Деца с очни проблеми - тема 4

• 52 000
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
При нас са -6-незнам какво ще става по натам.Носим ги вече 9 месеца.

Да не те плаша , но дъщеря ми започна с -2,25 на 3 годишна възраст . Сега е на 11 и  е с - 6  Sad

# 76
При нас така стоят нещата,че от диоптрите не се плаша-дори и до 10 да стигнат.Единствената цел ми е той да вижда.Преди 7 месеца не вярвах,че това е възможно.

# 77
При нас така стоят нещата,че от диоптрите не се плаша-дори и до 10 да стигнат.Единствената цел ми е той да вижда.Преди 7 месеца не вярвах,че това е възможно.

Аз затова толкова се интересувам от склеропластиката , която стопира увеличението на диоптъра , но при дъщеря ми по всяка вероятност няма да се наложи  Grinning !
Хубаво е че имате прогрес , не губи вяра ! Hug

# 78
  • СОФИЯ
Здравейте! Искам да ви питам пускате ли децата си на плуване? Дъщеря ми е с очила, в детската има басейн и възможност за плуване. Иска ми се да я запиша, но не знам дали свалянето на очилата за часа по плуване няма да и се отрази на лечението  Thinking / с далекогледство е и страбизъм и когато е без очилата много криви очите/.

# 79
И моето дете тръгва на плуване от другата седмица, нямам никакви притеснения обаче, че 1 час няма да е с очила, ще ги носи десетилетия най - вероятно, не мисля , че 1 час ще е проблем Hug Единствената разлика е, че моето дете криви 3-4 минути, докато се фокусира, после не...

Вълнувам се много, купила съм очила за плуване и страхотен бански и шапка на Дисни с Русалките и нямам търпение да тръгне:)
На морето тази година не я тормозех на плажа да ги слага, давах й слънчеви, 10 дни е носила очила само извън плажа, не знам какво лошо може да се случи от това Peace Миналата година отидохме с нови , сравнително скъпи очила и като се върнахме от морето бяха доста надрани, въпреки, че уж ги пазехме....

Повече ме изненада реакцията на нашата мед. сестра в градината, ще ви разкажа. Викаха ни, за да кажем дали като е с очилца детето я водим редовно на прегледи. Изкушавах се да отговоря , че не, ама се стърпях Joy Другото, което ме остави ей така  Shocked беше въпроса й дали трябва да ги носи постоянно или за по час -два на ден, за да знае дали да я следи Shocked Мислех, че на всяко мед. лице е ясно , че щом детето е с очила, трябва да ги носи непрекъснато, но явно съм се лъгала....Едва ли е първото дете в градината с очила, дългогодишен служител е....

малко не по темата, но...В групата на детето имаше още две деца с очилца, но сега не носят и двете деца. Като питах малката ми каза, че едното дете ги било загубило, а на другото му били неудобни и затова не ги носели, и наистина вече от две години не ходят с очилца тези деца...

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 13:47 от Небесна

# 80
  • СОФИЯ
 Небесна , благодаря за отговора! Аз най-вече се притеснявам от факта, че криви много без очилата и може би няма да и е много комфортно, ще се напряга да фокусира,  но ... опитът ще покаже  Peace Иначе очилата ги носи постоянно, дори казва,че с тях вижда по-хубаво, както и би трябвало да бъде  Simple Smile Очила за плуване на нас не са ни искали, но ще се поинтересувам допълнително.

# 81
  • ГОре на черешата...
Небесна, изумява  ме тази вашата сестра  ooooh!- да не е паднала от Луната, още повече че в последните години проблемите с детсктото зрение все повече смъкват възрастовата рамка и в градините във всяка група има поне по 1-2 деца с очила.

При нас не е имало подобни въпроси, срещам супер разбиране /както и в яслата преди това/ - Андриан си има специално място отредено /до СД-тата, с което е много горд/, където си оставя очилата за обедния сън.
Само нещо лошо ми направи впечатление и утре ще ги помоля, /вярвам - няма да откажат/ - да му избърсват очилата отвреме навреме, че като го взема следобед мога да "чета" менюто по тях hahaha.
В яслата пък непрекъснато му ги лъскаха, сами, без да поръчвам.

# 82
О, и аз нося мокри специални кърпи за очила, като казвам и на госпожите да си взимат и на тях нося от времем на време, само и само да я подсещат да си ги трие, но нямам успех, детето забравя, а те да ги изтрият не ми се е случвало:(

Дори 2- 3 пъти миналата година са я извеждали на вън и като си я взимаме е без очила, как не им прави впечатление, не знам:(

# 83
  • ГОре на черешата...
Аз бих поговорила сериозно, ако трябва и с директорката - нали все пак с очилата лекуваме нещо, не са моден аксесоар, който се слага от дъжд на вятър, ама ако беше тяхното, уф, ядосах се #2gunfire...

# 84
 Аз разчитам, че детото само си слага, защото и вкъщи е така. не искам да правя проблем, защото иначе се отнасят чудесно, и детето плаче, когато НЕ ХОДИ  на градина, явно са има защо, ама....ooooh!

# 85
Мен също доста ме разпитваха в новата градина за очилата, причината и режима с оклузията. Коментирахме дали е необходима и защо точно по това време трябва да се прави, за модела на очилата и т.н. Не беше от любопитство или некомпетеност според мен. Толкова различни диагнози и методи за лечение, хората искат да са сигурни че правилно са разбрали инструкциите ми. Нямам никакъв проблем с учителките в това отношение.

Митко ходи на футбол и започвам да се замислям за специални очила. Някакъв опит имате ли къде има избор на такива рамки?

Danu_Ani, нашите очила също не са коригирани от 1,5 год. Лекарката каза, че това се прави само след разширяване на зеницата и не по-често от веднъж годишно. Вярно, че нашите диоптри са много и на малкият напредък (ако изобщо го има) няма да се отрази негативно тази промяна. Все пак не се настройвай преди прегледа!  Hug

# 86
Октоподче, ние няма режим на оклузия, питаха дали очилата не се носят под час, това ме изненада.....

# 87
Октоподче, ние няма режим на оклузия, питаха дали очилата не се носят под час, това ме изненада.....

И мен това ме питаха. Явно има и такъв вариант на лечение, дори и ние да не виждаме смисъл. Върхът обаче на въпроси беше в първата ясла когато ме попитаха с очилата ли спи.  Laughing

# 88
Ами то не че при нас не се е случвало, детето ми е казвало, че си е лягало с очилата в детската, госпожите пак не я видяли:)

# 89
Ами то не че при нас не се е случвало, детето ми е казвало, че си е лягало с очилата в детската, госпожите пак не я видяли:)
Слава богу , че не сме имали такива проблеми . И в градината и в училише съм молила госпожите да следят да не пише много наведена , но да ходи без очила или да спи с тях - не се е случвало  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт