СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 168
  • 697
  •   1
Отговори
# 390
Ами аз не правя профилактика срещу рахита засега. След 10 дена сме на консултация и ще говоря с педиатърката какво да правим. Моя Вигантол беше от изтеглените серии и го изхвърлих.

# 391
  • София
  Аз лично не бих рискувала за няколко дни или седмици да давам от изтеглен от пазара вит Д. На каките съм давала съвсем кратко, на Елена не съм. Не го казвам за да ви убеждавам да не давате, а че просто изчакването известно време не е фатално.

# 392
Ох Емили настръхнах от поста ти,надявам се скоро всичко да приключи за теб и семейството ти!Да нацелуваш Алекс.Стискам ви палци и се моля  Praynig Praynig Praynig!
Томелисе,Деавита го намерих много лесно в първата аптека в която влязох,как така да го няма  newsm78 , и моя Вигантол беше от този за връщане и го хвърлих.
За спането по коремче ,Дияна от 3 дена през деня само така спи  Heart Eyes ,но не я испускам от поглед.Единствено ме притеснява ,че яде много малко,сега трябва да яде поне 90мл на ядене ,а тя папа70-80мл,а пие много чай  Rolling Eyes, на прегледа ме хвърлиха в тъч.Уж се е родила 3500,сега е 3800 и пак уж се роди 53см,а сега е 51  ooooh!  Rolling Eyes ,така здраво са и объркали мерките горе в родилно,че педито побесня.Каза че Диди е родена към 3000-3100гр и не повече от 48см  ooooh!.Ходихме и на ортопед,каза че сме добре,на 4 месеца пак на преглед и снимка.СЛожиха ни и ваксина,ама Дияна май неразбра беше сунена и само премрънка  Mr. Green.
Лек и колкото може спокоен ден!  Hug  Mr. Green  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 12:52 от Danielkka

# 393
bubbast Значи мислиш, че имам запушен канал, така ли? Аз нямам идея от къде идва това, мислех си, че от бързо пълнен на гърдите (егати невежеството Simple Smile )
Аз даже незнам как да се цедя на ръка, не може ли под душа и с помпата. Бучка незнам дали имам, понеже те са ми някакви много странни гърдите на бабунки и винаги са си били такива. Не напипвам болезнено място по гърдата. Ох незнам, но и сега имам температура, сутринта имах 38 градуса, сега е 37.2 пак и продължава да ме тресе, а това с душа не мога да го направя сега, защото съм сама, а и с тези колики дори и съня ни е келав. Благодаря ти за съвета   Hug
 За течението и моето беше станало жълтеникаво и съвсем леко, мо от 2-3 дни се усили доста и то червено и разни съсиреци, направо ужас, а така се надявах, че най-сетне ще спре.
Момичета имате ли пъпчици, мойта кипра е цялата в пъпчици, особено по челото и бузките, а вчера видях, че има и някакви по коремчето, но все си мисля да не съм я претоплила, мисля да изчакам няколко дни  и ако не се скрият тогава да звъня на лекарката. А тези по челото, които после стават корички, мажете ли ги с нещо, аз ги третирам само с лайка, дали е правилно?

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 12:09 от nekva si

# 394
Kirra - На мен днес ми е 36 ден от раждането и имам още един конец външен, а до колкото разбрах имало такива които гниели повече време нещо от типа на 70 дни което ми се струва абсурдно Shocked При мен всички конци бяха такива, който сами падат само че вътрешните и външните бяха различни на цвят, нищо конкретно не съм правила за да паднат.

# 395
А nekva si като каза за съсиреци се сетих да ви питам : на всички ли ви текоха такива екстри . На мен с първа бременнст толкова  много съсиреци ми '' изпаднаха'' , че чак се бях изплашила , а сега един единствен и някаква си дълга ципа.??????????????????????????????????????????????????????????

# 396
На мен съсиреци не са ми текли. Само жълтичко и много рядко леко розово.... Слава богу спря. Сега чакам цикъла по някое време, ама май не е ясно кога.

Вчера и ние бяхме на консултация. За един месец сме качили 1100гр. и сме вече 4600. и цели 55см Simple Smile. Скоро ще сме слончета.. Simple Smile. По време на ваксината мен май ме боля повече от него..а той е мъж и стоически издържа на боцването.

