и мисля че приемането на Йоан в детска градина не е причина да го ваксинирам,даже ми се струва глупаво.Аз съм се уговорила с педиатъра ми ,малко да понапише картона повече от колкото трябва,ако ме разбирате какво имам предвид.И ще го ваксинираме само срещу полиомиелит от петвалентната,има самостоятелна ваксина и без Синфлорикс.Този вариант ме усройва и ми се струва наи-смислен.
Честно казано, това е едно от най-затормозяващите за мен неща на кърменето, но ще трябва да се издържи някак...
Драганов е противник на бънджита, проходилки и спане по корем и на една страна, като подкрепя спане по гръб и носенето на бебето в слинг или кенгуру. Каза преди шести месец да не я слагаме да седи, а и след това да не се насилва детето - когато е готово, то само ще се задържи седнало. Другото интересно е, че според него е много важно детето първо да пролази и после да проходи. В никакъв случай да не се насилва да стой право от родителска амбиция да проходи по - рано. При вариант, в който детето проходи само, без чужда намеса, нямало изкривявания и стойката ставала красива и изправена. 

Нямам притеснения, това вероятно е въпрос на индивидуална нагласа. Както и да е - ако не свършиш тази работа в определените за това стаи (които на мен са ми доста неудобни, защото няма къде да седнеш удобно), може да направиш следното: сядаш на някое кафе, на масичка в ъгъла, избираш си стол да си с гръб към повечето хора (или към всички, ако е възможно), слагаш чантата от количката на коленете, бебето върху нея и повдигаш блузката - според мен, така се вижда минимално количество плът. Блузата ти скрива горната част на гърдата, а чантата и бебето - голия корем
Друг вариант е да се покриеш с пелена или от тези специални "пончо", за които някой беше споменал. Или пък да ползваш слинга само за кърменето. Имаше една много приятна статия тук за дискректното кърмене, която ми беше доста полезна. А и, честно казано, никой не ме е заглеждал, докато храня бебето. В крайна сметка, това е супер естествено нещо.
то за мен е нетърпим въздуха за 30 минути, какво остава за бебето.. иначе никакви проблеми някак с кърменето навън - лятото бяхме навън по цял ден и свикнах да я кърмя къде ли не - в парка, в колата, в кафета, в мола...
аз напр. знам, че не се пуши в "dunkin' donuts" и ми се струва сравнително подходящо за бебета!
аз напр. знам, че не се пуши в "dunkin' donuts" и ми се струва сравнително подходящо за бебета! 

Драганов е противник на бънджита, проходилки и спане по корем и на една страна, като подкрепя спане по гръб и носенето на бебето в слинг или кенгуру. Каза преди шести месец да не я слагаме да седи, а и след това да не се насилва детето - когато е готово, то само ще се задържи седнало. Другото интересно е, че според него е много важно детето първо да пролази и после да проходи. В никакъв случай да не се насилва да стой право от родителска амбиция да проходи по - рано. При вариант, в който детето проходи само, без чужда намеса, нямало изкривявания и стойката ставала красива и изправена.
Важното е да има опора на гръбчето и тежестта да не пада на седалището, а да се поема от цялото тяло. Ния също до скоро спеше само на една страна, защото така я слагах от страх да не се задави - "наследство" от родилния дом
От няколко дни я слагам да спи по гръб и тя понякога остава така, друг път се извърта на една страна - в общи линии сама си определя вече позата за спане. Препоръчани теми