Програмата "Личен асистент" - 2

• 180 466
  • 729
  •   1
Отговори
# 240
Elida, аз съм по националната програма.Взех си парите за Април и Май чак на 20 Юни.Парите са доста по-малко от другите програми.Преведоха ми 130 лева за месец Май.

# 241
Здравейте,мами. Да попитам и за двете програми детето трябва да е с ч.п.  или може и без ч.п.
Благодаря ви предварително   bouquet

# 242
Здравейте,
Някой получил ли е писмо за 2012

# 243
Оп, аз обърках програмата

# 244
  • Русе/ София
Здравейте и аз имам питанка: Как стои въпросът с програмата за ЛА по изключение (т.е националната програма), ако при непроменени други условия в доход, инвалидност и т.н се променя единствено и само местоживеенето, имам предвид в друг град. По принцип при изтичане на договора на ЛА, ако няма промени, той автоматично се подновява- носи се бележка за дохода, копие от ТЕЛК  решението и процедурата е по -лека от тази на първоначалното подаване на документи по програмата. Ако в последствие обаче, след подновен договор се смени местоживеенето и от там постоянния адрес (и на ЛА, и на лицето за което полага грижи, в случая той е един и същ за двамата) - как се процедира, имате ли идея? Благодаря предеварително на споделилите инфо по темата   bouquet

# 245
Здравейте!Не съм писала отдавна.Но сега отново започвам да си задавам нови въпроси за програмата и естествено ,че вас ще питам-Ще се продължавали европейската програма,по която сме назначени до март 2012.Много ми е притеснено.От общината все казват,че още не знаят.Миналия декември се знаеше.А сега нищо.Може би вие вече имате информация.Сега отново започваме с тези мъки.Дано отново ни включат.

# 246
  • Русе/ София
Аз минах за инфо през Социалното, за да питам относно програмите. Националната програма "по изключение" продължава до края на 2012 г. т.е договорите на включените ще бъдат подновени сега, в края на годината за още една.  Общинските прогами незнам за какъв срок са, но като цяло назначения по програмите за ЛА -"НЯМА" предвидени за следващата година. Това ме увериха служителките.

# 247
здравейте. незнам дали тук е мястото да попитам някой получил ли си е заплатата за ЛА

# 248
  • Ямбол
Здравейте,може би е писано назад в темите...но нямам време да влизам и да с еровя.Има ли някой който може да ме ориентира какви документи трябва да набавя за да кандидатсвАМ за нац.програма за ЛА?Вслучая аз ще ставам ЛА,значи какви бележки от съмпруга ми и на детето и евентуално мои.

# 249
  • Русе/ София
Лидуна, страниците на темата не са много- само 17  Wink и по бързо ще се ориентираш, ако се върнеш и почетеш "по диагонал" отколкото да чакаш отговор. Аз разбрах че за 2012 назначаване по програмата НЯМА, но все пак може да си по изключение. Най -добрия вариянт за теб е да минеш и да попиташ в Социалното. Не мога да дам изчерпателен отговор, защото може да пропусна нещо, но това е което си спомням: при всички случаи искаха лични карти - трябва да се подпише молбата от всички, които живеят на адреса на лицето с ТЕЛК (вкл. баба, дядо...), описва се квадратура на апартамента, брой стаи..., малко като анкетата за преброяване на населението беше.   Rolling Eyes Иска се бележка за доходите на таткото и на другите съжителстващи лица (пенсии, заплати)  и естествено ТЕЛК на детето. Най добре мини и питай в Социалното, където подаваш за детските- ако може да ти дадат формулярите за попълване в къщи, но има и документи които се подписват на място пред служителя. Питай ги за всичко, което не ти е ясно - за мен поне бяха много учтиви и съдействаха. Успех! Съжалявам, че не можах да помогна повече  Peace

# 250
Здравейте! Приятелката ми е с увреден слух, също така и сина й не чува, има ТЕЛК 80% и искам да попитам дали тя може да кандидаства за личен асистент на детето си? Извинявам се предварително, че не съм чела темата и се надявам да ме улесните с помощта и да успея да й помогна.

# 251
  • Ямбол
Elida,нашите работници в социалното,не са толкова учтиви.3 ПЪТИ МЕ ВРЪЩАХА,всеки ми обясняаваше различно и накрая щом толкова спокоен човек като мен избухна,вдигна скандал и съпруга му доиде много бързо ми ги приеха.Дано никой друг няма моя късмет!Весело посрещане на празниците!

# 252
Здравейте, искам да питам за програмата ЛС към социалната служба - обясниха ми ,че едва ли ще ни одобрят, защото доходите ни били високи. Какви трябва да са доходите на четиричленно семейство за да  ни одобрят? Аз съм по майчинство, съпругът ми е безработен.

# 253
  • в полите на Балкана
ravi, не съм сигурна колко е дохода сега, но преди 4-5г беше 150-160лв. Когато тогава се опитах да стана асистент на детето си ми казаха, че трябва да отговаряму на чл9 т.е. да сме на социално подпомагане за да мога да кандидатствам за асистент.
Дано се включи някои с по-пресна информация.

# 254
Благодаря. Да, точно за чл.9 ме интересува какви са условията.
За другата програма от общината ми казаха ,че за сега не знаят да има продължение след като свърши тази в момента.
Има ли и други програми?

Общи условия

Активация на акаунт