Деца с очни проблеми - тема 4

• 52 000
  • 731
  •   1
Отговори
# 60
 Бързам и аз да се похваля Grinning!
Прегледа мина чудесно , диоптрите си остават същите , което е повече от добре , имайки предвид , че  дъщеря ми е пораснала с 10 см за 1 година ! От година и половина няма увеличение на диоптрите , дай боже да не се вдигат повече  Praynig Praynig Praynig
 Бъдете здрави и всички да споделяме добри новини  Hug!

# 61
извинявам се на всички, че не отговарям веднага , но стримата сама (тати е командировка ) какта имаше рожден ден вчера и отделно ходя и наработа не мога да се включвам много често в дискусията.
За стимулациите мога да кажа само , че при двете деца са направени 2 различни курса -  на единия , който е с мързеливо око и на другия който ес миопия. Имало е общи и различни процедури . Препоръката на руснаците е 2 - 4 пъти годишно - 10-14 дневен курс.
Ние естествено като много от вас не сме бъкани с пари и се мъчим да намерим нещо адекватно в бг. Трудна работа.  Намерих само инернет страница за д-р Таран(http://vidimed.com/) и търсех допълнително инфо за него. Обадих се по телефона и една не много любезна и жена ми даде малкото инфо , което знам - 400-500 лв за 10 дневен курс. Провеждал се само сутрин от пон - петък, т. е 2 седмици с прекъсване. Като бяха в Калуга децата курса на стимулациите се правеше и през почивните дни без прекъсване.

ето част от епикризите на двамата от Калуга - дано са полезни:

Димитър   
Преминал лечение   от 28.07.10 до 09.08.10

ДИАГНОЗИ
ДО   прогресираща миопия средна степен на дясното око
сложен миопичен астигматизъм на дясното око
амблиопия на дясното око
ЛО    сложен  хиперметропичен астигматизъм на лявото око

Б-СКАНИРАНЕ НЕЗНАЧИТЕЛНА ВИТРЕАЛНА ДЕСТРУКЦИЯ НА ДВЕТЕ ОЧИ.
ПРЕГЛЕД В ОТДЕЛ ПАТОЛОГИЯ НА ДЪНОТО ПАПИЛА- С  ЯСНИ ГРАНИЦИ, СЪДОВЕ С РАВНОМЕРЕН КАЛИБЪР, НА ДВЕТЕ ОЧИ
МАКУЛАТА БЕЗ РЕФЛЕКС.  ПЕРИФЕРИЯТА - БЕЗ ГРУБИ ДИСТРОФИЧНИ ИЗМЕНЕНИЯ .

ОПЕРАЦИИ
ДО 29.07.2010    Склеропластика       Хирург:   Исаев СВ.
ДО 02.08.2010    Магнитна стимулация на ретината на зрит. нерв    Хирург: Воробьова М.В.
ДО 02.08.2010    Електростимулация на ретината на зрит. нерв    Хирург: Воробьова М.В.
ДО 02.08.2010    Фотостимулация          Хирург:   Воробьова М.В.
ДО 02.08.2010    Курс плеоптика  (деца)       Хирург:   Воробьова М.В.

ПРЕПОРЪКИ
Наблюдение по местожителство
Консултация при лазерен хирург 2 пъти годишно
Контрол на биометрията - 2 пъти годишно
Курс магнитостимулация 2 пъти годишно

ЛЕКАРСТВА
Sol. Tobraclexi по 1-2 капки 4 пъти дневно 1 месец
Sol. Taufoni 4'% 2 пъти  на ден 4 пъти на час – 10 дни
Tab. Alfavit 1 T два пъти на ден – две седмици

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Максим
Преминал лечение   от 28.07.10 до 09.08.10
ДИАГНОЗИ
ДО    прогресираща миопия висока степен на дясното око сложен миопичен астигматизъм на дясното око
амблиопия на дясното око
ЛО    стабилизирана миопия слаба степен на лявото око сложен  миопичен астигматизъм на лявото око
амблиопия на лявото око

Б-СКАНИРАНЕ - НЕЗНАЧИТЕЛНА ВИТРЕАЛНА ДЕСТРУКЦИЯ НА ДВЕТЕ ОЧИ. РЕТИНАТА ПРИЛЕЖИ
ПРЕГЛЕД В ОТДЕЛ ПАТОЛОГИЯ НА ДЪНОТО – НА ПЕРИФЕРИЯТА НА ОЧНОТО ДЪНО НЯМА ДИСТРОФИЧНИ ИЗМЕНЕНИЯ, ИЗИСКВАЩИ ПРОФИЛАКТИЧНО ЛАЗЕРНО ТРЕТИРАНЕ

ОПЕРАЦИИ
OS 29.07.2010    Склеропластика       Хирург:   Исаев СВ.
OD 29.07.2010    Склеропластика       Хирург:   Исаев СВ.
OS 02.08.2010    Магнитна стимулация на ретината на зрит. нерв    Хирург: Воробьова М.В.
OS 02.08.2010    Курс на лечение на миопия (деца)    Хирург: Воробьова М.В.
OS 02.08.2010    Курс на лечение на миопия (деца)   Хирург:   Воробьова М.В.
OS 02.08.2010    Курс на лечение на миопия (деца)   Хирург:   Воробьова М.В.

ПРЕПОРЪКИ
Наблюдение по местожителство
Контрол на биометрията - 2 пъти годишно
Консултация при лазерен хирург 2 пъти годишно
Курс магнитостимулация 2 пъти годишно

ЛЕКАРСТВА
Sol. Tobraclexi по 1-2 капки 4 пъти дневно 1 месец
Sol. Taufoni 4'% 2  пъти  на ден  4 пъти  на  час – 10 дни
Tab. Alfavit 1T два пъти на ден – две седмици

Малко е дълго но дано е полезни на всички

Confused

# 62
Zдравейте и от нас!
При нас имаме следния проблем -дъщеря ми се роди с разширен слъзна торбичка и вече на 11 месеца не можем да я преборим.
Отначало правихме 2 сондирания уж да отпушим канала ,но така и няма подобрение или канала се запушва или самата слъзна торбичка е много разширена.
Правихме ядрено магнитен резонанс излезе дакриокистоцеле,нищо ново .
Специалистите от Токуда ни споменаха някакъв лекар Джоно Ангелов,светило на 88 по тези въпроси или в чужбина.
Ще ходим и при него .Дано да имаме късмет той да го оправи.
Но въпроса ми ако се стигне до чужбина кои клиники са най-добри и дали някой от вас е имал проблеми с слъзния канал или торбичка?
Педиатърката ни спомена ,че ако се стигне до чужбина можело да се кандидатства по някакъв фонд.Доколко е реалистично това,чака ли се дълго?
Благодаря за всяка информация ,която мога да получа .Ако искате ми пишете на лични.
Поздрави

# 63
ако се стигне до чужбина знам само за формуляр Е112 - който важи за стари от европейския съюз .
ето малко инфо
"Той е много важен за всички болни от страните членки на ЕС, които по една или друга причина не могат да се лекуват в собствената си страна и кандидатстват за лечение в чужбина. “Този формуляр е всъщност предварително разрешение на компетентната здравноосигурителна институция на съответната страна, с който тя изразява своето съглсие нейния здравноосигурен гражданин да бъде лекуван в друга държава, член на Европейския Съюз, за определен период от време, в конкретна държава и в конкретно болнично заведение. Като същата  тази  компетентна  институция се ангажира да заплати за оказаната медицинска помощ - уточнява  г-жа Жермена Въткова, директор на Дирекция   Европейска интеграция и Международно  сътрудничество в НЗОК.
- Този формуляр дава право и на българите да кандидатстват за лечение в чужбина. Какъв е пътят?
- Първо се подава заявление до НЗОК с актуална медицинска документация, която да удостоверява настоящето състояние на лицето. Следва преценка на допустимостта на всички документи от специална комисия в здравната каса като в допълнение се изисква и писмено становище от националния консултант по съответната специалност. Той преценява какво е състоянието на пациента и дали това заболяване може да се лекува в България или не. Националният консултант преценява още и дали на този човек може да му бъде оказана медицинска помощ в безопасен за здравословното му състояние срок. После се прави предложение до директора на НЗОК за издаване на разрешение за лечение в чужбина или отказ. Така че...  водеща е преценката на националния консултант, защото той познава начина на предоставяне на лечение в нашата страна.
- Има ли заболявания, за които по принцип не трябва да се кандидатства за лечение в чужбина?
- По принцип не се кандидатства за трансплантации, тъй като те са по отделен ред. Трансплантациите са от компетентността на МЗ, но тъй като България не е член на “Евротрансплант”,  на практика ние не можем да гаратираме, че ще се намери подходящ орган или тъкан за предоставяне на това лечение на пациента в България и съответно в чужбина. Трябва да отбележа още, че предоставянето например на хемодиализата и кислородната терапия се определя също по отделен ред – има специално решение на административната комисия за предоставяне на такова лечение в чужбина, но пациентът сам трябва да договори с лечебното заведение в другата държава периода на предоставяне на тази помощ. Трябва също да се знае, че за сега Швейцария не попада сред държавите, с които ние имаме право да обменяме каквито и да било документи и формуляри.

- А как стоят нещата с очните заболявания?
- Очните заболявания също се лекуват у нас и една значителна част от тях се заплащат по клинични пътеки от НЗОК. При тях също се изисква становище на националния консултант, който преценява дали може да се помогне в България или не.
"

# 64
A ако ги питаш всичко лекуват....абе дано не се стига до чужбина ама...

# 65
Толкова съм се напатила с децата , че установих , че трябва да знаеш повече от тях за да ги накараш да си свършат работат.
Но мног са и тези, които ми е чудно защо са станали лекари . Като не им харесва да работят нещо друго.

# 66
Толкова съм се напатила с децата , че установих , че трябва да знаеш повече от тях за да ги накараш да си свършат работат.
Но мног са и тези, които ми е чудно защо са станали лекари . Като не им харесва да работят нещо друго.

Някои са направо неграмотни #Cussing out ! Имам чувството , че откакто са се дипломирали не са прочели нищо ново ! По повод на склеропластиката  една лекарка така учудено ме изгледа , като че ли говоря на китайски и тъй като явно нищо не знаеше ми каза , че в България не се прави . Обаче се оказа , че се прави - във Варна !  Shocked

# 67
malinkap- не знам какво да те посътвам за вашия проблем,не съм запозната.Но ако се стигне до чужбина -аз съм кандидатствала навсякъде и мога да ти дам пълна инфорчация.Само се свържи с мен.

# 68
Здравейте! Simple Smile

Искам да ви попитам нещо, над което тези дни аз се чудя защо? Rolling Eyes

Детето ми последно е с диагноза слаб мускул и затова криви окото понякога, за кратко едно мигване и се оправя. Няма диоптър, прави ме оглупя 2 часа на ден и носим очила  с диоптър 2 +.
Защо трябва да носи очила след като реално той няма проблем с диоптъра?! Rolling Eyes
За оклузията съм съгласна, но за очилата няма ли да навредя ся тях повече? Rolling Eyes

В четвъртък сме на лекар и смятам да питам това, но тук и вие имате не малко опит и знания. Говорихме с една лекарка съседка и тя е на мнение, че трябва да слагаме лепенката редовно, но за очилата не вижда смисъл...знам, че тя не е очен лекар, просто сподели своето мнение, все пак е лекар.
Просто сега ме тормози този въпроса, да не стане по зле после и найстина да си остане с очила цял живот, само защото майка му не е попаднала на точния лекар Confused

# 69
  • ГОре на черешата...
Дану.ани, как така "няма дипотър", а носите очила 2+ newsm78?
Защо не попиташ тук в съседната тема д.р Константинов?

# 70
Ами при последното измерване на компютър, се оказа че има 0,5!? Всички знаем, че до три години и това няма да има. В началото измерваха по висок, сега падна.Т.е. оказва се както казват и повечето от лекари до 3 години нещата се подреждат...и всъщност ние нямаме проблем с зрението, а с мускулчетата на едното око. Затова започвам да мисля, че пак бъркам с тези очила? Rolling Eyes

Да сега като отидем ще питам, задължително. Те пак ще го прегледат пак ще измерят диоптъра и ще си задам въпроса за очилата... Rolling Eyes, но исках да чуя и вашето мнение.

Пропуснах да добавя още нещо, тези 2 + не са коригирани вече близо година и малко.

# 71
  • ГОре на черешата...
Интересно...а ние прехвърлихме трите години, а диоптрите ни не мърдат, все +5 стоят Thinking...

# 72
При нас са -6-незнам какво ще става по натам.Носим ги вече 9 месеца.

# 73
  • ГОре на черешата...
Нанси, доколкото знам при късогледство в пубертета диоптрите се качват Confused, а при далекогледство - обратно - падат.

# 74
Интересно...а ние прехвърлихме трите години, а диоптрите ни не мърдат, все +5 стоят Thinking...

При нас са -6-незнам какво ще става по натам.Носим ги вече 9 месеца.

Незнам мами, ето за това започвам да смятам, че очилата ще повредат зрението му, след като реално нямаме диоптър. Rolling Eyes  В началото на прегледите измерваха +1,75 и +2, но ето че това се промени. След година и повече.

Общи условия

Активация на акаунт