СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 165
  • 697
  •   1
Отговори
# 420
  • Варна
Абе хора немога да ги махна тея бучки ще откача сега се цедих и под душа,нищо не помага много е гадно.Какво да правя??? Кога трябва да се махнат веднага след цеденото ли??? Мисля си че нищо нестава и ме боли  #Cussing out страх ме е да не вдигна Т

# 421
  • Щастлива мама на 3 слънца
misseli - И аз бях започнала да пия мента защото прецених че помага на Сияна на коремчето и наистина е така НО Aila каза че намалявала кърмата и аз спрях имаше и някаква статия ама не съм я запазила пий други билки аз пия лайка и липов цвят

E.L. , Kalinastamatova - Само да се появи един хубав ден и ще премерим улиците, като бременилки не се наканихме , но нищо сега ще бъдем повече хора по весело Laughing
и аз и аз не ме забравяйте

# 422
  • София
Взех две дози дуфлак и чакам резултата Дано да подейсва на мъничката ми душичка ,че много се мъчи  Praynig .Когато се мъчи ,чак до рев го докарва Cry и на мен ми се плачи заедно с нея.

Иначе си мисля ,че пак караме криза в разтежа.По цял ден иска да сучи ,не мога да разгранича кърменията вече.Трябва да е това ,защото кърма мисля ,че имам достатъчно.Допреди няколко дни се доизцеждах или вкарвах допалнителни изцеждания , а от както сучи по цял ден спрях да го правя.

Имам едно въпросче към консултантите по кърмене ,Айла или Сикрет Гърл:Вечер се кърмим последно около 11-12 ,после към 5 сутринта ,имали опасност да ми намалее кърмата с тези паузи ?

# 423
Абе хора немога да ги махна тея бучки ще откача сега се цедих и под душа,нищо не помага много е гадно.Какво да правя??? Кога трябва да се махнат веднага след цеденото ли??? Мисля си че нищо нестава и ме боли  #Cussing out страх ме е да не вдигна Т

Кога те боли?Аз днес питах лекарката на консултацията и каза,че до две седмици трябва да се махне моята.

# 424
Днес бяхме на консултация,Ивайла вече е 3,6кг и 51 см.Качила е 1кг и 100гр.от изписването.Много се радвам.Биха ѝ ваксината и ѝ залепиха пъпчето.То от рев когато я къпя не се прибира само.Чак снощи ѝ намерих цаката:на една от снимките на някоя мама видях,че е сложена хавлийка във ваничката и снощи и аз сложих.То тишина,то спокойствие.

# 425
Айла, мерси за съветите относно пелената. Сигурно ще поръчам от някой сайт. ЛЛЛ Имам един въпрос за кърменето. Явно кърмата ми слиза по-силно, защото детето се дави и почва да се дърпа с рев. Започна да яде по-начесто, но по-кратко, а гърдите да ме наболяват - явно не се изпразват добре. Пробвах като кърмя да го правя полуизлегната, за да използвам гравитацията за намаляване на струята. Или не го правя както трябва, или не е достатъчно, защото все още не са се регулирали нещата. Можете ли да ми пишете малко по-подробно какви пози да използвам, за да помогна на детето да суче? Не мисля, че произвеждам твърде много мляко, а че струята е силна, но знам ли?  newsm78 Четох статията от хедра и ще пробвам да кърмя само от едната гърда на хранене.

# 426
  • София
bubbast ,мой познати с блузка си къпеха детето за да не плаче.

# 427
  • Варна

Кога те боли?Аз днес питах лекарката на консултацията и каза,че до две седмици трябва да се махне моята.

постоянно ме боли е не то ми до ръкар=та и като правя движения с нея и ме боли.Е как ще мине от само ли??? Само с цедене???Аз се цедя след кърмене ама то нищо не излиза!!! newsm78

# 428

постоянно ме боли е не то ми до ръкар=та и като правя движения с нея и ме боли.Е как ще мине от само ли??? Само с цедене???Аз се цедя след кърмене ама то нищо не излиза!!! newsm78

Една приятелка днес ми каза,че тя си е правила компреси от варен ориз(вари,прецежда и слага на гърдата,докато изстине).Прави си и леки масажи.Аз вече 5 дни давам първо болната гърда и ако е още гладна другата,като внимавам и за другата да не стане възпаление.А бе,ужас,ама нали е за детето,ще търпя.И под пуша също се масажирай,аз избутвам по-малко надолу.Мен два дни ме боля до подмишницата,днес вече няма болка,само твърдо се усеща.

