АВГУСТинчета №2

• 27 639
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Else премина болката и температурата за 1 ден ... малко с алтернативни методи. Благодаря все пак !   bouquet

Радвам се, че си по-добре  Hug

# 196
Добро утро момичета! Може ли някой да ми каже добър гастроентеролог в София? Дори и да не е по здравна каса. Благодаря ви предварително!

# 197
Привет, незнам колко е темп. в къщи,но на мен ми е адски студено. Бебка обличам с боди,ританки и блузка и слагам и чорапи, когато са й студени краката.
Грета, бързо оправяне желая, дано ви е последното влизане в болница..... Hug

Сиситу,  изглеждаш страхотно  bouquet

Ах, момичета, как ми се идва и на мен на тези занимания, но за съжаление ми е много сложна организацията с баткото.

Ето няколко статии за гимнастика и масаж при бебетата:
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=453
http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=474

# 198
Варненски мами, времето навън е чудно. Хайде в морската!!!  Sunglasses
Моли, оказа се, че неволно сме позакалили Борко - затова не следя вече строго температурата вкъщи. До средата на септември го водихме всяка събота и неделя с нас на караваната. Там през деня температурата достигаше през август 30 градуса на сянка, а през нощта - до 12 градуса вътре в караваната (а ние не пускаме печка). През нощта го обличах дебело и го завивах с много дебела завивчица - та само носленцето беше студено. Жив и здрав да ни е, даже и не кихна! Но през деня на жегата се ядосваше. Разбрах, че не обича топло и го държах навън по памперс - беше много щастлив  Simple Smile 
Хубав ден на всички  Hug

# 199
Момичета, защо ви е страх толкова да забелвате пишлетата на бебеоците. По добре го правете сега за да не се налага после оперативно да стане това. Поне така ме наплаши нашата лекарка преди четири години. За Калоян тя ми показа как във ваничката докато го къпя да дърпам кожичката назад за да се покаже главичката и си го правех сама. Не съм убедена, че това може да стане от самосебеси. Дори сега ако пропусна поне една вечер /което ми се е случвало за съжаление  Embarassed/ да направя процедурата въпреки, че Яни вече е на 4,5 год пишонката му се възпалява, зачервява...
Ами, точно заради това, което описваш - природата неслучайно е създала момченцата така. Кожичката предпазва пениса от инфекции. Като дърпаш и опъваш, разраняваш мястото и инфекциите имат не вратичка, а портал да влязат. После се получава това възпаление... от него може дори да се стигне до срастване на кожичката и детето да не може да пишка. Съвременните педиатри и уролози твърдят, че до 1 г. физиологичната фимоза изчезва сама - т.е. пенисът сам се "забелва". Обикновено препоръчват контролен преглед около 6-ти месец, за да се преценят нешата. Лично мен перспективата да причиня възпаление на детето си, ме плаши доста...

# 200
Нашата педиатърка също каза че до годинката да не пипам пишлето.. след 6тия месец ако има проблем тя щяла да ми каже какво да правя.
Вили аз днес трябва да ходя до Винса че имам малко работа там, после на фризъор от 14ч и мисля че няма как да стане за морската.. А и в квартала ми мноого духа.. нз явно на центъра е готино времето.. имам чувството че живея извън Варна Simple Smile
Айде , че малкия се пооака да сменям гащи- Ивелин е адски шумен като дриска.. в момента съм в др стая и го чувам  Joy поне не изтървам като свършва работата и го сменям веднага Simple Smile
На крачетата където му се търка памперса е станал на червени пъпчици- това ли е подсичане или е от претриването незнам... мажа го с Судокрем, зехтин, пудра ( редувам) но не минава.. в сряда сме на консултция но някой ако знае нещо ПО-ефикасно може да сподели.. ?

# 201
 В нас е около 22-24 и през деня и вечерта. Петър е с боди скъс ръкав, тънка блузка, ританки и тъй като крачетата са му ледени доста често му слагам и чорапки.
  Грета, стискам палци скоро да оздравеете и да се си в къщи!
  MaPuHa88, при нас на упето ни се появи зачервяване и ситни пъпчици ини изписаха Имазол(крем) и го мажа по 3 пъти на ден и съм много доволна. Това при нас не било подсичане, ами от памперсите.

# 202
  • София
В къщи е 23-24 градуса,специално купих термометър да следя.Страното беше ,че при 22-23 градуса ръцете ми измръзваха и ми беше студено на мен.Подозирам,че влажността на въздуха също много влияе как се усеща темепературата,забелязах също,че когато на мен ми се струва добре(леко хладно),Ани трепери, когато и сменях дрешка или пелена,за това за себе си реших да поддържаме около 24 градуса.

# 203
  • София
Хайде на малка почерпка. Мишо днес навършва 3 месеца

Грета, стискам палци бебоците да се оправят бързо и по-малко да боледуват!

Ние от няколко дни си пуснахме парното и поддържаме 21-22 градуса. Мишо е с боди с дълго ръкавче и ританки. Понякога слагам и блузка, зависи колко е дебело бодито. Не мога да преценя как да го облека. Аз ходя много разсъблечена, нали съм планинско чадо и нося на студ, но за бебок ме е страх, защото всички покрай мен само ми натякват, че. ще разболея детето. Свекито реве и шапка да сме му слагали newsm78 , но това само през трупа ми Simple Smile

Добро утро момичета! Може ли някой да ми каже добър гастроентеролог в София? Дори и да не е по здравна каса. Благодаря ви предварително!

Марти, и аз търсих, че Мишо не спира да повръща, а педиатърката не ми обръща внимание, защото повръщането не е на фонтан. Обаче от сутринта насам ми се наложи да го преоблека 2 пъти, което е много добро постижение. Това което и аз намерих съвпада с информацията, която една мама вече беше дала - медицински център детско здраве
http://www.zdraveto.com/index.php?option=com_content&task=vi … =13&Itemid=29 (във форумите има добри отзиви за лекарите там) и http://detskabolnica.com/gastro.html. Деси (аделина-бг) води Алекс в Медицински Център Тест Здраве и мисля че остана доволна. Тя сподели нейните преживявания, можеш да погледнеш в предната тема. .

# 204
Това че от чорапките спира растежа на крачетата-  newsm78  #Crazy .. все едно от дрешките да спира растежа на бебето... странно малко , даже не малко Simple Smile
П.П вкъщи е 23 градуса в момента, но бебчо спи в количката на двора с боди потник отгоре пижамка с дълги крачоли и ръкави и отгоре едно мъхесто космонавче.. после ще кача снимки  че е много сладък с него0 Simple Smile ( вкъщи е със същите неща без най горното)

# 205
Аз пускам печка от много време, поддържам около 22гр., Лора е с боди с дълъг ръкав, чорапи и гащеризон с дълъг ръкав и крачета. През ноща няма печка и темп е около 18-19гр., облечена е с боди с къс ръкав, чорапки и пак гащеризон с ръкави, но и завита разбира се Simple Smile

Беба нещо ми прави номера и реве в количката, та все излизам с количка и след 15мин. рев ч слагам в кенгуруто и бутам празна количка. Незнам как да процедирам, вече е 5400гр. и немога да я нося два часа.

Вили и ние ще се включим другата седмица, исками се нослето още да се  изчисти и да ни бият ваксините най-накрая. Деска нали ще разкажеш как е минало в Сряда.

Цони, какво стана в Събота?

# 206
Момичета, вие мажете ли лицата на бебчетата с крем? Малката има пъпчици по лицето, но освен това кожата започна да й се лющи и се чудя какво да я правя. За пъпчиците педиатъра каза да не правя нищо, но за лющенето сега на кожата незнам какво да правя, а не мисля само за това да я водя на доктор... незнам... Сухичка й е кожата там явно. Ако мажете с нещо или някой друг има подобен случай, моля да споделите опит Simple Smile

Hug Hug Hug

И аз постоянно се чудя как да я обличам. Пускаме печка само през деня, през нощта - не. Обикновено е с боди с къс или дълъг ръкав, ританки и блузка (или цяло - незнам как се нарича). Чорапи не й слагам. Хем искам да я калявам, хем се питам дали не й е студено... и аз незнам вече Simple Smile

# 207
Greta Стиснати палчета и от мен!  Praynig Hug
Slavy честит рожденник мила, как лети времето !  baby_neutral
За обличането, беба не я навличам хич , само по боди с дълъг ръкав и крачол е, поддържаме температура 22-23 градуса , а като я навлека с нещо отгоре плувва в пот, и веднага се изрива с пъпчици.. а иначе съм чела че както се облича майката така трябва да е облечено и бебето + една дрешка.. друго четох че недоносените бебета трябва да им се поддържа 25-26 градуса.. иначе Вики харесва и 19-20 градуса, но на мен ми е студено тогава  Laughing , а какви са коментарите относно Вики от свекървата, роман мога да изпиша, но дори не заслужава да говоря за нея, тотално я игнорирам, само ще кажа, че според нея Вики трябва да е в шуба облечена с десет чифта терлици и постоянно да спи и да е все осрана, така правят бебетата, никво будуване и игра  Naughty  ooooh! абе  #2gunfire още една седмица ще я изтърпя, да не говорим че за изминалата седмица точно два пъти е държала Викито и се чувствам капнала, отивам до тоалетната а тя ми вика, " ..а ако заплаче ти я нося там при теб"..  #Crazy  и само повтаря как свекърът викал ".. че на кого Виктория, аз не съм Виктор, ама вече само питал к'во прави адашката ".. #2gunfire аз иначе и казах че не съм искала да я кръщавам на тях  Twisted Evil абе весело е сега у нас  Whistling Ама да не ви  занимавам ..
Усмихнат ден на всички от нас  Hug

# 208
Либи, Чар, благодаря за комплиментите  Blush
Грета, бързо да оздравявате.  Hug
Либи, за навън ползвам плюшени костюмчета с ританки, гащиризончета или панталончета с блузки. В къщи го обличам с боди с дълъг или къс ръкав, и памучно костюмче и винаги обувам чорапки, но за буйки или друг вид мека пантофка ми се струват мънички бебоците  newsm78 За по -студено време съм се запасила със терлички и шушонки  Mr. Green Много са сладки в комплект с елечета и желетчици.

Не съм мерила температурата у дома, аз съм термометъра  hahaha Ама май моите градуси не отговарят на градусите на мъжа ми и майка ми, защото постоянно ме тормозят, че държа децата голи и да им обувам чорапогащи от сега, че ще взема да ги разболея  #2gunfire Пфу... само акъли дават, пари за даване нямат ли???
Мими, много смешно ми стана за твоята свеки,предполагам, че на теб никак не ти е смешно и напълно те разбирам, дори съм съпричастна с теб, тъй като пред 2-3 дена изпратих моята от 10-дневния си престой у дома. Бебето го държеше, гледаше- няма спор, но постоянно се друсаше, люшкаше, за да заспива, биберона се тъпчеше в устата ( а той категорично го отказва все ояе, рядко се лъже да го засмуче), постоянно ми се задаваха въпроси защо не давам чай или вода- на, видиш ли едно време вода с анасон още от новоредно давали, и разбира се няма да подмина великия акъл за памперса и защо го сменям толкова често, само съм ги хабяла, нали не бил мокър- ами дай да седи по цял ден насран и опикан.

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 15:32 от СиСиТу

# 209

и моята свекърва по някаква причина мисли, че бебето само трябва да спи по цял ден и като не спи - значи е гладно затова не заспива!!  #2gunfire

а пък антония така хубаво се усмихва!! сутрин като се наведа над креватчето й да я взема ми се усмивка по най-прекрасния начин на света!! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт