СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 077
  • 697
  •   1
Отговори
# 570
  • София
  Като цяло кърмените бебета наддават повече първите месеци и в това няма нищо тревожно или притеснително. Именно в момента растат най-усилено, мозъкът им също и определено ограничаването на храната в този момент не е разумно. Бебетата знаят най-добре от какво имат нужда. Познавам дечица качвали и по 2-2,5 кг на месец, след което рязко забавят темпа на растеж. Повечто кърмени бебета си удвояват теглото около четвърти месец.
  Ето няколко статии по въпроса - Наддава ли прекалено много, моето кърмено бебе
  Колко ще наддаде кърменото ми бебе?

# 571
  • София
Aila, полезна както винаги!  Peace Аз лично нямам притеснения относно "наднорменото" тегло на Никола. Ивана също така ми наддаваше с по килце на месец и удвои теглото си на третия месец. Е, като започна да лази и след това като проходи, дебелите бузки и кълки останаха в историята. На годинка даже беше по-финна и слабичка от връстниците си.
geryaleksandrova все забравям да те попитам - блузката, с която си на погачата специално за кърмачки ли е? И ако да - откъде се сдоби с нея?

# 572
*Мирка*,  Aila благодаря   bouquet   bouquet   bouquet! Сега ще прочета статиите!
Лека вечер!

# 573
Да се похваля и аз след днешната консултация, сложиха ни ваксината(бебчо почти не плака-на мама героя  Heart Eyes) качил е 1400 и вече е 5кг и 58см.
ние му лепим пъпчето с лепенки, за всеки случай, по предпосание на педито и даваме Деавит по една капка на ден - в лъжичка... вчера му купихме сребърна лъжичка за първата му месечинка и сега редовно я ползваме за капки  Joy
- моля за съвет.... от два дни имам много сериозен проблем с кърменето, малкия почти не иска да суче от гърда, възможно ли е причината да са колики. Захапва много здраво и след 1мин. започва да плаче и я пуска и пак така. Пробвам да го успокоя и пак го сладам на гърда и след като суче малко пак същата история. Много съм притеснена защото не яде нормално. Половината кърмения минават без плач, а другите ужас.... Когато не иска да захапе се налага да се цедя и да давам от шише, защото ми се струва че е много гладен, но от време на време и с шишето прави същото, гълта - след това плаче, след време се успокоява и пак търси да яде. Аз ли нещо бъркам незнам  Cry Допреди няколко дни така хубаво си хапваше душичката, а сега незнам какво да го правя, претеснявам се и че ще свикне да яде от шише
Дано скоро се оправят нещата, че ми писна с това цедене, а кърма имам много...

# 574
antonia, благодаря и за твоето мнение! И аз така мисля, ама свекърва ми като отсече, че кумовете идвали при бебето и как така ние сме щели да ходим, и аз просто да се чудя как да си защитя решението. Както и да е, ще видя кумата какво мисли по въпроса. Ако в крайна сметка го направим в София, нямам чак толкова против, щото и без това се чудех дали няма да й дойде прекалено много пътуване и хора... Не че няма да прелети цял океан Laughing...

Говорехте за цвета на очите. Аз ходих с бебка до офиса един ден, и имам няколко колежки мексиканки, и те като й видяха очите и "Лелее, ама тя има сини очи! Кой е със сини очи?". Казах им, че ще  се сменят и че със сигурност няма да останат такива, защото няма никой от нас, даже и бабите и дядовците. И трябваше да им обясня, че нашите бебета се раждат с такива и после се сменят. Но на мен ми стана интересно обратното - че техните бебета (изобщо на латиносите) си се раждат с тъмни очи.

akspet, много ви е хубава и голяма усмивката Heart Eyes. Така заприличват на големи човечета вече. И Дарка има някакви наченки на усмивка, но като че ли по-скоро нещо тя си мисли и се усмихна 2-3 пъти, а не в отговор на наши усмивки или маймунджулъци. Но даже успях да запечатам една (ще пусна нови снимки между другото).
Danielkka, а за заглеждането - Дара се заглежда от няколко седмици вече, но ние сме и по-големи де. Тя ме следи от доста по-далече вече. А и тя много харесва лампите, както и бебчо на aissa80. Аа, и компютъра също - вечер като е по-тъмно, и аз като седна да я кърмя пред компа, и като вземе да върти глава Laughing. Направо ги "закърмваме" с технологии Mr. Green.

