Програмата "Личен асистент" - 2

• 180 776
  • 729
  •   1
Отговори
# 495
А каква сума ще ни плащат от НОЙ или и там е за всеки различно ?

# 496
Аз имам 11г. и 2 месеца стаж, обез  Whistlingщетението ми е за 9 месеца по 9.85 лв. дневно

# 497
Аз имам 11г. и 2 месеца стаж, обез  Whistlingщетението ми е за 9 месеца по 9.85 лв. дневно

На колко пари са Ви осигурявали ooooh! , че е толкова малко обезщетението?

# 498
Е, не е толкова малко,аз даже си мислех че на ден са по 7.20лв. Минималната, но за 6-часов работен ден....не сте ли и вие така  Shocked

# 499
Е ,отмина още един ден изпълнен с празни надежди за добри новини. Уви.....Но се питам как в някои общини нещата просто се случват ,а тук  все нещо не са разбрали ,все някакви писма и наредби чакат.
А иначе бях назначена на 160часа по 3,00лв на час. Горе-долу взимах чисто към 376,00лв .Моят трудов стаж е 24години и 11 месеца. Ще видим и при мен какво ще е обезщетението.  Тази седмица мисля и аз да навестя НОЙ.

# 500
# 501
И на мен се обадиха да отида в петък за да подпиша нов договор. За още два месеца ми казаха. И после....... newsm78

Но пък изниква въпросът ако след това трябва отново да се регистрирам в  бюрото няма да имам 9месеца по договор /нали нещо такова имаше май/ за да имам право на обезщетение.? Или бъркам ?

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 12:52 от non4eto0

# 502
И на мен се обадиха да отида в петък за да подпиша нов договор. За още два месеца ми казаха. И после....... newsm78

Но пък изниква въпросът ако след това трябва отново да се регистрирам в  бюрото няма да имам 9месеца по договор /нали нещо такова имаше май/ за да имам право на обезщетение.? Или бъркам ?

Този договор който сега ще се преподписва, ще е анекс към старата програма която сте били, поне така се коментираше до сега, че се изчакват новите европейски програми да стартират април-май. newsm78

п.п  Новите схеми по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. ще стартират най-рано през м. април 2015 г.

# 503
Тогава отново ли ще се подават молби и ще се кандидатства както в началото ? В петък като отида ще ги разпитам не, че и те ще са много наясно,

# 504
Взех си прословутият договор който е за 2 месеца ,Добре ,че пак съм на 8часа и на същата заплата. На въпросът ми "" след това какво ще става ще има ли програма.""...отговорът бе, че ще има ,но откога точно не знаят и, че ще ми се обадят за да си подам документи. И пак борса и пак НОЙ и .....поредната гавра с децата ни ,с нас и изобщо с хората в неравностойно положение.

# 505
Взех си прословутият договор който е за 2 месеца ,Добре ,че пак съм на 8часа и на същата заплата. На въпросът ми "" след това какво ще става ще има ли програма.""...отговорът бе, че ще има ,но откога точно не знаят и, че ще ми се обадят за да си подам документи. И пак борса и пак НОЙ и .....поредната гавра с децата ни ,с нас и изобщо с хората в неравностойно положение.

За кой град е това?

# 506
  • в дълбоката Прованс
Момичета,идва края на програмата,казвайте кой какво знае - ще продължи ли старата или ще има нова,говори се нещо за програма"Нови алтернативи" ,която щяла да е за 10 месеца,трябвало да кандидатстват общините и наново да се подават документи и нови социални оценки.....пак е хаос,казвайте кой какво знае по въпроса..........

# 507
И аз все още нищо не знам дано се включи някоя мама с някакви новини. Нещо казваха за новите програми, че ще има доста критерии при определяне и доходите щели да се гледат. Истина ли е или не не знам.

# 508
  • в дълбоката Прованс
И аз четох,че ще имало подоходен критерей за участие от 286 лв. за кандидатстване като личен асистент.Днес питах на безплатния тел.на Социалното министерство и от нам ми казаха,че по проекта"Нови алтернативи" нямало да има изисквания за доход.Вече не знам на кого да вярвам.Ако искаш питай и ти ,да видим какво ще кажат на теб.

# 509
По националните програми има подоходен критерий, но не за европрограмите. Peace
Болен с висока пенсия без право на личен асистент
Цитат
Всеки болен, който има нужда от придружител, но взима висока пенсия, няма право да получи личен асистент. Това е заложено в критериите на действащата Национална програма „Асистенти на хора с увреждания", съобщиха експерти от Социалното министерство.
Държавата има за цел да насърчава предоставянето на услугите личен и социален асистент, домашен помощник и много други по по-гъвкави форми чрез ОП „Развитие на човешките ресурси". Там са различни критериите - по-скоро има оценяване на потребностите на семейството, на самия човек и има листа на чакащите - според потребностите на всяко отделно лице. По оперативните програми няма доходен критерий".

От Русе: Стартират процедура „Нови алтернативи“, схема „Младежка … бществено здраве“
Цитат
Тя уточни, че по нея конкретен бенефициент е Агенцията по заетостта, а нейни партньори ще бъдат общини и райони на общини.
„Нови алтернативи“ ще даде възможност на хора с увреждания да получат социални и здравни услуги в дома си. Целевите групи са: хора с увреждания и възрастни над 65 г. с ограничения или невъможност за самообслужване, семейства на деца с увреждания и самотноживеещи тежко болни. Услугата ще се предоставя 10 месеца. Всеки потребител ще има право максимум на 160 часа обгрижване месечно, такъв е таванът на работните часове и за личните асистенти.

Ще се приемат проекти и по мярка 5 за подобряване на достъпа до качествени грижи за деца с психични, генетични и онкохематологични заболявания.Допълнителна информация може да се намери на сайта на здравното ведомство.

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 09:09 от n_alex76

Общи условия

Активация на акаунт