СЕПТЕМВРИЙското дете,вече гука,папа и расте!

• 25 080
  • 697
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Здравейте и от мен !
Току що Йоана повърна всичко което беше изсукала и ще се почваме наново  Sad .Много ми омръзна вече това повръщане.Пералнята не може да смогне от оповръщани дрехи.Напоследък пък е развила навика да повръща в косата ми  Crazy .Започвам да си мисля ,че има ГЕР ,но тъй като надава добре не мисля да се претеснявам.

Мирка блузата е за кърмене.Ето тази е http://www.matatama.com/drehi-za-karmene .

Гала ,хайде пусни снимки на дрешките да ги разгледаме  Laughing .Ти ли ще ги продаваш?

И аз имам слинг с халки и никак не се оправям с него  Sad .

# 586
  • София
Люляче, ако Дара се мъчи, когато иска да се изака, защо не пробваш да й помогнеш като й свиеш крачетата. Чисто физиологично изхождането е много по-лесно в клечаща поза, отколкото в легнало положение. Никола така свикна да го изхождам, че отказва да ака в памперса си и чака докато го събуя и занеса в банята.  
sweet_maniche има много картинки в нета за пози за носене на новородено в слинг. Ето тук може да погледнеш. Много добре са систематизирани различните начини на носене според възрастта. Но си иска опит и практика, докато свикнеш.
Гале, и Никола доста мрънкоти докато го намъквам в слинга, но после настава мир и тишина и заспива като къпан. С времето и ти и тя ще свикнете с процедурата. Но наистина в началото си е трудничко.
Ivelina_Sh, освен слингове имам и кенгуру на Чико, което става и за новородено, но определено слингът е по-удобен. Кенгуруто почти не е ползвано с каката. А сега още си стои в кутията. Вършеше ни работа, когато искаше да зяпа и я слагахме с лице напред. После, когато взе да си сяда на дупето, започнахме да я носим в слинга на хълбок и вече имаше видимост.
Шица, на кутията на кенгурото трябва да пише от каква възраст може да се използва и до колко кг става. Моето има легнало положение и една приставка за главичката и пише че е за 0+. В изправено положение обаче е препоръчително да се носи, когато може да си държи главата изправената, около 3 месец, но трябва кенгуруто да е с твърд гръб.  
antonia нашите малки мъже явно отсега са ценители на женските прелести.  Grinning
Гери, гледах ги тези блузки, но ми се сториха много впити. Обаче цената е добра и ще взема да си поръчам една р-р L. А трикото плътно ли е?
Никола пък е с тъмни маслинени очета, за разлика от Ивана, която беше със сини. Нейните очи сега са с много интересен пъстър цвят, който се мени постоянно. Понякога са зеленикави, друг път сивеят.

# 587
И аз си поръчах блузка+две бодита за децата,но ме интересува за колко време им идва поръчката newsm78

geryaleksandrova,не видях никъде да пише за колко време ти доставят продуктите,сподели при теб как беше.Дали сега ще ми звънят да потвърдят...

# 588
  • София
Мирка , блузите не са впити ,моята е М и ми е широкичка  Mr. Green а когато малката се насуче едно никво ми увисва деколтето  Mr. Green .ако пиръчвам пак ще е S .Не мога да кажа че трикото е плътно ,но пък и не е тънко ,средна хубост .

alximika  ,на следващия ден ми звънаха да потвърдят , но пък аз направих поръчката късно вечерта и на по-следващия ми я доставиха.

# 589
Гери, мерси. Grinning
Значи сега ще трябва да им кажа да ми доставт s,че и аз си поръчах м.

И на Влади са му мътни очите,на кака му до 9 месеца бяха мътни и после си станаха леко кафеникави към пъстри,като е изморена и и се спи и стават леко зеленикави.

# 590
Ulia, както сами се убеждавате, децата са много различни. По това, което ми описваш, всичко е ок при вас – и наддаване, и памперси. Може просто твоето бебенце да е от тези, които ядат повече, но по-радко. Това е съвсем нормално, стига да внимаваш бебето да продължава да се храни добре.
Това, която описваш, по всяка вероятност е рефлексът на потичане, който с времето обикновено не се усеща толкова силно. Що се отнася до тежестта и пълненето на гърдите – това също ще е регулира (обикновено в края на първия месец). Важно е да следиш поведението на бебето и при първи признаци, че този режим вече не й е достатъчен, да започнеш да предлагаш и двете гърди или по-често кърмене.
Що се отнася до болката в началото на кърменето, това обикновено се дължи на не-добро поставяне – нали следиш бебето да си отваря широко устата, да поема по-голяма част от ареолата и да е много близо до теб?

# 591
  • София
Здравейте момичета! На мен не ми остава време да пиша, но хвърлям по едно око на темата.
Имам притеснения относно жълтеницата. Камен все още е доста жълт. Днес бяхме на консултация и пропуснахме по тази причина ваксината. Педиатърката ми каза, че може да се наложи да спра за 3 дни кърменето, но аз за сега отказах. Имам време до другата сряда и ако не се е оправил ще ходим на гастроентеролог и ще пускаме изследвания. Някой има ли подобен проблем?
Иначе е добре и е наддал доста  (вече е 4400, 54 см.), а го изписаха от болницата 3050 гр. Прочетох доста за кърмаческата жълтеница, но това не ме успокоява.

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 14:01 от Коте Боте

# 592
Здравейте и от нас Simple Smile

Люляче, ако на Дара са й сини сега очите, сигурно ще си бъде синеока  Peace Не вярвам да се променят рязко след втория месец. При нас големия ми син си му бяха сини от раждането и така си останаха (и ние двамата с таткото сме с кафяви, но имаме синеоки баби и дядовци). А на Дани бяха много светлосиви, но вече отиват към кафяви, явно ще е тъмноок като кака си Wink

А с кърменето проблеми нямам, пу-пу, само с времето и разпределянето му. Ходя всеки ден на работа и после следобед и домашни проверявам, и бебе дундуркам и още 100 неща. Важното е, че влязох в ритъм, а и си имаме кой да помага, оправяме се.  Simple Smile Дани се е окръглил и загладил, ще го видим другия вторник на консултацията колко е наддал. Има доста буйна коса, след къпане е даже на къдрички Wink

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 14:06 от Dana_2010

# 593
  • Пазарджик
...
ЛЛЛ И аз имам въпросче към вас момичета.... Моето момче е доста лакомичко и като го кърмя ми изпразва гърдата от която яде напълно (а аз си имам доста кърма).... Та след като се наяде лакомника, почва да повръща, да хълца Sad Та мен това ме притеснява, че май доста преяжда и след това си връща ненужното... ама не е ли вредно за тях като повръщат така системно? И май бая бързичко наддаваме... Исписаха ни 3,500 а за 21 дена вече сме 4,260  Whistling Не наддаваме ли прекалено бързо?  newsm78
...

Здравей Ivelina_Sh,
другите момичета са ти споменали, че и при тях се случва бебето да върне от млякото след сукане. Когато говорим за малко количество (1-2 с.л.) и когато не е на фонтан, то в повечето случаи връщането на кърма не е притеснително. Храносмилателната система на бебчетата все още не е напълно зряла и понякога им е трудно да се справят с по-големите количества от това вкусно мляко, което мама прави.

Като цяло се смята, че е доста по-трудно кърмено бебе да бъде прехранено, защото то само си определя колко кърма да изсуче. Когато не иска да суче повече, каквото и да става, трудно може да бъде накарано да дръпне още кърма от гърдата. Пък ако се случи, както си забелязала, имат си механизъм да върнат излишното количество кърма, което не е притеснително в повечето случаи.

Все пак, ако се притесняваш за това системно, както го наричаш ти, повръщане, че е в по-големи количества и на фонтан, може би ще искаш да се консултираш с педиатъра на бебето. Или пък да опиташ някои неща - например да го оригваш по-често по време на кърменето, след това известно време да го държиш изправен по-дълго или пък, ако е легнал да е с под наклон, а не в чисто хоризонтално положение, да се избягва притискане на коремчето, преобличане, друскане, изобщо нещата, които мислиш, че могат да доведат до повръщане.

За наддаването може да се каже, че вървите почти като по учебник - за 3 седмици 760 грама е чудесно. Вероятно за месеца ще оформите 900-1000 гр, което е повече от добре. Продължавайте все така.

...
Имам и въпроси към консултантките по кърмене.
Мария суче през около 3,5 - 4 часа, като сама си е направила този режим и аз се водя по нея. На всяко кърмене и предлагам само едната гърда и предполагам, че количеството и стига, т.к. за 15 дни е наддала 650 гр, понякога се случва да повърне малко кърма след хранене, пълни редовно памперса, а и издържа над 3 часа между кърменията. Проблемът е, че при този режим празненето на гърдите ми става през 6-8 часа, време за което те натежават доста и ги чувствам болезнени. Болката е странна (затруднявам се да я опиша) сякаш по жилите ми за няколко секунди минава електричество и ги чувствам напрегнати и опънати. Понякога стават и на буци, но след сукането нещата се нормализират и гърдата омеква.
Другият ми проблем е, че при самото поемане на зърното и засукване и при първите няколко дърпания, чувствам огромна болка, а после нещата се нормализират и кърменето продължава без да е болезнено.
Нормално ли е това?
...