# 429
  • София
ИЗАКАХМЕ СЕ ! а мен какви напъни ме гонят  Crazy цялата нощ ще я прекараам в wc-то явно  Crazy

# 430
Здравейте милички,
Имам един въпрос. Може и нещо да съм се объркала, да съм чела другаде....мозъка ми нещо изневерява във всяко отношение....но да питам - една майка беше сложила линк със снимка на детенцето си завито с нещо много топло от кожа или вълна беше....дали някой се сеща?
Ще ми се да си взема нещо такова топло за зимата, но нямам идея от къде. Някой да помогне?

# 431
Забравих да питам...и Матея има пъпчици по лицето, но и по главичката...дали ще се махнат само или трябва да търся консултация с лекар?

# 432
Emilli Arie, много съжалявам за всичко, което трябва да изтърпи малката душичка и всички вие, много ми стана мъчно. Но нека наистина това да е последното голямо изпитание пред Алекс Praynig! Вярвай, че съдбата ви е приготвила само хубави неща от тук нататък Hug.

Aila, благодаря ти за отговора! Ами скоро не сме я мерили, след седмица сме на консултация. Но съм сигурна, че наддава добре, дори и ние, които сме постоянно с нея, виждаме, че расте и пълни бузки. Със сигурност суче и преглъща ефективно, а и гърдите омекват след това. Тя от самото начало общо взето се нахранва от едната гърда, защото рядко успявам да я събудя накрая, за да хапне още и от другата. Тъй като през деня (освен ако не спи) се храни на час и половина, ще гледам винаги на две хранения да предлагам само едната гърда. Аз искам пак да попитам - нормално ли е на нейната възраст да иска да суче толкова често (че и по-често понякога)? Значи няма проблем, ако изпражненията са постоянно зеленикави и слузести в даден период, стига наддаването да е добро? А яденето на тиква не може да е причина, така ли?
Имам и няколко въпроса за съхраняването на кърма. От няколко дни изцеждам до стотина мл един път на ден, за да имам за всеки случай. Все още държа пликчетата в хладилника (ще прибера до няколко дни във фризера неизползваните). Днес забелязах, че като разклатя леко пликчето, кърмата стои като пресечена, има парцалчета из нея. Знам, че тя не е хомогенна, но все пак това нормално ли е? Другият ми въпрос - след две седмици пътуваме за БГ. Смятам да я кърмя в самолета, защото това е повече от половин денонощие и няма как да стане иначе. Но искам да взема кърма за едно-две хранения от шише, в случай, че не мога на секундата да я сложа на гърдата (ако сме още на летището и т.н.). Как да постъпя - да извадя едно-две пликчета от фризера и да ги сложа в торбичка с лед, и примерно на летището в тоалетната да ги размразя под течаща хладка вода? Или да ги размразя вкъщи и пак да ги сложа в такава торбичка с лед? Колко време биха издържали така?
Извинявам се за многото въпроси, но така ми се събраха. Благодаря ти отново!

irena_ianakieva, честита ти дъщеричка и честита й месечинка  bouquet! Както и на всички останали деветосептемврийчета Simple Smile! А те са много, мисля, че останаха най-многобройната дружина Simple Smile.

Giada, повиващи одеалца на Kiddopotamus няма ли някъде? Защо ми се струва, че някой беше споменавал преди? Аз взех чувалчета от марката, която даде Aila, но такова за повиване и на ръчичките взех на Кидопотамус, памучно. Ще търся и от дебелите за зимата. Аз не го ползвам, когато Дара плаче, защото не мисля, че ще го търпи в този момент. Но когато виждам, че й се спи, я слагам в него и определено спи по-спокойно.

# 433
  • София
Emilli Arie, бъди силна, мила - всички тук се молим за вас.
Момичета, какво правите в това гадно време - излизате ли с количките? Аз ги държах два дена в къщи и вчера ги изведох за половин час, но си беше як студ

# 434
  • Sofia
Добро утро и благодаря за отговорите момичета, сега съм спокойна че правя нещата както трябва, че все ме беше страх да не й направя нещо.
Емили, дано всичко при вас се оправи по-бързо, насълзиха ми се очите докато четох, наистина много ви се събра мила, но дано това да е края и никога ама никога повече не ви се налага да преживявате такива проблеми.  Praynig
Ирена, честито бебече и на теб, много радост и щастие да ви носи и от здраве да не се отърве малката принцеса.
Честито и на всички с месечинки днес, да са здрави и мноого щастливи!  newsm38
За акането - надува се, ръмжи и се напъва и накрая завършва доста звучно, та по това разбирам, че е свършила работата.  Simple Smile
И ние не сме излизали тази седмица и дано днес да е по-хубаво времето та да излезем малко, добре че ходя да прибирам баткото от градина та малко се разнообразявам, че иначе ще полудея вътре.
Лек ден майчета на сладки зайчета.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт