АВГУСТинчета №2

• 27 569
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Аз не съм го извеждала тия дни, постоянно вали и духа - не виждам смисъл , само на терасата по малко. В молове още не съм го водила през седмицата, че нещо ме е страх да го возя сама в колата - вие как ги слагате : на задната седалка или на предната в столчето за кола? Като е отзад не го виждам , а отпред имам еърбег ooooh!

И аз така с колата  Tired

# 136
Мишлето, аз си мажа на главичката с бебешкото олио, въпреки че имаме много коса /е то за сега поне са само отпред тези люспички около челцето/ и то след баня когато главичката е затоплена. После те омекват и започвам нежно с гребенчето да разресвам и да премахвам тези, които са се отлепили. И при нас не са такива жълти, но предполагам, че са крусти, защото имаме малко и в основата на веждичките.
И ние днес май ще си стоим в къщи. Вчера направихме 2 дълги разходки по 3 часа, но не духаше така силно. И аз усещам чак сега предимството на шофирането, но уви - ще правим хубави карака  Naughty
50ти ден лохии макар и слаби- нормално ли е?
 Hug на всички

# 137
  • София
Пробвах на Мустела кремче за много суха кожа склонна към атопичен дерматит и от мострата останах доволна.Мисля да пробвам него,а ако не помага ще пробвам предложенето от вас. Благодаря ви.
На главата има големи люспи,които не падат бързо.Някой знае ли за този проблем и какво се прави? Не мога да го мажа с крем,заради косата,а зехтина не помага.
За крустите аз ползвам едно кремче за крусти на Uriage. Много е добро. Не мисля че косата пречи, то кремчето попива много бързо а и би трябвало до 7 дни да се изчистят крустите. А относно зехтина, на мен ми казаха че се мажат крустите по главичката, след 10-15 мин се сресва косата с четка или гребенче да паднат крустите и след това главата се измива с шампоан. Не знам дали действа понеже ние имаме крусти само на веждите.
Илит, аз возя малкия отзад но не зад моята седалка а зад другата за да го виждам като се обърна. Може да си сложиш огледало отзад за да го виждаш в предното огледало. ИНаче отпред с еърбег НЕ  Naughty (макар че аз 2 пъти го возих така, ама много бързах и той много ревеше).

Относно витамин Д да ви кажа какво ми каза на мен нашата докторка. Не стига всички неволи дето ни се случиха ама и сега ни каза че задната му фонтанелка е малка и може бързо да се затвори. Затова трябва да давам вигантол по 1 капка. А сега 1 месец да направим пауза, че то и без това няма вигантол. Иначе от диавита направихме алергична реакция (все още не е ясно дали е от диавита или от фризовома, но вече не давам диавит и съм спряла млякото- и прясно и кисело). Някой знае ли нещо за малката фонтанела? Иначе главата си расте нормално - вече е 38см.
Абе кво да ви кажа - неам нерви вече

# 138
И ние не сме излизали от Вторник. Едно, че ми Беба ми се вижда още малка за този студ, второ, че и аз имах нужда да си остана малко в къщи. Не се бях сетила за варианта с балкона за 10на минутки - днес ще я сложа в порт-бебето и ще поседим там. Другата седмица дават по-високи темп. и слънчице, така че ще излизаме пак.

# 139
Момичета, вчера ходих с моята приятелка и дъщеря и до детския център Gymboree в Мола Карфур. Оказа се, че всеки петък има фитнес за мама и бебе ( то е по-скоро аеробика, в която бебенцата са нашите уреди  Laughing ), а всяка сряда има занимания с мама и бебе, стимулиращи развитието. Аз днес от 2ч. отивам да видя как е фитнеса и ще ви кажа.   bouquet

# 140
Върнахме се от консултация-Дени е вече 5.090 кг и е пораснал-56 см!Продължаваме с кърменето...Питаха ме дали яде през нощта,а той не пропуска и сякаш малко ми се зачудиха,ама то като е гладно детето,няма да го лишавам,я!Предпочитам да не спя,но да си е нахранен!Витамин Д така и не са ни изписвали,сложиха му 2 ваксина,другата я нямало в ХЕИ,следващия месец щяло да е...Сега го проверявам час по час да не вдигне температура.Мамите,на които сложиха вече ваксината,как я понесоха бебчовците?
Ади,на нас 1 месец ни бяха казали нещо за задната фонтанела,че още май не била затворена,но оттогава нищо не са споменавали,а и аз не питам,страх ме е....Не им обръщай много внимание на лекарите,то и здраво да ти е детето,все нещо ще намерят да му изкарат!На Дени нали ме бяха шашнали с жълтеницата му,не знаех на кой свят съм!Аман от специалисти!
Довечера ще му чистим пишлето,че вече се събира секрет,но ще оставя на баща му тази работа.Вие вече заголвате ли пишлетата?
Та това е от нас засега! Hug на всички!

# 141
Момичета, вчера ходих с моята приятелка и дъщеря и до детския център Gymboree в Мола Карфур. Оказа се, че всеки петък има фитнес за мама и бебе ( то е по-скоро аеробика, в която бебенцата са нашите уреди  Laughing ), а всяка сряда има занимания с мама и бебе, стимулиращи развитието. Аз днес от 2ч. отивам да видя как е фитнеса и ще ви кажа.   bouquet

звучи супер. Провери моля и за колко големи бебета се отнася. чакам с нетърпение да кажеш каква е офертата Simple Smile

# 142
момичета дайте съвет, 4етвърти ден със запек,термом.не помага , днес за трети ден ще давам лактулоза няма ефект....как да намарам беба да се изака...

# 143

звучи супер. Провери моля и за колко големи бебета се отнася. чакам с нетърпение да кажеш каква е офертата Simple Smile
Ами по прицип пише, че е за бебета от 0-6 месеца, но момичетата казаха, че е най-добре да са навършили 1 месец. Мисля, че почти всички отговаряме на това изискване. Ще пиша довечера как е минало.  newsm39

# 144
Ади, темата за главичката ми е доста болезнен и това което мога да ти кажа по въпроса е следното.
По принцип по-голямото количество вит.Д, спомага за по-бързото затваряне на фонтанелата. Например, при деца над 1 год и половина, при които фонтанелата не е намаляла или все още е голяма-се препоръчва даването на Вигантол-а да продължи до 2 год. При нас задната фонтанела при раждането беше почти затворена, а предната прекалено малка. Поради тази причина не са ни предписали вит. Д до този момента, а и няма да е скоро май.
Последната лекарка, при която ходихме беше от неонатологията на МД ми каза : " Не мисля, че има от какво да се притесняваш, при някои деца фонтанелката се затваря рано. Твърдения от сорта, че ''черепа не растял, щом фонтанелата се се затвори'', са на невежи хора и са необосновани. Детския череп расте до затварянето на шевовете между костите, което става в пубертета. Основния критерий за растежа на черепа е неговата обиколка. Мери обиколката на главичката на точно определена дата преди всяка консултация и си ги записвай за да следиш растежа. Ако нараства с едни, два см. всичко е ОК! Ако не нараства, чак тогавапотърси помощ от мозъчен хирург. Спокойно, не се притеснявай! Гледай си детенцето без тревога!" При нас проблемни са шевовете на черепчето, защото са прихлупени един над друг, но сякаш вече се поизглаждат.
Дано да съм те успокоила поне малко!  Wink
moli84 прави квъгови масажчета на коремчето. Попитай педиатъра си дали може да дадеш Дуфалак или той да те посъветва нещо. Пробвай вместо термометър заострено сапунче.

# 145
   Ние забелваме вече пишлето. Това действие се наложи пак аз да го извършвам, защото таткото ни много се шашка. Laughing

# 146
  • София
Били, аз доколкото знам фонтанелите би трябвало да се затворят чак около годинката, затова малката фонтанела ме притеснява. По тази причина докторката каза да направим пауза с витамин Д и после да давам само по една капка вместо стандартните 2, за да не се ускори затварянето на фонтанелата. Поради тази причина и напълно изключихме диавита като вариант, понеже е още по концентриран.
Между другото наскоро и аз четох в едно списание че това че черепа не расте е мит от едно време, но все пак ще ми е по спокойно ако не се затвори толкова бързо.
Решила съм да си запиша час при д-р Масларски във Вита да видим той какво ще каже че нашата педи почва все повече да не ми харесва. На вас показали ли са ви как да правите масаж и гимнастика? Аз като я питах ми тикна един лист с упражненията по месеци, но нищо не ми показа, а аз от описанието на листа нищо не мога да разбера (няма картинки)

Иначе размера на главата ни го мери педито всеки път като ходихме на консултация. На 30 ден беше 36см, на 60 ден 38см - мисля че всичко е ОК, поне не е казвала да има нещо притеснително.

# 147
Отново към консултантите:
Снощи имах 38.3 т и днес също CryЧудя се какво да правя??? Нямам  бучки, просто зачервен и топъл участък.Слагам си компреси студени, но нещо много ме е страх да не стане по=лошо положението SadМай трябва да ида на лекар и да пия накъкъв АБ

# 148
Имам въпрос към консултантите:
Имам болки в едната гърда на едно определено място./бучки няма само го усещам леко подуто/ Подозирам че съм си създала травма с моите неудобни сутиени и по-точно с някоя банела. Дали може да ми препоръчате нещо за облекчаване на болката или да тичам на доктор???

Отново към консултантите:
Снощи имах 38.3 т и днес също CryЧудя се какво да правя??? Нямам  бучки, просто зачервен и топъл участък.Слагам си компреси студени, но нещо много ме е страх да не стане по=лошо положението SadМай трябва да ида на лекар и да пия накъкъв АБ

tzuntzurka, възможно е от притискането на сутиена да се е получило запушване на млечен канал.

Много майки при запушване в гърдата правят топъл компрес за 2 минути преди изцеждане. След затоплянето с леки кръгообразни поглаждащи движения от основата на гърдата към зърното би могла да масажираш гърдата. По този начин ще се улесни потичането на кърмата. Хубаво е да сложиш бебето да суче първо на засегнатата гърда. След това можеш  да сложиш студен компрес за облекчаване на гърдата. Много майки, които се борят с такъв проблем използват вместо студен компрес - зелевото листо. Прилага се като на студен лист от прясно зеле се изрязва твърдата част, начуква се леко и се увива гърдата без ареолата и зърното. Направеният по този начин компрес се сменя когато повехне листото. В повечето случаи продължителната употреба води до спиране на кърмата за това е добре да се внимава.

За отпушването на млечните каналите на много майки помага лецитин, който е хранителна добавка и се продава свободно в аптеките. Разбира се за приемането му би могла да се консултираш с личния си лекар. Според “Енциклопедия за витамини и минерали на лекаря” ("The Doctor's Vitamin and Mineral Encyclopedia" 1990, p. 258-269) от д-р Шелдън Сал Хендлър (Sheldon Saul Hendler, MD, Ph.D.), максималната доза лецитин е 50 грама на ден. Максималната препоръчителна доза при запушени канали е 4,8 грама на ден – по-малко от 1/10 от максималната препоръчителна доза. Би могла да обсъдиш и с лекаря си евентуални по-високи дози, т.к. според други източници дневна доза от 6 грама е допустима без нежелани ефекти.

Също така е важно да носиш удобно, нестягащо бельо и да внимаваш да не притискаш гърдите.

Ако до 24 часа не настъпва подобрение в ситуацията или се влошава, то тогава е по-добре да се свържеш и консултираш за по-нататъчни действия с личния лекар. Дори да се наложи прием на АБ има такива, които са съвместими с кърменето и то може да продължи.

Пожелава ти скоро да почустваш облекчение и ще се радвам да споделиш как си   bouquet

# 149
   Ние забелваме вече пишлето. Това действие се наложи пак аз да го извършвам, защото таткото ни много се шашка. Laughing
Какво е това заблеване на пишлето? Оголване или всъщност дръпване на кожичката надолу не мога да разбера? Как се прави и защо? Необходимо ли е всъщност? Природата не се ли грижи сама за този процес?

Общи условия

Активация на акаунт