Ulia,

Щица много добре е споделила своя опит. Наистина усещането от слизането на млякото е едно такова точно като от електричество и обикновено не е свързано с препълване на гърдите, а по-скоро с потичане на млякото, което може да се случи спонтанно при препълнени гърди. Може би лактацията не се е регулирала спрямо нуждите на Мария и за това да се получават тези неприятни препълвания. Но щом след сучене нещата се нормализират, би трябвало това да не ти създава проблеми. Ако все пак усещането за тежест и болезненост от препълване ти е дискомфортно, обикновено облекчава леко изцеждане, колкото леко да омекнат гърдите - не докрай, не милилитри, а просто съвсем малко количество за облекчение.

Болезнеността при началото на кърменето може да е от все още чувствителни зърна и не съвсем добро поемане на зърното вначалото. Обикновено малки корекции в позата и начина на засукване, могат да облекчат това. Често майките пропускат да следят, дали бебето е отворило добре устата си и дали си е навело главата назад, за да може зърното да отиде навътре към задната част на горното небце (в меката, комфортна зона). В повечето случаи едно леко придърпване на главичката към гърдата при засукването може да помогне зърното да отиде на правилното място.

Грижата за зърната е много важна - хубаво е да се правят често въздушни бани, да не се прекалява с миенето, да се избягват сапуни и да се поддържат сухи и чисти.

Ако смяташ, че болката не може да се дължи на това, може да споделиш как и къде точно я усещаш.

# 594
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравейте момичета! На мен не ми остава време да пиша, но хвърлям по едно око на темата.
Имам притеснения относно жълтеницата. Камен все още е доста жълт. Днес бяхме на консултация и пропуснахме по тази причина ваксината. Педиатърката ми каза, че може да се наложи да спра за 3 дни кърменето, но аз за сега отказах. Имам време до другата сряда и ако не се е оправил ще ходим на гастроентеролог и ще пускаме изследвания. Някой има ли подобен проблем?
Иначе е добре и е наддал доста  (вече е 4400, 54 см.), а го изписаха от болницата 3050 гр. Прочетох доста за кърмаческата жълтеница, но това не ме успокоява.

на мен ИВИ консултант от ЛЛЛ  ми каза никаква глюкоза,много кърмене и всичко ще се оправи,не мога да разбера защо да прекъсваш и как всички все намират причината в кърменето
Дано всичко да е наред мила и да преминете тази жълтеница.

# 595
  • София
Аз глюкоза не давам, вода пие от време на време, с кърменето намам проблеми - яде докато не почне да прелива  hahaha

# 596
  • Пловдив
Коте Боте и ние сме жълтички още, даже и в болница искат да ни вкарат, но аз категорично отказах #Cussing out
Току що се връщам от лабораторията - пуснахме изследване за общ и директен билирубин. Утре сме на преглед при неонатолог, да си каже и той мнението.
При нас имаше и спад в теглото, та се бяха насъбрали доста неща... Сега за 3 дни сме качили 300 грама, та поне за това не се притеснявам... В петък сме пак при педито, да видим тогава какво ще каже.
Относно даването на вода или глюкоза - и аз съм много против, но от петък насам давам, защото се ошашках много (в болница няма да влезна, докато не ми кажат поне 3 лекари, че е наложително).

# 597
*Мирка*, там е работата, че и двете кенгурута, които имам са втора ръка и нямам кутиите им. На етикета на едното, което ми изглежда по-удобно за сегашния период, пише само от 3 до 9 килограма, аз за това си мисля, че може и да става за 1-но месечно бебе.

Все забравям да ви питам - как обличате бебетата за сън? Преобличате ли ги преди спане или пък ги оставяте само по боди под завивката? Каква температура поддържате в стаята на бебето? Аз го преобличам само вечер след банята и обикновено си спи така с гащеризон или с ризка и ританки, но се чудя дали да не го разсъбличам особено преди нощния сън.

# 598
mimsat, secret girl , благодаря ви!  Hug
Наистина в началото бебето лапва само зърното, след което със засмукване придърпва навътре и ареолата. Тъкмо тогава е най-болезнено. Ще се постарая да корегираме поемането на гърдата, следвайки съветите ви.
Щица , и ние преобличаме бебето само след баня. Няма специални дрехи за сън, а в стаите поддържаме 21-23градуса.

# 599
Момичета,аз пак се чудя по едно въпросче,много ме съмнява вече компетентноста на нашата педиатърка,моля някой ако може да ми опише как протича вашата първа консултация,какво каза/пита педиатъра,че май сериозно ми се налага да сменям нашия Thinking

Общи условия

Активация на акаунт