® E-bay - тема 59

• 33 983
  • 752
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!Извинявам се предварително,ако повтарям вече зададени въпроси.
За първи път ще пазарувам от ибей.Искам да ви попитам няколко неща.
1)Когато пише,че обувки са нови,но с дефект-дали дефектът е наистина голям(разлепена подметка,счупено нещо) или е нещо мъничко и ще могат да се носят?
2)Мога ли да поръчам на адреса на "гъбко",за да ми излезе по-евтино доставката?
3)Мога ли да използвам Виза Електрон на Пощенска банка?
Още веднъж се извинявам,че питам.Най-вероятно ги има отговорите в някоя от темите,но досега,колкото и да прочета, все повече се обърквам...  Shocked  Confused

# 721
1. Прочети в описанието какъв е дефекта. Ако те устройва - купуваш. Ако не - следващия продавач.
2. Да. На техния адрес с твоето име.
3. Мисля, че да.

# 722
Благодаря за бързия отговор.Надявам се да се получи с дебитната карта на Пощ.банка.

# 723
  • Бургас
Предстои ми да купя бебефон от ибей,моля да споделите  дали ще има проблем,ако е от Англия и ще му трябва ли нещо друго,освен адаптор за контакт.
нищо друго няма да ти трябва! И моят е от UK купуван!  Peace

Да си задам и аз въпроса: Разменям си тук 2 дена вече имейли с един разгневен английски момък и сега накратко драмата- спечелих един iRobot, чисто нов, на страхотна цена. В обявата пишеше: !!!!!!!!! UK POSTAGE ONLY !!!!!!!!! и £9.99 United Kingdom Standard Delivery (Royal Mail 1st Class Recorded). Платих аз веднага с ПейПъл и на следващия ден вечерта получавам известие на имейл за пълно възстановяване на парите с обяснение: this buyer is registered in bulgaria but has a shipping uk address. i got to the address as it close to my house and the buyer was not there. i was asked to leave the item and that they will ship to bulgaria for the buyer. i was not sure about this.
Ядосах се аз и веднага направих ново плащане. Пуснах му съобщение, че в обявата не е писал UK bidders only, а UK postage only и че освен това не желая да ми доставя пратката лично, а както сам е писал в обявата си и за което съм платила, разбира се, да ми я изпрати по пощата препоръчано. От този момент се почнаха сумати съобщения с главни букви- не искам да ти продавам, не мога да чакам да ти пристигне стоката във БГ, за да ми оставиш оценка и все в този дух. Оказа се, че живеел точно до адреса на фирмата посредник и е ходил лично да оставя стоката. След поредното съобщение от него: " IF U DONT LEAVE FEEDBACK BY 7PM I WILL REFUND YOUR MONEY AGAIN."  го убедих на следващия ден да отиде и да я остави и че ако ми изпрати сканирана бележка с подпис от служител, че го е направил ще му сложа фийдбек. В последствие обаче се замислих- ами ако робота не работи или в кутията има нещо друго?!  newsm78 Ако му сложа оценка после няма да имам право на никакъв диспут. Въпроса ми е на него какъв му е проблема, че приритва толкова за оценка? Задържат му парите ли? Като се замисля, от друга страна, фийдбека изобщо не е задължителен. Не вярвам ако нямам фийдбек и съм продал стока да не мога да си взема парите.   newsm78 Каква е уловката тук, може ли някой да ме светне?  newsm78

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 19:55 от LaDiDa

# 724
  • София
Чуди се как да развали сделката, оценка няма да му поставяш до като око не види и ръка не пипне.
Пиши му че си командировка и друг ще го получи.
Това е моето скромно мнение!!!

# 725
# 726
bitter, благодаря!   bouquet

Лисичката, само адаптер ти е достатъчен.  Peace

# 727
  • тук-там
Здравейте, сигурно е писано някъде назад, но няма как да изчета всичко.
накратко  -не мога да платя  Twisted Evil
 2 кредитни карти - едната днес я смених, че изтича - времето за активиране мина, но пак нищо - въведох я в пейпол с новия 3-цифрен код отзад - нищо-отказват я.
Другата карта си е наред - нямаше пари-днес след обед преведох - но все още ми я отказва...
Адски ми е спешно плащането - вече три дни мотам човека...
Бях надвишила лимита от 200 лири за пейпол - изчаках си извлечението, получих си новия код, въведох го - и пишеше, че всичко е ОК- даже ми  върнаха 1.50 евро по сметката, да....ама пак не мога да плащам....
Офф, малко неразбрано стана, но адски искам да платя това нещо, пък 3 дена минаха... Sad

# 728
пейпАл се казва...
Още не са ти осчетоводили внесените пари, вероятно.
Лимитът е 100 евро, не 200 лири.

# 729
LaDiDa, аз не съм много светната, но и при мен нови продавачи са настоявали за оценка по същата причина - твърдят, че им задържат парите.
Вероятно е некоректно, но май няма правило, което да те задължава да я сложиш моментално, щото наистина не си застрахована, че няма да е боклук.
Според мен изчакай да получиш робота.

# 730
  • Бургас
Интересно ми е защо им задържат парите, при положение, че оценката не е задължителна.  newsm78

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 22:20 от LaDiDa

# 731
Да, този е продавачът. След кавгата е почнал да слага  и UK bidders only.  
Роботът е друг. Откъде ги има толкова много, все нови, не ми е ясно. В крайна сметка аз да си получа моя пък той каквото ще да се продава от тук насетне.
Аз, че няма да му сложа оценка, докато не си получа стоката, няма. Но наистина ми стана интересно, защо им задържат парите, при положение, че оценката не е задължителна.  newsm78
Ако има под 10 оценки и продават първо трябва да получат оценка и тогава им освобождават парите.Гледам, че има 11, може като ти е писал да са били оид 10.

# 732
Откъде ги има толкова много, все нови, не ми е ясно. В крайна сметка аз да си получа моя пък той каквото ще да се продава от тук насетне.
Само дано да не е от Алибаба
Б..и тия литъл чайна пийпъл не си поплюват, ама не ги ли съдят за права?

# 733
Откъде ги има толкова много, все нови, не ми е ясно. В крайна сметка аз да си получа моя пък той каквото ще да се продава от тук насетне.
Само дано да не е от Алибаба
Б..и тия литъл чайна пийпъл не си поплюват, ама не ги ли съдят за права?

Сега ще се избъзикам и ще го питам къде е произведен.

# 734
  • Бургас
Не, точно 10 му бяха. Както и да е. Ако е над 10 сега има 11, давам му един игнор и няма да му чета повече съобщенията да се натоварвам.  Tired
Просто ми беше интересно има ли наистина такова нещо като задържане на пари при новорегистрирани потребители. Грозното Пате,    bouquet

bitter chocolate , те са китайски тези машинки, тъй или иначе. Една дружка тук не спря да ми хвали нейната, та така се запалих и аз...ще я видим що за стока е...само да дойде един път...  Tired

Общи условия

Активация на акаунт