За Топлофикация с "любов" ...

• 23 433
  • 334
  •   1
Отговори
# 255
При нас кубик вода е между 15 и 20 лв. (само подгряването). Миналия месец ми дойде сметка за по 10 лв. на кубик и бях много щастлива.
 newsm78

"Просто изобретение намалява с пъти сметките за топла вода"

http://www.dnes.bg/video/2011/07/23/prosto-izobretenie-namaliava … pla-voda.124674,1
"..... иноваторът свалил цената за затопляне на един кубик вода през лятото до около 80 стотинки." Peace

# 256
Гелева, още нямам подробна разпечатка, за да видя наистина за какво ще доплащаме.
Като сменях партидата не помня дали писах някъде колко човека живеем в ап.  newsm78
Така или иначе ще си платим  Laughing Аз просто искам да знам за какво  Mr. Green

От Техем били оставили някакви известия в съседния вход при някаква, която не познавам още началото на юли. Явно тя пък не е сметнала за нужно да ги пъхне в пощенската ни кутия  Crazy

# 257
Мен ме тревожи факта, че макар да не сме седяли на студено, но все пак сме ползвали с мярка, сумата е такава. Очаквах нещо от сорта на 200лв, а то почти двойно  ooooh!
Аз нали писах преди два дена за сметка от 500 лева без никой да е живял там цяла зима.  Wink  Не е за вярване, ама ей на - факт. Изглежда в панелките щом съседите ти крадат топло и ползват повече отколкото отчитат, най-накрая плащате солидарно, ама тяхната сметка.  Grinning  Пък ако ще и на студено да си стоял цяла зима!

# 258
  • София
350лв изравнителна сметка, като сме плащали зимните месеци по 70лв...не топлим цялото жилище, в едната стая изобщо не е пускано! В хола - само като имахме гости с приспиване, в кухнята също рядко - само, докато готвя и се храним....Направо не знам  Shocked Тази зима трябва да се топли много, без да се пести и не знам къде ще му излезе края...
Искат да ни одерат кожата явно  ooooh!
Грешката ви е, че не сте ползвали достатъчно парно. Хем сте студували, хем ви разпределят влязлото в абонатната станция. Кой го е ползвал вместо вас - няма как да разберете.
И друг път съм писала в подобни теми. Още през 1997 - 98 год. в работата ми често идваше бивш висш служител на Топлофикация, говорехме си докато чака шефовете. Още тогава той знаеше, че  предстоят топломери и отчитащи фирми. Сега е шеф на една от водещите в бранша.
Та от него знам, че топломера трябва да се пусне на макс при стартирането на отоплителния сезон за 2 - 3 дни. През това време радиатора се изпълва и топли равномерно после. След това трябва да се намали на 2 - 3 степен, да ви е удобно и топличко. След това си седи така до спиране на отоплението през април. Иначе при често въртене на топломера и при затопляне на студени помещения се харчи повече енергия. А от друга страна вие студувате и плащате. От както имаме топломери действам така и плащам около 150 лв за 3 стаен апартамент и топлата вода за 3 души. Лятото доплащаме или ни връщат 20 - 30 лв. Апартамента е на 12 ет, 2 външни стени, без изолация и със стара дървена дограма. Ползваме си доста топла вода за миене и къпане.
Всеки си знае, но за мене 150 лв за отопление и вода без ограничения е поносима цена. Отделно 25 лв за ток - за осветление и домакинство, студена вода . до 20 лв. Мисля, че сметките са прилични, не пестим от нищо.

# 259
  • У дома !
Здравейте!
Вярно ли е това,че хора,които имат дължими суми за парно повече от 2000-3000лв,топлофикация им ги опрощава...стига да започнат да си плащат парното от последната изтекла година? Shocked

# 260
  • София
 Изявление на Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на Топлофикация София:
По повод коментираната в публичното пространство тема, че „Топлофикация София” е “отписала” част от неплащаните с години сметки за потребена топлинна енергия, заявявам:
Търговската компания „Топлофикация София” не е опростила, нито ще опрости каквото и да било задължение на клиент към дружеството без произнасяне на съда, дори ако това е дълг от 10 години.

Цялото изявление тук. Peace

# 261
Да питам и аз нещо. Гледам така наречената изравнителна сметка която получихме от Техем, та там е посочена сума по ф-ри от Топлофикация и според дяловото разпределение (демек от измерените показатели). Та въпроса ми е - понеже сметките са плащани през изи пей - сумата която аз съм платила по бележки от изи пеи (нямам ф-ри от Топлофикация) ми е по-голяма от сумата посочена от Техем като сума по ф-ри от Топлофикация. Тъпо го обесних ама..надявам се да сте ме разбрали.. предполагам съм платила и нещо друго което техем не са отчели или  newsm78

# 262
  • София
По-вероятно е някой да е обжалвал изравнителната сметка, от Техем да са преразгледали всички сметки и да са преразпределили сумите, за което обаче не уведомяват никого, освен Топлофикация.

# 263
Ммм не мисля..тук става въпрос за стойността която Техем посочват като сбор от всички ф-ри които топлофикация е издала през съответния период. Все едно ми казват издали са ви ф-ри за 100 лева, а аз реално съм платила 130 ... получава се малко, имала съм пари, дала съм им  Crossing Arms
Дори някои да е обжалвал това не би могло да се промени, предполагам има нещо от рода на сградна инсталация   newsm78

# 264
  • София
Ммм не мисля..тук става въпрос за стойността която Техем посочват като сбор от всички ф-ри които топлофикация е издала през съответния период. Все едно ми казват издали са ви ф-ри за 100 лева, а аз реално съм платила 130 ... получава се малко, имала съм пари, дала съм им  Crossing Arms
Дори някои да е обжалвал това не би могло да се промени, предполагам има нещо от рода на сградна инсталация   newsm78

Ani, провери си периода, за който гледаш. И аз така се заблудих в началото. Също така, при нас общите суми за отопление и вода са 2 отделни, а в месечните сметки са на куп (не знам дали ме разбра). Аз първо бях видяла само тази за отопление и псувах, че ме лъжат, но като видях и за топла вода всичко си дойде на мястото.

