СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 159
  • 697
  •   1
Отговори
# 435

Giada, повиващи одеалца на Kiddopotamus няма ли някъде? Защо ми се струва, че някой беше споменавал преди? Аз взех чувалчета от марката, която даде Aila, но такова за повиване и на ръчичките взех на Кидопотамус, памучно. Ще търся и от дебелите за зимата. Аз не го ползвам, когато Дара плаче, защото не мисля, че ще го търпи в този момент. Но когато виждам, че й се спи, я слагам в него и определено спи по-спокойно.

Ще проверя за кидопотамус, надявам се в премама да има нещо. Аз също искам да го използвам за заспиване, иначе не е много ревлива девойката ни.

# 436
Здравейте,момичета!!!
Аз най-после намерих малко време да напиша два-три реда.
Ние днес ставаме на месец.Ето и една почерпка от нас  party023 newsm38-съжалявам,че незнам как се качват картинки и почерпката ни е малко постна Embarassed
Вчера бяхме на първата си истинска консултация.Момченцето е наддало 1100гр, и вече сме
4800 и 55см.Изписаха ни Деавит и всичко е нормално,като изключим постоянно запушеното носле.Вече незнам какво да правя с него.Сега имаме нови капки и се надявам поне те да помогнат Praynig Praynig Praynig
Jani4ka би ли ми изпратила новата паролка,за да кача и аз снимчици на нашето съкровище.
Хайде,че малкия се пробужда и трябва да папкаме.

# 437
  • у нас
ИЗАКАХМЕ СЕ ! а мен какви напъни ме гонят  Crazy цялата нощ ще я прекараам в wc-то явно  Crazy

супер- даде резултат Peace
а сега сигурно ти ме мразиш Whistling ако си висяла цяла нощ в 00 baby_neutral

намерих деавит и от днес давам

# 438
Как се ИЗАКАХТЕ  Sad Моята бебка от 2 седмици е със запек и се чудя какво да я правя. Аз ям круши, варена тиква, овесени ядки и какво ли не, само и само чрез кърменето да може да не се запича и пак е със запек...Само със сапун в дупето ака, но не ми се иска така да свиква....какво да правя?????????

# 439
честита месечинка на 9-септемврийските мъници !!!

бебе Мира  на мама Rossi
бебе Владислав на мама Alhimika
бебе Александър на мама Baby Doll
бебе Радост на мама Валерия
бебе Александър на мама Kirra
бебе Камен на мама Коте Боте
бебе Александър на мама sparkiii

Последна редакция: сб, 09 окт 2010, 15:50 от E.L.

# 440
Момичета, възможно ли е на дъщеря ми да й пада косата и нормално ли е?

# 441
  • Sofia
Момичета, възможно ли е на дъщеря ми да й пада косата и нормално ли е?

Да тази ще падне и ще се появи нова косичка по нататък!

# 442
Мами тези,които давате чайчето на Хипп против колики има ли някаква полза от него  newsm78

# 443
  • Пазарджик
ЛЛЛ, имам въпрос, от няколко дена малката много разреди кърменията, докарваме ги до 6, най-много 7....чудя се да се цедя ли при това положение, притеснявам се да не ми намалее кърмата. Иначе гърдите ми са спокойни, храня я само от една гърда на хранене, а така се получава все едно по 3 пъти на денонощие на гърда, предполагам, че това е много малко, но пък и на нея и стига и гърдите ми са ок...понякога ако в рамките на 3 часа мрънка нещо и давам пак същата гърда и тя си яде, чувам я да преглъща и като спре и стисна гърдата тече още. Та какво да правя...да не ми намалее така кърмата...Мая а на 20 дена.

Здравей vesy_evi,
няма бебе с бебе да си приличат. Всички са различни и уникални и съответно имат различни нужди и навици. Някои се нуждаят от често кърмене, други пък им стига 6-7 пъти на ден. В момента вероятно лактацията ти се е настроила според настоящите нужди на Мая и се движите в синхрон. В случай, че тя изглежда добре, жизнена е и пълни добре пелените (5-6 добре напишкани еднократни пелени и поне 1 обилно изхождане за 24 часа), то вероятно няма място за притеснение - сама си регулира нужните количества мляко. Може би в момента това ѝ е напълно достатъчно, но не се учудвай, ако да кажем след 15 дена изведнъж започне да суче по 12 пъти на ден (вероятно си чувала за скок на растежа и съответно пригодяване на майчиния организъм към новите изисквания и нужди на бебето). В повечето случаи, ако майката се вслушва в бебето и отговаря на моментните му нужди, рядко се сблъскват с проблеми като намаляване на кърмата.

Все пак, ако забележиш, че не ѝ достига в някакъв етап, просто можеш да ѝ предлагаш по-често да суче. В повечето случаи това е напълно достатъчно.

... Имам едно въпросче към консултантите по кърмене ,Айла или Сикрет Гърл:Вечер се кърмим последно около 11-12 ,после към 5 сутринта ,имали опасност да ми намалее кърмата с тези паузи ?

geryaleksandrova,
6 часовите нощтни паузи не са необичайни за бебетата. Има много бебета, които още почти от новородени правят така желания от педиатрите режим на 3 часа с 6-часова нощтна пауза. В повечето случаи тези майки са големи късметлийки (че се наспиват добре) и рядко има проблеми с намаляване на кърмата, стига разбира се през деня детето да си наваксва.

Наистина, силно се препоръчва нощното кърмене, особено в първите седмици. Това е така, защото нивата на пролактина са най-високи между 3 и 8 часа и е хубаво да има 1-2 кърмения в този период. Но вие така или иначе имате поне едно - около 5 часа. А и в случай, че бебето се чувства добре през деня и се храни хубаво, вероятно няма място за притеснение. Все пак може би ще искаш да следиш пелените - по тях добре може да се ориентираш дали кърмата стига или не съвсем. Все пак за да излезе едно нещо, първо трябва да влезе, нали така?  Grinning

В случай, че си притеснена и забелязваш признаци, че може би кърмата не стига в момента и искаш да вкараш едно нощно кърмене, възможно е да го правиш без да будиш бебето. Просто го взимаш при теб на леглото и го слагаш на гърдата (тук легналата поза е много полезна и удобна). В повечето случаи бебета сучат чудесно в сънено състояние. Много майки дори споделят, че засувкат значително по-добре и сучат значително по-спокойно, отколкото в будно.

... ЛЛЛ Имам един въпрос за кърменето. Явно кърмата ми слиза по-силно, защото детето се дави и почва да се дърпа с рев. Започна да яде по-начесто, но по-кратко, а гърдите да ме наболяват - явно не се изпразват добре. Пробвах като кърмя да го правя полуизлегната, за да използвам гравитацията за намаляване на струята. Или не го правя както трябва, или не е достатъчно, защото все още не са се регулирали нещата. Можете ли да ми пишете малко по-подробно какви пози да използвам, за да помогна на детето да суче? Не мисля, че произвеждам твърде много мляко, а че струята е силна, но знам ли?  newsm78 Четох статията от хедра и ще пробвам да кърмя само от едната гърда на хранене.

Здравей Giada,

Сигурно е много неприятна тази ситуация и за теб и за детето. Както сама си се досетила, полуизправетанат поза (или също позната като австралийска поза) доста често помага (с облегнат гръб, бебето върху гърдите ти, но изправено - .

Все пак има и други неща, които могат да помогнат.

Едно от тях е, когато усетиш, че слиза кърмата и детето ще започне да се дави, може да го свалиш от гърдата и да оставиш силната струя да изтече върху хавлиена кърпа да речем. Вариант е да помогнеш това да стане малко по-бързо (особено, ако детето е нетърпеливо да се върне на гърдата) като изцедиш малко на ръка, колкото да намалее струята. След това да върнеш детето обратно на гърдата.

Има и вариант, да правиш компресия на гърдата, така, че да блокираш някои от каналите, да не тече от тях кърма, след което ги освобождаваш, когато е необходимо. Това е малко по-триково, но може да опитш дали ще върши работа при вас.

Може би лактацията ти все още не се е регулирала, което не е необичайно. Бебчетата са малки и понякога им е по-трудно да се справят със силните струйки кърма. Но често бързо се учат, а и успяват да регулрат лактацитя на мама спрямо нуждите си. Важно е все пак да се отбележи, че е добре да се следи да получават и от задното мляко, защото често в такива ситуации бебета приемат само предно мляко, което е по-воднисто и не толкова калорично и в някои случаи е възможно бебчето да не наддаде достатъчно, въпреки доброто сучене. За това е чудесно, че си решила да опиташ с кърмене само от едната гърда на хранене - това вероятно ще помогне на детето ти да поема и задното, калоричното, богато на мазнини и много важно мляко. Ако при това усетиш, че другата гърда се напряга много и започва да те боли, може да я изцедиш малко, колкото за облекчение и да я чувстваш комфортно.

Абе хора немога да ги махна тея бучки ще откача сега се цедих и под душа,нищо не помага много е гадно.Какво да правя??? Кога трябва да се махнат веднага след цеденото ли??? Мисля си че нищо нестава и ме боли  #Cussing out страх ме е да не вдигна Т

Kalinastamatova,

Бучките са ужасно неприятно нещо. За съжаление са появяват и често не се махат веднага, а е необходимо 1-2 дена. В повечето случаи нещата, които помагат са:  затопляне (топъл душ, топла вана, топъл компрес) - масаж - кърмене (по-ефективно) / цедене съчетани с кръгообразен масаж от бучката към зърното - охлаждане (за да се успокоят нежните тъкани на гърдата).

Друго, което може да помогне е смяната на позите - често майките откриват, че сменяйки позата, бебето успява по-добре да дренира точно проблемния канал.

Има и една хранителна добавка, която често се препоръчва в такива ситуации - лецитин. Това е една чудесна статаия за него - Лецитин. Като цяло важното в случая е, че намалява "лепливостта" на кърмата и по този начин възпрепяства образуването на бучки. Може да опиташ и с нея. Безопасна е и майки казват, че им помага в такива ситуации. Все пак, може да се консултираш и с личния си лекар по въпроса. Това е начина, по който обичайно се приема:

* 2 до 4 х1,000 или 1,200 на ден докато изчезнат буците и запушванията (зависи колко е тежко положението).
    * После се намалява по 1 на всеки няколко дни (например 2-3 дена по 2, после 2-3 дни по 1).
    * Като остане само 1 дневно, се пие още седмица-две за профилактика.

Надявам се съвсем скоро нещата да се оправят и бучката да се разкара.

# 444
Aila   и   Момичета помагайте 10 дни минаха от както кърмя  #Crazy мляко има  bombs а малката така сучеее че си поплаквам мъжката.Ще счупя някой зъб!!!! Първо прокървиха истанах на корички сега се сцепиха не съм спряла да мажа с гармастан ама..........боли помагайте от утре ще имам каучукови зърна , но нали като спра да ги ползвам  пак ще е така зле работата.........мажа с кърма правя въздушни бани ???какво да правя така ли ще боли??И до кога??А малката захапва като по учебник  newsm78

# 445
  • София
ИЗАКАХМЕ СЕ ! а мен какви напъни ме гонят  Crazy цялата нощ ще я прекараам в wc-то явно  Crazy

супер- даде резултат Peace
а сега сигурно ти ме мразиш Whistling ако си висяла цяла нощ в 00 baby_neutral

намерих деавит и от днес давам

Не ,не те мразя  Laughing
Най-странното е ,че освен напъните нищо не получих   Crazy Още не съм посещавала тоалетната по голяма нужда второ ден ,въпреки двете дози  Crazy .

Как се ИЗАКАХТЕ  Sad Моята бебка от 2 седмици е със запек и се чудя какво да я правя. Аз ям круши, варена тиква, овесени ядки и какво ли не, само и само чрез кърменето да може да не се запича и пак е със запек...Само със сапун в дупето ака, но не ми се иска така да свиква....какво да правя?????????

Аз взех две дози дуфалак

Палмирка
,аз бях като теб в началото и като смених Гармастана с Лансинох всичко се оправи.Препоръчвам и силиконови протектори за гърди.

# 446

Палмирка[/b] ,аз бях като теб в началото и като смених Гармастана с Лансинох всичко се оправи.Препоръчвам и силиконови протектори за гърди.
[/quote]
Моята мома не иска силикон само каучук така че ще сложа зърна, но Гери после като ги махна няма ли пак да боли ..или вече да си карам само с тях???

# 447
E.L., мерси миличка!
Да са ни живи и здрави деветосептемврийчетата  Laughing

# 448
  • Щастлива мама на 3 слънца

Палмирка[/b] ,аз бях като теб в началото и като смених Гармастана с Лансинох всичко се оправи.Препоръчвам и силиконови протектори за гърди.
Моята мома не иска силикон само каучук така че ще сложа зърна, но Гери после като ги махна няма ли пак да боли ..или вече да си карам само с тях???
[/quote]

подкрепям и мен ме спасиха зърната и кремчето и въздушните бани .Сега сме без зърната и кърменето е супер ,малко сливащо се ,но...няма как
честити месечинки момичета   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 449
  • София

[/quote]

Аз още не съм ги махнала  Blushедното ми зърно е плоско и беба неможе да го захапе ,така че още си карам с тях.Но горещщо те съветвам да смениш кремчетата.Тъй като непрестаното миене на гърдите много подпомага разраняването им!

Общи условия

Активация на акаунт