им се разяснят нещата, но времето е било записано като 09.00 часа и в 10.00 са им събрали теста. Най-лошото е, че не са й дали да си нанесе няколко отговора на задачи от теста, които тя е била решила на т.нар. чернова, защото още като излезе ги показа на стълбите на СМГ... Най-лошото е че, всичките задачи са й верни, но какво от това. Не знам дали да ходя при директорката и да се разправям... Лошото е, че това май е било тенденция, защото докато чаках излезе друго дете, което е от нашето старо училище, което е било в друга стая и са разплака защото и на него не са му дали да си пренесе отговорите на бланката и то на последните 4 задачи - те също бяха решени, защото аз му ги видях. Не знам - може пък и децата ни да не са си разчели времето. Вече не знам.

# 397
  • София
Кумчо Вълчо, Вие сте абсолютно прав! Деца с 18-20 точки на теста са вътре, независимо от рейтинга им. / Е, сигурно ще има някои изключения, но те ще са единици/.

# 398
Как ми се иска да е така... Кажете каква е тогава разликата между дете с 18 т. на теста и 10 т. на описателните и дете с 16 т. на теста и 12 т. на описателните newsm78 ? Или с 14 т. на теста и 14 т. на описателните... Всички имат по 28 точки #Crazy

# 399
  • София
Е, както казах има и изключения. Примерът е едно от тях.

# 400
Примерът го дадох, за да покажа, че по резултатите от теста 18 или 20 точки не можем да твърдим, че е премината границата, която може би ще е в интервала 80 - 90 точки общо. Все пак трябва да изчакаме оценяването на модул 2, колкото и да ни е трудно да чакаме.

# 401
  • sofia
Докато мъдрим резултатите да ви разкажа какво се случи вчера като ходихме в СМГ.

Както разказах по нагоре - нашето дете го нямаше в списъка на квесторите. А сега виждам, че и друга майка е съобщила за проблем във 102 стая.

Ходихме вчера и се срещнахме с директорката Мариана Тодорова. Прие ни веднага, но докато обяснявахме проблема, тя всячески се опитваше да ни убеди, че на детето не е отнето от времето. Опита се да ни каже, че времето му е стигнало за всичко, след като бил излезнал в 11:55 (така беше записано в протокола на 413 стая, където е бил преместен). И тъй като настоявахме, че 1 модул е с отделно времетраене и ние за него всъщност говорим.. , тя ни каза: "Като сте недоволни - предложете вие начин, по който да се провеждат изпитите..."
... Не знам дали е нужен коментар.
А що се отнася до това, че са събирани бланките за отговори преди децата да са успели да нанесат всичките, да вярно е. Потвърдиха го и родители, които не пишат във форума.

# 402
  • София
Това със събирането на бланките го правеха още и на пробните. И с моето дете се случи един път,  в началото и оттогава той вече знаеше, че трябва да си разчита времето. Лошо е, но е факт. А колкото до началото на изпита, според мен почти няма стая, в която да е започнал в 9,00ч. За сметка на това обаче  Laughing, навсякъде е свършил в 10,00ч. 

# 403
, тя ни каза: "Като сте недоволни - предложете вие начин, по който да се провеждат изпитите..."
... Не знам дали е нужен коментар.

И аз съм от майките, които редовно следяха този форум без да пишат досега, но ако наистина се може да се направи нещо за догодина, имам следните забележки:
1. Изпитът да се проведе по-рано - напр. края на м.май - тази игра на нерви и това протакане тази година подейства на психиката на много от децата (за родителите да не коментираме, защото сами сме си виновни)
2. Пробните изпити, на които редовно се явяваха децата да са реални, а не там да се дават по-лесни задачи, децата да се спрявят отлично и после на последния изпит да се разочароват и да има истерии
(Доколкото си спомням тази година само вторият пробен изпит беше с по-трудни задачи.) И защо не в рейтинга на децата да не участват и резултати от тези пробни изпити

# 404
Това със събирането на бланките го правеха още и на пробните. И с моето дете се случи един път,  в началото и оттогава той вече знаеше, че трябва да си разчита времето. Лошо е, но е факт. А колкото до началото на изпита, според мен почти няма стая, в която да е започнал в 9,00ч. За сметка на това обаче  Laughing, навсякъде е свършил в 10,00ч.  
Не е вярно това. При сина ми е свършил в 10.10. Затова и от втория модул излезе доста след 12. И мисля, че той беше точно в проблемната 102 стая (бил е в стаята по музика, имало е пиано). Сигурна съм в това което казва, защото има часовник и стрикно следи времето. (е на чак на 100%).

Общи условия

Активация на акаунт