АВГУСТинчета №2

• 27 576
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • София
МАРИНА 88, Aila- благодаря за отговорите. Аз определено съм объркана, тъй като от самото начало кърмата ми не е много и сега, когато нуждите на детето се повишават, съвсем не стига. Пробвах много неща, за да увелича лактацията, но без успех. Все пак успявах да я храня поне 3 пъти на ден само с изцедена кърма, после давах АМ. Обаче детето беше много неспокойно, не акаше редовно, имаше колики. Сега, откакто 3 дни и давам само адаптираното мляко ХИП БИО, ака по 2 пъти на ден, по-спокойна е и коликите не са толкова остри. Но това, което най-много ме обърква е, че малката не иска да пие кърмата, дори когато е смесена с адаптирано мляко. Знам, че кърмата е най-доброто за моето дете, но пък и взаимното ни спокойствие също е важно.

# 541
  • София
и ние се къпем всяка вечер,защото малкия обича много да се къпе и ние му правиме кефа.Но има няколко вечери в които пропуснахме и не го отчете.adelina_bg и ние имаме такава люлка и добре че е тя,за да мога да свърша нещо из къщи.Обича да седи в нея,но бързо му омръзва.Твоя сладур колко изкарва в нея когато е буден?Да ви се "похваля" днес окончателно приключи първия ми цикъл и в интерес наистината не беше много драматично положението,както очаквах.Мъж ми вика ако не беше раждала секцио,сега вече си готова за второ.Е да ама не поне още 1 год.ще се пазим няма как.Трябва да се ходи и на гинеколог скоро време,някоя от вас ходи ли вече?

# 542
  • София
dvladova най-важно е ти и бебо да сте спокойни. И аз като теб май скоро ще се отказвам от кърменето. Първият месец Ники беше главно на кърма(дохранвала съм само по веднъж на ден и то не всички дни). Така за 1 месец качи 1700. Но с всеки ден кърмата ми все повече намалява. Сега за 6/7 хранения 2 или 3 са на АМ. и аз опитах какво ли не да стимулирам лактацията.
Но вече приех че няма да се кърмим много. Важното е че съм направила каквото мога и той все пак е получавал кърма.

Килограмите са ми болна тема. Не само че не съм свалила ами и качих още 2. Не знам как ще си върна старат форма.

А за свекървите какво да кажа аз се преместих в един град с моята. През два три дни идва в нас че много и липсвало детето. И непрекъснато ме критикува. Защо детето няма режим, защо сега съм му правела масаж, много леко било облечено, ама кой ми бил казал да му давам повече мляко. Няма спиране.
Слави и на мен моята ми беше сърдита но това не и пречеше да идва в нас - просто не ми говореше и се правеше че не чува когато аз и говоря. Много е дразнещо някой да ти дойде в къщата и да ти се цупи.
А най много се дразня че всеки път като идва започва да говори следните простотии на детето " Мама лоша ли е. Буди ли те през ноща. Ако е лоша да ми се оплачеш от нея."  Направо не знам от къде и хрумва. Последният път не издържах и и казах да не говори глупости а тя цитирам
" Не се излагай бе момиче. Имай малко чувство за хумор".
Не знам що за чувство за хумор трябва да има една майка за да търпи да питат детето й дали е лоша.
И никога не пита може ли да дойде. Обажда се и казва че днес ще дойде. Поне оставя мен да уточня часа. Или по скоро мъжа ми защото с мен не говори много много а използва мъжа ми че той на мама не отказва. Когато майка ми беше при мен първите две седмици звънеше на нея пак за да избегне разговор с мен а и защото майка не и отказваше.
Един ден ми звъни на ходим на разгодка и кафе с детето а аз й казах че сигурно няма да излизаме и отказах. Добре де но после реших да изляза и естествено не и се обадих. Е да ама тя ме видя. Аз решавам да съм добра и я каня на гости следобеда. Даже и казах да дойде и тя да изведе детето на разходка и да побута количката. Става 5, 6 тя не идва. Така и не се появи.И после с цялата си наглост същата вечер помоли мъжът ми да и покаже детето по skype. Е да ама аз не позволих.
Аз малко се отплеснах и май всичко си излях. Олекна ми.

# 543
Ох, и аз имам доста килограми да свалям и ми е страшна мъка... Sad  От днес съм на диета вече и ще започвам да вкарвам и малко по малко и някои упражнения като имам време. Като се сетя колко време сигурно ще ми отнеме да вляза във форма... а и диетите са ми страшно трудно нещо... направо кошмар. След раждането съм свалила само 3-4 килограма някъде без да правя нещо особено, но от доста време съм закотвена на едни и същи. Иначе аз не кърмя. Правих опити около месец и се отказах, защото кърмата ми така и не тръгна. Дойде някъде на десетия ден и малката сигурно е сукала по 5-10 грама на ядене и това е. Иначе още от болницата я слагах всеки път преди хранене да суче и тя никога не е отказвала, но не се получи. Но не се измъчвам честно казано заради това. Дала съм й поне малко, колкото - толкова. И вече почти месец е само на АМ.

Много кофти са отношенията със свекърви, майки и тем подобни... такива хора има, че направо незнам. На мен никой не ми помага и ми е по-добре така. Много ми става кофти като чета какви хора има и понякога няма как да имаш нормални отношения с тях.. И моята свекърва е една... но поне не я виждам почти никога. За съжаление и майка ми попада в тая категория, но не ми се влиза в подробности за тея неща. В общи линии ние с мъжа ми се оправяме сами и така ни е по-добре. Аз не позволявам някой да ми се меси, защото от малка съм свикнала сама да се оправям с всичко.

Иначе като цяло ние сме добре. Малката обаче доста будува, почти не спи и най-лошото е, че заспива вечер към 1 часа някъде... дано това да е някакъв период, който ще отмине. Иначе си има една нощна пауза от поне 6 часа, което е добре. Но не е от най-спокойните бебета. Много често плаче, постоянно иска да е гушната, почти не мога да я оставя някъде. Като заспи в мен и се опитам да я оставя някъде се събужда... и ми е доста трудно, но няма как. Това да ни е проблема, както се казва Simple Smile

Приключвам вече, че поста ми ще заприлича на роман. Simple Smile  Лека на всички!  Hug Hug

# 544
Явно кг. са болна тема на повечето от нас. Аз също свалих 4-5 кг. след раждането и от тогава не мърдам, но и си хапвам порядъчно да си призная. Вярно че по цял ден съм на крак и обикалям градинки и домакинска работа,но явно трябва да ограничавам храната. ...Скоро пререждах гардероба и мерих разни зимни дрешки...ми то трагедия..слой,пък два,пък три...и реших да не си купувам нови дрехи, за да се мотивирам малко повече.
А като знам че и приготовленията за Коледа какви са при мен и какъв фен съм на сладките...В тази връзка да прерпоръчам на мамите кулинарки една любима моя тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=533031.0

Аз също не къпя Дария всяка вечер,особено сега, когато няма още парно. Голяма хамалогия е да затоплям стаята за да я изкъпя, а и после да легнем на такава топлина.. Naughty
Къде се провеждаше гимнастиката с бебета?

# 545
Аз също не къпя Бобо всяка вечер, главно, за да не му пресушавам кожата, но пък на него много му харесва и се чудя дали да не пробвам варианта на misleto - една вечер със сапун, една - без. Иначе дупето мия на всяка смяна на памперс, дори да не е акал.

# 546
  • София

В The MAll на Цариградско шосе, на 2 ет, в Gymboree център

# 547

Meрси! Ти ще ходиш ли утре? Да се организираме нещо?

# 548
  • София
И аз се присъединявм към оплакванията от кг. Качих 16 през бремеността, от болницата се прибрах -9, после свалих трайно още два и дотам. А и преди да забременея бях качила едни 5-6кг. и  ето ти ги 10. И всичките на корем и дупе. А като си спомня какво плоско коремче имах  Sad Имам чувството, че никога няма да се прибере. Вчера си обух един нормален панталон - е от колана преливам отвсякъде - грозна гледка. И ризите не ми стават, защото от кърменето гърдите са ми двойни. Абе на нищо не приличам. Не мога да пазя диета, защото ми се отразява на кърмата. За спорт нямам време - моята сладурана не спи денем. Надявам се като порасне още да почне д се заиграва сама и тогава си пусна ДВД-то вкъщи и да играя гимнастика. Тази с бебетата звучи супер, но на мен ми е далече, не мога да карам, а с такси ще ми излезе скъпичко.
За къпането - къпя я всеки ден - да съм пропуснала 2-3 пъти - не й се изсушава кожата. Ползвам шампоана на Мустела за коса и тяло. На нея и харесва къпането, вече не реве и на масажа, само на обличането от време на време.

# 549
  • София

Meрси! Ти ще ходиш ли утре? Да се организираме нещо?
Да ще ходя, и Starry ще идва, може да се чакаме на Старбъкс (то се пада зад него). Какво ще кажете към 2ч че да пийнем по едно кафенце преди това?

# 550
  • София
Здравейте.
Май на всички кг са ни болната тема. Confused В събота бях на свадба на брат ми и преди това направо се поболях какво да обличам. Сега като гледам малкото снимки, на които са успели да ме уловят, тъй като все се криех от фотоапарата  Laughing, направо ми се плаче.
Лошото е, че диети не мога да пазя сега като кърмя, защото и едно хранене да пропусна и ми се отразява на кърмопроизводството.
Аз по принцип съм много ината и знам, че ще ги сваля тези пусти килограми и затова не се притеснявам много, но просто трябва време. Засега това да си кърмя детето ми е най-важното нещо и гледам да не се поддавам на самосъжаление и паника относно това как изглеждам.
Аз пък си бях купила още преди да родя карта за йога за бременни, но пусти мързел и сега ми стои цялата неизползвана. Сега там, където ходих на йога има и йога за майки с бебета. Приятелки, които са ходили ми казаха, че било много полезно и забавно и съм решила като си преборя мързела да тръгваме и ние с бебо.
Марио тази нощ за първи път направи 7ч и половина пауза през нощта. Като се събуди и видях колко е часа го нацелувах едно хубаво и после го нахраних. Laughing С кака му такова щастие не ме е сполетявало изобщо. А тази нощ и тя се пресели в нашето легло и спахме и 4мата в една стая.

# 551

аз също така къпя бебека - една вечер със сапун, една вечер без! Simple Smile и тя е много доволна, харесва й да се къпе, пък и на мен ми е приятно да бъркам в топлата водичка.. Wink

и на мен много ми се ходи на тази гинмастика с бебета, но без кола не мога да измисля как да стигна до там..
онзи ден ходих на театър и направо се ужасих колко много кашлят и кихат всички хора наоколко.. а пък в градския транспорт е някакъв кошмар! явно започва сезонът на гриповете и настинките, а и аз съм станала малко параноична..

# 552
Привет и от нас! Хремата ни понамаляи аз ъсм по-добре, че се бях притеснила.
 За къпането само 2-3 пъти не сме къпали Рая, но да ви кажа и да прескочин и да я къпем няма проблем така че мсятам като стане много студено да не я къпем всяка вечер, ама тогава ще му мислим.
Темата за свекървите е необятна като ви чета все едно аз съм го писала тва, и да ви кажа на мен ми е много кеф като все се сърди, щото така и така не помага с нищо, само да дойде да ми се пречка и да ми говори глупости, мерси съм.
За кг, от 4 дни започнах Протеиновата диета, правела съм я преди 2 годинии бях свалила 10 кг и сега искам толкова, кърма вече нямам , така че нямаше какво да чакам. На мен тази диета, вредна или не ми се отразява много добре. Сега пак искам да сваля 10 кг, ама да видим за колко време ще стане. иначе си нося и дрехите от преди забременяването, но имам чувството, че никога не са ми стояли по-зле. Ако някой започне диетата казвайте да споделяме опит.
чао от нас!

# 553
misleto и на мен никак не ми се иска да я слагаме тази ваксина за пневмококите, от къде ли я измислиха и нея и защо се чудя. Преди две години я нямаше в задължителния календар. Засега сложихме първия пентаксим и другата я отложих. Лошото е, че в държавните детски градини после не приемат децата, ако нямат всички имунизации, както е по календар, та затова ми е много голяма чуденка какво да правя.
За килата, какво ли да се оплаквам, все съм си така дебела и много мека и разплута Sick, дънките ми стават, ама като ги закопчея всичко ми виси от колана.
А къпането съвсем не е задължително да е всеки ден, аз го правя обаче защото той много се кефи. После обаче като започне да лази и да ходи няма как да се позволя лукса да пропусна Grinning

# 554
Деска, знаех си аз, че ни четеш тяайничко, но не се включваш  Naughty
Charr, аз също ще ходя утре на бебешкия фитнес. Трябва да се запишеш задължително - 0885/068108
Маринка, да не би пък да му е студено на Ивчо? Защо не пробваш да го изкъпеш половин час след кърмене. Аз така правя. Дори и да заспи, като го събудя за банята и само проплаква за няколко секунди и после супер щастлив! После и гимнастика и масаж даже правим  Wink
За килограмите и аз да кажа две думи. Остават ми още не малко, но всеки път като се жалвам на мъжо, той казва да погледна бебчо и че за това си заслужава. Толкова ми го втълпява в главата, че вече и аз мисля така. А при мен положението не е никак добре. Панталоните от бременността ми ставаха само...като се прибрах във Варна майка ми ме направи на 2 стотинки. Как можело да не си купя нови дрехи...ама аз вярвам, че ще отслабна бързо...да видим. Купих си едни нови дънки и туй то.
Деска, искаш ли утре да се чакаме с другите долу до информация в мола? Яна също ще дойде!

Общи условия

Активация на акаунт