Hug

# 397
  • София
Емили, искрено съжалявам, за трудностите, през които отново трябва да преминете. Изпращам цялата си енергия на малката душичка и се моля операцията да мине по най-добрия начин и всичко да бъде наред.  Praynig Не знам каква е тази ваша съдба и защо ви поднася такива трудни уроци. Само се надявам това да бъде последното изпитание пред вас.  Hug Hug Hug
Rossi , относно тоалета на момиченцата, с Ивана при всяка смяна на памперса я забърсвах с намокрени с преварена вода тампони за разгримирване, че беше зима и не ми се разкарваше до банята да я мия. А на всяка смяна на наакан памперс и вечер след банята почиствах остатъците от крем и акита първо с клечка за уши, напоена с бебешко олио, а после като порастна малко с тампони, пак с олио.
Tommelise, и аз не мисля че е фатално малко да се поизчака с профилактиката на рахита. Според мен е по-голям рискът да даваш от изтегления Вигантол, отколкото малко да забавиш даването на капките. Ивана беше зимно бебе и съм давала изключително рядко Вигантол, само като времето е било много лошо и не сме излизали с дни. И нямахме никакви проблеми, фонтанелата й се затвори още към 6 мес. Сега с Никола мисля да не давам изобщо. Надявам се времето скоро да се пооправи и по естествен начин да започне да си набавя вит. Д.   
nekva si, появата на пъпчиците е напълно нормална, както наскоро коментирахме, организма на бебчовците се чисти от нашите хормони. И Никола се сдоби с такова бебешко акне, макар и в много лека форма, по личицето, челото и по коремчето. Почиствам ги само със сребърна водичка на сутрешния тоалет. Може и с лайка, както ти правиш. Ще си минат от самосебе си.
nansi_21, аз съсиреци имах само в родилното първите дни. Но си спомням че при първата бременност май бяха повече.
Честит Ден Ден на цялата голяма банда осмосептемврийчета - Вики, Марти, Ники, Ивайла, Рони, Ели, Тео и Мими!
И да се похваля след първата ни консултация при педито. Никола е наддал за един месец 1560 гр. и вече е 4200 и е порастнал с 4 см. Peace  На мама дундьото! Биха му и ваксината въпреки сополите. Sad  Доктора каза, че нищо му нямало, това прохъркване било нормално при малки бебчета и само темературни състояния са противопоказни за ваксинацията. Поплачка си мъничко, но бързо се успокои малкия юнак. За дупето каза, че просто му е по-чувствителна кожата и да продължавам да мажа с крема на Веледа. Пъпчето се е прибрало само и няма да се налага да го лепим с лепенка. Добре че тогава не го послушахме и не мъчихме детето. Довечера сме на консултация и в Токуда, да видим там какво ще ни кажат.
О, и понеже скоро коментирахте звуците, които издават бебоците, моя за да не остане по-назад, вчера каза първото си хубаво Агуууу. Grinning Баба му, която го държеше по това време изпадна в тих захлас. Crazy  Досега издаваше само някакви възклицания и подобия на гукане, но вече напредва с бебешкия език.  hahaha

# 398
Здравейте и добро утро! Аз преди малко се събудих, че нашата щерка цяла нощ ме разиграва. Опитах се да наваксам сутринта, сложих я до мен на дивана в дневната, и какво съм правила, не помня. В просъница нещо я кърмих и заспивах, носих на ръце, после пак слагах да спи - ама колко пъти не помня  #Crazy. В момента, в който снощи я приспах и сложих в нейното легло, започна да цвили като пони, любимия и номер!  Banghead Взех я на нашето легло, но тя вече беше неспокойна и така от 2 до не знам колко часа се приспивахме, тя мрънкаше, мърдаше неудържимо с ръце, абее.... мъка. После същото се повтори в 5 сутринта, после в 8 и така.....  Не знам как разбира, че е в нейното легло? Какъв е този радар, който притежава дълбоко спящо бебе на 3 седмици? на всичкото отгоре таткото цял ден е на работа и вечерта на някакво служебно събиране в Родопите, ще се върне в 2 през нощта.  Cry

А да, на всичкото отгоре яде по-малко и по-често от обикновено, и се кисне. Явно и слиза кърмата на силна струя, признаците са точно както в статиите, които АЙЛА прати. Вчера рева ядосано и се бореше с гърдите ми. Опитах с излегната позиция, но нямаше ефект. Сега гърдите ме болят, но ще изчакам до следващото хранене, преди да взема мерки.

Извинявам се, някой беше ми пуснал линк за едни пелени, които плътно завиват ръчичките, може ли пак? Дали ги продават в БГ? Може пък това да ни спаси.

Да споделя моя опит с витами Д. Според педиатъра, когато бебето е едричко и се развива бързо, превенцията трябва да се изтегли по-рано. Признаците на липса били безпричинно стряскане и спазми в гърлото. Затова засега и давам Деавит, но чакам да дойде една пратка с американски витамин Д за бебета, който поръчахме от iherb. Как пък може в БГ да има само 2 марки витамин Д, не мога да разбера?!

Уф, извинявайте за оплакванията! Бели кахъри са това. Моля се всичко с детенцето на Емили Ари да се нареди по най-добрия начин! Praynig

# 399
Охххх гледам че за кончета си говорите  Confused Аз моите изобщо не ги мисля,когато искат да падт,но да минава вече рязаното,че ми писнаа  #Cussing out
Започвам да се изнервям и по някога и бебо го усеща  Embarassed Освен недоспиването и умората ами + перманентна болка ....... ooooh!
Стига съм се оплаквала  Crazy
Все пак си имам едно малко съкровище,което в момента ми спи на гърдите по коремче  Heart Eyes Само така заспива малкия хитрец  Mr. Green

# 400
Момичета за конците,на мен външните ми ги свалиха 7 дена след раждането.А за вътрешните(животинските) питах доки кога ще се стопят,а той каза до 40 дена!
За лохийте,след първото раждане ми текоха 35 дена,розово със съсиреци,слега продължиха само 20 дена,бледо жълто течение и много леко.Явно е индивидуално при всеки!Даже сега чакам да цъфна и с МЦ,толкова хубаво ми беше без него 9-10 месеца  Mr. Green !
vany666 моеето рязане е минало,ама мъжо като ме гледа каза че ще ми остане белег,ама ко да се прави,дано по скоро се оправиш  Hug!
За миенето на момиченца и ние като Люляче с мокри кърпи през деня,като не търкам,а леко потупвам отгоре,защото се сабира крем и ако!А шри баня много леко с водичка,деликатно е но няма начин!

# 401
  • София
Извинявам се, някой беше ми пуснал линк за едни пелени, които плътно завиват ръчичките, може ли пак? Дали ги продават в БГ? Може пък това да ни спаси.

За нещо подобно ли питаш - http://www.happiestbaby.com/ensure-your-little-one-is-sleeping-s … leep-environment/
  А ето и едно клипче с тази идея -  http://www.youtube.com/watch?v=G6KnVPUdEgQ

# 402
  • Варна
 Здрвейте, [b]Емили[/b] много е тежко сигуурна съм ,но главата горе всички на теб разчитат да си силна Hug Praynigмолим се всичко да е наред и да мине бързо.
 [b]неква си[/b] и се подредих имам бучки педито ми каза да си правя топъл компрес с лайка и счукан аспирин и да се цедя чух и зелеви листа като компрес.Още нямам Т но бучките не се махат и мисля че няма да се справя. #Cussing out
 Кога да я цедя тази гърда???  newsm78

# 403

За нещо подобно ли питаш - http://www.happiestbaby.com/ensure-your-little-one-is-sleeping-s … leep-environment/
  А ето и едно клипче с тази идея -  http://www.youtube.com/watch?v=G6KnVPUdEgQ

Да, за такава пелена говоря от първото линкче. Дъщеричката ни е от кръжок 'ръцете ни пречат'  Wink Като почне да маха неудържимо с тях, не може да заспи. Дали ги има по нашите магазини?
Понеже тя не поспалива като бебчето от клипа, никога не успяваме да я повием стабилно  Laughing Ох, това бебе не ми изглежда особено щастливо с методите на др Карп  newsm78

# 404
Kalinastamatova - Вчера влизах в албума да разглеждам снимките на бебоците и установих, че с теб сме се засекли в болницата, но не познаваме по физиономия и не сме се видяли ,много ме е яд #Cussing out. Аз на 26 август влязах в болницата заради кръвното и точно като ме настаниха в стаята получих SMS от теб че си родила. Ти в коя стая беше?

vany666- Пробва ли да сядаш върху надут пояс, за да не ти дърпат много конците?

Общи условия

Активация на акаунт