За Топлофикация с "любов" ...

• 23 524
  • 334
  •   1
Отговори
# 165
  • София
И аз плащам през e-pay и не е вярно, че се плаща само в определени дни, срокът е доволно дълъг!  Peace
Иначе е вярно, че ако закъснееш не можеш да платиш по електронен път!

# 166
  • София
И аз плащам през e-pay и не е вярно, че се плаща само в определени дни, срокът е доволно дълъг!  Peace
Иначе е вярно, че ако закъснееш не можеш да платиш по електронен път!

И аз през е-рау. И аз на 2 пъти съм закъснявала с някой ден и вече съм нямала възможността да платя по електронен път. Наистина има търговци, на които автоматично им се начислява лихва при самото плащане, защо и при тези да не може. Но това с тях е бял кахър!

# 167
Аз мисля, че няма дружество, което да начислява лихвите автоматично в ипей. като се просрочи някоя сметка, в което и да е дружество тя просто изчезва и може да се плати само на каса.

# 168
Аз мисля, че няма дружество, което да начислява лихвите автоматично в ипей. като се просрочи някоя сметка, в което и да е дружество тя просто изчезва и може да се плати само на каса.

Напротив, има - Софийска вода. Аз лично съм си плащала просрочените сметки към тях през epay с лихвите.

# 169
  • София
Мисля, че и БТК бяха на този принцип, или Евроком... Не ми се пробва в момента с изоставане в плащането...

Други търговци пък начисляват самата лихва в следващата си фактура, тъкмо за да са сигурни колко точно е тя, в момента на реалното получаване на парите по смеката им.

Въбще, начини всякакви! Да не говорим, колко хора като мен и merian64 закъсняват някой път и после дълго време не погасяват задължението си, докато намерят удобен момент за физическото погасяване на точно определени места, защото и в местните пунктове не става! Колко по-лесно и доходоносно щеше да е да намерят начин да си получават парите по всички начини и на всички нормални места!!!

# 170
  • София
merian64, ти си направо клиентът-мечта - доколкото разбирам, плащаш си сметките горе-долу навреме, защо да те улесняват, като могат да ти вземат някой и друг лев лихва?
В този ред на мисли не  знам защо хората толкова скачаха против 3-месечното отчитане на ЧЕЗ, след като Топлофикация благоволява да го прави само веднъж в годината. Сега са ми определили някаква безумна месечна вноска, ако не я плащам - лихви, а те ще ми ползват парите до юли догодина и тогава много евентуално биха ми върнали нещо - без лихви ъф корс.

# 171
  • София
Повдигам темата, за да се оплача, че и на мен "любимата" Топлофикация почнаха да ми начисляват лихви!
И то как!
Като ми дават стари фактури за плащане, а новите ги крият и бавят 2 месеца!
Аз си плащам всеки месец съвестно и се чудя какво става.
И в един момент служителката ме светка, че октомври плащам фактура от Август с 50-60ст. лихва.
Кога са го сътворили това, като до юли си плащах месец за месец?
Представям си - 1000 или 10000 човека по 50ст, колко правят! #Cussing out

Къде да се оплача впрочем?

# 172
При...арменския поп, общо взето. Нищо лично, Дили, ама .....

# 173
  • Дъ Биг Вилидж
Повдигам темата, за да се оплача, че и на мен "любимата" Топлофикация почнаха да ми начисляват лихви!
И то как!
Като ми дават стари фактури за плащане, а новите ги крият и бавят 2 месеца!
Аз си плащам всеки месец съвестно и се чудя какво става.
И в един момент служителката ме светка, че октомври плащам фактура от Август с 50-60ст. лихва.
Кога са го сътворили това, като до юли си плащах месец за месец?
Представям си - 1000 или 10000 човека по 50ст, колко правят! #Cussing out

Къде да се оплача впрочем?

Да бе - сериозно ли мислиш че печелят по този начин. При никаквата ликвидност на Топлофикация за тях е по-добре парите навреме отколкото с 5 месеца закъснение+ 50 стотинки лихви.

Ти като им платиш с три месеца закъснение и те плащат с три месеца закъснение на Булгаргаз който им начислява същите тези лихви на тях.

Проблема с ликвидността е много по-страшен в БГ от проблема с допълнителните приходи от лихви.

# 174
Дилянка, за да нямаш този проблем си направи към разплащателната сметка в банката плащане на комунални сметки. Така ще ти ги дърпат от сметката веднага щом се калкулира задължението към коя да е институция. Много е удобно - от опит го казвам. У нас фактури идват само от Виваком и ЧЕЗ. Но и те рядко, защото входа е заключен.

# 175
Лично за мен начисляването на лихви от страна на топлофикация си е поредното безобразие  Close
Първо това, че имам фактура не значи, че аз действително дължа тази сума (може за този период да не съм ползвала "качествената" им услуга)
Второ на мен лично всяка година след изравнението, те ми дължат пари. На мен някои плаща ли ми лихва затова, че те са работили една година с моите пари .......
Лихва може да ми начисляват единствено и само след изравнителната сметка по неплатените суми  #Cussing out

# 176
Ще кажа една история,която граничи с анекдот:
Отиваме на оглед за апартамент в доста престижен квартал,чисто нова кооперация.Сградата нова.Апарт.беше прекрасен,с истнски паркет,истински дървени врати и т.н.Влизаме в банята-тръби,в стаите  - тръби. А собствениците горди- казват:"Платихме 200 000 евро,за да  може в сградата да има парно"  Outta Joint  Stop
Просто нямам думи. Да си платиш,за да се обвържеш доживот с набутвацията.  Naughty

Просто в един двустаен апартамент,който има нормална дограма и изолации се плаща 60-70 лв. ток есен-зима за бойлер,минимално отопление(щото просто е топлко,въпреки външното изложение) и ток.

# 177
  • София
Дилянка, за да нямаш този проблем си направи към разплащателната сметка в банката плащане на комунални сметки. Така ще ти ги дърпат от сметката веднага щом се калкулира задължението към коя да е институция. Много е удобно - от опит го казвам. У нас фактури идват само от Виваком и ЧЕЗ. Но и те рядко, защото входа е заключен.

Не е въпроса кога е излязла хартиената фактура.
Даже и в интернет ми дават стари сметки.
А новите са си ги заврели...да не казвам къде. Така че и да искам,не мога да си ги платя навреме и това ме дразни.

# 178
  • София
Здравейте отново.
Пак сагата с плащането на сметките ме тормози. Понеже взимам заплата на датите около началото на месеца, но тогава не е период за плащане по е-pay и на тези места, където се плащат всички сметки (около спирките на метрото примерно). Трябва да чакам 18, но дотогава не е ясно колко пари ще останат от заплатата и дали няма да имам по-належащи нужди. Дано някой ръководен орган от Топлофикация чете тези редове и направи гъвкаво плащането, така както повечето останали фирми (M-tel, Globul, Blizoo...). И също просрочените стари сметки да имаме възможност да ги плащаме e-pay. Моля!!!

# 179
Просто в един двустаен апартамент,който има нормална дограма и изолации се плаща 60-70 лв. ток есен-зима за бойлер,минимално отопление(щото просто е топлко,въпреки външното изложение) и ток.
Наистина ли го вярваш това, което си написала  newsm78? Ние се отопляваме с парно и толкова плащам за ток. Повечето уреди у нас на от клас АА. Не мога да си представя такава сметка, ако не переш на ръка или не топлиш храната в шепи, а вместо хладилник не си изваждаш нещата на терасата.
Дилянка , неполучаването на фактури не означава, че не трябва да плащаш. Можеш да се регистрираш в ипей например и ще получаваш по мейл инфо за всяка една нова фактура, пък ти ще си преценяваш кога да ходиш да я плащаш. Интересно ми е като ходиш на каса да плащаш не питаш ли колко дължиш или даваш сметката, която имаш и казваш, че искаш да платиш това  newsm78. Т.е. преди като се разхождях до касата на топлофикация винаги съм завадала въпроса колко дължа и дори да имам стара и нова ф-ра са ми казвали сумата накуп. Също така - идва ти сметка - ми там има период за плаащане и дата на издаване. не ти ли е направило впечатление, че ф-рата е издадена преди 3 месеца  newsm78. Много съм фен на плюенето на топлофикация, когато има защо - високи сметки, лоша услуга, хладка вместо топла вода, сега набутвацията със смяната на батериите, дето ни спретват и т.н., ма да се плюе топлофикация, че ти е начислила лихва защото си отишла да платиш счметката за август през октомври ми се струва странно.
merian64, не съм от топлофикация, ма лихвата там се начислява на база всеки прослочен ден. т.е. няма как да плащаш просрочени задължения през и-пей. Повечето хора иначе получават заплата в средата на месеца, за да има технологично време заплатите да се начислят, осигуровките да се платят и да се пуснат всички останали декларации. Сигурно и на топлофикация им трябва технологично време да извадят фактурите на толкоз народ или пък се съобрзяват с датата, в която мнозинството получава заплати.

Общи условия

Активация на акаунт