Иначе съм съгласна с Aisha, че парното излиза по-евтино, ако се ползва постоянно и равномерно.

# 265
аа не е там ключа от палатката - аз съм в този апартамент от декември (на квартира съм) и просто сумирах платените сметки към топлофикация от декември до април - не мисля, че мога да съм объркала нещо  newsm78.
Колкото до това как излиза "по-евтино" - сменила съм доста квартири и смея да кажа, че имам опит. ЗАВИСИ КЪДЕ ЖИВЕЕШ.. има панелни сгради в които просто няма как да ти излезе евтино ... за справка преди за отоплителен сезон (вода и парно) - 700 и на горе, сега 285 ..няма да коментирам повече

Последна редакция: ср, 10 авг 2011, 14:39 от ani12544

# 266
Аз нали писах преди два дена за сметка от 500 лева без никой да е живял там цяла зима.  Wink  Не е за вярване, ама ей на - факт. Изглежда в панелките щом съседите ти крадат топло и ползват повече отколкото отчитат, най-накрая плащате солидарно, ама тяхната сметка.  Grinning  Пък ако ще и на студено да си стоял цяла зима!

А в ЕПК-тата и тухлите как е, когато крадат съседите?

В интерес на истината, на нас много рядко ни се е налагало да пускаме парно тази зима - сгдрадната инсталация така затопляше апартамента, че ни стигаше за поддържане на желаната Т - 21-22 през деня и около 18 градуса нощем. Това затопляне естествено трябва да си го платим, нищо че топломерите ни са с малки, направо никакви показания, а вътре дали живее някой или не, това вече си е наш проблем.

Ние сме в 60 квадрата:
- 220 лв. отопление за 6 месеца отоплителен сезон(средно 36.70 лв./месец)
- 303 за топла вода 15 месеца (25.25 средно лв./месец)

Повече от доволна съм.

# 267

А в ЕПК-тата и тухлите как е, когато крадат съседите?

В интерес на истината, на нас много рядко ни се е налагало да пускаме парно тази зима - сгдрадната инсталация така затопляше апартамента, че ни стигаше за поддържане на желаната Т - 21-22 през деня и около 18 градуса нощем. Това затопляне естествено трябва да си го платим, нищо че топломерите ни са с малки, направо никакви показания, а вътре дали живее някой или не, това вече си е наш проблем.

Ние сме в 60 квадрата:
- 220 лв. отопление за 6 месеца отоплителен сезон(средно 36.70 лв./месец)
- 303 за топла вода 15 месеца (25.25 средно лв./месец)

Повече от доволна съм.
Остави ме без думи и коментар! 21-22 градуса само от стените - евалата! Добро жилище, добър избор, доволен клиент на Топлофикация!  Peace

Аз пък смятам за ненормално да живеят трима човека в един апартамент и радиаторите да дънят на 5 цяла зима /апартаментът е студен, на северен калкан и никакви стени не го топлят, за съжаление/ и накрая сметката да е 500 лева. А на следващата зима в апартамента да не живее никой и сметката да е 1000 лева, а след изравняването - отново 500. Убий мъ, не е редно!

# 268
  • София
Аз пък смятам за ненормално да живеят трима човека в един апартамент и радиаторите да дънят на 5 цяла зима /апартаментът е студен, на северен калкан и никакви стени не го топлят, за съжаление/ и накрая сметката да е 500 лева. А на следващата зима в апартамента да не живее никой и сметката да е 1000 лева, а след изравняването - отново 500. Убий мъ, не е редно!

Зависи коя година е било. Нали знаеш, че парното се вдига от 1-ви юли всяка година, та да мине по-безболезнено. Имаше една година, може би 2008 или 2009, когато парното беше вдигнато около 16%  Sick Което ти го научаваш чак през юли следващата година, когато те сурвакат с изравнителната сметка.

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 13:43 от Cuckoo

# 269
  • София
аа не е там ключа от палатката - аз съм в този апартамент от декември (на квартира съм) и просто сумирах платените сметки към топлофикация от декември до април - не мисля, че мога да съм объркала нещо  newsm78.
Колкото до това как излиза "по-евтино" - сменила съм доста квартири и смея да кажа, че имам опит. ЗАВИСИ КЪДЕ ЖИВЕЕШ.. има панелни сгради в които просто няма как да ти излезе евтино ... за справка преди за отоплителен сезон (вода и парно) - 700 и на горе, сега 285 ..няма да коментирам повече
Изравнителната сметка е за цялата година от април до април примерно. Ако някой е ползвал жилището преди теб, може да си платила и неговата сметка за един месец примерно. Няма как Топлофикация да изчисли топлото и топ.вода за определен период от годината /ако можеше щеше да е много добре/. А и отразената сума за плащане по фактури в изравнителната сметка е обща за цялата година, ако не се лъжа, а не по месеци?  Thinking По принцип цялата схема с Топлофикация е много тежка и за наемателите и за наемодателите, няма реално отчитане на разход, един път в годината и това е, плащаш на база миналогодишно потребление, всеки да се оправя както може. Tired

Общи условия

Активация на акаунт