Край Босфора шум се вдига, дружината на есенно-кумпир парти пристига - TR 35

• 33 783
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
хаки не подхващай темата за зелето , че хапка ще те скастри веднага  Crossing Arms
джорди нямам търпение да се видим и да чуя раказите ти за Ню Йорк  Hug
делте  гечмиш олсун джанъм
на всички добро утро и от мен   bouquet

# 286
  • Истанбул
А, не, аз ще си кажа за зелето! Naughty Още миналия пост ми беше в главата, но съм пропуснала ooooh! Абе, не ви знам неволите с неможеправенето, но тук, в Анталя, майка ми направи кисело зеле за 3 дни, сготви ми го и си го изядох с афиет! Crazy Joy Hug На, на, на ! hahaha Че беше си и станало супер превъзходно Flutter Сега ще прави и сарми! Crazy Party
Бз_ке, ма, обезпокоиха ли те? Hug Hug Hug
Хаки, и оттук гечмиш олсун! Най_вече за парфюмите, разбира се! ooooh! Joy  bouquet Hug

# 287
  • Казанлък of all places
Много бързо да вметна за зелето, че географски съм и най-близо на Хапка и току-виж ме млатнала с тигана по главата Mr. Green. Кисело зеле може да се съхранява в кутии, затворени и във фризера, да се извади след 5 месеца и да се направи на сърми! Качеството му не пострадва.Т.е. подлежи на съхранение и последвал транспорт до Истанбул ( например.) bowuu  chefЗа вас , от Казанлък - А.А.

Мистик, Дризе ми каза да питам теб и майка ти за ябълковия чай - тя много хвалеше такъв, който твоята майка собственоръчно била сторила. Издай тайната,а? А аз ще ти се отблагодаря подобаващо !  Hug

# 288
  • Истанбул
Така лииииииии?! newsm78 Shocked Трябва да питам Енциклопедия Суде Thinking

# 289
  • Варна
Като заговорихме за аромати  Mr. Green , има ли някой тук , който да обожава миризмата на печен пипер ? ... За мене тя е ароматерапия ! ... Като дойде това време на годината и по улиците започне да ухае , ходя и като една хрътка душа въздуха Grinning Даже съм си купила специално , най-обикновено котлонче , за да пека на него пипер и чушлета (на стъклокерамиката не ства , във фурна и чушкопек - ароматът е съвсем друг ) ... Най-ми е кеф , надвечер , да стоя на балкона и да пека чушки , предимно , за да душа миризмата  Grinning ...  Ако прибавя пък едно турско кафенце и една цигара (по изключение  Mr. Green) ... нирваната е пълна !
Да не казвам пък за аромата на марината ... Директно ме връща в детството, в кухните на мама и на маминка ... Аз , за жалост , туршии не правя , а и май все по-малко хора правят ... Прави ми впечатление , че и улиците не ухаят на маринати , както беше преди години ...

# 290
  • Varna
ХАПЧИЦЕ, Hug
НапраУ мЪ засрами със това, че ДелтЪтЪ и АшкъмоФФФ заслужават идванетУ до Варна Embarassed Embarassed Embarassed

РОНГО,
Снощи тъкмо си топихме от екмек-балУУУна във хуммуса- кееееееееееф и си пийвахмИ ени ракЪ. Е аз малко де, щото нИ мога.

ЛОРЧЕ,
Обожавам миризмата на печен пипер. Миризма на къща, на дом, на стара Варна, на добри комшии и хора........мирис на.....детство....

МИЛЕЙЙЙ,
За кафенцитУ Hug Кой шЪ гледа на старата ДелтЪ??? Wink

АШЕ Hug

Абе, аз ако помъкна такива буркани със кисело зеле, дали няма да ми дигнат скандал наШтИ митничари newsm78

ДЖОРДЕ,
Приядоха ми сЪ тия ядки със мед smile3508 Давай ги smile3508

МИСТИ,
Кога ще си довлечеш дУпето до Истанбул??????????

АНЖ,
Ти не успя ли да си вземеш от този ябълков чай, ама истинския, не във филтърчета??? Явно не съм разбрала. Ама аз дали като ви водих на Мисир пазара, ви го показах, да си купите newsm78 Ила само май препусках като Унгарски кон newsm78

# 291
  • Истанбул
Андже,такова нещо ли търсиш
Лоре това е една от най=харесваните миризми от мен.Но ми носи и малко тъга=лятото свършва и започва училището Mr. Green #Crazy SickАз по тая причина не долюбвам и тез тъй красиви цветя=богородички=подарявахме ги на учителката за първия учебен ден  
От форума научих много интересно сладко от червени чушки.За мен стана великолепно,за турците=традиционалисти =необичайно и защо е тряббвало да хабя продуктите за такова нещо.Разбрала ти свиня от кладенчова вода ooooh! Sick #Crazy Mr. Green Laughing

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 14:50 от haksev

# 292
  • Истанбул
 Mr. Green Hug
Лори, точно в момента ме е обзела една гадна носталгия по всичко предишно, не ти е работа Crazy Twisted Evil и ти ми бръкна направо в душичката с тая миризма на пипер! Есента, с нейние миризми, ме отнася директно в Толбухин Sad За мен всеки сезон е свързан с вид миризма: пролетта на борови клонки след дъжд, зимата на студ и сняг (не казвайте, че нямат миризма), на мокра вълна, лятото на гореща пръст, изсъхнала трева, а есента, ох, есента на лютеници, на печен пипер, дим от изгорели дърва, абе, на природа с нормални хора, с нормални заниманиия! Hug В метропол като Истанбул няма да усетиш друга миризма, освен на бензин, гуми, подправки, нерядко на клоаки, но не и на природа (ако не си в Емиргян  Mr. Green) и затова ако усетя някъде една даже от тези миризми, ме отнасят направо в Добрич, направо в детството и направо във прегръдката на носталгията Crazy Лошото е, че много често взе да ми се случва!Офф ooooh! ooooh!

# 293
  • Истанбул
Тез носталгични чувства идат да покажат ,че е настъпило време за път=Г=жа Мистикова=към равните поля на ДОБРУДЖА Hug Peace

# 294
  • Варна
От форума научих много интересно сладко от червени чушки.За мен стана великолепно

Аз съм яла и сладко от червени домати - и то е интересно , но не в смисъл екстравагантно , а и вкусно , и необичайно  Simple Smile

Mr. Green Hug
Лори, точно в момента ме е обзела една гадна носталгия по всичко предишно, не ти е работа Crazy Twisted Evil ... Лошото е, че много често взе да ми се случва!Офф ooooh! ooooh!
Мисти , не гледай от този ъгъл на носталгията !  Simple Smile ... Тя е болка , но сладка болка ... Предполагам , само хората , които не са преживели хубави мигове , не изпитват носталгия по миналото ... Така че , радвай се !  Hug

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 15:16 от Lora-Di

# 295
Мисти, ти добруджанка ли си бе?  Simple Smile

Разбрала ти свиня от кладенчова вода

Joy    това ще го ползвам при случай, много ми хареса!

# 296
  • Истанбул
Неведоми са пътищата божии! Twisted Evil
Права си Хаки! Hug
Пине, аааа как не знаеш?!  Shocked

# 297
Ми, отсъствала съм, когато е ставало дума, явно...  Ама много се радвам! Аз съм половин добруджанка, имам роднини в Добрич, макар че баба ми и дядо ми бяха от каварненско село. От преселниците от Северна Добруджа бяха те.

# 298
  • Истанбул
Eто ви един подарък от мен:

http://www.youtube.com/watch?v=MD6xMyuZls0&p=031F06CC56882F2 … ext=1&index=1

Казват, че Паганини е бил дявол с цигулка, а Лист е геният на пианото Shocked Ето това се е получило в Париж, когато Паганини е гастролирал там и Лист е бил на концерта Crazy Накрая, когато са аплодирали на Маестрото, Лист е излязъл на сцената и в знак на уважение към Паганини (известна е завистта между хората на изкуството!) е изпълнил негова композиция bowuu
Нещо божествено!

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 15:35 от mistik

# 299
  • Казанлък of all places
Ха, Мисти , така ми звъни единият телефон, личният. Simple Smile

Делте, джанъм, ич даже ме си ми го показвала, тогава беше търчането! Ъъъъ, сега се сещам,че Бомбото си купи едно кило такъв чай...ама докато се сетя, виж как трябвашве да повдигна въпроса!  Даже се сещам от кой дюкян го купи, следващия път знам от къде!

Лорче, имах една клиентка, сръбкиня, дългогодишна емигрантка в Германия, която , като слезе от колата в Казанлък каза; тък мирише като в Сърбия! На дим от дърва, на зеленчуци .. в Германия не мирише така.... И на мен всичко ми мирише и всичко ми е шарено... всичко , което е свързано с живота ми, до сълзи ме докарват такива неща понякога...

Общи условия

Активация на акаунт