АВГУСТинчета №2

• 27 566
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
   Днес Йонката ми става на 2 месеца,порасва ми момчето и в този ред на мисли да си го похваля-вече 2-ра вечер яде последно в 23ч и после чак....днес в 8ч,вчера в 9ч Laughing Heart Eyes Peace Проблеми с кърменето нямам-кърмя го навсякъде ,дори и в МОЛ-овете,винаги си намирам някое по-закътано местенце.

Момичета,хайде да си поговорим за тези толкова красиви същества-майките на нашите деца Mr. Green тоест НИЕ Mr. Green  нашите следродилни проблеми.Чета ,че повечето от вас все още не са свалили натрупаните кг и мислят,че докато кърмят това е невъзможно.Всичко е толкова индивидуално.Аз с първият ми син качвчах кг постоянно докато кърмех-за 8 мес,качих 12 кг ooooh!,а сега свалям Shocked,събирам се в летните си панталони,които преди обличах със зверска диета,а си ям всичко Wink
А как сте с косата?Започна ли есенният "листоапд" при вас?
Сега есенния сезон съвпадна със следродилният период и положението започва да става страшничко ooooh!  Навсякъде косми.........ужас  ooooh! ooooh! ooooh! С баткото точно на 4-я месец след раждане бях като листопад на кичури,ползвах шампоана и ампулите на ФИТО и останах доволна,но сега не знам дали не са го развалили Rolling Eyes Много ми похвалиха този шампоан на ДЕФЛУВАЛ Имате ли отзиви или пак да се ориентирам към ФИТО-то???
От РЕВАЛИД изобщо НЕ съм  доволна -ползвах преди време шампоана,балсама и таблетки,но НЕ Naughty Naughty Naughty

# 601
  • София
И на нас вчера ни биха двете ваксини и малкият вдигна 38. Горкият днес още е с температура но 37.2 и панадола не помага.

И ники спи само по гръб. Аз какво нли не пробвах за да го накарам да спи на ена трсна заради повръщането но точно 3 секунди след като съм го соравила се обръща по гръб. Изобщо не прави опити да се завърти на една страна. Много обича да го нося прав.

Да ви питам коя поза е най-правилна за носене на бебе. На нас ортопеда само ни прегледа тазобедрените стави и не ни даде никакви насоки.

# 602
Аз не че нямам килограми отгоре, но нямам нищо против стига да спадне още малко коремчето, че така съм страшна фигура Confused
Моята коса още не е започнала да капе, чак и се чудя, винаги преди есента беше ужас, пък сега откакто забременях и след като родих не капе изобщо-луда работа.
Обаче още имам контракции-вечер предимно.И хемороидчетата ме мъчат...
Лицето ми се беше изчистило, сега пак взеха да се появяват разни гадинки по него Grinning, пък още не ми е идвало, тогава не знам.

# 603
Здравейте и от нас!  Hug Hug
Отдавна не съм писала, но чета редовно. И на мен косата ми пада зверски. Препоръчаха ми ампули на лореал. Поръчах си ги и от днес ги започнах. Дано има полза, че е нещо страшно и се плаша.
Иначе ние още не правим дълги нощни паузи без да си хапва. Малкият ми син е голям лакомник, но какво да се прави. Ще ставам щом трябва, но дано скоро започне да поспива повечко нощем.

Искам да попитам консултантите по кърмене:
От сутринта на едната ми гърда се образуваха доста болезнени бучки в горната част. Ние сме изцяло на кърма вече 2 месеца. Редувам гърдите при всяко кърмене. Какво мога да направя? Сутринта кърмих бебко от нея, но не се разнесоха бучките.
Предварително благодаря!

# 604
  • София
Red shoe аз имам такава блуза за кърмене http://www.matatama.com/product?key=agptYXRhdGFtYWJncg8LEgdQcm9kdWN0GOHXAgw
Материята е страшно мека, а модела е направен така че като се дръпне парчето надолу се откива само гърдата колкото да захапе малкия, а отдолу и отгоре гърдата е покрита, така че не се вижда почти нищо. Ако това все още те притеснява си купуваш и един шал с който да се наметнеш и готово. Но блузата я препоръчвам горещо, много е приятна, даже мисля да си взема и в други цветове. Обаче това е за блузата с дългия ръкав, поръчах си и такава с 3/4 ръкав и не бях доволна - трикото е много тънко и някак си не пада така свободно. А и не са скъпи тези блузи и стоят наистина много красиво (аз имам черна и направо си ми скрива коремчето).

