Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век" ( Muhteşem Yüzyıl)

• 83 546
  • 736
  •   2
Отговори
# 60
Лукреция Flutter Благодаря за информацията,наистина бе добре да си припомним историята.Макар във филма със сигурност ще има и  художествена измислица-все пак  няма да е исторически сериал. Mr. Green
Съгласна съм с теб. Филмите дават винаги само част от живота на дадена личност. Иначе ще имаме един БЕЗКРАЕН СЕРИАЛ.........
Но аз го очаквам с интерес. Thinking

# 61
Лукреция И аз Heart Eyes

# 62

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 20:47 от Лукреция

# 63
Хурем има четирима сина ,но единия умрял малко след раждането ,друг е с физически увреждания и той е починал от естествена смърт и само единия Баязид е убит след предателство.Така оставят място за Пияницата Joy Joy Joy
Освен това Сюлейман превзема Унгария ,а после след като губи битката при Виена, я разделя с Хабсбургите.После, като го ядосат пак си я върне  hahahaтой няколко пъти води военни действия там. Всъщност той воюва на много фронтове и затова има и загубени битки.
Само си представете ,че за една от битките използва 100000 армия,а по това време е воювал на три фронта.Само да си помислим къде е Мароко ,къде е Иран и къде е Унгария.

# 64
Халит сме го виждали с брада и без брада,но с такъв модел мустак - не Heart Eyes  Много ми е любопитно как ще изглежда Thinking hahaha Joy
А чалмата е огромна ooooh! #Crazy Joy

# 65
Халит сме го виждали с брада и без брада,но с такъв модел мустак - не Heart Eyes  Много ми е любопитно как ще изглежда Thinking hahaha Joy

Не толкова мустака ,колкото огромната чалма се е набивала в очите.
Нали и преди се разправяхме ,че ще е много интересен Халит с нея и  как ще я носи ,като беше отслабнал доста.

# 66
Легенда разказва, че град Копривщица била вакъф (лично владение) на дъщерята на Сюлейман Великолепни, известната в турската история красива принцеса. И може би това е най-вероятната причина за получените от селището привилегии. Копривщица плащала само една доброволна вноска за издръжката на джамия в Цариград и срещу това дарение копривщенските джелепи имали право на безплатна зимна паша за стадата си по Беломорието.

# 67
Летописът на Арбанаси започва с най-ранния писмен документ - ферманът на Сюлейман Великолепни от 1538 г., с който подарява земите на сегашните селища Арбанаси, Лясковец, Горна и Долна Оряховица на великия везир Рустем паша, зет на султана. В поменатия ферман четирите селища са под общото название Арнабуд кариелари.

# 68
Ани, чак сега видях пуснатата тема от теб. Ще следя с голямо удоволствие.  bouquet

# 69
Ани, невероятна си- както винаги ни изненадваш с интересни идеи. Радвам се, че си направила тази тема. Сега чета Роксолана на П. Загребелни и ще очаквам търпеливо филма. Само ме притеснява, че Сюлейман Великолепни е описан с кафяви очи /или там някакви тъмни/. Ако решат да съблюдават историческите факти и сложат цветни лещи на Халит......

# 70
Архитект на трима султани - Синан издига вечни постройки по времето на султаните Сюлейман I, Селим II и Мурад III в продължение на половин век. Негова творба в София е църквата „Св. Седмочисленици".
      Роден като християнин през 1489 г.- грък или арменец, Синан е взет за еничар и се превръща в армейски предводител. Като строител на понтонни мостове обаче се отдалечава от военните действия и се превръща в изключително талантлив архитект.
      През 1538 г. на 47-годишна възраст вече е назначен за архитект на Истанбул от Сюлейман Великолепни. Неговият първи проект е изграждането на женска болница, която се състои от медицинска сграда, приют, джамия и медицинско училище.
      Стилът на Синан е силно повлиян от архитектурата на константинополската катедрала „Света София", разказват изкуствоведи.

# 71
Легенда разказва, че град Копривщица била вакъф (лично владение) на дъщерята на Сюлейман Великолепни, известната в турската история красива принцеса. И може би това е най-вероятната причина за получените от селището привилегии. Копривщица плащала само една доброволна вноска за издръжката на джамия в Цариград и срещу това дарение копривщенските джелепи имали право на безплатна зимна паша за стадата си по Беломорието.

А ,в действителност тези привилегии и още други ,Копривщица ги е имала преди да стане въкъф на дъщеря му.Аз съм имала колеги от Копривщица и те са доста по- отворени, в смисъл с по-свободолюбив дух, от останалите. Не случайно от там са и Тодор Каблешков и Г.Бенковски ,и Найден Геров ,и Петко Каравелов и Димчо Дебелянов

Ани, невероятна си- както винаги ни изненадваш с интересни идеи. Радвам се, че си направила тази тема. Сега чета Роксолана на П. Загребелни и ще очаквам търпеливо филма. Само ме притеснява, че Сюлейман Великолепни е описан с кафяви очи /или там някакви тъмни/. Ако решат да съблюдават историческите факти и сложат цветни лещи на Халит......

Синът му Селим е със сини очи. Веднъж се разправяхме за това от къде при турците е синия цвят на очите ,ами от славяните. Joy

Последна редакция: нд, 03 окт 2010, 21:35 от pavlinaio

# 72
Според книгата "Харем", Рустем паша е с български произход, а не албански. Peace Освен това наследникът на Сюлейман - Селим, не е негов син /пак според книгата/, а самата Роксолана  е мразела султана и осигурявайки властта на Селим, всъщност си е отмъстила, че и е отнета свободата.

# 73

А ,в действителност тези привилегии и още други ,Копривщица ги е имала преди да стане въкъф на дъщеря му.Аз съм имала колеги от Копривщица и те са доста по- отворени, в смисъл с по-свободолюбив дух, от останалите. Не случайно от там са и Тодор Каблешков и Г.Бенковски ,и Найден Геров ,и Петко Каравелов и Димчо Дебелянов

Лукреция, ти тази вечер ме смая и заля с толкова информация, че в първия момент онемях!  #Crazy #Crazy #CrazyВъв втория момент, когато изкара в темата и връзка на Сюлейман с Копривщица и др. четири наши селища, се замислих  и аз намерих информация макар и толкова малка, че въпросния Сюлейман се е лекувал и в баните до града ми - ама не съм толкова отворена!  Thinking Thinking

03.09.2008
В "Града на топлите бани" - днешните минерални бани във Ветрен е имало постоянни жители от третото хилядолетие Пр.Хр. до 18 век, в него е имало живот от 5 - 4 хилядолетие Пр.Хр. Разкритията,
направени през това лято са най - мащабни за последните 30 години, обяви по време на пътуваща пресконференция директорът на Регионалния бургаски музей и ръководител на научния екип н.с. д-р Цоня Дражева. Сред едни от най - важните открития от това лято са баните. Те предсталяват голям комплекс от 4 басейна и много други помещения, свързани с различни лечебни дейности за отдих, културни развлечения и стопански помещения. Дължината им в посока запад - изток е 86 м, ширината - 54 метра. В исторически писмени източници се посочва, че тук са се лекували такива владетели като Константин Погонат, който е боледувал от подагра и Сюлейман Велики. На 200 м от древните бани са открити основи на голяма средновековна сграда - вероятно хан от V - ХІІІв. По данни на Жофроа Вилардуен през 1206 година градът е бил опожарен. /БГНЕС

spam2Ох, а уж обещах, само да Ви чета! ooooh! ooooh!Извинявам се за спама!

# 74
Гони  bouquet  какъв спам- направо си е по темата Hug
Ле леее,представете си,че дойдат да снимат кадри в България newsm17
Ще окупираме баните Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт