СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 092
  • 697
  •   1
Отговори
# 555
И аз да се включа за Деавита, давам по 1 капла на ден, наистина се равнява на няколко Вигантол.Давам го директно през устата.
А аз тъкмо се зарадвах,че ми свършиха лохиите и след 1 ден ми дойде.

Я кажете има ли смисъл да взимам активна гимнастика. Имаме много шарени играчки, но не и активна гимнастика. Много ли се кефят бебета?

# 556
  • Варна
Кира, преди време когато се правеше ДТК-ваксина, препоръчваха да не се мокри мястото на ваксината. Сега тази ваксина е заместена от Пентаксим. Аз не къпя вечерта след ваксина, защото и без това са кисели и раздразнителни, да не създавам допълнително дразнения.
NKl, досега не сме имали активна гимнастика и не съм усетила липсата ѝ.
vani666, предните пъти лохиите ми свършваха на третата седмица след раждането и цикъла ми идваше седмица след това. Сега лохиите приключиха към 15 ден, а цикъл още няма. Не че ми трябва  Mr. Green, де.

# 557
момичета започнаха ли бебчетата ви да се заглеждат?Диди реагира само на мн силна светлина,а като местя нещо пред очите и не го следи  newsm78

# 558
Нашият мишок много харесва лампите, но следи с поглед - основно мен и играчката над леглото си. Но като фиксира баща си също го гледа дълго и внимателно.

Относно активната гимнастика - ни имаме, ама още не му е интересна. Дано скоро му е приятно вътре, че и без това се чудя как да го забавлявам докато е буден денем.. освен да му пея, друго не съм измислила Simple Smile.

А деавит-а директно в устата го капя. а той всичко папка, така че нямаме проблем Simple Smile. Кога ли ще пуснат вигантол, че ми се иска от него да вземем..

Хубава вечер и спокойни бебчета Simple Smile

# 559
Здравейте   bouquet
LITA,водих я при педи,изписа ми сироп за кашлица и капки за нос.Давам и ги вече 4 дни.В четвъртък на прегледа беше със зачервено гърло ,на другия ден гърлото и беше по-добре ,но ми изписа лекарствата.Утре пак ще ходя,дано всичко е ОК.
Danielkka,моята мома се заглежда много от около преди една седмица  Heart Eyes Аз и местя една дрънкалка пред очите и разни други шарени играчки и тя ги глеееда .А пък в телевизора как се заглежда  #Crazy не е истина направо  Laughing Спира да реве ,да яде или каквото друго прави и се заглежда като хипнотизирана  Laughing Ама гледам да я оставям с гръб към ТВ и да не гледа ,че сигурно е вредно newsm78
Вашите бебенца като ги сложите по коремче вдигат ли си главичките?Веселка си я вдига,опитва се да се подпира на лактите и се върти ли върти  Heart Eyes
И аз давам Деавит направо в устичката .
Лека вечер   bouquet

# 560
Здравейте и от нас в това лошо време Hug

поздрав с една беззъба усмивка от Андреа Mr. Green най-после и аз си направих аватарче Crazy

имам едно питане към мамите, които дават Деавит - вие директно в устата на бебето ли го капвате или в лъжичка с мляко? ( бая гадно е на вкус)

Лелее, акспет, каква сладка усмивка! Пу, да не и е уруки, както казват в моя край:))))))!

Който има опаковка Вигантол, може ли да ми каже колко единици има в капка и по 2 капки ли беше нормата? Току що ми пристигна американския витамин Д, той е по 200 IU, и трябва да го дозирам.

# 561
На Мартин също му сложиха вчера хепатитната ваксина, втори прием. Обясниха, че няма да вдигне температура, но е добре да не го къпем същата вечер.
akspet, вигантола и на листовката пише да се дава разтворен в мляко, защото е много мазен иначе. Аз не мога да се справя с лъжичката, ако се опитам да дам така - плюе всичко. За това давам разтворен в малко мляко в шише.
Danielkka, Мартин ме зяпа още от родилния дом. Иначе сега определено се заглежда. Нямам представа от кога започна да следи с поглед, но следи.

# 562
Здравейте и от нас!
Ние с Ники сме добре. Кърмим се успешно! Secret Girl много ти благодаря   bouquet   bouquet   bouquet!
Днес бяхме на ДК - пораснали сме с 1300 за един месец  Shocked. Не ви ли се струва много  newsm78? Мен лично ме стресна  ooooh! Вашите бебешори как наддават? Има ли и други такива лакомници? Имате ли представа с колко трябва да наддава бебо?
Не ни биха ваксинка, тъй като имаме малко хрема. Да ви се оплача, че ни залепиха пъпчето с лепенка. Имаме пъпна херния. Има ли и други като нас?

Еееее, Alximika, направо ме разби!

Dana, поздравления, че успяваш да ходиш на работа.

Относно лохиите - на мен ми свършиха преди около 2 дни, но МЦ все още нямам.
Ами, това е засега от нас! целувки и безпроблемни нощи!

# 563
Здравейте мамита и бебешори! Не ми остава ред да пиша, защото обикновено ръцете ми са заети   newsm30, но се опитвам да ви чета. не че успявам  Embarassed и докато искам нещо да напиша .... и нещо почвам да правя и после забравям ккво щях да пиша Embarassed. Възхищавам се на майките с повече деца и успяват и да са редовни.

Да ви се похваля на 19.10 или 20.10 посрещаме нашия татко и той ще се запозна е сс малката буболинка  newsm44 newsm68

Hug на всички мамита и   love001 на малките душички.

# 564
Галка, благодарско за кафето. А има ли за по-големи девойки?

има, за различна възраст са .

# 565
Здравейте пак от мен Simple Smile
Може ли да ми кажете как да давам капките Био Гайа?Че от вчера имаме колики и ние .Утре ще я водя да п ваксинират,капките оказват ли влияние някакво на ваксинацията?Тъпи въпроси задавам ,ама не знам  Embarassed

# 566
По 5 капки преди последното или предпоследното хранене

# 567
Мерси много   bouquet

# 568
Изкъпани,нахранени и доволни вече сме по леглата  Mr. Green !
Лека нощ на мамите ,татковците и бебоците  Heart Eyes!

# 569
  • София
dessynik1, като гледам май Никола е най-големия лакомник в отбора. За 1 месец от изписването е наддал 1560 гр. (а в Токуда даже го измериха с още 90 гр. отгоре, но той току що си беше похапнал). Педиатърът каза, че е ок и че бебетата родени с по-ниско тегло наддават повече. Д-р Масларска от Токуда обаче препоръча да минава на диета - макс. 15 мин. на кърмене и 6 кърмения дневно. Което просто няма как да стане, защото той нон-стоп е залепен за мен и си похапва с кеф. Имаме сигурно 12 кърмения, понякога през 1 - 1,5 часа.
А ето тук може да видиш стандартите за наддаване на бебетата на Световната Здравна Организация http://www.who.int/childgrowth/standards/weight_for_age/en/index.html
Giada, относно въпроса ти за Вигантола - Активна съставка: Cholecalciferol 1 ml от разтвора / = около 30 капки / съдържа 0.5 mg cholecalciferol, еквивалентен на 20 000 IU витамин D3.
akspet, страхотна беззъба усмивка!  Heart Eyes
Спокойна нощ на всички бебешори! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт