Край Босфора шум се вдига, дружината на есенно-кумпир парти пристига - TR 35

• 33 791
  • 724
  •   1
Отговори
# 30
  • sofia
Е, не е истинска таз Зейнеп Ханъм, просто не е истинска. Униклани, прелестни, приказни...да взема да млъкна най-добре...
БЗ  Hug - оцвети  ми дъждовният сив ден ! Замириса ми на море даже, съвсем истински!

Ето ви нещо приятно за четене и гледане:
http://patepis.com/?p=18174

Последна редакция: пн, 04 окт 2010, 17:44 от bomboto

# 31
  • Казанлък of all places
Мерси, Бомбич!  Hug
Истанбулките, как сте тази вечер?

# 32
  • до вятърните мелници
Пина, много хубав нов аватар!   bouquet

Криста, добре дошла в отбора на захласнатите по шарения и магичен Истанбул  bowuu

Пу-пу Мисти, Хаки, да не ни застигат никакви големи тръсове, че аз снощи още малко и щях да подмокря гащите от този, пък какво остава за нещо по-силно  Blush Laughing Tired Rolling Eyes Embarassed #Crazy #Crazy

БЗ, наистина тоя Зейнебин блог бие по всички показатели!  Peace И мен много ме кефи, колко е талантлива!

Бомби, интересни снимки и пътепис!  bouquet Пак да ни пускнеш щом мернеш нещо подобно!

БиЗи, како, таз вечер съм дежурна сигурно! Няма да се спи... ние нали не пътуваме често и е голямо преживяване...  hahaha

Иги, късмет и от мен!  Praynig Да разкажеш после как е минало събитието  Peace

Анджи, тая вечер ни застигна студа нещо... незнам какво става, изведнъж и сякаш едва ли не зима е  #Crazy

Делте, каква е зъболекарската присъда от днес?

# 33
  • В сърцето на любимите мъже!
Странна работа, винаги съм си мислила, че в Турция са най-хубавите сладкиши, а от там близките на любимия си поръчаха.... вафли и шоколад от Бг. Не мога да повярвам - вафли Боровец... в живота си никога не съм ги дори опитвала, а съм си лакомийка... Вчера купихме около 10 кила вафли, 5 буркана лютеница и 30 пакетчета пуканки за микровълнова... добре, че Пегасус допускат по 20 кила багаж, че иначе... Joy Joy Joy hahaha hahaha Представям си лютеницата да се изпочупи в багажа....

... хайде до скоро... наближава моментът... утре вечер. Весел и успешен ден от мен...

# 34
Иги, то кой каквото си няма!  Simple Smile  Ако хората са изселници, те си пазят спомените от млади години и им е носталгично. На Цветето, нали, й бяха поръчвали суха паста Радка да носи към Турция, ама то отдавна няма в България...

Искам да измрънкам, че ми се развали фурната  Tired Тъкмо планувах да правя поачи и гевреци....  Confused  Да видим ел инженерина кога ще я поправи.

# 35
  • Казанлък of all places
Добро утро !

Пине, дано я оправят бързо! След компиреното нашествие в темата познайте какво ядохме ние вчера за вечеря ... Mr. Green Но нямаше достатъчно големи картофи у дома, та с по-среден размер се разминахме.Simple Smile
Иги, моя колежка от университета, която живее в Чорлу си купува български локум  Shocked от проходящите търговци. От нас искаше лукчета да и носим Simple Smile. А БЗ джунииър остана в съзнанието на моят Христо като детето, на което другия път ще носим Барни ( макар че това е друг случай!.Wink) "Ето, мамо, дават рекламата а онова нещо,дето в Турция го няма". Grinning
Свиквай от сега да пренасяш!  Hug Спомените , свързани с вкусове, мириси и тактилни усещания са най-трудно изтребими !

# 36
Забравих да спомена, а от снощи се каня - може да съм изтървала цялата дискусия около салепа, та да не съм прочела, но снощи научих, че и в България имало салеп едно си време  Thinking  Нашия информатор твърди, че както имало бозаджийници по улиците, тъй имало и салепджийници. Той не помнел вкуса му точно, да видим сега ще си го припомни ли - занесохме една кутия.

# 37
  • Истанбул
Здравейте приятелки,не се чудете=тука има вафли ама не са като обикновените вафли в онези ,големи оранжеви кутии =дето бройката беше 6 стотинки,не е такъв мириса на локума =розовия с розоберачката на кутията,или пък лютеницата с хорцето на етикета.А пък аз от 15 години откакто съм тук системно си употребявам крем Здраве.
Джорде Heart Eyes кога е полета,айде всичко хубаво Hug Hug
Делте ,как мина зъбарската Mr. Green #Crazy Sickодисея Hug
Андже,как бяха кумпирите.Ристьо като именит кулинар най=вероятно е взел дейно учатие в приготвянето им.
Пине навярно е имало салеп.То навремето и бяло сладко имаше =даже по магазините.

# 38
Джорди, аватара ми е от тая кака - Зейнеп  Simple Smile малко го окълцах, но се налагаше. Ужасно много ми харесва как сантиментално се подават отзад минаретата на джамията, часовника е страхотен, пък и показва един от любимите ми часове!  Simple Smile
На добър път ти пожелавам и хубави преживявания в Ню Йорк!

# 39
  • Varna
ДЖОРДЕ, ХАКИ Hug Hug И Джорде на добър час, лек път Hug
Зъболекрската одисея продължава. НЪл голямо възпалание, та ми хака разни неща и пиех антибиотици. Въпреки всичко пак е подуто, но утре отивам вече да маха металокерамиката и да умъртвява нерв. шЪ дУкладвам. Не мЪЙ страФ, само мЪЙ яд, че се остави ръцете, а аз го предупреждавах, че нещо е сгафил.
Днеска обаче си минах на ехограф за гърди и бъбреци и покрай тях всичкото коремно органи. Там съм бомба. Другата седмица гинеколога. А утрЯ ако запазя час, пак съм на лазер да мЪ горЪт rotfImao

За ФаФлитИ- има едни ФаФли Ная, много са вкусни, моя само от тях мАА. Ако има жИлаещи другия път като дойда да казва да носЪ кОт им сЪ Иде.

Кът гледам чая на Анжелоти, и взех и аз да си правя. Нъл вечи си имаме и чайник и чашки, че чашките излязоха и много модерни със четвъртити и на вълни чинийки, та чак и лъжички си купихмИ Joy Симид на близУ продават, имаме едно страхотно bakery до нас, но ще минем със чая само, тоя път. Все пак обядвахмИ Wink

ПИНЧЕ,
Добре, че ми напомни за салепО да взема да си го сложа на личнУ мястУ да си го пийвам сабахлен със прясно мляко Hug и канелаЪЪЪЪ smile3508 И аз да ти пУФАля аваторО, thumbsup харесва ми многУ, щото и аз съм по сантименталностите.

А бяло сладко, някои булки тука, все още приготвят. Моята приятелка е старша сестра и и носят от време на време за благоарност, та и аз покрай нея си хапвам. Изчезна вкуса на детството.......... Sad

# 40
Делте, стискам палци за зъболекарските тегоби, да минават по- бързо! На мене ми е такъв страх това, направо си герой как стоически понасяш и почти не мрънкаш  Shocked
Коя е страхотната пекарна до вас - Баба Тонка ли? Хубав ли е там сусамения геврек? Щото съм купувала от разни места из града..., ама не става за ядене - толкова гаден.

Утре да взема гьозлеме ли да си направя  Thinking зер няма фурна, поне на котлона  Simple Smile

# 41
  • Varna
Пине, точно зад Катедралата има пекарна. На ъгъл се пада. Там и торти правят и разни сладки, много вкусни пасти, баклави даже. Та там е тоя симид. Мога само от него да ям и към друго да не посягам. Опитай, ще ти хареса.

Таман и чая ми донесоха, че още съм сополива за срамотиите rotfImao Ега ти и вируса, а Ашкъма, кашля, като магарИ Cry

# 42
А, разбрах. То е нещо като арабска сладкарница, не е пекарна. Ти и друг път си го споменавала. Аз съм ходила там, но не съм яла симит, сега ще пробвам.

# 43
  • Varna
Ами пише-bakery та затова така ти го споменах.
Всеки ден пекат и ухае много апетитно.

# 44
  • Казанлък of all places
Варненките, за да спрете тези позорни слюнкоотделящи разговори   Mr. Green - какво става с Цветето? Заминаха ли?

Делто, като заидвате насам, купи 10 симида ...

Общи условия

Активация на акаунт