АВГУСТинчета №2

• 27 569
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Zolka, Честит имен ден!  bouquet
Деси,помага ли Биогая при бебешкия запек?

# 526
  • По широкия бял свят
Ох, и аз съм много зле с килограмите. Иде ми да ревна всеки път като се погледна. В същото време не мога да се организирам нито да правя упражнения, нито да започна диета. Абе мъка от където и да го погледнеш.  Cry Cry Cry

# 527
  • София
Zolka, Честит имен ден!  bouquet
Деси,помага ли Биогая при бебешкия запек?
Ами определено има някакъв ефект, но аз го давах 3х5 капки и с него акаше 2-3 пъти на ден, а преди да почна да давам акаше веднъж на 2-3 дена. Но Алекс от него май почна да повръща така че спирам с Биогаята и ще видим как ще боря неакането (понеже то не е запек).

# 528
  • София
Докторката ни се съгласи да не бием едната ваксина за пневмококи ,каза че е съгласна с нас че е излишна,убеди ни да бием само 5 валентната.Така че, ние 3 месеца ще сме само на 1 ваксина.
И аз не съм мръднала грам надолу с килограмите,но и се отказах да правя каквато и да е диета докато кърмя,за мен е по важно да имам кърма и да храня бебка.

# 529
Здравейте!
  Золка , честит имен ден и да ти е живо и здраво името !
 И аз не съм радостна от килограмите си, но ми казаха ,че докато кърмя няма да ги сваля и се утешавам с огромни количества сладко. Абе луда работа, а съм все още с 10 кг отгоре и съм със 10 свалени от изписването.а упражнения ме мързи нещо да правя.цял живот съм танцувала и така съм поддържала фигура, ама сега няма къде да практикувам  Rolling Eyes.така че Деси -споко - след Коледа и Нова година ще се свалят килограми.и сега да свалим след месец пак ще се натрупат.
искам да ви поздравя с нещо   http://tekstove.info/browse.php?id=4077 .
  и ние си пеем и сега си извадих текстовете на моите любими песни от тук и ще си ги разпечатам, че не ги знам всички,пък и да се сещам какво да си пеем. иначе и ние сме вече много по-спокойни - смеем се, гукаме,скачаме и няма удържане.все още има нощно хранене (макар , че аз казвам, че имаме  едно нощно в 00:00, едно среднощно в 3:00 и едно посреднощно в 6:00 ).
   Вие всеки ден ли къпите бебетата? нашата педиатърка ни посъветва да не къпем всяка вечер бебо, защото много му се изсушава кожата, защото се отмива естественото й овлажняване.

# 530
  • София
  Вие всеки ден ли къпите бебетата? нашата педиатърка ни посъветва да не къпем всяка вечер бебо, защото много му се изсушава кожата, защото се отмива естественото й овлажняване.
Ами ние не къпем всеки ден Алекс, а по скоро през ден, но не заради друго ами някой път си нарушава режима на хранене и когато е време за къпане той е зверски гладен и пищи та се къса и е невъзможно да го изкъпя а после заспива и го оставям да спи (че това е голямо чудо особено преди с коликите нямаше заспиване до 1), та така де, сметнете ме за мърлячка ама не го къпем всеки ден, иначе дупето го мия по няколко пъти да ден.

# 531
Аз имам подобно столче от Анитка  http://www.kasida.bg/giordani-stol-za-hranene-sea-blue-241-j117-228-1191.html
-мисля че няма какво повече да се иска от един стол за хранене - има си колелца, вдига се на горе надолу, и самата седалка се наглася с три полегати позиции - та става и за по-малки бебчета
Това което се закача за масата при по-тежко датанце и по-липава маса може да стане авария

По въпроса за къпането - къпем си се всяка вечер. Анитка е къпехме ежедневно до 9 месеца

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 20:24 от mimira

# 532
Днес може да ви досадя, но и аз да кажа. Ние се къпем и сутрин и вечер. Мария не може да заспи ако не я изкъпя, реве и си чака банята, суче дори и да се е нахранила по-рано, донажда си и заспива. Това се случва твърде рано около 7,30-8ч. Затова не я мъча да не я храня през нощта, все пак заспива твърде рано. Не мисля, че едно бебе може да издържи повече от 8ч. без храна. Каката спеше при мен и сучеше през нощта когато пожелаеше, гърдата ми и беше под ръка. Когато я отбих около година и осем месеца спря да се буди през нощта.
Я кажете как завивате бебетата и при колко градуса спите?

# 533
Аз също не къпя всяка вечер (през вечер горе долу) и не виждам никакъв смисъл в къпането всяка вечер. Разбира се това е тема за дискусии между бабите  Joy Ама как така, горкото дете Simple Smile Хех, нищо не са ми казвали де, ама се възмущават вътрешно, то се вижда  Joy Иначе дупето мия на всяко акане.
Важно е да се отбележи, че мразим къпането вдън душа  Joy Страхотен протест настава по време на къпане. Обича да я държа по корем и да й поливам дупето - така си кротува, но обърна ли я по гръб, направо е трагично. Може да ми извикат социалните, кой знае какво си мислят съседите, че го правя това дете.
А по-интересното е, че много обича да й мия дупето на чешмата. Умира си от кеф. Абе луда работа.  newsm78

Иначе София спи в плюшено чувалче и отгоре й мятам едно леко одеалце.
Вкъщи най-ниската температура до сега е била 18-19 градуса.

# 534
  • София
Къпем се всяка вечер,даже й е кеф в банята,но не всеки път използваме сапун,редувам веднъж без,веднъж със сапун.

Много е кисела след ваксинаа,само плаче и не можем да я успокоим,биберона ще играе роля цяла вечер  Sad.

# 535
Ние я къпем почти всяка вечер, много й се събира мляко в гънките на гушката когато връща, а тя го прави честичко   Wink
преди се чудех за какво се къпат бебетата всяка вечер, като не се цапат  newsm78 е сега вече знам, че се цапат и то много  Joy
от няколко дни я оставям по коремче да си поцапа в коритото, като я придържам за гърдичките над водата, много обича така. Опитва се да плува мъничето  Joy и после ми се кара като я извадя от коритото за обличане  Crazy

# 536
  • София
Деси, радвам се че Алекс е добре Simple Smile Това е най-важно. Напълно те разбирам и за къпането и за кг. Ние също понякога пропускаме да къпем Мишо. Той е на свободен режим - демек като иска спи спи, като иска играе играе, ако иска яде. Така че всеки ден е различен. Често се случва да заспи към 6-7 и да се събуди към 12 озверял от глад. Ако трябва да го къпем тогава ще ореве целия квартал. Отделно мъжа ми вече спи, защото става сутрин рано за работа. Не че не мога да го изкъпя сама, но си е друго да се плацикаме 3-мата в банята, да си пеем песни и да се забавляваме. Няколко пъти съм го къпала сутрин, за да не ми пищи късно вечерта. За кг съм на същия хал като теб. Това което свалих след раждането и това е. Сега съм заковала едни 80 - 81 и мърдане няма. Преди години покрай един куп проблеми и много спорт бях 50, носех xs размер дрехи, подарих ги на 8 годишната ми племенница. Част от тях и стават! А аз сега се чудя от кой магазин да пазарувам. Дори не искам да влизам в магазин, защото нямат моя размер. Миналата седмица докато обикалях мол-а гледах всички хора покрай мен - едни слаби издокарани мадами, а аз със бременните ми дрехи, които са ми вече широчки. Най-странното е, че преди никога не ми е пукало как изглеждам. Дори като ученичка имах мотото - който ме харесва трябва да ме хареса за това което съм, а не заради външния ми вид. Явно съм се променила. Сега имам мъж, който ме харесва такава каквато съм и не му пречат моите кг, дори се радва, че има къде да ме шляпне, но на мен ми пречат. Е... угодния няма. За свекито какво да кажа. Винаги се сърди за нещо, всъщност проблемът е, че не и позволявам да ме командва. Много сме и далече и за това не иска да идва, иска ние да ходим, за това вижда внука си средно веднъж месечно. трудно ми беше да осъзная как може една баба да се държи така. Всъщност тя се сърди на мен и за това не вижда внука си. В крайна сметка аз не губя нищо от цялата работа. Много се надява, че ще ходим да я молим да ни помага, но уви ние се справяме без нея. Вчера дойде и от вратата започна да се разпорежда, но не за дълго или не и обръщах внимание или и обяснявах защо няма да направя това което ме съветва. Като си тръгна каза, че скоро няма да дойде. Днес ми писа на скайпа, доста нормално дори. Ще видим обаче дали е започнала да се вразумява или се опитва пак да ме манипулира.  ох стана много дълго, но поне ми поолекна малко.

# 537
и аз го къпя Ивелин всяка вечер- пропускала съм 2-3 пъти откакто се е родил. Бебешкия сапун нали неможе да изсуши кожата защото всяка вечер ( а и на всяко миене през деня) с такъв го мия?? Дени, и нашия голям рев е като излезе от коритото- иначе вътре си гука и ми се радва.. аз му пускам музиката от играчката дето е на кошарата , и се успокоява и кефи на банята...  а след нея е ад. Докато го облека - страшен рев. Ако много реве някоя вечер просто го къпя преди следващото хранене.
jilieva1001 сега  вкъщи е 23-24 градуса( според мен е много топло , за мъжа ми е ок..борба е всяка вечер с тези температури:) ) . Малкия е с боди с къс ръкав и с комплектче с дълъг ръкав и крачоли. Завивам го с страшно лека и тънка  пелена.

dvladova мен като ме болеше точно на същото място гърдата ми помагнаха стандартните компреси- преди кърмене топъл( и с бутилка топла мин вода движения от основата на гърдата към зърното. и След кърмене студен с зелево листо.За 2-3 дни се оправих. Бях и с 38.5 Т. За цвета на кърмата- тама вече може някой по компетентен да се включи , аз нямам представа.

# 538
  • София
Имам нужда от съвет. От 3 дни кърмата ми е като вода, няма цвета, който имаше преди това. Аз се цедя, тъй като кърмата ми е малко, а моята девойка не суче и е на смесено хранене. Но от онзи ден отказва да яде от биберона с кърмата. Когато много огладнее я подлъгвам да яде кърма, но след максимум половин час отново е гладна и надава кански рев. Когато постои 15-на минути в шишето кърмата има вид на вода, само отгоре има тънък слой мляко. До сега не ми се беше случвало такова нещо. В същото време не спира, усещам я как слиза и гърдите ми стават напрегнати. Пробвах малката да суче, но без успех. Не знам какво да правя, не ми се иска да изхвърлям кърма, но не знам и как да я спра. Не се цедя до край, само когато са ми много напрегнати гърдите, но пък сега изпитвам голяма болка в едната гърда, боли дори при допир - става въпрос за началото на гърдата към рамото. Случвало ли се е на някоя от вас и могат ли консултантките да ми дадат съвет?
   Здравей,
това което описваш е напълно нормално за зрялото мляко. След като се изцеди се отделя на два слоя, отгоре е мазната част, а отдолу се утаява по прозрачна част, която може да е леко белезникава, прозрачна или леко сивкава. Това е напълно нормално и е точно както трябва да изглежда кърмата. Споделяш че сте на смесено хранене, но не изцеждаш гърдите докрай. Не успях да разбера към какво се стремиш, да увеличиш и поддържаш лактацията с тенденция да минете само на кърма от шише или изцедена или искаш да спреш кърмата. Защото поведението е различно в двата случая. Ако искаш да стимулираш образуването на повече мляко трябва на три часа всеки път да изцеждаш и двете гърди докрай. По този начин ще изцеждаш и от задното мляко и количеството на мазнините ще се повиши, както и производстовто, в момента е малко мазнината отгоре, защото реално цедиш основно предното мляко. Ако желаеш да спреш кърмата, пътят е да ги оставяш все повече пълни и да намалиш изцеждането. Аз разбира се бих те посъветвала да започнеш да цедиш докрай и да стимулираш хубаво лактацията, независимо от гърда или от шише кърмата е най-доброто за едно бебенце и нещо което лично за него, само неговата майка може да направи.
  Ако изцеждаш само предното мляко е напълно нормално тъй като мазнините вътре са малко, млякото бързо да преминава през храносмилателният тракт и да не успява да го засити. Храненето трябва да е балансирано, а това става когато бебето получава цялото мляко от едната или и двете гърди.

# 539
Ох, килограмите са ми болна тема  ooooh!
Направо не мога да се гледам, а и нямам дрехи и си ходя с едни дънки и 2 блузки. Ходя, гледам, меря, ама като се видя какво прасе съм и се отказвам от купуване  Tired
Вчера пак в един магазин мерих един пуловер, ама ужас, щях да припадна в съблекалнята. Излизам от магазина и вървейки мрънкам на мъжа ми, как съм дебела и грозна и стигаме до НДК, и там от една пейка изскача една девойка и вика "Елате да ви измерим мазнините"   #Cussing out

Абсолютни гадняри има по тези улици  Crossing Arms

Имам чувството, че след раждането съм качила някое и друго кило, трябва да се претегля тези дни, ама ме е страх от това, което ще покаже кантара.

Общи условия

Активация на акаунт