Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 45

• 33 153
  • 712
  •   1
Отговори
# 570
Е, то пак ние ще го изгледаме-ама после всички ще сме с диагнози..........  Crazy

# 571
  hahaha biskit  Joy За диагнози наистина можем да говорим за тези,които издържат на това мъчение.  Laughing

# 572
  • Пловдив
Добро утро!
Аз ли съм само така-но филма нещо започва да ми тежи:
Али Ръза-за целия филм да се е усмихнал 2-3 пъти.......Вечно критикува и натяква,че другите са "умряли" за него.......само не и синът му.......  #Cussing out
Хайрие-вечно мрънкаща простакеса,която прави интриги,лъже и маже...........И се опитва да пробутва най-нагло непрокопсания си син........  Crossing Arms
Ферхунде-абсолютна малоумница,алчна и нагла до безобразие.........
Джеврие- то и при нея няма 1 нормална приказка-вече ми идва "бактън" от "бисерите " и -много натоварващ образ............  ooooh!
Неджля-по злоба започва да гони Ферхунделата.......  Whistling
Лейля- а тя по простотия-майка си...........  Sick
Добро утро и от мен! Hug

Горния пост все едно аз съм го писала! Peace На моменти така ми дотягат простотиите на героите, че чак спирам да гледам и сменям канала... Много локуми, много шкарто са вкарали сценаристите Crossing Arms И най-лошото е, че всеки герой непрекъснато повтаря все едни и същи грешки, не си взима никаква поука и не търпи развитие напред... Всички тъпчат на едно място, окопали се дълбоко в злобата, завистта и простотията си  #Crazy

# 573
Добро утро!
 И аз да си кажа мнението ...
 Не съм съгласна с поведението на Лейля "да увисне на врата на Текин". Достатъчно голяма е и може да се каже преживяла, за да се оправя сама. Трябваше да си наеме апартамент, да почне работа и да бъде поне малко самостоятелна. Прав е Али Ръза да не й дава прошка, защото тя така е свикнала при най-малкия проблем и веднага "татеее". Вижда в какво положение са и как живеят в този малък апартамент. Дори Шефкет спи на строежа да не им е в тежест там. Напъхали са се като сардели в две стаи (поне толкова видях). Това живот ли е? Да не можеш да се разминеш от мебели и хора. Не става така. Всеки е достатъчно голям да си решава проблемите сам и да  си устрои живота, а не да разчита друг да му отплита забърканите каши. Да вярно е Али Ръза обича и нея - нима може да се откаже от собствената си кръв??? Но иска да я научи да бъде по-самостоятелна. Летеше на високо като казваше никой да не й се меси и че е щастлива. Къде отиде влюбения  Оуз, който стоеше до леглото й в болницата и се притесняваше като малко дете??? Много бързо му мина мерака. За мен Лейля не трябваше да се връща там а да си стъпи сама на краката. Защо не помоли и тя Яман да я вземе отново на работа и да й даде заем да си наеме квартира??? Варианти много ,н о .... за това се иска поне малко акъл , а не да се тюхка и вайка като майка си.

# 574
Видяхме как се "оправи" Неджля като живееше сама и по пансионите  Tired -така щеше да се "оправи " и Лейля..........  ooooh!
Али Ръза да не се прави на тежък като прощава на всички и за всичко.......
Просто ме издразни лицемерието на Лейла,която отново възприе образа на "света вода ненапита" и да гледа като изгонено псе..........  Shocked
Беше излишно да се кара отново със сестра си, да прави сцени на рождения и ден и т.н.
Тогава каза ,че ще е "силна" и "щастлива напук на другите".........
Е, видяхме и с тези закани докъде стигна...........  ooooh!

Ралико-   bouquet
Кралице-   bouquet

# 575
  • Пловдив
Добро утро!
 И аз да си кажа мнението ...
 Не съм съгласна с поведението на Лейля "да увисне на врата на Текин". Достатъчно голяма е и може да се каже преживяла, за да се оправя сама. Трябваше да си наеме апартамент, да почне работа и да бъде поне малко самостоятелна.

Това щях да напиша и аз- виждате ли разликата с Неджля ? Неджля напусна Оуз и почна да работи и да се оправя сама, а Лейля се присламчи към панталона на баща си като гладно коте.

# 576
Разлика нито виждаме,нито има такава............  Thinking
Е, видяхме и Неджля.........  Tired И колко работи-има-няма 1 месец, през това време обикаляше като крадец около къщата.........  Rolling Eyes
Лейля за колко време се задържа на работа при Яман и след това-и тя толкова-най-много месец......  Sick

# 577
biskit    bouquet

Ни Лейля,нито Неджля бяха и са готови да стъпят сами на краката си.То за мъж,какъвто се предполага ,че е Шефкет,не е лесно,а какво остава за сами момичета в голям град!Това е и грешката на родителите им,самостоятелни не се става по принуда,това неминуемо води до катастрофични последствия.И Фикрет избяга от дома си,ама все я дърпа да се върне при тате-това показва най-малкото,че са силно зависими от родителите си и неумеят да се приспособяват и да се вписват в новата си среда.За това силно "помага" и Али Ръза,който май ще е най-доволен ако дъщерите му са около него стари моми или разведени,а сина му-без жена,забучен да се грижи за неговите/на баща си/ жена и дъщери. Thinking

# 578
Ралико- постта ти ме хвърли в размисли......Защо е тази зависимост от родителите?   newsm78 Сигурно така се получава,когато те държат вързан за къса каишка,която се придърпва от време на време........  Sick Али Ръза няма доверие на никого-не ги пускаше да излизат даже и след много уговорки и обещания.И какво се получи-всички взеха да лъжат и бягат.......  ooooh!

# 579
  • Пловдив
Защо не помоли и тя Яман да я вземе отново на работа и да й даде заем да си наеме квартира???

Та има ли очи ? Тя с една работа до момента да се е отнесла сериозно ? Мързел безподобен и паразит, дърта магарица, трябва да бъде издържана или от мъжа си, или от баща си.

# 580
 Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha

То това се отнася и за Неджля-ако не беше богатият и съпруг,къде ли щеше да се вее и тя................  Tired

# 581
Лейля нали работеше в турагенция, защо като заживя с Оуз веднага престана да работи?
Али Ръза вместо само да повтаря - " натресе ни онзи човек" да вземе да говори с децата си като истински баща, а не да се затваря в стаята и да гледа "умно".
Днес голямо единомислие цари тук. Laughing
Съгласна съм с постовете на raliko , biskit , Ледената кралица   bouquet

# 582
  • На изток от рая...
Тъй като това е филм, може само да гадаем, имайки предвид характера на героите.

Аз мисля, че Неджля щеше да се справи и сама. Когато баща й дойде да я търси, тя вече живееше с приятелите си - колегата от бара, и все още беше в шок от преживяното - ареста, заплахите в бара от съкилийника на Оуз.
Тя дори първо отказа да се върне, защото знаеше колко трудно ще е с Лейля, но след реакцията на Али Раза разбра, че ако не поеме сега протегнатата ръка, губи семейството си завинаги. Това мисля, че беше главната причина да се върне в дома при семейството си.

# 583
  • У ДОМА
Така е! Всеки там заслужава съдбата си!Защото не се замислят какви грешки са направили и да си вземат поука -а напротив повтаря ги пак и пак и пак!!!За мен единствените образи които не са се променили към лошо са Седеф и Нехир!А върха на злобата отново беше Ферхунде -тя милата щеше да умре от яд че не можа да обвини Шефкет!Много ми хареса майка и Нурдан която и каза истината в очите но въпреки това Ферху си е зла злопаметна и отмъстителна до безобразие!!!
Това и стана кто фикс-идея и нещо като маниакална депресия-да владее къщата на всяка цена   и да кара Текин да страдат колкото може повече!Мисля че тя просто  тогава завиждаше на сплотеното семейство Текин  което никога не е имала

# 584
Соя-фен- стягаш ли куфарите.........?   newsm49  -по-точно-дисагите.......  Wink

Общи условия

Активация на акаунт