*Мирка*
, точно си мислех да те питам, понеже знам, че се кърмите на поискване, и че е доста често. Та ти пишеш, че и при вас е на час - час и половина. Аз почнах да се чудя нормално ли е. И при нас е така доста често през деня, ако не спи де. През нощта голямата пауза вече ни е средно 4 часа. Но за през деня се чудех, защото тя е вече на 2 месеца почти, вие сте по-малки.

Иначе последните няколко дни я мъчат газове и явно я боли като иска да се изака. Днес специално беше доста кисела и си поплакваше по малко. Свекърва ми ни хвана точно в един такъв момент на скайпа и като почна - "Да отидете на лекар"... не знам си кво... А се уредихме и с виртуално баене Mr. Green. Баба му на мъжа ми е много възрастна и живее с родителите му. Та тя лее куршум, бае, и такива неща, дето хич не ги обичам, ама... И свекърва ми вика "Елате тука на компютъра с детето", викам айде, нищо не ми пречи, пък те като си мислят, че й е нужно баене и са я хванали уроките Rolling Eyes. Утре ако ми е по-спокойна и сигурно ще решат, че е от баенето Crazy.

Eva2010, дано си възстановите бързо хубавото хапване! Сигурно консултантките ще те посъветват нещо.

# 575
  • Пловдив
Добро утро Hug
Ето ни и нас с едно бързо влкючване... Проблеми си имаме от тук до края на света, затова и последно време нямам никакво желание да пиша - само да се оплаквам няма смисъл...
...Накратко - жълтеницата още не ни е минала и искат да ни вкарват в болница; не наддаваме на тегло и според педиатърката не му стигала кърмата Shocked От 5-6 дни съм или с малкия на гърдите, или с помпата в ръка и вече имам чувството, че денонощието и 60 часа да има на мен няма да ми стигат...
Трябва и да чета, защото в края на месеца имам 3 изпита, а още не съм започнала да се подготвям... Абе кошмара е пълен #Cussing out
Станала съм кълбо нерви и вчера вече не издържах - развиках се на баба ми, която не ми е виновна за нищо...

Имам едно въпросче към мамите ползващи или ползвали слинг - как слагате бебчо вътре Shocked Rolling Eyes Моят е от тези с халките, но не мога да се оправя да сложа "големия" човек... В смисъл - като започне да си сяда на Д-то - лесно, но сега newsm78

# 576
  • Варна
Заповядайте на кафето дами  Grinning
Мирка, в една категория сме в наддаването. Дани се роди 3400, а на консултацията на 1 месец беше 5050. Но доки нищо не е споменавал за диети. И азкато теб при размрънкване първо давам цицата и ако се помотва и не суче, търся други причини.
sweet_maniche, не знам точно какво ви е положението с жълтеницата, но на Дани от ден-два почна да отминава. Проличава някакси изсветляване, но като цяло още си е "портокалов" на цвят. Аз друго освен кърма не давам. А за наддаването знам, че 600г на месец е минимума в първите месеци. Ако е по-малко се следи на седмица или две и ако продължава така вече се мисли за дохранване с АМ.

Хубав и усмихнат ден на всички!

# 577
Здравейте сладурчета  Hug
Май взехме по бавно да изписваме темите вече  Wink Всички сме много заети с тези малчовци- да са ни живи и здрави  Heart Eyes  baby_neutral bouquet
ЛЛЛ И аз имам въпросче към вас момичета.... Моето момче е доста лакомичко и като го кърмя ми изпразва гърдата от която яде напълно (а аз си имам доста кърма).... Та след като се наяде лакомника, почва да повръща, да хълца Sad Та мен това ме притеснява, че май доста преяжда и след това си връща ненужното... ама не е ли вредно за тях като повръщат така системно? И май бая бързичко наддаваме... Исписаха ни 3,500 а за 21 дена вече сме 4,260  Whistling Не наддаваме ли прекалено бързо?  newsm78
Мамчета друг въпрос- След колко време очичките си променят цвета?Ние всички в нашта и на мъжа ми фамилиите сме тъмнооки, а нашия е доста синеок  Whistling та мъжа ми чак се базика, че искал тест за бащинство  Laughing
А падналите пъпчета какво ще правите?Някой измислил ли е каде ще го хвърля, и изобщо ще прави ли нещо с него...
И гледам всички имате слингове- то и аз да не остана по назад де Crazy Ама да питам кенгурата не харесвате ли, или всички сте фенове на слинговете? Че аз и кенгуро имам ама като гледам никой не пише да си е взел... newsm78
Целувки на всички мамчета и най-вече на всички бебчовци  baby_neutral Heart Eyes  bouquet

# 578
  • Варна
Ivelina_Sh , аз имам кенгуру още от каката като беше бебе. И сега си го ползвам и слинг май няма да си купувам.
Нашите очички почнаха да покафеняват, както се очакваше.

# 579
Здравейте и от нас!  Hug
Опитвам се да следя темата, но не ми остава много време да пиша, при все че бебка е доста кротка и послушна.

Имам и въпроси към консултантките по кърмене.
Мария суче през около 3,5 - 4 часа, като сама си е направила този режим и аз се водя по нея. На всяко кърмене и предлагам само едната гърда и предполагам, че количеството и стига, т.к. за 15 дни е наддала 650 гр, понякога се случва да повърне малко кърма след хранене, пълни редовно памперса, а и издържа над 3 часа между кърменията. Проблемът е, че при този режим празненето на гърдите ми става през 6-8 часа, време за което те натежават доста и ги чувствам болезнени. Болката е странна (затруднявам се да я опиша) сякаш по жилите ми за няколко секунди минава електричество и ги чувствам напрегнати и опънати. Понякога стават и на буци, но след сукането нещата се нормализират и гърдата омеква.
Другият ми проблем е, че при самото поемане на зърното и засукване и при първите няколко дърпания, чувствам огромна болка, а после нещата се нормализират и кърменето продължава без да е болезнено.
Нормално ли е това?

За цвета на очите - не се тревожете, момичета. Напълно възможно и нормално е при родители с кафяви очи детето да е със сини. Алелът, който обуславя ген за син цвят на очите е рецесивен и може да се предава поколения наред без да се прояви. Невъзможно е обратното - при  двама родители със сини очи, детето да е с кафяви. Wink
П.П. Ех, как се надявах аз поне едно от децата ми да е синеоко... Blush

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 09:31 от Ulia

# 580
Ivelina_Sh, и при нас е същото с лакомията и преяждането. Често след ядене даже започва да се превива и да хленчи, а в резултат на сгъването - повръща малко. Свекърва ми каза, че повръщане в рамките на 1-2 супени лъжици като количество се приема за нормално, аз й вярвам, защото нали е акушерка, знае ги тези неща.
Мартин е качил 1200г за месец. Питах на консултацията за преяждането и ми казаха да не увеличавам времето за хранене над 20 мин. Иначе няма как да ги ограничаваме.
Разбихте ме с това хранене на час и половина. Аз също кърмя на поискване, общо взето се получава грубо на около 2 -2.5 часа. Само след едно по-обилно повръщане вчера го държах 3 часа гладен, защото имах известни притеснения да не повърне пак.
Аз имам кенгуру, даже два модела, но имам известни притеснения от кой момент нататък мога да ги използвам. Мисълта ми е, нали като са съвсем мънички не е добре тежестта на тялото им да пада на таза и кръста, а в кенгуруто то си седи. Все забравям да питам педиатърката за това... вие какво мислите? За слинг ме зарибяват активно, а аз някак не харесвам идеята да овържа детето към себе си, както става с този, който е като шал. Слингът тип банан изобщо не ми допада... не знам този с халките как изглежда...
Ulia, в началото и при мен беше така с кърменето. Това като електричество, аз го описвам като мравучкане или лекичко боцкане, всъщност е усещането на млякото, което слиза към зърното. И при мен първите засуквания бяха много болезнени, след това всичко си става както трябва. Това отминава, когато започне да тече спонтанно кърмата, поне при мен спря, когато се появи такова спонтанно потичане и пак едната гърда е малко по-запушена, да го наречем и там потичането е по-слабо и леко наболява, когато засуква в първите една две секунди.

А, за очите - при нас май ще са зелени (дано,дано, дано  Praynig Praynig Praynig), като в едното оченце има едно кафяво триъгълниче. Поне триъгълничето го виждам ясно, иначе очите му изглеждат като жълтеникави под това сивкавото, което е като цветна леща отгоре.

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 09:53 от Щица

# 581
Добро утро

и на мен ми подариха същия слинг с халките,но и ние не го ползваме - като я сложа вътре и става страшно, пищи все едно я колям  ooooh! . май не я слагам правилно  newsm78

# 582
  • София
Люляче, всяко детенце си знае колко да похапва Simple Smile
Само за сравнение - наше приятелче - Калоянчо, се роди заедно с Лора и двамата бяха по 3300. После заедно наддваваха т.е. качваха едни и същи грамчета до към годинката. Но - Калоянчо ядеше на 2 часа, а Лора от 3-ти месец почна да суче на 4 часа.
Чудех се на Кало майка му как издържа тогава ... Сега Сами ми е така - на 1.5-2-2.5 се храним, понякога по 1 час може да откара Simple Smile
Най-дългата пауза, която ми е правил и то преди 2-3 дена беше 4 часа. Само че беше от 6 до 10 вечерта и каката трябваше да вечеря, да се къпе, да се четат книжки, та не можах да оползотворя тази голяма 'почивка' Simple Smile

sweet_maniche, аз имам слинг с халки. Лора я слагах от 2-ри месец, въпреки че можело още от 1-ви, но ме беше страх. Позата беше - нейния корем към моя корем, главичката на една страна. Крачетата трябва хубаво да са разтворени и дупето да е на нивото на пъпа. Ето така - http://www.zilana.com/buy-simple.html
И понеже и Лора е началото ревеше, аз се притеснявах дали я слагам правилно. Слинга ме беше купен от този сайт и навремето имаше срещи всяка неделя по обяд в района на Руската църква. Та аз ходих 1 път и мацката беше много любезна и ми обясни.
И после това ми дойде много добре - разнасям, тя гледа и като се измори, айде в количката. Ето я тук Лорката в слинг - http://vesytanio.snimka.bg/baby/sling.541075.21017855

# 583
Ulia, в началото и при мен беше така с кърменето. Това като електричество, аз го описвам като мравучкане или лекичко боцкане, всъщност е усещането на млякото, което слиза към зърното.
Да, точно такова е усещането.Peace

# 584
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте мили момичетата

съжалявам ,че не пиша много,но разбирате защо.Малката е добре и постоянно виси на гърдата.Снощи направихме една пауза от 5 часа,не съм я будила аз изцедих малко да не са ми надути гърдите ,а и да стимулирам лактацията.Ония ден измолих педи да отидем да я видят,то 1 месец без да я види става ли така.Притегли я каза ,че добре качва.Видя пъпчето имаме проблем с него ,че са го отрязали мн дълго и сега почистваме дъното с антиб.да подне по бързо..
Вчета леля и дойде и и подари четка за коса и гребенче и днес само зализвам перчема напред - назад. Подариха и албум дневник ,мн сладък и сутринта го попълвахме.
А относно кърменето и аз имам болки в началото като засучи,но после се оправям.
Лек ден мили мами Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт