За Топлофикация с "любов" ...

• 23 410
  • 334
  •   1
Отговори
# 270
Гелева така е  Peace
Аз казвам само, че аз съм платила  повече от сумата посочена от Техем като начислени по ф-ри от топлофикация... не съм добра в обясненията сори Разликата е малка, но мога да проведа едно разследване как аджеба е станало това  Thinking

# 271
Ако е удобно да попитам, запознат ли е някой с процедурата по отказване от парно?
Ние сме в нов апартамент и бихме искали да се откажем от тази услуга още преди да е започнал отоплителният сезон. В момента все още вървят ремонтни дейности и е удобно за сваляне на радиаторите.

# 272
  • София
Ако съседите ти не са съгласни да се откажат от парното, ти и да свалиш радиаторите, пак ще плащаш сградна инсталация. Иначе отиваш в Техем/или друга фирма/, уговаряш се за дата и час, идват демонтират ти радиаторите и лирите, затапват ги, плащаш си таксата за услугата, дават ти протокол за това и готово. Peace

# 273
Ако съседите ти не са съгласни да се откажат от парното, ти и да свалиш радиаторите, пак ще плащаш сградна инсталация. Иначе отиваш в Техем/или друга фирма/, уговаряш се за дата и час, идват демонтират ти радиаторите и лирите, затапват ги, плащаш си таксата за услугата, дават ти протокол за това и готово. Peace
Благодаря ти за отговора  bouquet.
В нашият случай ще процедираме по вторият начин. Част от съседите си ползват все още парното.

# 274
  • София
А за тотално отказване, т.е. махане на тръби на цял вход, каква е процедурата? И възможно ли е чисто технологично само за парното, топлата вода да си остане, и всичкото това при положение, че на една абонатна сме 2 входа и съседите си искат парното  Mr. Green

# 275

Т.е. ако съседите не са съгласни пак може ли да се направи това  с Техем?

# 276
  • София

Мисля, че те подвежда думата "иначе". Доколкото схващам, тя има предвид, че това е процедурата за демонтаж, но пак ще си плащате сградната инсталация. При нас от 17 апартамента 13-14 нямат парно, но всичките имаха средно по 30 лв. месечно само за отопление.

# 277
  • София
А за тотално отказване, т.е. махане на тръби на цял вход, каква е процедурата? И възможно ли е чисто технологично само за парното, топлата вода да си остане, и всичкото това при положение, че на една абонатна сме 2 входа и съседите си искат парното  Mr. Green
Знам за много такива случаи, в които целият вход се отказва от отопление и ползват само топла вода, но при вас случаят е по-особен с едната абонатна за два входа.  Rolling Eyes  Най-добре консултация в Топлофикация или фирмата за топл. счетоводство.

Мисля, че те подвежда думата "иначе". Доколкото схващам, тя има предвид, че това е процедурата за демонтаж, но пак ще си плащате сградната инсталация. При нас от 17 апартамента 13-14 нямат парно, но всичките имаха средно по 30 лв. месечно само за отопление.
   Peace

# 278
Така е. Ние в апартамента в Плевен нямаме радиатори, но въпреки това всеки месец си върви една сума от 35 лева и някакви стотинки.

# 279
  • София /Абсурдистан
Не може. Трябва общо от двата входа сте поне 80% желаещи за изключване.
Това го знам защото и ние опитахме и ни отказаха поради съвсем същите причини. Едни други съседи  в съседния до нашия блок обаче успяха. Но блока е с нечетен брой входове и затова стана така, те са сами на абонатната в последния вход, събраха си подписите само от техния си вход и стана. В блок с четен брой входове не може, 2 входа са с 1 абонатна и обикновено с различни топл. счетоводители и става сложно.

# 280
  • София
а да знаете как отразяват сумата за връщане в сметката?
Разглеждам си сметката в сайта на топлофикация, сумата ни е за 1 г назад, от предното засичане.
Трябва да ни намалят около 200лв, искам да я платя след като се намали, а не да плащам и да чакам да ми върнат. Обаче не е отразено по никакъв начин, иначе 10лв за топлинния счетоводител бързо са калкулирани.

# 281
  • София
а да знаете как отразяват сумата за връщане в сметката?
Разглеждам си сметката в сайта на топлофикация, сумата ни е за 1 г назад, от предното засичане.
Трябва да ни намалят около 200лв, искам да я платя след като се намали, а не да плащам и да чакам да ми върнат. Обаче не е отразено по никакъв начин, иначе 10лв за топлинния счетоводител бързо са калкулирани.

Интересен въпрос, и аз съм го мислила. Разсроченото плащане е от 1 август до юли следващата година. От друга страна - засичането е от 1 май до април. А в момента изравняването още не е взето предвид, защото тече срокът за обжалване и преизчисление. На мен от Топлофикация ми казаха, че след 15 август ще получат окончателните изравнителни сметки и тогава ще се види кой какво има да дава/взима.

Не знам дали се изразих разбираемо, затова пояснявам, че и ние сме така. Според изравняването до м. май с Топлофикация сме 0:0 - имаме да плащаме толкова, колкото те имат да ни връщат. Но това не пречи да си имаме фактура 150 лв. за м. юни и по нея вече да текат лихви, а че имат да връщат - както казах, това Топлофикация още не го е разбрала.

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 13:23 от Cuckoo

# 282
  • София /Абсурдистан
Много е увеличена цената на парното вече. Днес погледнах последната фактура, с мнооого дребен шрифт пише - 92 лв такса сградна инсталация. Сега не се начислява, но щом пуснат парното, ползваш или не, ще го смятат 92+ ... Миналият сезон същата такса беше 31лв. И това за двустайно жилище само ...

# 283
Здравейте, искам да попитам възможно ли е това..изравнителната сметка беше 150 лв. и днес при проверка на задълженията открих с ужас ,че е фактурирана сумата от 254,20 лв........ Какво да предприема?

# 284
  • София
Това идвало от факта, че някой от вашия вход не си е бил вкъщи на отчета, поискал е нова дата и сега енергията се преразпределя-това го обясняваха по вестниците и това станало с хиляди фактури.
Иначе, и ние имаме пари да ни връщат, от Топлофикаця казаха, че след 15 август ще се отрази във фактурата.

Общи условия

Активация на акаунт