За Топлофикация с "любов" ...

• 23 441
  • 334
  •   1
Отговори
# 240
  • на брега на морето
Хората които живеят в малки градове без топлофикация да не би да са от каменната ера?

Защо възприемаш така нещата?

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 09:34 от Котьо Тръмп

# 241
Много е трудно да се откажеш от Топлофикация. Не е въпрос до искам-не искам. Ако една част от съседите ти искат - ще плащаш и ти. Дори и да са ти пломбирани и изключени радиаторите. Решението: да смениш блока, апартамента и съседите, съгласете се, не се взима особено лесно и зависи от много други фактори.
Аман-заман, тва е положението.

# 242
  • София
Много е трудно да се откажеш от Топлофикация. Не е въпрос до искам-не искам. Ако една част от съседите ти искат - ще плащаш и ти. Дори и да са ти пломбирани и изключени радиаторите. Решението: да смениш блока, апартамента и съседите, съгласете се, не се взима особено лесно и зависи от много други фактори.
Аман-заман, тва е положението.
Именно!   202uu
За да се откажеш напълно, трябва да отрежат тръбите на целия вход.
То така се сменя жилище... особено в кризата, когато търсенето намалява. А пък за съседите никой освен Господ не може да ти даде гаранция какви ще се окажат.
По всякакви физични закони би трябвало парното да е най-евтин начин за отопление. Да, ама не... Що се отнася до това дали е отживелица - не съм убедена, и те си имат предимства и недостатъци.
За мен най-приятно е подовото отопление, но и то е на ток.

azaf, при нас е точно като в стария ви апартамент  Sick

Илюзия, темата не е за телефоните, но все пак си мисля, че не могат току-така да ви заплашват. Т.е. могат, но една жалба до полицията нямаше ли да свърши работа? Знам какво ще ми кажеш за полицията, но пък те си имат инспекторат, който понякога върши работа...

Котьо Тръмп, един съвет от препатила - иди си вземи изравнителната сметка от ФДР, защото има 1-месечен срок от получаването да я обжалваш, ако ти се наложи. Той тече в момента и дори в касите на Топлофикация още не са постъпили изравнителните сметки... щяло да стане след 15 август.

# 243
  • на брега на морето
Cuckoo, по правило куриерът на топлинния счетоводител дава всички изравнителни сметки на председателя на входа. Не знам как нашите са попаднали в ръцете на този малоумник. Мисля, че няма да ми дадат дубликат от фирмата за дялово разпреление. А сигурна ли си, че срокът за обжалване е един месец?

# 244
Котьо, дават дубликат, пиле, и срокът е точно един месец. Нашият изчете, докато се усетя, а наемателите имат за топла вода повече, отколкото за отопление. ooooh!

# 245
  • София
 Котьо Тръмп, задължително при поискване издават дубликат на изравнителна сметка. При Техем цената е 2 лв. за инд. изр. сметка, в интернет има обявени на всички фирми за дялово разпределение ценоразпис на услугите, които извършват.
Обжалваме изравнителните сметки до 5 август- статия от в. Монитор. Peace

# 246
  • на брега на морето
Благодаря, еклерчета.   Hug

# 247
  • на брега на морето
Знаете ли дали качват в нета изравнителните сметки? Мъжът ми и сестра му не искат да си мръднат пръста да я вземат, а аз пък не съм длъжна да избродя София заради тяхната сметка. Не стига, че плащам парното Rage

# 248
350лв изравнителна сметка, като сме плащали зимните месеци по 70лв...не топлим цялото жилище, в едната стая изобщо не е пускано! В хола - само като имахме гости с приспиване, в кухнята също рядко - само, докато готвя и се храним....Направо не знам  Shocked Тази зима трябва да се топли много, без да се пести и не знам къде ще му излезе края...
Искат да ни одерат кожата явно  ooooh!

# 249
  • София
Не забравяйте, че плащате и топла вода!
Между другото, тя скочи от 6 лв на 9 лв за подгряване на кубик! През лятото.  #2gunfire

# 250
  • София
Коте, мила, няма ги качени в нета. При всички /вода, ток/ други има подробна достъпна информация-отчети, фактури, при мафията Топлофикация нищо. Мъките са големи.

forest_veil, наистина по-голямата сума се пада на топлата вода, разгледайте си подробно изр. сметка, защото цяла година пишат на база миналогодишно потребление. И ако миналата година т. вода е ползвана от един човек, а тази потреблението се е увеличило, разликата идва от там и то не малка разлика./изпитала съм го лично/

L'Agent, кубик вода навсякъде е различна, защото в тази цена ти набутват и загубите по мрежата, ако някой от входа е на база, а няма водомер, разликата я разпределят между всички и така. Кражбите също влизат в това число, но Топлофикацията си е решила проблема, като ни натоварва нас. При нас кубик вода излиза 10.50 лв. Crazy, а при други съм чувала и за по-висока цена.

# 251
При нас кубик вода е между 15 и 20 лв. (само подгряването). Миналия месец ми дойде сметка за по 10 лв. на кубик и бях много щастлива. Проблемът мисля, че идва от това, че повечето апартаменти във входа са със стари водомери 30-40 годишни, които отдавна не въртят и затова плащат по 0-1 кубик на месец, а ние, глупаците, понеже си сменихме водомера при ремонта чинно си плащаме 6-7 кубика топла вода, колкото си консумираме.

Друго обаче искам да питам, мога ли да си продам топломерите, 4 бр. ползвани 1 година. Когато се нанасяхме, си купихме от топл. счетоводител нови топломери за около 200 лв., карахме 1 година с тях и на следващата входът реши да преминем на отчитане на отопляем обем (доста добро решение между другото) и топломерите ми станах излишни.
Та някой продавал ли е топломери на старо и възможна ли е тази операция?

# 252
  • на брега на морето
Може да си продадеш топломерите, защото те са твоя собственост. Обаче на кого? Купувачът и съседите му трябва да са оборудвани с еднакви уреди. И при мен възникна същия проблем - фирмата за топлинно счетоводство не получи нов лиценз и сменихме разпределите в целия вход. Сега си ги държа за спомен на тавана.

# 253
forest_veil, наистина по-голямата сума се пада на топлата вода, разгледайте си подробно изр. сметка, защото цяла година пишат на база миналогодишно потребление. И ако миналата година т. вода е ползвана от един човек, а тази потреблението се е увеличило, разликата идва от там и то не малка разлика./изпитала съм го лично/

Най-вероятно затова е такава сумата, защото ние сме новодомци от 1г и предните собственици не са били тук по-миналата зимата. Мен ме тревожи факта, че макар да не сме седяли на студено, но все пак сме ползвали с мярка, сумата е такава. Очаквах нещо от сорта на 200лв, а то почти двойно  ooooh! И съм сигурна, че цените пак ще се вдигнат като наближи сезона за отопление и явно на всяка сметка ще заделяме по още толкова пари за изравнителна  Crossing Arms

# 254
  • София
forest_veil, ако има разлика от около 3 куб. вода на месец по средно 10 лв./куб., за една година разликата ви е точно 350 лв. На мен парното не ми е кой знае какъв проблем, топлата вода е убийствена. Вие като сте новодомци, би трябвало да сте ходили в Топлофикация да прехвърляте партидата. В бланката, която се попълва там има графа, в която се отбелязва колко души ще живеят в жилището и прогнозен разход на вода в куб.
Най-много се дразня на едногодишното отчитане на уредите, да беше поне на три месеца, ако не на един.  Crossing Arms Всички други могат да го правят, а те не. На всичкото отгоре ми взимат 35 лв./х 4.08 лв. на уред/водомер и 2.04 лв. за партида/ за това, че са минали да ми погледнат уредите и са ми изпратили изр. сметка - бясна съм, кожодери. Close А най-лошото е, че няма отърване от тях.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт