Есен, есен, плетящ сезон, eдна кука, цвят полутон ...

• 80 066
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Ох,аз да ви се оплача-почнах жилетката,опетох гърба и започнах ръкава,но моите размери не отговарят на тези,дадени в обяснението и ръкава ми става много широк,но не ми е ясно после,като започвам да свивам,така,че да напасне с гърба как да го оплета? Направо нз какво да правя-толкова много е изплетено-почти половината ще е грехота да  разплитам... Cry

# 511
и на мен така ми се получи ,сега свивам ръкава само до малко повече от полвината на извивката на гърба и завършвам всички бримки ,но не изцяло ,а на 2 пъти ,като наложиш извивката на ръкава трябва да пасне с тази на гърба,ох незнам дали го обясних правилно Sad

# 512
B12,
извинявай,може ли пак да ми обясниш по-подробно! Направо се видях в чудо!:(
  bouquet

# 513
Мерси на всички за коментарите!

Плела съм подобен шал на една кука, нещо такова ли искаш да направиш? http://media.snimka.bg/4513/015282014-big.jpg

Да, само че очаквах да стане по-широк и по-въздушен. А моя стои бая тесен и завит сега. Но гледам, че и при твоя има двойни-тройни бодове (не знам как се казват точно на бг Embarassed), а в схемата която аз намерих бяха прости само и явно затова е така стегнат.

# 514
В търсене съм на шапка за мойта мила щерка. Намерих си една, но не се сещам как да гледам схемата. Някой да ми разясни  Embarassed
https://5527034601765762147-a-1802744773732722657-s-sites.google … mp;attredirects=0

# 515
привет, че не съм се показвала скоро Simple Smile известно време не плетох.

надве-натри прегледах темата - харесах на янка детската жилетка! на Раша болерото, дето не може да си вдигне ръцете с него  Wink ама е хубаво и на хубаво момиче снимано; а Манжелка, много яка чанта си направила!

Стейси  Hug

# 516
Привет на всички!!!  bouquet

Дами, както винаги много красоти сте показали!!! Hug

Аз минавам да покажа поредния подарен комплект шапка и шал

И тъй като вчера подариха на сина ми ново зимно яке - сега търся модел за шапка, който да е интересен и в същото време лесен за изпълнение, идеи? newsm78

# 517
Намерих си една, но не се сещам как да гледам схемата. Някой да ми разясни

Показано е че започваш с 25 бримки(ама това зависи от големината, преждата и т.н.)
Плетеш 4 реда лицеви, 4 реда опакови, като от едната страна свиваш, а от другата наддаваш, за да се получи успоредник.

# 518
Благодаря Big pufana ще се пробвам ще видя дали ще се получи  Hug

# 519
СНЕЖИ, ОБИЧАМ ТЕ! Heart Eyes СЪВСЕМ СКОРО Я ЗАПОЧВАМ!  newsm51

# 520
Здравейте! Hug
Намирам време да ви наглеждам от време на време, много се радвам, че има нови попълнения при нас, които бързо напредват!  bouquet
При мен времето е кът напоследък, но  баретка и шал успях да спретна миналия уикенд, поднових голямото ми момиче за тази зима.

Uploaded with ImageShack.us

# 521

Някой ще има ли търпение да ми обясни стъпка по стъпка тези ръкавички.  Никога не съм плела ръкавици и ще трябва мноого да ми се обяснява

на първо четене: захващаш 54 или 60  бримки, разпределяш върху четири (три) игли и плетеш с петата (четвъртата)
плетеш 4 лицеви, 2 опъки - така четири реда
на 5-тия ред правиш размяна на мястото на лицевите бримки втората с първата и четвъртата с третата
на 7-мия ред разменяш третата с втората и на 9-тия ред разменяш втората с първата
опъковите си вървят
плетеш напр. 6 реда. лицевите - лицево, опаковите - опако
после повтаряш от 5-ти ред усукването, пак гладко, пак плетеница
свършваш ластика и оставяш лицеви бримки само в средата за орнамента и в двата края на дланта за плетениците, останалите са опаки
... и т.н.
палецът е плетен с добавяне на по една бримка от двете страни на клина, на всеки втори ред, което значи
от една бримка се вадят три, на по-следващия ред се добавят още две, пак през един още две... и така, докато се достигне необходимата ширина на палеца

погледни ТУК! и ТУК!!, може да ти е от помощ

По-лесно е с описание, разрови се в Дропс-а, има страхотни схеми - http://www.garnstudio.com/lang/en/category_oversikt.php?kat=Accessory1

eat. sleep. knit...

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 21:40 от dodofit

# 522
  • между морето и небето
Както често става - отивам да купувам едно , а се връщам с друго. Купих си тази прежда в зелената гама заради цветовете. После тръгнах да си харесвам модел на шал според преждата newsm78. Харесах това, но в по-тесен вариант. Какво ще ме посъветвате , трудно ли ще ми е като за начинаеща или да избера английски ластик.

Замислила съм такава прежда за  този шал!

Все не стигам до него. ooooh!

eat. sleep. knit...

dodofit, Моля те, ако имаш схема за шала, може ли да я публикуваш?

# 523
Аз пък ще ви почерпя с една перелина с пеперуди.

Пускам схемите на изплитане в линкове, а описанието е наруски ще го плясна направо тук, че не съм сигурна дали страницата не е заключена за нерегистрирани:
Цитат
Модель выполнена крючком.
Вам потребуется:250г тонкой ч/ш нити в 2-3 сложения черного цвета; немного отделочной пряжи 3-4 цветов (зеленые,  фиолетовые, лиловые, сиреневые); люрекс; стразы.(схема 41).

Выделите 4 регланные линии и делайте по ним прибавки (схема 41 а). Так свяжите основное полотно высотой 20 см. По верхнему краю выполните 1 ряд скрещенными столбиками с посадкой (схема 41 б). Соберите полоску из розочек (схема 41 в), обвяжите ее по периметру и пришейте к краю основного полотна.

Последний ряд розочек сделайте нитью основного цвета, а первый ярус розочки с добавлением люрек-са. По нижнему краю пелерины нашейте отдельно связанные бабочки. Для каждой бабочки свяжите 2  крыла по схемам 41 г и 41 д, а затем 2 симметричных крыла.

Свяжите  шнур-гусеничку, который образует тельце и усики и пришейте к нему крылья. Распределите по нижнему краю 7-8 бабочек а между ними пришейте сетчатые детали, связанные по схеме 41 е.
При обвязке этих деталей сделайте по нижнему краю шнурочки из 20 ВП (на схеме нарисованы только 10 ВП) и вернитесь к обвязке. Обвяжите горловину и борта одним рядом СБН и «рачьим шагом».

http://pautinka.3dn.ru/_pu/4/83184414.jpg
http://pautinka.3dn.ru/_pu/4/50819426.jpg

# 524
  • София

Момичета, кой беше ползвал детската машина за плетене

?
Какво се прави, за да не се разплита първият ред?
И как се слага тази... приставка, не знам как да я опиша - за обтягане - надолу, както е на картинката, или нагоре?

Мерси много...

Общи условия

Активация на акаунт