# 605
здравейте момичета и аз да се похваля че вече седмица малката заспива в 8ч. вечерта и чак сутрин в 7-8 се събужда,направо голям кеф  Grinning Grinning Grinning иначе като цяле е много спокоина.В неделя правихме питка макар и с малко закъснение,но мина прекрасно  Grinning ето и малко снимки http://august2010.snimka.bg/baby/katrin-na-tuta55.526222.21096404

# 606

А как сте с косата?Започна ли есенният "листоапд" при вас?
Сега есенния сезон съвпадна със следродилният период и положението започва да става страшничко ooooh!  Навсякъде косми.........ужас  ooooh! ooooh! ooooh!

При мен косопада е в разгара си, цели кичури падат в момента   ooooh!. А като взема да я мия става нещо страшно, сифона се запушва  веднага. Но нищо специално не ползвам, знам че е период и чакам да мине. И при първата бременност беше същото, след обилния косопад ми израстна новата коса. Неприятното само е, че аз съм с тъмна дълга коса, а вкъщи сме със светли подови настилки и всеки паднал косъм просто ще ти извади очите  smile3516.

С килограмите аз отдавна съм на минус - просто при мен кърменето не ми позволява да си наваксам килограмите. И с каката беше така - върнах се на обичайните килограми след кото спрях да я кърмя. Сега ям повече от обичайното, но и кърмя повече от нормалното.
Но корема ми е проблем и по-точно кожата - преразтегна се, пигментира се, а пъпа стои наникъде  cry. Определено вече няма да мога да сложа бански на половинки  no

И моите бебета спят само по гръб, как ли не ги мъчих и подпирах, но не...

Файти, къде си?

# 607
  • София
Здравейте.
 Red Shoe  аз останах много приятно изненадана от стаята за преповиване в Мол Сердика. Има си масичка и столчета, голям плот, топла вода да си измиеш бебето, въобще всичко необходимо. Аз вече няколко пъти кърмя там и после продължавам да си миткам из магазините. По принцип аз нямам проблем с кърменето навън. Винаги си намирам закрити местенца и кърмя, където ме свари нуждата. Ако успееш да превъзмогнеш предразсъдъците си ще ти бъде много по-лесно и ще видиш какво бреме ще ти падне от плещите. Peace
Аз днес бях за първи път на контролен преглед след раждането. Имаше много бременни жени, които чакаха да ги прегледат, даже имаше и една дама с контракции и на мен ми стана толкова носталгично. Cry Прииска ми се отново да усетя тази тръпка. Само за кратко де, защото после си спомних раждането и се зарадвах, че вече всичко е зад гърба ми. Laughing
Докторката ми каза, че още не вижда и помен от симптоми да ми идва скоро, което ме устройва перфектно.
Моят корем също е като издут все още особено като хапна малко повечко.   Laughing Трябва да се организирам да ходя на някакъв спорт поне. Ще изчакам да мине още малко и се стягам. Crazy

Искам да ви питам дали вашите бебета имат още от тези белите точки-пъпки по лицето. На Марио не му минават. Има си доста по личицето и по шийката. Аз четох, че не се пипат и се дължали на неотворените пори при новородените, но той си е вече на повече от 2месеца и му стоят още и много ме дразнят.

Последна редакция: ср, 20 окт 2010, 15:51 от jenap

# 608
  • София
jenap, Михаела има такива пъпчици. С нищо не ги третирам и от около седмица взеха да падат една по една. Бавно, но изчезват.

# 609
Здравейте!
  Да вис е похваля - днес бяхме за първи път на бебешки масаж с група бебета и родителите им и беше много хубаво.Нашия юнак се държа много добре и хич не рева, а само разглеждаше наоколо и не му пукаше какво правя с него.Та другата седмица пак ще отидем.
иначе ние почти винаги спим по гръб, защото така беше и в болницата.но когато сме гушнати вечер много често се случва да заспим и двамата на една страна, но гледам да го побутвам да е на гръб пак.
   Ех,момичета , така като гелдам снимките нашите бебета вече направо са си малки човечета.
 а я кажете - правилно ли е или не ако през деня бебко спи по коремче върху мен.най-често така му е удобно и ако го оставя да легне в леглото се събужда и съответно започва да реве.и на мен ми е интересно как е превилното държане на бебето.и нашия иска да го държим вертикално и да разглежда, но не знам дали е правилно.
   Хайде поздрави и много усмивки !

# 610
Имам въпрос към съветничките по кърмене. Какво означава когато в акото на бебето, което е изключително кърмено има слузесто като желе , акото е жълто с частици (топчета) вътре. За белите частици четох, че било не смляно мляко. Вярно ли е?

jilieva1001, може ли снимка на акото или евентуално да го опиличиш с някоя от снимките тук? По принцип е нормално акото да бъде жълто с малки бели частици вътре, но не съм попадала на информация, че това е несмляно мляко. По принцип след приемане на млякото, то се пресича в стомаха на бебето и от там отива в червата за усвояване  Peace

искам да попитам консултатните по кърмене на какво може да се дължи намалянето на апетита/ не като брой хранения а като милилитри,като брой е едно и също,ака си, усмихва се  доста но и доста плаче../

moli84, правилно ли си спомням, че храниш с изцедена кърма? Свързваш ли с нещо конкретно тази промяна? На всяко хранене ли е така? Какво количество кърма приема Кари?
Изследванията показват, че изключително кърмените бебета поемат средно около 750 мл на ден между 1 и 6 месеца. Различните бебета приемат различно количество мляко. Типичните граници на количеството прието мляко са 570-900 мл на ден.

Сега се върнахме от ваксини, кукличка почти не плака Simple Smile Дано сега да няма и температура. Обаче много сме наддали - 800гр. за две седмици Confused Shocked В тази връзка да питам консултантите - трябвали да и намалявам яденето и как? Роди се 4300, изписаха ни 3950, първия месец беше 4600, втория 5600, сега 6400. Само на кърма е, и вода не пие даже. Храненията са ни 7-8.

bibi76, бебчето определено не е родено малко и наддава добре. При част от кърмените бебета се случва да наддават повече от връстниците си, но в повечето случаи след като бебетата започнат да бъдат по активни този темп намалява и е възможно след годинката да не се отличават от връстниците си. Няма „никакво доказателство, че бебе, което рязко наддава от майчиното мляко, ще има проблеми с теглото в детска и младежка възраст или като възрастен.“ (Mohrbacher and Stock 2003), ако това те тревожи Peace

Въпрос към консултантките- Ани е много лакома,със сигурност яде до повръщане. До сега сме редували гърда хранене.От 2 дни аз я прекъсвам,а не я чакам тя да пусне гърдата,но пък ме е страх да не би така,да не се нахранва достъчно. Ако я оставя тя да пусне гърдата в последствие повръща и ме ползва за биберон. Как мога да разбера точно кога вече се е наяла? Също се чудя,като гледам мл,които другите деца на АМ изяждат,да не би да трябва вече да предлагам и 2-те гърди?Как да разбера,че след като сме се правили опит за оригнане (не винаги е успешен), тя е още гладна и трябва да и предложа и 2-та гърда. Сега на контролния преглед я премериха 4840г (надали сме 1 кг за 1 месец).

misleto, 1 килограм е добро наддаване за месец. В какъв момент прекъсваш храненето? В повечето случаи когато бебето се е наяло само пуска гърдата. Ако след пускането на гърдата показва, че е все още гладно може да му се предложи и втората гърда. Може да се опита да се оригне преди това.
Какво имаш предвид като казваш, че Ани е лакома - иска да яде по-начесто, суче много настървено или нещо друго? Понякога бързото приемане на голямо количество кърма би могло да доведе до стомашен дискомфорт и евентуално може да е причина за връщането. Ако искаш погледни тази статия Повръщане и рефлукс при кърменото бебе  Peace

Искам да попитам консултантите по кърмене:
От сутринта на едната ми гърда се образуваха доста болезнени бучки в горната част. Ние сме изцяло на кърма вече 2 месеца. Редувам гърдите при всяко кърмене. Какво мога да направя? Сутринта кърмих бебко от нея, но не се разнесоха бучките.
Предварително благодаря!

elleto, има ли промяна в ситуацията? Запушванията и бучките са много неприятни и никой не е застрахов от тях  Cry  С навременни мерки би могло да се избегне усложняване на ситуацията. Много е важно майката да почива достатъчно и да осигури чести изпразвания на засегнатата гърда. Колко често кърмиш и колко продължава кърменето в момента?

Много майки при запушване в гърдата правят топъл компрес за 2 минути преди изцеждане. След затоплянето с леки кръгообразни поглаждащи движения от основата на гърдата към зърното би могла да масажираш гърдата. По този начин ще се улесни потичането на кърмата. Хубаво е да сложиш бебето да суче първо на засегнатата гърда. След това можеш  да сложиш студен компрес за облекчаване на гърдата. Много майки, които се борят с такъв проблем използват вместо студен компрес - зелевото листо. Прилага се като на студен лист от прясно зеле се изрязва твърдата част, начуква се леко и се увива гърдата без ареолата и зърното. Направеният по този начин компрес се сменя когато повехне листото. В повечето случаи продължителната употреба води до спиране на кърмата за това е добре да се внимава.

За отпушването на млечните каналите на много майки помага лецитин, който е хранителна добавка и се продава свободно в аптеките. Разбира се за приемането му би могла да се консултираш с личния си лекар. Според “Енциклопедия за витамини и минерали на лекаря” ("The Doctor's Vitamin and Mineral Encyclopedia" 1990, p. 258-269) от д-р Шелдън Сал Хендлър (Sheldon Saul Hendler, MD, Ph.D.), максималната доза лецитин е 50 грама на ден. Максималната препоръчителна доза при запушени канали е 4,8 грама на ден – по-малко от 1/10 от максималната препоръчителна доза. Би могла да обсъдиш и с лекаря си евентуални по-високи дози, т.к. според други източници дневна доза от 6 грама е допустима без нежелани ефекти.

Също така е важно да носиш удобно, нестягащо бельо и да внимаваш да не притискаш гърдите.

Ако до 24 часа не настъпва подобрение в ситуацията или се влошава, то тогава е по-добре да се свържеш и консултираш за по-нататъчни действия с личния лекар. Дори да се наложи прием на АБ има такива, които са съвместими с кърменето и то може да продължи.

Пожелава ти скоро да почустваш облекчение   bouquet

# 611
За косата- като ходих да се постригвам фризъорката ми каза ,че косата ми била страшно лъскава и здрава от кърменето( при някой така се отразявало) , но се бели кожата на главата ми... ако станело по-зле щяла да ми каже какво да купувам. За косопада после само ме наплаши- дано не идва още:)
За килограмите- свалих 10 веднага докато изляза от Аг , после не съм мръднала- имам 4-5 за сваляне, но въпреки малката цифра ми стават само 1 дънки , които ми ставаха и бременна  като бях.. няма и да си купя нищо- ако си купя нещо готино - ще се отпусна още повече Wink След малко отивам да си взема въже за скачане. Накарах да ми докарат тука в един магазин.. и после се започва ( уж всеки ден) тренировка Simple Smile

# 612
Здравейте!

а я кажете - правилно ли е или не ако през деня бебко спи по коремче върху мен.най-често така му е удобно и ако го оставя да легне в леглото се събужда и съответно започва да реве.и на мен ми е интересно как е превилното държане на бебето.и нашия иска да го държим вертикално и да разглежда, но не знам дали е правилно.
   Хайде поздрави и много усмивки !

Бебка спи така върху мен или върху баща си от самото раждане.Дали е правилно не знам, ама така се успокоява и щом бебето ми е доволно...Но я наблюдавах доста в началото де.

# 613
Момичета качвам малко снимки на моя голям мъж, макар че са правени до като още беше под 8 кг Simple Smile, т.е тъкмо като навърши два месеца.
http://august2010.snimka.bg/baby/pavel-na-mama-ksanaidu.542873

Не мога да смогна да ви изчета, камо ли да пиша. Много ми се иска някой път да се присъединя към софийските групички, но ми е малко сложно. Никой ли не ходи в Южния парк. Аз от раждането съм се заобаждала на мама maya22  така и не съм се обадила още. Извинения за което ако мечете.
Гледам че сте обсъждали темата за кг...., но не видях рекордьор като мен. Деска хич не се оплаквай. Аз имама 20 от бременносттта, като имате предвид че след раждането свалих 16 А да не казвам че преди точно 2 години бях с 33 кг по-слаба от хипопотама, който ме гледа в момента от огледалото. Любим тоалет - анцунг. То друго не ми и става. А да и дънките от 7 мия месец  Laughing Laughing Laughing

# 614
  • София
ksanaidu, много е готин рекордьора. И аз съм още с бременните дрехи.
Else, благодаря, точно това ме притесняваше, да не я направя пухкавелка, все пак ще бъде дама, трябва да е елегантна.
За косопада - аз съм с ампули на Клоран - доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт