АВГУСТинчета №2

• 27 650
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
  • София
hrisinda -благодаря ти за разяснението Hug.Става въпрос точно за ваксините,които се бият сега 2-рия месец,нали?

Има ли други бебета, които спят около 8-9ч вечер. Аз днес се постреснах,хранихме се между 10-10,30 и до 7ч сама не се събуди за ядене,аз я поразбудих,даже преяде.Незнам да продължавам ли така да я будя при нужда или вече да я оставям тя сама да се буди.

Също да питам понякога си вади езичето,сякаш се плези,но в същото време си бута долната устна по този начин,дали това означава нещо(глад или жажда)?Други бебоци правят ли така?

И сега въпрос малко в страни за ползващите Топлофикация и живеещи на по-горни етажи,налага ли ви се да чакате по няколко минути, за да ви дойде топлата вода(тъй като по-долните етажи почти не ползват)?Все си мисля,че това е проблем на нашата абонатна станция и сега сменяйки станциите с нови,когато и да се пусне има топла вода и не ти се налага да чакаш.

# 391
hrisinda -благодаря ти за разяснението Hug.Става въпрос точно за ваксините,които се бият сега 2-рия месец,нали?

Има ли други бебета, които спят около 8-9ч вечер. Аз днес се постреснах,хранихме се между 10-10,30 и до 7ч сама не се събуди за ядене,аз я поразбудих,даже преяде.Незнам да продължавам ли така да я будя при нужда или вече да я оставям тя сама да се буди.

Също да питам понякога си вади езичето,сякаш се плези,но в същото време си бута долната устна по този начин,дали това означава нещо(глад или жажда)?Други бебоци правят ли така?

И сега въпрос малко в страни за ползващите Топлофикация и живеещи на по-горни етажи,налага ли ви се да чакате по няколко минути, за да ви дойде топлата вода(тъй като по-долните етажи почти не ползват)?Все си мисля,че това е проблем на нашата абонатна станция и сега сменяйки станциите с нови,когато и да се пусне има топла вода и не ти се налага да чакаш.

Отговарям по ред:
1) Да, Борис спи по 8-9 часа от поне 2 седмици. Няма проблем, наддава си добре и мама е щастлива.
2) Прави същото с езика, мисля, че е от сукателния рефлекс.
3) Да, понякога чакам известно време, за да дойде топлата вода - особено, ако я търся по време, когато съседите не се къпят активно. По-бързо идва в "пиковите" часове, напр. сутрин към 7-8.

# 392
Хриси, и аз ти благодаря за кратката консултация на тема ваксини. Ние пропуснахме двете ваксини на 2я месец, тъй като сме си във Варна. Та доки ги отложи сега за 1ви ноември. Все пак ще я попитам деликатно дали да не пропуснем някоя друга ваксина.
Маринка, много хубаво си го казала!!!
Аз по обед мисля да ида до мола на разходка. Има ли желаещи за разходка?

# 393
  • София
Аз доста често към 7-8 си отвисявам да чакам Mr. Green,явно само аз и съседкато от последния етаж сме активни в ползването,под нас са все пенсионери Sad .

Сега се сетих още нещо да питам Crazy.Иска ми се да замразя известно количество кърма да има за всеки случай,ако на половинката се наложи да я храни.Незнам обаче ,кога точно да се изцедя,по принцип се храним  по една гърда н хранене и ако изцедя гърдата за следващото хранене,дали ще има достатъчно кърма, когато дойде време пак да се храним.

# 394
Аз доста често към 7-8 си отвисявам да чакам Mr. Green,явно само аз и съседкато от последния етаж сме активни в ползването,под нас са все пенсионери Sad .

Сега се сетих още нещо да питам Crazy.Иска ми се да замразя известно количество кърма да има за всеки случай,ако на половинката се наложи да я храни.Незнам обаче ,кога точно да се изцедя,по принцип се храним  по една гърда н хранене и ако изцедя гърдата за следващото хранене,дали ще има достатъчно кърма, когато дойде време пак да се храним.

Пробвай към 5, щом сте само с пенсионери Wink))))

Някой от консултантите беше пускал статия за изцеждането, защото и аз имах същите въпроси. Там се казваше да изцеждаш около половин-един час след кърмене, така че да имаш какво да изцедиш, но и да не попречиш на следващото кърмене. Не ми се получи и затова правя следното - както бебо спи по 8-9 часа, сутрин и двете ми гърди са препълнени и твърди. Като се събудя го кърмя от едната, а от другата изцеждам поне 100 мл веднага след това. Така пълня едно стерилно контейнерче, което отива директно в камерата и до следващото кърмене след 2-3 часа съм готова. А и не събираш цял ден по 30-40 мл, хамалогия си е - цедиш, стерилизираш, цедиш, стерилизираш....

# 395
misleto, аз замразих малко кърма миналата седмица. Тъй като и ние се кърмим само от едната гърда на едно хранене, също като вас, ето какво направих - след всяко кърмене доизцеждах тази гърда, от която е ял. Държах в хладилник докато стане една дозичка (около 120 мл) и след това прибрах във фризера. На едно цедене успявах да събера около 20 мл. Та за два дни правех една доза, но цедях само през деня.

# 396
  • в рaя
Здравейте мамчета!
Приемате ли нови попълнения? Simple Smile)
Нашето мишле Мария се роди на 26 август в Окръжна болница- Варна. Тежеше 3450 гр. и 51 см. Кърмим се, една пухкава е станала вече... Ние още нямаме бита 1-вата ваксина, защото се разболя, нямаше ваксини и сега пак е хремава, затова го оставихме за другата седмица, а то дошло време за другите две ...
Cambozzola как ти завиждам за дългия сън на бебо ...

# 397
hrisinda, много благодаря за обстойната информация,която си дала.

misleto, Cambozzola, да си призная ви завидях за този нощен сън. Госпожицата също прави голяма пауза, но за съжаление е от 8 до 1 и след това е през 1,5 до 2 часа. Нещо трябва да мисля да променям пплана....

# 398
Ние също правим голяма нощна пауза снощи яде в 7,30 за последно и сутринта чак в 5,30. Искам да попитам кърмещите майки, бебетата им повръщат ли след ядене като на парцали. Мария се тъпче явно много и докато я държа после по корем повръща. Иначе си наддава нормално на два месеца беше 5,700 59см.

Не се радвам на прекалено бързо наддаване, защото костите не могат да се доизградят. При първото ми дете беше така.

# 399
Б;агодаря на всички, че се занимахте толкова много с мен и въпроса а Аптамила, днес ще взема ХИП розв и се надявам да ги нямаме тези проблеми, изобщо не се бях сетила да сменя млякото, понякога си мисля, че съм кон с капаци!
Хубаво, че сте вие!
Ще пиша да ви кажа как сме понесли ХИП.
Мерси още веднъж!

# 400
  • София
Cambozzola- страхотна идея ми даде.Ще направя точно така.
tupur_lupur  - добре дошла.

Повръщаме и още как,а преди 2 дни се видях в чудо,явно нещо и бях раздразнила стомахчето с нещо ,което аз бях яла.Иначе преяде ли повръщането ни е гарантирано.От днес ще слагам лигавник,ащото иначе като се наложи да я преоблека още по-зле става.

Какъв е цвета на урината на бебетата при кърмещите майки-има случаи при нас да е светложълта(не да е бистра)?

Последна редакция: пт, 15 окт 2010, 10:42 от misleto

# 401
  • София
Hrisinda направо тръпки ме побиват като чета какво си написала за ваксините.  Sick брр Не че не съм го чела същото под една ли друга форма. Така ми се иска и  на мен да откажа ваксините, но всъщност не ми стиска.
Моят бебок прави пауза от максимум 6ч. Всяка нощ се надявам като се разбуди часовникът да показва поне 5ч, но не . Боя се че скоро ще започнат да го мъчат и зъби и тогава дори надеждата за по-дълга пауза ще умре безвъзвратно поне до годинката. Такъв е моят горчив опит.  Tired

# 402
jilieva1001 а защо я държиш след като се наяде по корем???
tupur_lupur  здравей Simple Smile  от Варна си , разкажи и малко повече ако искаш Simple Smile години, брой деца.. Wink) и каквото решиш Simple Smile
На Ивелин нощната пауза е 5 часа откогато се е родил- още 1вата вечер с него се събудих шашната че е спал 5 часа( че и аз с него без да се събудя- като къпано бебче Simple Smile ) . И досега е така. Достатъчна ми е- не се лакомя за 7-8 часова пауза  Wink

# 403
  • София
Hrisinda, и мен ме втресе, но трябва да призная, че не ми стиска да откажа ваксините, все пак ще говоря с педиатърката..

И при нас повръщането е много често, по-скоро връща доста и постоянно е с лигавник, все не ми стигат ooooh!  А по корем вече изобщо не го слагам, дразни се и не виждам смисъл - главата си я държи, когато го изправя.

Red shoe, дано вече да си се оправила, но да споделя, че на мен при такъв проблем понеже нямах зеле за компрес ми помогна бутилка с вода - пластмасова малка я напълних с гореща вода и с нея масажирах гърдата, а когато бебето започна да суче се опитвах да стискам леко гърдата в горната й част, за да слезе млякото. Не знам дали от това, но помогна Peace

# 404
Izvinqvam se za latinicata,no sym malko na polevi uslovoq Simple Smile
Imam edno pitane malko vstrani ot beb4etata - otkakto rodih polu4avam nqkakvo stranno za4ervqvane i leko poduvane na lqvata dlan,pridrujeni sys syrbej...mnogo stranno i nepriqtno use6tane...otna4alo si pomislih,4e e ne6to kato alergiq,no mai ne e...
Molq vi ako nqkoi ima ideq ot kakvo moje da se polu4ava ili na kakyv doktor da ida - da spodeli,4e ve4e zapo4vam da se pritesnqvam

Общи условия

Активация на акаунт