АВГУСТинчета №2

• 27 584
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
http://www.worldwideswimschool.com/catalog/demo.php?file=0-4%20Months.flv вижте на какво хубаво филмче за плуването попаднах  Peace

# 586
  • София
ЛИБИ аз съм също на твоето мнение  Peace и мисля че приемането на Йоан в детска градина не е причина да го ваксинирам,даже ми се струва глупаво.Аз съм се уговорила с педиатъра ми ,малко да понапише картона повече от колкото трябва,ако ме разбирате какво имам предвид.И ще го ваксинираме само срещу полиомиелит от петвалентната,има самостоятелна ваксина и без Синфлорикс.Този вариант ме усройва и ми се струва наи-смислен.

# 587
В софийските молове дали има такава екстра?

Има такава стая при тоалетните е - това за Сердика и Цариградски мол. В Сити Център, Скай Сити и Стамболийски май няма. Но пък само първия път е кофти, после ще претръпнеш. Сложи си блуза с по-голямо деколте, сложи бебо и метни отгоре една пелена. Също може да си купиш пончо - има разни в Джъмбо или пък ако страшно много ти е неудобно можеш да си ушиеш блузи за кърмачки или да си купиш. Аз мислих да си правя, но кърменето отдавна вече не ме притеснява. Мисли го така - бебо е гладен и трябва да яде, просто яде от гърда. Има къде къде по-грозни и неудобни(не че кърменето е) гледки на ядящи хора...

# 588
Привет, отпадам за днес за фитнеса - бабата е заета, дано другата седмица успея да доида...
Red shoe, слинга също върши добра работа за тази цел. Съшо много са подходящи блузите за кърмачки, особено сега,когато е студено - не се налага да се разголваш цялата и кръст и т.н.ЛЛЛ предлагаха такива и са много сполучливи - трикото е много меко, можеш да провериш дали има останали.
Виждала съм и жени с много красиви шалове покрити. Мен вече не ме притеснява кърменето навън, но забелязвам колко много се впечатляват останалите хора....

Жени, браво на малкия - каква голяма пауза е направил....

# 589
  • София
Май и в мола на Стамболийски има такава стая, но и аз не съм пробвала, смеем се с мъжа ми, че животът ми е на 3часови интервали:) Някак не мога да кърмя на обществено място, да не говорим, че той много се лигави, връща, а и отнема поне 20 мин... Може би по-нататък, като започне по-бързо да действа:)

# 590
И аз имам проблем с кърменето на обществени места - не се чувствам комфортно, а и Ния се дърпа, оглежда, плюе и т.н., та не мога да си представя как ще се разгърдя пред хората. За кърмене използвам колата, когато сме навън, но в моловете това не е особено приятно, тъй като въздухът на паркинга е  Sick Честно казано, това е едно от най-затормозяващите за мен неща на кърменето, но ще трябва да се издържи някак...

Преди два дни водих Ния на ортопед при д-р Драганов във ВМА. Всичко е наред, каза че малката има страхотно дупе и че баща й няма нужда да си плаща пенсионни осигуровки, тъй като с такава девойка едва ли ще дочака пенсия  Grinning Драганов е противник на бънджита, проходилки и спане по корем и на една страна, като подкрепя спане по гръб и носенето на бебето в слинг или кенгуру. Каза преди шести месец да не я слагаме да седи, а и след това да не се насилва детето - когато е готово, то само ще се задържи седнало. Другото интересно е, че според него е много важно детето първо да пролази и после да проходи. В никакъв случай да не се насилва да стой право от родителска амбиция да проходи по - рано. При вариант, в който детето проходи само, без чужда намеса, нямало изкривявания и стойката ставала красива и изправена.

# 591
Момичета, кажете как сте с кърменето на обществени места - молове, заведения и т.н. newsm78
Айде в парка е ясно и на мен ми се наложи веднъж в НДК да го храня, че беше озверял, ама като ходим в мола (не мога да измисля друго забавление извън дома в дъждовните дни) го храня в колата. Ама единият мол ни е сравнително близо и един път бяхме пеша и се наложи скорострелно да се изнесем, че младежът огладня. Някак си не се виждам да кърмя насред мола. За заведение пък въобще не си го представям. Направо се чувствам като затворник и като си представя, че така ще е до към 6тия месец.
Оф, сигурно съм болен мозък, знам ли  Tired
Не се сещам място, на което да не съм го хранила вече Wink Нямам притеснения, това вероятно е въпрос на индивидуална нагласа. Както и да е - ако не свършиш тази работа в определените за това стаи (които на мен са ми доста неудобни, защото няма къде да седнеш удобно), може да направиш следното: сядаш на някое кафе, на масичка в ъгъла, избираш си стол да си с гръб към повечето хора (или към всички, ако е възможно), слагаш чантата от количката на коленете, бебето върху нея и повдигаш блузката - според мен, така се вижда минимално количество плът. Блузата ти скрива горната част на гърдата, а чантата и бебето - голия корем Wink Друг вариант е да се покриеш с пелена или от тези специални "пончо", за които някой беше споменал. Или пък да ползваш слинга само за кърменето. Имаше една много приятна статия тук за дискректното кърмене, която ми беше доста полезна. А и, честно казано, никой не ме е заглеждал, докато храня бебето. В крайна сметка, това е супер естествено нещо.

# 592
  • София
Аз не мога да се престраша,да кърмя навън.Гърдите са ми малки,обикновенно пуска по 100 пъти,понякога стои по 30 мин на гърда.Единствено в кола съм я кърмила веднъж,но пък ние ползваме само понякога на единия родител колата ,така че ...

# 593
  • София
На мен проблем за кърмене навън ми е това, че малката суче супер бавно - поне 40 мин. Иначе не се притеснявам, и с блуза за кърмачки се сдобих  от Мататама, 20-тина лева - но не мога да приседна и да я накърмя набързо. Един път се наложи да я кърмя в едно кафе, просто се обърнах с гръб към повечето хора и метнах една пелена. В парка беше същото, но като че ли лятото с потниците е по-лесно. А в кола съм я крмила вече поне  20 пъти, докато пътуваме. Ще видим де, зимата като пощурея вкъщи. Лошото е, че във всички затворени кафета се пуши  Sad

# 594

съгласна съм с bibi76, че най-неприятното е, че в затворените кафенета се пуши..   ooooh! то за мен е нетърпим въздуха за 30 минути, какво остава за бебето.. иначе никакви проблеми някак с кърменето навън - лятото бяхме навън по цял ден и свикнах да я кърмя къде ли не - в парка, в колата, в кафета, в мола...

ако се сещате някакви кафенета или сладкарници, в които не се пуши - дайте да обменим идеи! Wink аз напр. знам, че не се пуши в "dunkin' donuts" и ми се струва сравнително подходящо за бебета! Wink

# 595
ако се сещате някакви кафенета или сладкарници, в които не се пуши - дайте да обменим идеи! Wink аз напр. знам, че не се пуши в "dunkin' donuts" и ми се струва сравнително подходящо за бебета! Wink
Подходящо за бебетата, ама не и за дупетата на майките им Wink

Ами, аз говорех за кафенетата по моловете, където все пак има повече простор и на местата за непушачи не се усеща толкова димът. Иначе - с нетърпение чакам да забранят пушенето по заведения... щом в Гърция успяха...

# 596

Преди два дни водих Ния на ортопед при д-р Драганов във ВМА. Всичко е наред, каза че малката има страхотно дупе и че баща й няма нужда да си плаща пенсионни осигуровки, тъй като с такава девойка едва ли ще дочака пенсия  Grinning Драганов е противник на бънджита, проходилки и спане по корем и на една страна, като подкрепя спане по гръб и носенето на бебето в слинг или кенгуру. Каза преди шести месец да не я слагаме да седи, а и след това да не се насилва детето - когато е готово, то само ще се задържи седнало. Другото интересно е, че според него е много важно детето първо да пролази и после да проходи. В никакъв случай да не се насилва да стой право от родителска амбиция да проходи по - рано. При вариант, в който детето проходи само, без чужда намеса, нямало изкривявания и стойката ставала красива и изправена.

Абсолютно същите съвети ни дадоха и на нас, само дето бебка по гръб спи рядко-слагам я при мен на спалнята по гръб и тя се набира и се завърта към мен и цяла нощ спи на една страна .А за сядането аз я слагам върху краката си и  гледам да е все едно е в столчето за колата ,т.е, под такъв наклон.Щото то хубаво само легнала ,ама малката госпожица седи ли все така...Трябва или да е в количката и да я друскам нейде или да ми е в ръцете изправена.

# 597
  • София
Ани иска да я държа изправена и да гледа,не иска на рамо,трябва да я държа с гръб към мен,едната ръка дупето да държи,другата през гърдите и така се успокоява и зяпа,иначе се съдира от рев в къщи,явно и омръзва да лежи. Аз пък я слагам на една страна заради повръщането и тя веднага се намества по гръб.

# 598

Абсолютно същите съвети ни дадоха и на нас, само дето бебка по гръб спи рядко-слагам я при мен на спалнята по гръб и тя се набира и се завърта към мен и цяла нощ спи на една страна .А за сядането аз я слагам върху краката си и  гледам да е все едно е в столчето за колата ,т.е, под такъв наклон.Щото то хубаво само легнала ,ама малката госпожица седи ли все така...Трябва или да е в количката и да я друскам нейде или да ми е в ръцете изправена.

Разбира се, че не трябва да е постоянно легнало детето по гръб, не съм се изразила правилно Simple Smile Важното е да има опора на гръбчето и тежестта да не пада на седалището, а да се поема от цялото тяло. Ния също до скоро спеше само на една страна, защото така я слагах от страх да не се задави - "наследство" от родилния дом Wink От няколко дни я слагам да спи по гръб и тя понякога остава така, друг път се извърта на една страна - в общи линии сама си определя вече позата за спане.

# 599
Ние в малките градове нямаме вашите проблеми, аз кърмех малката и след това газ в количката и на разходка. Това беше в топлите дни. Три часа са ми достатъчни от вкъщи до центъра две обиколки и обратно. Сега предпочитам да си седем в къщи. Какви удоволствия може да има в един малък град през студените дни и то с бебе? Вчера като изпече беше будна по загънах я малко и на южната тераса тя е дълга 7-8метра, така че се разходихме и двете. Когато беше съвсем малка на дни вечер спеше на терасата до 8ч., в количката и мама е спокойна и Мария. Е вече не спим толкова много, но ако сънят ни следобед е бил прекалено малко ревем да спим и трябва до 19ч. да се къпем, ядем и спим. Иначе сутрин е като идеалният часовник за събуждане на как си. 7ч. и кака става без да се сърди.

Общи условия

Активация на акаунт