СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 066
  • 697
  •   1
Отговори
# 615
При вас кърмещите майчета  е разбираемо бебковците да се хранят бавно,но и ние сме така хем сме на АМ  Tired Ядем между 30 и 45мин. а да не кажа как ви завиждам за големите нощни паузи от по 4-5 часа.Моя бандит снощи става на всеки час и половина  Confused
И аз като стана по-рано за да му приготвя млякото.....абе сън за мен цццц  Mr. Green Докато бях бременна да съм спала  Crazy

# 616
  • В царството на мечтите
vany666  след около година две ще има сън за нас  Mr. Green Hug

# 617
vany666  след около година две ще има сън за нас  Mr. Green Hug

много ме укоражи  Crazy
Ама така ще е.Искат се жертви не може  Wink

# 618
vany666  след около година две ще има сън за нас  Mr. Green Hug

Надявайте се,ако си направите породени бройте ги 4-5 годинки hahahaпитайте ме от кога не съм спала непробудно цяла нощ...не помня...

Дана, все се каня да те питам,3деца и доколкото разбирам ходиш и на работа,от къде тея сили??? newsm74

# 619
От мен един голям поклон момичета  bowuu
С по 2-3 деца и толкова организирани браво,браво  Hug
Аз 2мин време за лекциите да си погледна не намирам  ooooh!

# 620
mixilena - днес при нас е по-добре положението, явно в някакъв период...
Благодарение на Aila днес съм по-спокойна и малкия суче почти без проблем  Heart Eyes

boonboon и vany666 и ние сме така, ако това  е някакво успокоение  ooooh! Дани през ноща се буди на 2 часа и си иска яденето, а и не винаги му се спи след това, към 5-6часа съм вече труп, тогава го нося на майка ми да спи при нея и аз спя към 2часа докато не ми го върне за хранене  Grinning

аз да попитам кърмещите майчета, при вас регулира ли се вече лактацията, при мен си е все същото положение, налага се почти винаги да цедя защото гърдите ми се препълват и малкия неможе да захапе, а и гърдите ми се пълнят страшно бързо, особено едната - за 30мин и вече е готова, на камък и така
дано скоро се регулират нещата, че е много неприятно да ходя все мокра  Tired

# 621
Здравейте  Hug
Ние днес бяхме на консултация,биха ни и ваксина .Не плака много ,само 1-2мин.Премериха я -4кг е вече ,52см.Наддала е с около кг и половина от както ни изписаха.Каза педи ,че е добре.Прегледа и гърдите,дишането,премери фонтанелата ,главичката,гърдите.
Мале,аз днес както си я хранех и гледам фонтанелата пулсира и е малко вдлъбната  #CrazyЕлеле,така се притесних  hahaha и звъна веднага на лекарката ,питам и ми каза,че било нормално  LaughingА аз направо щях да припадна  hahaha
Каза ми да давам мляко на НАН Сензитив за коликите  newsm78 И аз вече и давам,днес и давах и Био Гайа и не е плакала .А вчера и онзи ден по 3ч нон стоп реване  #Crazy Дано някакси се разминем  newsm17 Като плаче тя ,плача и аз  hahaha
Добре ,че е свекървата ,иначе не знам какво щях да правя  newsm78
Някоя от вас дали е знае нещо за това мляко Сензитив?
И аз имам подарено кенгуру втора ръка и не знам от кога мога да го ползвам.
Вие ,мами как обличате мъниците за навън?Аз я слагам в дебело гащеризон тип космонавт и от доло с боди ,блузка и панталонче  newsm78Слагам и дъждобрана на количката ,да не и духа нещо и така newsm78Пък дали е правилно не знам Laughing

# 622
alximika, аз сега не работя нормално, ходя само за по 3 часа преди обяд обикновено.  PeaceПримерно храня Дани в 8,30 - 9,00 и отивам, до 12 се връщам. Тогава си идва и сина ми от училище. Малката е на градина през деня, а за бебето имам жена да ми помага. Отделно таткото също поема доста неща, та така се справяме. На мен пък с породени дечица ми се струва много по-трудно за майката положението  Hug

Дано на всички, които имат проблеми с кърменето, скоро да ви разминат. Знам, че може да е много трудно, но ако веднъж тръгне успешно, по-лесно от него няма  Wink

# 623
За днес това е първият ми спокоен час, че цял ден се занимавах с бебешки истории. За разнообразие отскочихме до Премама за бърз пазар, откъдето се сдобих с един твърде скъп слинг, но при тази липса на време нямаше кога да избирам...

Имам голяма тревога. Въпросът е малко деликатен. Можете ли да ми кажете как протича при вас възстановяването след естествено раждане? Не ме интересуват лохиите, ами как е нормално да изглежда жената отдолу и кога си възвръща стария вид? погледнах се там, и се стреснах  Embarassed Може и на лични

# 624
Giada,за съжаление аз от първото си раждане имам страхотен подарък от доктора #Cussing outужасно кърпене,и определено съм променена.Много лошо съм зашита на едното място и имам нещо като прехлупване.Даже като ходих на прегледите преди да родя при акушерката сме го обсъждали и според нея мога да прибегна и до пластика ако не свикна с него.
Този път всичко е наред,но и аз май не съм критерий,сега имах само 1външен шев. Peace

# 625
Giada въпроса ти е много уместен(бих го задала аз ако не ме беше срам  Blush) така че бих прочела отговорите на момичетата.
А за себе си.....уф и аз всяка вечер гледам с огледалце там долу и все си мисля,че никога няма да се оправи  Cry
Около прословутата ми епизиотомия се сдобих с едни подутини(5 на брой) Изглеждат като подкожни пъпки(без гноен връх  Laughing) и не спадат  Confused
За протокола мина 1 м. от въпросния ден.Хората забравиха,че са родили а аз.... то край нямаше.Да не обяснявам през какви процедури трябва да минавам всеки път ако искам да изляза навън и никакво ходене до WC докато не си се прибера у дома.Днес(вече вчера) излязох в 12.00ч. и се прибрах в 17.00ч.-да не казвам как стисках толкова време  Tired ноооо тава е положението.

Сега и аз да ви почерпя  cook Wine Glass newsm38 Моето слънчице днес прави един месец.Охх на мама съкровището,много си го обичам  Heart Eyes

# 626
vany666 Честита месечинка!!!!  newsm38
Аз пък не съм се поглеждала отдолу все още...  newsm78 Каквато съм любопитна пък още не съм... ама ме разчовъркахте така че и аз ще погледна страх не страх как е положението- макар че аз нямам нито шевове нито хемороиди (слава Богу  PraynigGrinning Лохиите вече ми посвършват ама имам час при докторкта на 21-ви и тя ми каза докато не ме види никакъв секс  Confused Гадна работа, мъжа ми вече едвам държи фронта  Crazy
И от мен едно браво на мамите с по 2-3 деца дето са толкова организирани и си вършат сичко без проблем, че и на работа ходят  coolcool
Мами дето кърмите пиете ли кафе, пушите ли цигари, пиете ли алкохол(то не алкохол ами нещо лекичко де...)?Аз си правя безкофеиново кафе и сутрин след като накърмя малкия, с кафето пуша по 1 цигара и това ми е. А вечер си позволявам от време на време по малко червено винце  Mr. Green - знам че е полезно и за кърмата  Wink

# 627
vany666- Честита ви месечинка  Hug и на всички останали бебоци, които днес стават на един месец  newsm38

Това моето дете ще ме побърка вече Shocked по цял ден спи ви казвам ама спи събужда се само докато и сменям памперса защото дупето и остава голо явно и започна ли да я кърмя на момента заспива после си я оставям в кошарката и мир и спокойствие, НО дойде ли време да се преспиваме след къпането вечер е няма такива игри и такова мънкане инъче заспи ли прави си паузата от минимум 5 часа, обаче тази вечер бихме рекорда заспа ейййййй сега чак диваненцето newsm44

Айде милички лягам, че всяка секунда е ценна на този етап Mr. Green
Лекичка и на вас и спокойни бебчета  Hug

# 628
Имам няколко въпроса към Aila, secret girl или mimsat. Аз ги зададох преди няколко дни, но вероятно сте ги пропуснали.
Нормално ли е на нейната възраст да иска да суче през деня на час и половина (когато спи яде по-нарядко)?
До колкото разбирам от предния отговор на Aila, няма проблем, ако изпражненията са постоянно зеленикави и слузести в даден период, стига наддаването да е добро? Днес й бяха по-тъмно зелени, ако и утре са така ще се обадя на педиатърката, вътреки че на 16-ти сме на консултация.
Яденето на тиква може ли да предизвиква по-силни колики?
Имам изцедена кърма в хладилника и като я разклатя, стои малко като пресечена. Знам, че кърмата не е хомогенна и се образува каймак отгоре, но нормално ли е да е така на парцалчета?
Ако извадя замразена във фризера кърма и я сложа в торбичка с лед, колко време ще издържи? Предполагам, че няма да се размрази бързо.
Ако я размразя и я сложа в такава торбичка с лед, колко ще издържи тогава?
Извинявам се отново за многото въпроси!

Ivelina_Sh
, и аз още й пазя пъпчето и не знам къде да го хвърля.
Питаш и за кафето и алкохола. Аз пия по едно слабо кафе с мляко или мляко с малко нес. За алкохола - чета, че няма проблем по една чаша вино или бира след кърмене. Аз вече се възползвах от това правило един път - бяхме на ресторант - първия в живота на Дара Laughing.

Ulia, искаш да кажеш, че и на момиченцето ти очите вече са си сменили цвета? Или се е родила с кафяви?
Dana, това казах, че нямаме дори баби и дядовци със сини очи. Е, има една прабаба, която все пак може да предаде някакъв ген. Но очите на Дара са си точно бебешкия стоманено сиво-син цвят. А и мисля, че могат да се променят до поне 6 месеца.

v_spasova, предполагам, че е нормално да яде толкова често, но вие сте почти с месец по-малки. Затова попитах консултантките да е нормално за почти двумесечно бебе.

*Мирка*, свиваме й крачетата от време на време. Ама то много ака още това дете - още си е почти на всеки памперс Shocked. А клечащата поза - има логика в това, което казваш. То както и при раждането - най-неподходящата поза е лежащата Simple Smile.

Вие си говорите за промени там долу, а пък аз вчера си оглеждах гърдите и ми се сториха доста поувиснали... ама то бяха и след кърмене де, иначе са по-добре. Но предполагам, че като спра да кърмя и ще изглеждат точно като след хранене. Те още по време на бременността малко поувиснаха - все пак натежаха, а гравитацията не прощава Laughing.

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 14:29 от Люляк

# 629
Добро утро!

Вани666,честита месечинка!!!

Моята госпожица вчера заспа в количката и снощи не иска да заспива.Ужас!Иначе ние си правим паузи откакто се е родила.Вечер като яде към 9,по-рано от 3 не се събужда,последните нощи чак в 4-5.Обаче аз докато оправя и стане 12,и пак спя по 4-5часа.

Ivelina_Sh,аз сутрин като стана пия кафе с кофеин и мляко.Знам,че безкофеиновото от една страна е по-вредно.Алкохол не съм пила(нямало е случай),а цигари-пуша по 2-3 всеки ден след кърмене,като гледам след цигарата да не кърмя поне два часа.Предпочитам да не пуша,ама ooooh!

Отдолу не съм се гледала.Ама тези дни ще е сефтето. BlushДаже мъжо иска онази нощ,обаче пуст му сън,как да го изпусна да не спя Mr. Green

За работата:поработвам от вкъщи,а когато ми се налага да излизам,пращам мъжо или пък той гледа малката.С каката се занимава основно той:води я на училище,баня и т.н..Оня ден щях да я вземам малката  с мен,ама ѝ се размина.Иначе онази вечер я водихме на Макдоналдс Mr. Green.А домакинската работа гледам сутрин докато спи да изчистя,защото кучето сменя козината и е косми навсякъде,а готвене-вечер,когато мъжо е вкъщи.Вчера през деня готвих,ама дунда спеше.На мен най-голяма помощ ми е сушилнята-поне за простиране не се притеснявам,мога да пера денонощно Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт