АВГУСТинчета №2

• 27 656
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
  • София
arizanova_popova, гледам че Бонием и Десинка вече са ти писали, но хайде и аз на всяка манджа мерудия Simple Smile Аптамила е едно от най-калоричните млека , бебоците наддават доста с него и явно поради тази причина го препоръчват много. Обаче не всяко дете го понася добре.  И ние започнахме с него, но по препоръка на приятели, които бяха пробвали доста млека минахме на нан. Нямам оплаквания, но имам някакви мераци да го разнообразим. Някои мами похвалиха Лактана Био и се чудя дали да не го пробваме.

Либи, страхотни новини, само такива да се чуват вече  Hug

ksanaidu, Illit, в Горна Баня ли водихте бебоците или в частния кабинет на Алексиев? Четох, че доста се чака за Горна Баня.

# 361
Благодаря ви, момичета.
Ние ходихме в частни кабинет на Алексиев. В Горна Баня той прави само операции, до колкото ми е известно. А консултации прави в частния си кабинет.
Направихме консултация и в Шарите (немска клиника с много добра неонатология) по документи и според тях лечението е напълно адекватно. Това, което казаха съвпада с мнението на Алексиев едно към едно.
Дано вече да е всичко наред, че направо се съсипах.  Praynig А как се измъчи милото да не говорим.

И аз мисля да преминем на Лактана Био.
До сега бяхме на Пре Нан, но вече Софи е 3300 гр. и минаваме на 1-чка.

# 362
Здравейте!
   Либи, страхотни новини !
   И ние сме готови да се отчетем.Вчера бяхме на консултация и сложихме ваксини.Вече сме 5400гр и 58 см дълги.Ваксините ги понесохме добре за половин ден вдигна малчо 38 градуса температура и беше поспалив ,но днес вече е много игрив и постоянно се усмихва.коликите ни понамаляха доста  и само вечер има рев за 2 часа,а сутрин като се събуди към 6 часа се разревава малко от напъни ,но като му вдигна крачетата малко и ги свия и се успокоява и започва да спи пак.Направихме погачата преди 2 дена и стана много хубав празник,даже като се събраха всички жени и Йони заспа на люлката точно като му отварях подаръците. но всички останаха много доволни и съм горда с майка ми ,която дойде от Бг за да направи питката, която стана страхотна.
  За играчките - вече доста се заглежда нашия човек и ни отговаря с усмивки и гукане вече.даже баща ми мисли , че успяват да си разговарят, но определено се очовечи бебчо и гледа по-разумно.
  И аз имах страшни болки в колената, но мислех, че е от стълбите дето качвам и слизам по цял ден.сега ми поотминаха.
Подариха ми слинг шал,обаче нещо не мога да напъхам бебо вътре - някакви съвети дали може някой да даде???

# 363
VELMA аз много бързо го усвоих слинг-шала и сега се омотавам за секунди - обикновенно в поза люлка / за съжаление линка с интрукции го приема като реклама, но виж на бебеслинг-бг/
и поза кенгуро също. Първо правих опити със една голяма кукла и на третия четвъртия път се престраших с бебка.

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 17:09 от mimira

# 364
  • Ямбол
VELMA, аз имам слинг с халко и да ти каза на бебка много и харесва в него, винаги се кротва . Иначе и аз като мимира първо пробвах с една голяма кукла и тогава се престраших с бебка
начини за връзване можеш да видиш ето тук    http://sling.beinsa.info/  и http://www.zilana.com/6instruct-shal.html

# 365
Момичета как беше facebook на групата ни?

# 366
Либи браво за страхотните новини мила!  Hug Heart Eyes
При нас нищо ново, малката днес е в добро настроение - яде спи и ака, без да се съдира от рев, че миналата седмица беше много зле и се наслушах на приказки какво нервно и ревливо дете имам, и как явно на мен прилича, защото и двамата й сина били като мушици , но стига за свекървите  Naughty малката ми е прекрасно дете и е много енергично все е в движение, като съм седнала и я държа гушната си стъпва на крачетата и ми е трудно да и ги сгъна  Crazy гледа си играчките и с малко зор успява да си налапа палеца, та си поръчах каучуков биберон, по съвет на някои от вас, че бебчетата не харесвали силиконовите за сметка на другите  Hug та и аз да пробвам, че ще си изкара очите в стремеж да си изяде ръката  Joy че голям зор това пръцкане  ooooh!  вече е много променена, малко човече си е  Heart Eyes  5220г беше вчера, надявам се до прегледа на 2/11 да минем 6 кила че да не ни закачат, че според тукашните стандарти на 3 месеца трябва да са си удвоили рожденното тегло  Thinking  иначе за захранването и аз не смятам да го правя до 6 месец, а вода не съм и давала,, само чай на Хип п-в колики, не му е фен и не може да яде/пие от шише хайвана, много се дави понеже е лакома , кърмата я изсмуква 120мл на 1 месец като смукач, но чай не ще плюе и повръща, тъпчех я, че и действаше леко разхлабващо и тя 10мл за цял ден ги пиеше  Crazy.. ама сега изобщо не иска  newsm78 друго си е на мама цицата  baby_neutral
Маринка Ивелин е голям сладурко  baby_neutral , трябва да обновя и нашият албум тези дни ..
bonniem , как сте с Тереза, включвай се по на често!  Hug
desinca екшъна с кърпичката е бил ужасен, аз за това спя на доста силна нощна лампа, че каквато съм паника  Whistling
 Hug на всички

# 367
  • София
Ние сме на Лактана и съм доволна,засища го и акаме добре.От 2 дни и той плаче за повече понякога,питах доки и той ми каза че някои деца като ставало студено огладнявали повече и ми каза да му давам до 150 мл.Аз реших да не слагам поливалентните ваксини и доки е съгласен.Има ли друга мама която да е решила това от нашите?Четох че доста от юлските мами са се отказали.Като стоматолог ви препоръчвам горещо да ползвате биберони осебенно ако децата си слагат други неща в устата.Залагалките имат и функция да стимулират растежа и развитието на челюстите/особенно тези които са с ортодонтска форма/,така че са дори полезни до една възраст-1,5 година максимум 2.Всяка вечер мъжа ми, ми разказва какви тежки деформации лекува/той е ортодонт/ точно от не навреме махнат биберон или от смучене на пръсти,одеала а в по-късна възраст моливи и химикалки.И друго много важноо което се сетих е дневния прием на флуор при децата и употребата на мин.вода.Моля ви не давайте син Девин на децата си,в него има 4мг флуор на литър.А дневния препоръчителен прием е 1 мг.Когато детето пие системно такава вода/а по-големите деца понякога пият и по повече от литър на ден/ се получават бели петна по зъбите,което най-просто казано се дължи на недобре формиран емайл и които петна по-късно се превръщат в множествен кариец на ранното детство.Така че съвета ми е гледайте какво пише на бутилките/вярно че бебоците са още мънички,но има и мами с по-големи деца/ и не давайте много флуор на децата си.Междудругото в АМ също има флуор!!!Ако имате въпроси питайте ме съвсем спокойно,не ме жалете  Laughing

# 368
hrisinda много ти благодаря за ценната и интересна информация   bouquet
Точно днес сутринта си поръчах бибка на НУК ортодонтска  Peace само дано я приеме беба, че хич не искам да си смуче и дъвче ръце и крака  hahaha интересно е че до сега не е проявявала интерес да си лапа ръцете това е ново от миналата седмица  Thinking явно е било голямо вълнението й покрай гостите ни  newsm78 но не ми харесва, дано не почне сериозно смукане  Joy

# 369
Цитат
Ако имате въпроси питайте ме съвсем спокойно,не ме жалете 
hrisinda нужно ли е да даваме на бебчовците Zymafluor?

# 370
  • София
Не ,аз съм твърдо против.Бебетата си взимат нужното от майката и АМ и храни.А по-големите деца с мин.вода освен ако никога не пият такава или не си мият зъбите с паста за зъби която е без флуор,тогава се дава флуор но пак  много внимателно,като се пресмята общото количество на приетия флуор-от храни,води,сокове,пасти и води за уста,таблетки/капки/

# 371
desinca,

Само за протокола - Аптамила има калории колкото всички други АМ - те се движат в еднакви граници +/- 2 калории. Но вероятно разликата в това колко мапомпващо е едно мляко идва от това каква част от калориите идват от мазнини и каква от захари. Така поне си го обяснявам аз де.

Мими Вичева, и аз искам да се включвам по често тук, но нещо не "сколасвам". Но поне ви чета.

Hug

Въпросче - понеже сме с отложени ваксини, чак днес ни биха първата след изписването - повторението на хепатитната. Малката няма температура, но спи непорбудно вече цял следобед. Според вас съвпадение ли е, или сънливост без темп. също е възможен ефект?

# 372
  • София
Hrisinda, аз искам да те питам има ли разлика дали ще се ползва силиконов или каучуков биберон? Много ми е полезно това, което пишеш Hug

# 373
Явно това , че си ядат ръцете на всички им е хит сега Simple Smile мода сред двумесечните  Joy
Мими ( а и към всички) - като качиш нови снимки давай линк тука за да знаем за тях- че нали се сещате че няма как да проверяваме албумите периодично Simple Smile))
Аз днес пак маратон с готвенето направих- супа, пържени кюфтета, пържени картофи... сега наливам чаша бира и да прочета днешния вестник- нищо че е малко късно вече Simple Smile

# 374
Определено яденето на ръцете е новата мода-моята кукла от миналата седмица започна.Преди се опитваше да си изяде юмрука само като искаше да яде, пък сега не мога да я хвана кога гладна ,кога иска да си цока просто.Много се успокоих ,че бибероните не са вредни както си мислех.Сега поне няма да чувствам вина като и го давам като си дъвче ръцете, пък това вчера и днес е по цял следобед.
Взела съм на Нук, каучуков, че много твърд ми се вижда силиконовия.
/Ето-пак се разпищя, че го изпусна, луда работа!/

Сега ми хрумна да ви питам-промени ли ви раждането и детенцето/детенцата/? Преди би ми било странно, но  аз определено се чувствам по-добре,установявам, че у мен се пораждат желания и интереси, които имах преди години.Изпитвам по-голяма наслада от музиката, от разходката, от секса, чувствам се по-пълноценна и по-млада.Въпреки килограмите отгоре, въпреки все по-малкото свободно време.Шантава работа, но как се чувствате вие?

Последна редакция: чт, 14 окт 2010, 20:21 от Zolka

Общи условия

Активация на акаунт