АВГУСТинчета №2

• 27 606
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте!
Аз съм безобразно хремава, а Калоян ми е с гнойна ангина и сме на антибиотик ...  Confused
Момичета, защо ви е страх толкова да забелвате пишлетата на бебеоците. По добре го правете сега за да не се налага после оперативно да стане това. Поне така ме наплаши нашата лекарка преди четири години. За Калоян тя ми показа как във ваничката докато го къпя да дърпам кожичката назад за да се покаже главичката и си го правех сама. Не съм убедена, че това може да стане от самосебеси. Дори сега ако пропусна поне една вечер /което ми се е случвало за съжаление  Embarassed/ да направя процедурата въпреки, че Яни вече е на 4,5 год пишонката му се възпалява, зачервява...
Аз на Габи за сега и правя дихателна гимнастика - движа ръчичките в страни, нагоре и надолу, а с крачетата нещо като колело. Също я слагам по коремче за да се опитва да си вдига главичката.
Масажче правя сутрин след като съм я хранила поне 1 час и вечер след баня с млякото на Мустела.
1.Правя мачкащи движения на крачетата от ходилата към бедрата, а на ръчичките от китките към раменцата.
2.Слагам бебка на едната си ръка по коремче, а с другата минавам с лек натиск нагоре и надолу по целия гръбнак. Когато ръката слиза надолу към дупето минавам са дланта, а като връщам на горе с обратната страна на ръката.
С второто дете смятам да изчакам с даването на сокчета, тъй като сме само на кърма.
Споделете как са ваксинираните бебоци, плакаха ли, имаха ли други неразположения?

# 166
Здравейте и от нас!
 След двете ваксини в 10.00 часа вечерта вдигнахме температура 38.3, но с панадол за половин час я свали и през нощта нямаше. По-голямото неразположение и притеснение беше за мен, защото за първи път ми се случва  Рая да вдига температура и направо щях да умра, цялата гореше, но за кратко. Панадола много помогна. Днес всичко е наред  Иначе с температурата изобщо не плачеше, а точно обратно караше я на сън изобщо не и се ставаше. Това е от нас за днес . Поздарви на всички!

# 167
  • По широкия бял свят
След ваксините вчера нашето бебче също вдигна температура 37,7. Беше доста неспокойна и според мен по трудно понесе коликите вечерта. Надявам се днес вече всичко да е наред. Praynig

# 168
Starry, Zolka по обясненията ви и аз я държа така, просто трудно оригва и това е. Вчера пробвах при плач да вдигам за оригване и се получи супер - много благодаря за съвета Zolka   bouquet  bouquet  bouquet

За сметка на това следобяд като се събуди към 5 заспа в 12 и половина вечерта - направо ми стопи лагерите ooooh! да си призная на обяд с една колежка пийнах малко кафенце 2в1 по-малко от половин чаша, но нямам друго обяснение за будуването и снощи newsm78

# 169
Деска, ето какво знам аз от лекциите за масажа (между другото нашата педи ни показа някои упражнения още на първия месец).
Кинезитерапевт трябва да следи за правилното двигателно развитие на бебоците ни, като трябва да се посети към края на 2-я месец (чувала съм за доста добри в Токуда). Масажът може да започне след изписването, а гимнастиката след 4-та седмица. И при двете процедури е важно бебчо да е в добро настроение. Алгоритъма е първо гимнастика и после масаж като и при двете се започва от горе - надолу, към краченцата.
Упражненията можем да разделим на два типа - пасивни и активни. Пасивните упражнения са тези, при които ние помагаме на бебчо. Ето тези, които аз правя:
 - с ръчичките: бебчо хваща по един пръст и движенията са нагоре и надолу, покрай главичката и до телцето (заедно и кръстосано - едната ръчичка горе, другата долу), след това ги кръстосваме пред гърдичките;
 - с краченцата: сгъваме ги в коленцата и ги движим нагоре покрай телцето и надолу (поза жабка); сгъваме краченцата, като петичките да опрат в дупенцето и движим нагоре и надолу докато опрат в коремчето (това помага при колики); с едната ръка хващаме ингвиналната гънчица, а с другата колянцето (краченцето е сгънато) и извъшваме кръгови движения.
Активните упражнения са тези, които карат бебчо сам да се движи. Всички тези упражнения могат да се правя дори и веднага след раждането. Рефлекс за хващане - като си сложите пръста в ръчичката на бебчо и той веднага го хваща силно. Рефлекс за пълзене - слагаме бебчо по корем, свиваме краченцата и подпираме стъпалцата с ръка - бебчо самичък се изтласква напред. най-интересния рефлекс, който имат новоредените, е рефлекса за вървене. Първо гледах клипче (мисля, че клипчето беше на National Geographic) и ми беше много странно, но след това като се роди Борко, пробвах и се уверих, че го правят. Та значи...хващате бебчо под мишничките, така че леко да му се опират крачетата в ...(каквото има отдолу - повивалник, легло...) и телцето да е леко наклонено напред - наистина започват да правят движения с краченцата все е дно вървят  Thinking Явно сме родени да вървим. Интересното е, че го правят като новородени, а после забравят. Към 3-я месец вече не го правят, но ако се направи това упражнение във вода...и пак почват да вървят.
Та толкоз с гимнастиката. По-горе съм писала, че първо се прави тя и след това е масажът...аз досега съм правила все обратното. Така ми идва...но ще пробвам и така, де. Ох, стана много дълъг поста...за масажа мога да разкажа друг път, ако има заинтересувани.

# 170
Момичета, вчера ходих с моята приятелка и дъщеря и до детския център Gymboree в Мола Карфур. Оказа се, че всеки петък има фитнес за мама и бебе ( то е по-скоро аеробика, в която бебенцата са нашите уреди  Laughing ), а всяка сряда има занимания с мама и бебе, стимулиращи развитието. Аз днес от 2ч. отивам да видя как е фитнеса и ще ви кажа.   bouquet
Като се върнем и ние се включваме в тези занимания. Я разкажи как беше...с подробности, доволна ли си, плаща ли се, имаше ли много майки с бебчовци?

# 171
Тъй като обсъждате двигателното развитие на бебето (както знаете за мен болна тема), ви препоръчвам ето тази книга http://www.book.store.bg/p4518/pylnocenno-dvigatelno-razvitie-na … a-panteleeva.html
Всичко е обяснено много хубаво, има и снимки.

На нас все още не ни е позволено да правим каквато и да е гимнастика.
Единствено я слагам по гръбче и тя много усилено се опитва да вдигне главичка. Доста добре се справя, а когато я държа изправена си държи много добре главичката.

Рефлекса за ходене и на мен ми беше много интересен, в неонатологията ми го демонстрираха. Казаха ми, че се задейства най-добре при студена повърхност, но не е задължително. Също и рефлекса за освобождаване на ръчичката - бебето се поставя по коремче, като се обръща леко на една страна, така че тежестта да падне върху едната ръчичка, при което бебето трябва да освободи ръчичката.

# 172
Здравейте, имам въпрос към консултантите : от вчера едната ми гърда е зачервена от долната страна и имам болка вътре в жлезата като бодеж.  Предполагам че това се получи от легналата поза нощно време като кърмя. Имам и температура 38.5, и болки в костите , но може би е съвпадение с грип. Какъв е начина за справяне с проблема?

# 173
Момичета, вчера ходих с моята приятелка и дъщеря и до детския център Gymboree в Мола Карфур. Оказа се, че всеки петък има фитнес за мама и бебе ( то е по-скоро аеробика, в която бебенцата са нашите уреди  Laughing ), а всяка сряда има занимания с мама и бебе, стимулиращи развитието. Аз днес от 2ч. отивам да видя как е фитнеса и ще ви кажа.   bouquet
Като се върнем и ние се включваме в тези занимания. Я разкажи как беше...с подробности, доволна ли си, плаща ли се, имаше ли много майки с бебчовци?

Вили, ще ходим заедно Simple Smile

Тъй като обсъждате двигателното развитие на бебето (както знаете за мен болна тема), ви препоръчвам ето тази книга http://www.book.store.bg/p4518/pylnocenno-dvigatelno-razvitie-na … a-panteleeva.html
Всичко е обяснено много хубаво, има и снимки.

аз имам тази книжка, изглежда много полезна

# 174
  • София
Привет и от нас,Йоан расте доста бързо-ве4е сме 6100 и 61 см,което отговаря на 3 мес.бебе,но доки ми каза 4е е нормално т.като расте пропорционално и просто си по-едър от самото на4ало.До скоро се будеше в 5 след 6-часова пауза/храни се в 23 за последно/,но от 2 нощи замествам това хранене с чайче/не иска да пие чиста вода/леко затоплено/студено не го пие хитреца/ и след малко рев заспива и се буди чак за храненето в 8,което си е пауза от 9 часа.Много ми е мъчно като плаче,но съм решила да издържа и да го откажа от това хранене.Според мен и доки не му е нужно това хранене,а колкото по-рано се откаже по-добре.Та сега ядеме 6 пъти по 130 АМ/лактана -много съм доволна от тази храна,няма запек и коликите ни изчезнаха почти/.Ние излизаме почти всеки ден/без дъждовните и ветровитите/така че съм ЗА срещата,когато кажете.Возя го до мен на седалката и имам еърбек,който не може да се изключи,но като отидох да ми го махнат в сервиза ми казаха че няма проблем да возя малчо т.като е направен да се активира над 15 кг,т.е под 15 кг не засича че има човек и не се отваря ако не дай си боже се случи нещо.За забелването- доки го забели постепенно за около месец ,т.като дупчицата му беше много мъничка като ни изписаха и той каза че е проблем.От 2 седмици насам аз го забелвам през ден след баня/по препоръка от доки/ и вече се открива цялата главичка без да кърви или да го боли.Така не се задържа и мърсотийка и бебчо се чувства добре.Но всеки си преценява как да процедира-едни забелват други не.Аз давам и сок по 2-3 лъж.вече-фреш от ябълка/не ме съдете само споделям опита си с вас,всеки си преценява пак казвам Simple Smile))/ и бебчо ака много по добре от преди и като че ли оттогава ни понамаляха и коликите/спях всички капки/или просто ги израстнахме,незнам ....просто имам доверие на нашия педиатър,а той е малко по-ексцентричен/меко казано/,но факт е че бебчо е добре,расте и спи по 9 часа вече а мама е на седмото небе.Това е засега от мен.отивам да си храня чавенцето

# 175
Здравейте, момичета. Днес мина и нашета Погача. Много хубаво беше, дойдоха всички, които ни обичаха с изключение на свеки ( дали тя не ни обича?  Joy ). Просто твърдо отказа да дойде. Но все тая. Пускам ви малко снимки от нас. Целувки.

# 176
Аз днес съм по-добре.Не знам каква беше тази т, но може и вирус да е било.Снощи ших 1000мг вит Ц и се напарих едно хубаво, цял ден се изцеждах, студени компреси. Днес имах 37.3 по едно време, но се чувствам значително по-добре.
Аз също имам проблем с нощното кърмене,нещо не ми се получава.Или ми захапва смо малко зърното или ми остават участъци които не са изсукани:(Просто всичко явно е от формата на гърдите.

# 177
Момичета, вчера ходих с моята приятелка и дъщеря и до детския център Gymboree в Мола Карфур. Оказа се, че всеки петък има фитнес за мама и бебе ( то е по-скоро аеробика, в която бебенцата са нашите уреди  Laughing ), а всяка сряда има занимания с мама и бебе, стимулиращи развитието. Аз днес от 2ч. отивам да видя как е фитнеса и ще ви кажа.   bouquet
Беше много интерсно и забавно. Представлява по-скоро нещо между стречинг и йога, а бебетата са нашите гирички  Simple Smile . Моята Вая издържа 15 мин след, което започна да поплаква, но една жена от детския център веднага дойде и започна да я занимава. Правиха гимнастика до мен, гукахме си, но според мен това се случи, тъй като бях сама, нямаше други мами. Изглеждат леки упражнения, но мога да ви кажа, че имам мускулна треска. В обши линии много ми хареса, даже си  купих карта. Такаааааааам, за цените- никак не е евтино, нооооо според мен си струва. На този линк ще видите точно заниманията за нашите бебчовци:
http://www.gymboreeclassesbulgaria.com/images/stories/sofia-init … -timetable-bg.pdf
В сайта не виждам цени. Аз си купих карта за 87 лв, която важи 10 седмици. Тя включва занимание Играй и се учи 1, което е всяка сряда + фитнеса за мама и бебе ( те казват, че ако си купиш карта, фитнеса е безплатен, но за тази цена мисля, че и фитнеса си плащаме). Най-общо казано 12 посещения, в рамките на 10 седмици струват 87лв. Ако си купите карти до края на месеца ще има 20% намаление.
Май стана много дълго. Аз съм твъдо там всяка сряда и петък. Хайде момичета всички заедно! Да нацелувате бебоците по сладките краченца!   bouquet

# 178
Момичета, вчера ходих с моята приятелка и дъщеря и до детския център Gymboree в Мола Карфур. Оказа се, че всеки петък има фитнес за мама и бебе ( то е по-скоро аеробика, в която бебенцата са нашите уреди  Laughing ), а всяка сряда има занимания с мама и бебе, стимулиращи развитието. Аз днес от 2ч. отивам да видя как е фитнеса и ще ви кажа.   bouquet
Беше много интерсно и забавно. Представлява по-скоро нещо между стречинг и йога, а бебетата са нашите гирички  Simple Smile . Моята Вая издържа 15 мин след, което започна да поплаква, но една жена от детския център веднага дойде и започна да я занимава. Правиха гимнастика до мен, гукахме си, но според мен това се случи, тъй като бях сама, нямаше други мами. Изглеждат леки упражнения, но мога да ви кажа, че имам мускулна треска. В обши линии много ми хареса, даже си  купих карта. Такаааааааам, за цените- никак не е евтино, нооооо според мен си струва. На този линк ще видите точно заниманията за нашите бебчовци:
http://www.gymboreeclassesbulgaria.com/images/stories/sofia-init … -timetable-bg.pdf
В сайта не виждам цени. Аз си купих карта за 87 лв, която важи 10 седмици. Тя включва занимание Играй и се учи 1, което е всяка сряда + фитнеса за мама и бебе ( те казват, че ако си купиш карта, фитнеса е безплатен, но за тази цена мисля, че и фитнеса си плащаме). Най-общо казано 12 посещения, в рамките на 10 седмици струват 87лв. Ако си купите карти до края на месеца ще има 20% намаление.
Май стана много дълго. Аз съм твъдо там всяка сряда и петък. Хайде момичета всички заедно! Да нацелувате бебоците по сладките краченца!   bouquet

Цената е добра. Аз ходя на йога за 7лв./1 път, а тук се получава доколкото разбрах 7,25лв/ходене и все пак си с бебо. Само незнам какво става ако бебетата реват... изпускаш всичко ли? И още един въпрос имам, че не разбрах - има ли гимнастика и за бебоците или те просто са до нас?

# 179
Както каза инструкторката, часовете в петък са за мама, а в сряда за бебе. Бебчовците са нашите уредчета в петък по време на йогата,а в сряда се прави гимнастика на бебето, развиват зрението и различни занимания подходящи за доброто им развитие. Честно казано не мога да кажа като се разплачат какво става, тъй като аз бях сама, нямаше други мами и когато на Вая се разплака, едно от момичетата веднга я взе и започна да се занимава с нея, което пък сигурно няма как да стане, когато сме повече жени. Аз мисля да бъда редовна и ако някой от вас не се присъдени в сряда, пак ще пиша как е минало.

Общи условия

Активация на акаунт