АВГУСТинчета №2

• 27 650
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз реших да не слагам поливалентните ваксини и доки е съгласен.Има ли друга мама която да е решила това от нашите?Четох че доста от юлските мами са се отказали.

Кои са тези ваксини и защо се отказвате от тях?

# 376
  • София
За зъбите няма никакво значение материала на бибите,казват че каучука е по-естествен като материал и затова е по-добър ,а е и по-мекичък и според мен по-приятен за мачкане между тези нежни венци,които имат бебоците ни Simple Smile)Но аз давам и силиконови биби от време навреме,за да свиква от малък хаха Wink Хубаво е да вземете от тези напръстници/които се поставвят на вашите пръсти/ които почесват венците при пробива на зъбите ,а имат и почистваща функция.Особенно докато порастнат и почнат те да се чешат с играчките.Има една паста -Гинги гел кидс,която успокоява възпалените и  подути венци от пробива на зъбките и дава 1 час спокойствие на родителите.Ааа и друго/извинете ме че съм малко хаотична в информацията,но се сещам за различни неща/ много важно е да следите за гъбички по лигавиците и езика,защото като се насложи и пробива става страшно,стига се и до афти и рани в устата.Ако забележите и най-малкото петънце/бяло/ дайте веднага малко Дактарин орал гел/дори и профилактично/.Аз лично омазвам бибката с гела/колкото грахово зърно/ и му го давам да го изсмуче.

# 377
Въпросче - понеже сме с отложени ваксини, чак днес ни биха първата след изписването - повторението на хепатитната. Малката няма температура, но спи непорбудно вече цял следобед. Според вас съвпадение ли е, или сънливост без темп. също е възможен ефект?
И ние сме с хепатитна днес. Педи каза, че от нея не вдига темп., но и Лора е много успана цял следобяд - или е от боцкането или от времето  Wink Но са си добре децата - спокойно Simple Smile

# 378
desinca,

Само за протокола - Аптамила има калории колкото всички други АМ - те се движат в еднакви граници +/- 2 калории. Но вероятно разликата в това колко мапомпващо е едно мляко идва от това каква част от калориите идват от мазнини и каква от захари. Така поне си го обяснявам аз де.
Странно, на опаковката на Аптамила пише за 100г продукт около 240 кал, а на Нан-а - около 60. Не помня точно, но ако някой има и двете опаковки под ръка, може да каже по-точно  newsm78

# 379
Здравейте! Да се включа най-после домучадието е на гости, малката спи от 2 часа, а аз и се изкъпах. На нас ни сложиха две ваксини наведнъж на 28.09, едната пентаксим, а другата пневмококовата. Направо ужас! Малката пищя и не искаш да суче, не знам дали не се получи така и заради липсата на къпане. Мария не заспива докато не я изкъпя вечер. Температура нямахме, но дадох панадол 2,5 колкото е дозата и се успокои и заспа, яде чак в 6 часа сутринта и то защото аз я поразбутах. Иначе вечерта спа при мен и аз постоянно я пипах за температура. Сега като ходим на 28ми на консултация ще помоля да ни раздели ваксините на две посещения. А от две седмици нещо се сополивим и давам витамин С и лайка в носа. Пръскам и от тази морската вода.
Либи много се радвам, че малката е добре. Те с Мария за кратко бяха обитателки на един бокс в родилно отделение и макар за кратко се запознах с твоята дъщеря.
Много неща имам да се оплаквам, но имам нужда от сън.
Все пак има ли и други на които кървенето им продължава повече от 40 дни? Ужас, а няма причина. Прегледа с ехограф не показа нищо. Аз кърмя и ще почакаме още малко с лекарствата. newsm78
Лека вечер на всички и бебоците да спят сладко и непобудно!

# 380
Золка, тъкмо за тая тема си говорихме и с мъжа ми. Хората мечтаят за различни неща- за кариера , пари, за успех,здраве или слава.. аз винаги съм знаела че моето призвание/ нещото което ще ме прави истински щастлива е да съм майка.Направо обожавам децата, а за моето не мога да опиша чувството.. Чувствам се не просто много по-добре, а сега разбирам всеки ден как мога да бъда усмихната и щастлива, независимо какво се е случило. ЗНАМ че никога няма да съжалявам че съм родила на 21години- когато бях бременна ми беше писнало да ме съжаляват - все едно се" поробвам" малка. все едно живота ми свършва.. с такава тъжна нотка в гласа ми говореха познати и колежки....- Мисля , че това че имам Ивелин винаги ще е на първо място и незнам какво друго би ме направило да се чувствам по този начин- освен и едно момиченце по нататък Simple Smile  Heart Eyes

# 381
Моля консултантите за спешен съвет!  Praynig
От 2 седмици се стимулирам допълнително с помпа, че имах проблем с произвеждането  Crazy
До тук добре. Тъкмо нещата започнаха да се "отпушват", когато от вчра едната ми гърда е препълнена, но не пуска почти нищо. Пълна е, а не тече. Бебето също не изсуква много от нея, а с помпата просто капват няколко качици или потича много тънка струйка за по няколко секунди и това е, седи си пълна  ooooh!

Какво да правя?

# 382
  • София
  А ареолата как е чувстваш, дали и тя е оточна и подута? Може да ти помогне омекотяването с обратен натиск. Вземи си един топъл душ, отпусни се, може да помолиш таткото да ти направи един масаж на гърбът, докаот си в банята направи масаж на гърдата и се опитай да цедиш докаот си наведена надолу, тоест зърното и гравитацията да помагат. Може също така да опиташ да цедиш след като сложиш бебчо обаче на другата гърда, а ти да цедиш с помпата от проблемната гърда. Изцеждането на ръка също помага много в такива ситуации. За да не тече добре от гърдата или има някакво запушване в момента или просто не може да стимулираш отделянето на окситоцина. Масажирането, отпускането или кърменето на бебчето ще помогнат за отделянето на окситоцин.
Погледни също така дали имаш нещо като ципичка на зърното, която да блокира и да пречи да се изпразва гърдата.
Опипай хубаво да видиш дали някъде няма запушване, ако е близко до зърното може да е блокиран по-голям дял. Хубаво е да се поддържаш добре оводнена и да пиеш повече течности. Омекотяването с обратен натиск също ще помогне в ситуацията, прави се няколко минутки непосредствено преди кърмене. Ако гърдите вече са твърди и напрегнати студени компреси или зелеви компреси между кърмето и изцеждането ще са от голяма полза. Всъщност може и преди изцеждането ако гърдата е много оточна и подута да сложиш зелев компрес за половин час и тогава да действаш с масажирането, обратният натиск и изцеждане. Зелев компрес се прави, като вземеш листо от зеле, махнеш жилките, намачкаш го и го сложиш на гърдата, без да покрива зърното.

# 383
Starry, мерси за инфото.

desinca, това за 240 калории за 100 грама продукт за аптамила да не е за сухото вещество? за съжаление си изхвърлих опаковките, но си спомням, че беше 67 ккалории за 100 мл готов продукт май, а Хипът е 69 ккалории за същия обем.  newsm78

# 384
jilieva1001, на мен педиатърката ми каза, че между две ваксини трябва да има най-малко месец разстояние, тоест не знам дали може едната седмица да се единият вид ваксина и следващата - другият. Май вариантът е първо да се приключи с приема на Пентаксим например и после да се почне Синфлорикса. Ама педиатърката ни не е склонна на този вариант.
Либи, радвам се за хубавите новини при вас. Не знам само как може да има такива лекари като предишния, които сипят диагнози на поразия и не се консултират с колеги.
Маринка, много хубаво си го написала. И на мен засега много ми харесва да съм майка. За момента нямам нужда от друго, но аз преживяах една година, пълна с много емоции и сега ми се иска само спокойствие и да си се наслаждавам на бебка.
И Божидара си яде ръцете, но аз й бутам биберон. После ще му мисля как да го махам Simple Smile

# 385
Aila, като прокарам ръка от горната част на гърдата към ареолата, я усещам зърнеста, има множесто подутинки като зрънца.

# 386
  • София
  Това звучи нормално, защото млечните жлези се напипват именно по този начи, а и са като гроздове, така че може да усетиш и дяловете.
  Успя ли да поизцедиш малко, как я усещаш гърдата? На допир, гореща ли е, вдигаш ли Т? А нещо като ципичка или тапа на зърното?

# 387
Успявам съвсем малко, след натиск или масаж изцеждам няколко секунди  ooooh!

Нямам температура и гърдата не е чак толкова гореща.
Не виждам ципа.

# 388
  • София
  Тогава действай с нещата които ще ти помогнат да се отдели окситоцин. Масажиране за отпускане, топъл душ, или да цедиш докаот бебчо суче от другата гърда. Така както го описваш, то просто изцеждаш млякото което е непосредствено зад ареолата и не може да стимулираш слизането на останалото мляко.
   Много е хубаво че все пак гърдата не е толкова пълна и нямаш Т и зачервяване, това означава все пак, че успяваш да цедиш и малко по малко нещата ще се оправят  Simple Smile

# 389
  • София
misleto отказвам да слагам Пентаксима и Синфлорикса,защото за мен е безмислено да имунизирам детето си с толкова тежки ваксини срещу болести които не се срещат от 100 год.Страх ме е от реакцията на организма му.Вече е доказана връзката между имунизациите и аутизма.И дори да е рядко срещано това заболяване ме плаши,т.като имам познати с болно дете.Дори едно на милион деца да се разболява от тази болест,случи ли се с нас става 100 процента.А що се отнася до болестите срещу които имунизираме децата с тези ваксини имам мнение което се препокрива с доста колеги и научни публикации.Пентаксима е срещу:  - дифтерия-болест която не среща от 100 г.и съвременните доктори не познават,--тетанус-болест към която ваксината действа 6 мес.след имунизацията и ако не дай си боже се убодеш на ръждив пирон винаги ще те боцнат в Пирогов независимо дали си имунизиран или не,---коклюш-също супер рядко срещана болест,към която в наши дни има адекватни антибиотици и е напълно лечима,----хемофилус тип Б и пневмококи/синфлорикса/ -никои не може да ме убеди че чрез имунизацията ,те ще предпазят детето ми от пневмония,особенно след тези мутиращи болести.А от съставките които ги водят добавки,консерванти и стабилизатори ме побиват тръпки-всички ваксини съдържат -тимеросал/живачно съединение/от което хорат могат да колабират или да умрати и е основния причинител на аутизма/което междувпрочем наричат заболяване на модерните ваксини/Замислите се че то нашумя наскоро,по-наше време/детство/го нямаше.--алуминий-тежък метал,---формалдехид-с него фиксират труповете по упражненията ни по анатомия.Той е с доказан канцерогенен ефект при вдишване,а чрез ваксините го поставят в кръвоносната система.------фенокциетанол или антифриз-подтиска центалната нервна система------скуалин-естествена молекула на тялото намираща се в мозъка,но много опасна същевременно.Защото инжектираики я с ваксината,имунната система я идентифицира като чуждо тяло и я атакува ,но и този който се намира в мозъка и се стига до автоимунни заболявания.И така нататък има много информация за и против,затова всеки си преценява.Стана дълго ноо исках най-сбито да отговоря и да се обоснова.и не на последно място да споделя с вас че дори на листовките на ваксините ,производителите признават за връзката между техните продукти и неврологичните и други заболявания.А за далаверата на фармацевтичните компании и парите които правят на наш гръб и на гърба на децата ни ,няма да коментирам.Дано не съм ви отекчила и във никакъв случай не налагам мнението си,просто отговорих на misleto и споделих с вас наученото от мен за този проблем.И последно наистина един съвет като майка и лекар-дори и при най-малкото съмнение за неразположение или болест на детето ви ,не давайте на педиатрите да поставят ваксините/това важи за всички видове/ ,вие сте тези които сте създали децата си и вие командвате парада. Peace

Общи условия

Активация на акаунт