Кървящи венци и метало керамика

• 2 111
  • 9
  •   1
Отговори
От както се помня венците ми кървят. Може би по-скоро забелязах това когато на 18 години си сложих металокерамика на предните зъби.(Сега съм на 31.Точно над тях венците са удебелени, чувствителни и кървящи при миене с четка. Тук пише че трябва перфектна хигиена на зъбита.Аз мия зъбите си , но при положение че съм с метало керамика-мия нея, а венците си кървят.Ходя на 6 месеца да ми махат зъбен камък.Ама тоя зъб.камък не влияе на венците.Пих родожил.Няма подобрение.Уж хубави бели коронки,а ме е срам да се усмихна с тези венци.Дока вика жубори с Елудрил и идвай на зъб.камък-това е. Не знам какво да правя Tired Дали нямам някаква алегична реакция от тези коронки newsm78

# 1
  • София
По-вероятно е проблемът да е свързан с неточни корони, които дразнят механично венците и ги възпаляват. Отделно, ако това е проблемът, се задържа храна между короната и зъбът и пак има дразнене.

# 2
И какво мога да направя?

# 3
За тези 13 години сменяла ли си коронките?Ако не си може да са окъсяли вече,венецът да се е отдръпнал и от там да са проблемите с венеца.Нищо друго не ти остава освен да ги смениш. Peace

# 4
Не ми е хрумвало че трябва да ги сменям Rolling Eyes

# 5
Доколкото знам се прави подменяне след 10г.Отдавна ли започнаха да ти кървят венците?

# 6
отдавна,имам ги от 13 години

# 7
 Grinning Не коронките,а венците откога ти кървят.

# 8
На мен пък ми предстои поставяне на блок корона, а имам пародонтит. Стоматологът настоява за тангенциални корони, защото част от зъбите са много разрушени и короната трябвало да се пъхне под венеца, за да обхване и пломбата. Опасявам се, че при вече съществуващите проблеми с венците ми тангенциалните корони ще предизвикат погром. Наистина ли не могат да се поставят прагови корони, ако зъбът е разрушен до, а понякога и под нивото на венеца?

# 9
отдавна ми кървятвнците а коронките ги имам от 13 г. освен металокерамика,има ли нещо по добро?

Общи условия

Активация на акаунт